0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
SYCHODYNAMICS OF POLITICAL CORRECTNESSbyHoward S. SchwartzProfessor of Organizational BehaviorDepartment of Management and MarketingSchool of Business AdministrationOakland UniversityRochester, Michigan 48309-4401INTERNET: SCHWARTZ@OAKLAND.EDU Journal of Applied Behavioral Science, 33 (2), 1997: 133-149. I have had the benefit of some extremely valuable criticism in the development of this paper. Without being able to thank everyone, I would especially like to express my appreciation to Robert Maxwell Young, Howell Baum, Ann Penner Winston, Larry Hirschhorn, Yiannis Gabriel, Mary Van Sell, and the reviewers of the Journal of Applied Behavioral Science. PSYCHODYNAMICS OF POLITICAL CORRECTNESSABSTRACT Political correctness represents a regression in university functioning in which paternal influences are repudiated and a biparental model of authority is replaced by one revolving around a primordial conception of the mother. Paternal influences are those which represent the engagement with external reality, and regression to the primordial mother is therefore a rejection of external reality. Aspects of university functioning that are explained by this model include the inversion of valuation, the assault against the white males, the subordination of rationality in decision making, the balkanization of the university, the drive to the extreme, and the anomaly of female power.
Δεν είμαι παντρεμένος πρώτον.Το δημόσιο έχει δυνοπαθήσει από τις άδειες εγκυμοσύνης, γνωστή μου έλειπε 2 χρόνο και βάλε από νοσοκομείο λόγω εγκυμοσύνης, ούτε ελέφαντας να γεννούσε (ο ελέφαντας γεννάει και αυτός στους 9 μήνες υπόψιν). Όλοι οι κοινωνιολόγοι βλέπουν μια αλλαγή ρόλων στην κοινωνία, η γυναίκα πάει και θέλει να γίνει ηγέτης, τα αποτελέσματα καταστοφικά για την οικογένεια. Ο αριθμός των διαζυγίων οφείλεται ακριβώς σε αυτή την αιτία, την αλλαγή ρόλων που έχει τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο στους άνδρες. Συμφωνώ ότι γυναίκα γίνεσαι και η γυναίκα πρέπει να σέβεται τη φύση της, είναι διαφορετικός ο ρόλος της. Ο ρόλος της δεν είναι η καριέρα. Καρίερα και οικογένεια ελάχιστα συνδυάζονται και όσες το ισχυρίζονται, ρωτήστε τα παιδιά τους αν ποτέ έβλεπαν την μαμά
Παράθεση από: giannios στις Μαΐου 29, 2010, 12:26:01 amΔεν είμαι παντρεμένος πρώτον.Το δημόσιο έχει δυνοπαθήσει από τις άδειες εγκυμοσύνης, γνωστή μου έλειπε 2 χρόνο και βάλε από νοσοκομείο λόγω εγκυμοσύνης, ούτε ελέφαντας να γεννούσε (ο ελέφαντας γεννάει και αυτός στους 9 μήνες υπόψιν). Όλοι οι κοινωνιολόγοι βλέπουν μια αλλαγή ρόλων στην κοινωνία, η γυναίκα πάει και θέλει να γίνει ηγέτης, τα αποτελέσματα καταστοφικά για την οικογένεια. Ο αριθμός των διαζυγίων οφείλεται ακριβώς σε αυτή την αιτία, την αλλαγή ρόλων που έχει τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο στους άνδρες. Συμφωνώ ότι γυναίκα γίνεσαι και η γυναίκα πρέπει να σέβεται τη φύση της, είναι διαφορετικός ο ρόλος της. Ο ρόλος της δεν είναι η καριέρα. Καρίερα και οικογένεια ελάχιστα συνδυάζονται και όσες το ισχυρίζονται, ρωτήστε τα παιδιά τους αν ποτέ έβλεπαν την μαμάΔηλαδή οικογένεια μονογονεϊκή μόνο με πατέρα για σε΄να είναι διαλυμμένη οικογένεια;Επίσης, η άλλαγη των ρόλων που αναφέρεςι ότι έχει αντίκτυπο, τεράστιο μάλιστα, στους άντρες, είναι αποδεδειγμένο ότι το μόνο που θίγεται έιναι ο ανδρισμός τους, γιατί ένας άντρας δεν μπορεί να έχει γυναίκα ανώτερη του!!!!Επίσης, δεν μπορεί ταυτόχρονα να γίνεσαι γυναίκα και η γυναίκα να σέβεται τη φύση της. Ποιά είναι δηλαδή η φύση της; Να φροντίζει την οικογένεια της; Μπριτςςςςςςςςςςςς......Άσε καλέ μου τα κοινωνιολογικά και τις θεωρίες φύλων...δεν το κατέχεις το θέμα! Μπορώ μέχρι το πρωί να σου παραθέτω μελέτες από όλο τον κόσμο που επιβεβαιώνουν αυτό που σου λέω!
οχι δε βαλαμε. το θεμα εχει ξεφυγει εντελως. το θεμα μας ηταν ο στρατος. να ψηφισουμε νομο να πηγαινουν και οι γυναικες στρατο. αλλα σκεψου να γινει κατι τετοιο. ποιες θα πρεπει να πηγαινουν? ολες? ακομη και οι μανες μας? ολες οι γυναικες μεχρι 60 ετων?
Παράθεση από: emmaki στις Μαΐου 29, 2010, 12:18:34 amΗ άδεια ανατροφής στο δημόσιο είθιστε να δίνεται στις γυνάικες. Κάλλιστα μπορούν να την πα΄ρουν και οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι αντί για τις γυναίκες. Είναι, όμως, τόσο πατριαρχική η κοινωνία μας (δυστυχώς) που είναι ελάχιστοι οι άντρες που θα επέλεγαν να καθίσουν για 9 μήνες στο σπίτι και να κάνουν όλες τις δουλιές τπου σπιτιού και παράλληλα να προσέχουν και το παιδί τους. Για τις γυνάικες, όμως, είναι κάτι το φυσιολογικό, ε; Εγώ πολύ θα ήθελα όταν κάνω παιδί να πάω αμέσως στη δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτιθ. Το θέμα όμως είναι ο άντρας μου θα κάτσει; Όχι!Όσο για το τι είναι "φυσιολογικό" για τις γυναίκες και τι είναι κοινωνικά κατσκευασμένο, απλά σας λέω ότι η Simone de Beauvoir είχε πει "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"! Όταν τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν διαφορετικά, παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια (τα κοριτσακια σπιτάκια=ρόλοι φροντίδας, και τα αγοράκια πόλεμο=στρατηγικές, σχεδιασμός, πολύπλοκη σκέψη, επίλυση προβλημάτων), τότε έχουμε καθαρή κατασκευή ρόλων και φύλων!Όσο για το αν ο στρατός καθυστερεί τους άντρες, είναι γεγονός ότι τους καθυστερεί στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, όμως, η καθυστέρηση αυτή εξισορροπείται με την πιο εύκολη ανέλιξη τους στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα τελικά οι άντρες να έχουν καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες (το pay gap ζει και βασιλεύει στην χώρα μας)... Τώρα αν θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες....Για μένα ο ρόλος του στρατού γενικά είναι άχρηστος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία όλοι πρέπει να πάνε. ΑΝ αποφασιστεί να πάνε και οι γυναίκες, φυσικά να πάνε και οι γυναίκες. Μέχρι τώρα, όμως, παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί, οπότε η συζήτηση είναι άκυρη!"είθισται" αν δε κάνω λάθος.Για τη Σιμόν, ακριβώς αυτού του είδους τα πράγματα λένε οι φεμινίστριες. Πώς το στηρίζει αυτό που λέει? Από πού αποδεικνύει τη θέση της? Μήπως λέει αυτό που θα συνέφερε το φεμινισμό να ειπωθεί? γιατί ανάλογη συζήτηση είχαμε και για το θέμα του έθνους, στο οποίο κάποιο ισχυρίστηκαν οτι το έθνος όπως το νοούμε σήμερα είναι ένας όρος που κατασκευάστηκε το 19 αιώνα, και κατά συνέπεια δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναφορά στην αρχαιότητα.
Η άδεια ανατροφής στο δημόσιο είθιστε να δίνεται στις γυνάικες. Κάλλιστα μπορούν να την πα΄ρουν και οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι αντί για τις γυναίκες. Είναι, όμως, τόσο πατριαρχική η κοινωνία μας (δυστυχώς) που είναι ελάχιστοι οι άντρες που θα επέλεγαν να καθίσουν για 9 μήνες στο σπίτι και να κάνουν όλες τις δουλιές τπου σπιτιού και παράλληλα να προσέχουν και το παιδί τους. Για τις γυνάικες, όμως, είναι κάτι το φυσιολογικό, ε; Εγώ πολύ θα ήθελα όταν κάνω παιδί να πάω αμέσως στη δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτιθ. Το θέμα όμως είναι ο άντρας μου θα κάτσει; Όχι!Όσο για το τι είναι "φυσιολογικό" για τις γυναίκες και τι είναι κοινωνικά κατσκευασμένο, απλά σας λέω ότι η Simone de Beauvoir είχε πει "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"! Όταν τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν διαφορετικά, παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια (τα κοριτσακια σπιτάκια=ρόλοι φροντίδας, και τα αγοράκια πόλεμο=στρατηγικές, σχεδιασμός, πολύπλοκη σκέψη, επίλυση προβλημάτων), τότε έχουμε καθαρή κατασκευή ρόλων και φύλων!Όσο για το αν ο στρατός καθυστερεί τους άντρες, είναι γεγονός ότι τους καθυστερεί στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, όμως, η καθυστέρηση αυτή εξισορροπείται με την πιο εύκολη ανέλιξη τους στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα τελικά οι άντρες να έχουν καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες (το pay gap ζει και βασιλεύει στην χώρα μας)... Τώρα αν θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες....Για μένα ο ρόλος του στρατού γενικά είναι άχρηστος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία όλοι πρέπει να πάνε. ΑΝ αποφασιστεί να πάνε και οι γυναίκες, φυσικά να πάνε και οι γυναίκες. Μέχρι τώρα, όμως, παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί, οπότε η συζήτηση είναι άκυρη!
Μπορώ όμως και εγώ μέχρι πρωί, να παραθέτω βιολογικά δεδομένα από έρευνες μοριακής βιολογίας και βιοϊατρικής, πολύ σοβαρές που αποδεικνύουν ότι γενετικά, γονιδιακά ο ρόλος της γυναίκας τείνει να είναι η δημιουργία οικογένειας, η ανατροφή και όχι η επίδειξη δύναμης και κοινωνικής ισχύος. Ανατρέπετε τη φύση σας και αυτό μόνο σε καλό δεν βγαίνει. Το κάνατε μια φορά μετ ο πρωπατορικό αμάρτημα, δεν βάλατε μυαλό;;Για αυτό λέω, ας έρθει ο στρατός να σας βάλει μυαλό
Σου παραθέτω στοιχεία.Πρηγούμενη βουλή (πρν τις εκλογές του Ιουνίου): Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων -1Γυναίκα,