*

Αποστολέας Θέμα: Η στρατιωτική θητεία εμπόδιο στην εκπαίδευση σε αντίθεση με τις γυναίκες  (Αναγνώστηκε 16161 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Και επειδή μου αρέσει ως θέμα, το ανοίγω και ως νέο thread και ξαναλέω τα εξής:

Ας βγει ένας συνταγματολόγος να μας πει τι λέει το σύνταγμα για την θητεία. Στο υπουργείο εθνικής άμυνας λέει τα εξής : «Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα, είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της Πατρίδας, σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων» προβλέπει το άρθρο 4 παράγραφος 6 του Συντάγματος >>.

Δηλαδή οι γυναίκες της Ελλάδας που έχουν ελληνική υπηκοότητα δεν είναι Έλληνες;; Είναι Ελληνίδες θα πει κάποιος, ας μην παίζουμε όμως με τις λέξεις. Στους Έλληνες ανήκουν και μάλιστα περνάνε πλέον και στρατιωτικές σχολές και έχουν αποδείξει περίτρανα ότι και όπλο μπορούν να φέρουν.
Γιατί δεν πάνε τότε στρατό;;
Στην Κύπρο  στην Εθνική Φρουρά γιατί υπηρετούν εθελοντικά περί τις 430 γυναίκες, οι οποίες αποτελούν το 3.5% του στρατιωτικού ανθρώπινου δυναμικού του σώματος;; Και εδώ στην Ελλάδα ούτε μία έστω εθελόντρια;;

Kαι αν επικαλούνται το ασθενές φύλο, ας μπούνε σε γραφεία, θα προσφέρουν. Άλλωστε είχαν πει και βουλευτές και αρχηγοί ενόπλων δυνάμεων ότι βλέπουν θετικά κάτι τέτοιο. Όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συντελούν στην άνυνα της χώρας. Αυτά τα χαζοφεμινιστικά ότι η γυναίκα όταν πρόκειται για θητεία δεν μπορεί, και την παρουσιάζουν ως υπόδουλη υποχρεώσεων απέναντι σε παιδιά, γατιά, άντρα, αλλά όταν πρόκειται για εργασία μπορεί και την παρουσιάζουν ως ελεύθερη,ανεξάρτητη και ωραία ας σταματήσουν επιτέλους.

Είναι τελείως άδικο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους άνδρες που χάνουν 1 χρόνο, τώρα 9 μήνες, παλιότερα 2,5 χρόνια ευκαιρείες εργασίας και οι γυναίκες με το που τελειώνουν κατευθείαν. Και κατα πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικό !!!!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος tequila01

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Ποιο  ασθενές φύλο συνάδελφε?
Ας κοιτάξει κάποιος τα προσδοκιμα ζωής ανδρών και γυναικών στην Ελλάδα και παντού για να δει ποιος είναι το ασθενές φύλο ή πόσοι χήροι και ποσες χήρες υπάρχουν στην Ελλάδα...

Τέρμα το παραμύθι και οι διακρίσεις

Εδώ δίνουν συντάξεις σε άγαμες θυγατέρες από 16 ετών και ισόβια του ύψους των 1500 ευρώ το μήνα από το το υστέρημα του ελληνικού λαού, τι να λέμε τώρα! Αυτά βλέπουν οι ξένοι και κλαίνε τα πακέτα που μας έδιναν τοσα χρόνια, πόσο τριτοκοσμικοί είμαστε!

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
και ποιος σας ειπε οτι οι γυναικες συμφωνουν? το θεμα ειναι να μην πηγαινει κανεις στρατο. και οσο για το επιδομα απο φετος κομμενο. δεν τα μαθατε?

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Και έναν άντρα αν ρωτήσεις μπορεί να μην συμφωνεί, αλλά πάει συνήθως θέλει δεν θέλει. Εντάξει υπάρχουν και τα βύσματα και διάφορες άλλες κατηγορίες που δεν πάνε.
Δεν είναι το θέμα αν συμφωνείτε, αλλά αν είναι δίκαιο ή όχι; Και επειδή εγώ βλέπω δύσκολο να καταργηθεί ο στρατός στην Ελλάδα, πρέπει να πάτε επιτέλους και εσείς οι γυναίκες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Το κόβουν για νέες δικαιούχες που θα έβγαιναν στην "σύνταξη" από 1/1/2011. Οι παλιές και όσες βγουν στην ...σύνταξη (δλδ όσες κλείσουν τα 16!) μέχρι τέλους του έτους θα το παίρνουν κανονικά...ισόβια και στην υγεία των κορόιδων!

Αποσυνδεδεμένος rorygr

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
και ποιος σας ειπε οτι οι γυναικες συμφωνουν? το θεμα ειναι να μην πηγαινει κανεις στρατο. και οσο για το επιδομα απο φετος κομμενο. δεν τα μαθατε?

τι ακουμε ρε παιδια αποψε ; πανσεληνο εχει ; να καταργησουμε το στρατο ..ξερεις κοριτσι μου τι εστι τουρκια ;

και το επιδομα κομμενο ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ...τοσες δεκαετιες ποσες εχουν τσεπωσει αδικα και ανισα χιλαδες ευρω;...να τα επιστρεψουν λοιπον...

Αποσυνδεδεμένος δηιάνειρα

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
τοσα και τοσα εχουν φαει σε αυτην την χωρα το επιδομα σας πειραξε? μα ποιες ειναι αυτες που το παιρναν δεν καταλαβα.κι εγω ανεργη κορασιδα ειμαι αλλα κανεις δεν μου εδωσε επιδομα.
και ναι υπαρχουν χιλιαδες αντρες που συμφωνουν να καταργηθει η υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια.κανεις δε γουσταρει το στρατο αλλα αν υποχρεωσουν τις γυναικες να πανε, θα παμε. ποιο ειναι το προβλημα? γυναικες δημιουργησαν αυτον το νομο? οι γυναικες φταινε που δεν πανε στρατο? προς τι τοσο μενος? οι μανες, οι αδερφες σας και οι γυναικες σας τι εχουν να πουνε για τις αποψεις σας?

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ

τι ακουμε ρε παιδια αποψε ; πανσεληνο εχει ; να καταργησουμε το στρατο ..ξερεις κοριτσι μου τι εστι τουρκια ;

και το επιδομα κομμενο ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ...τοσες δεκαετιες ποσες εχουν τσεπωσει αδικα και ανισα χιλαδες ευρω;...να τα επιστρεψουν λοιπον...

rory, το παν είναι να γυρίσει ο boyfriend. Οπότε, είναι εναντίον του στρατού. Τώρα για το τί θα γίνει μετά, νομίζεις οτι μερικά άτομα μπορούν να το σκεφτούν?
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
τοσα και τοσα εχουν φαει σε αυτην την χωρα το επιδομα σας πειραξε? μα ποιες ειναι αυτες που το παιρναν δεν καταλαβα.κι εγω ανεργη κορασιδα ειμαι αλλα κανεις δεν μου εδωσε επιδομα.
και ναι υπαρχουν χιλιαδες αντρες που συμφωνουν να καταργηθει η υποχρεωτικη στρατιωτικη θητεια.κανεις δε γουσταρει το στρατο αλλα αν υποχρεωσουν τις γυναικες να πανε, θα παμε. ποιο ειναι το προβλημα? γυναικες δημιουργησαν αυτον το νομο? οι γυναικες φταινε που δεν πανε στρατο? προς τι τοσο μενος? οι μανες, οι αδερφες σας και οι γυναικες σας τι εχουν να πουνε για τις αποψεις σας?

1. Το επιχείρημα "αφού φάγανε τόσα και τόσα, τί πειράζει να φαγωθούν κι άλλα" απλά δε στέκει.
2. Σε απάντηση, νομίζω οτι το έπαιρναν οι κόρες δημοσίων υπαλλήλων που είχαν χάσει το πατέρα τους, και ήταν ανύπαντρες.
Οι υπουργοί, τσεκάρουν κι αυτοί κουτάκι "δέχομαι τοποθέτηση και στα υπόλοιπα υπουργεία"?

Αποσυνδεδεμένος athapris

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με το πνεύμα του θέματος αλλά ας μην ξεχνούμε πως η θητεία αναγνωρίζεται κανονικά στα συντάξιμα χρόνια μας...

Αποσυνδεδεμένος giannios

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Για ποια σύνταξη μιλάς:; Για αυτήν που δεν πρόκειται να δεις ποτέ ούτως ή άλλως;;

Αποσυνδεδεμένος dimfil

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Αναγνωρίζεται μεν η στρατιωτική θητεία, αλλά εξαγοράζεται. Τα πληρώνουμε αυτά τα ένσημα, εγώ υπηρέτησα 18 μήνες, δόκιμος γαρ. Και πολύ φοβάμαι μη το καταργήσουν κι αυτό. Αλλά έτσι κι αλλιώς μέχρι τα 70 θα δουλεύουμε, ΑΝ ΖΟΥΜΕ
ΑΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ

Φαίνεται ότι εσύ δν είσαι από τις προνομιούχες, δηλ. κόρη δημοσίου υπαλλήλου, στρατιωτικού, αστυνομικού, κάποιων τραπεζών κλπ..

Με πειράζει και πολύ μάλιστα όταν τα κράτος δίνει 360 νευρώ στον υπερήλικο συνταξιούχο ή όταν δεν έχει να πληρώσει ο ΟΑΕΔ τον άνεργο γιατί πάει και τα τσεπώνει τα τεραπλάσια κάθε μήνα κάποια  που κατατρώει του κόπους του λαού για όλη της τη ζωή. Κατά την γνώμη μου θα έπρεπε να το κόψουν και σε αυτές που ήδη το παίρνουν, γιατί κοστίζει 300 εκατομμύρια ευρώ τον ετος. Πόσα σχολεία και νοσοκομεία μπορούν να γίνουν μόνο με τα χρήματα ενός έτους τέτοιων πληρωμών ή πόσες προσλήψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία?
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 28, 2010, 11:37:04 pm από tequila01 »

Αποσυνδεδεμένος Giannis1

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Αναγνωρίζεται μεν η στρατιωτική θητεία, αλλά εξαγοράζεται. Τα πληρώνουμε αυτά τα ένσημα, εγώ υπηρέτησα 18 μήνες, δόκιμος γαρ. Και πολύ φοβάμαι μη το καταργήσουν κι αυτό. Αλλά έτσι κι αλλιώς μέχρι τα 70 θα δουλεύουμε, ΑΝ ΖΟΥΜΕ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182741
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)