0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: giannios στις Μαΐου 28, 2010, 10:38:17 pm........Είναι τελείως άδικο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους άνδρες που χάνουν 1 χρόνο, τώρα 9 μήνες, παλιότερα 2,5 χρόνια ευκαιρείες εργασίας και οι γυναίκες με το που τελειώνουν κατευθείαν. Και κατα πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικό !!!!!!Και εγώ πάνω-κάτω τα ίδια έλεγα πριν από 2 δεκαετίες περίπου , όταν ήμουν σε ηλικία για να πάω στρατό ή κατά τη διάρκεια της θητείας. Μετά τη λήξη της θητείας είδα ότι η πραγματικότητα είναι το ίδιο σκληρή για άνδρες και γυναίκες (για να μην πω πιο δύσκολη για τις γυναίκες) κι ότι η καθυστέρηση για επαγγελματικό ψάξιμο λόγω στρατού ήταν μία εύκολη δικαιολογία.
........Είναι τελείως άδικο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους άνδρες που χάνουν 1 χρόνο, τώρα 9 μήνες, παλιότερα 2,5 χρόνια ευκαιρείες εργασίας και οι γυναίκες με το που τελειώνουν κατευθείαν. Και κατα πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικό !!!!!!
βρε παιδιά, γιατί, μας είπανε να πάμε και δεν πήγαμε; Εγώ προσωπικά, πολύ θα γούσταρα!!! Αλλά αν είναι να μιλάμε για αδικίες,τότε κι εγώ θεωρώ άδικο που μετράει η θητεία στα συντάξιμα - και ειδικά στους παλαιότερους, δεν χρειαζόταν και εξαγορά....αντίστοιχα δε γινόταν κάτι τέτοιο για τις εγκυμοσύνες ας πούμε!!! Αν ήταν κάποια αδιόριστη και εγκυμονούσε, δεν της έλεγε κανείς, οταν διοριστεις αυτός ο χρόνος θα μετρήσει ως συντάξιμος ως αποδοση τιμής απέναντι στην συνεισφορά σου για το δημογραφικό της χώρας.... όπως γινόταν και γίνεται - με εξαγορά πλέον - για τη θητεία ( ως αποδοση τιμής για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην πατρίδα οι άντρες, όντες εν θητεία).
Παράθεση από: anastasia86 στις Μαΐου 28, 2010, 11:38:19 pm
Λεχώνα γίνεσαι οικειοθελώς, αν και άκουσα στο Χαρδαβέλα ότι εξωγήινοι απαγάγουν και αφήνουν και αυτοί έγκυες (τότε είναι μη οικειοθελώς). Στρατό πας είτε θες είτε όχι.Είναι τελείως διαφορετικό. Κακώς που δεν είπαν ακόμα να πάτε, πρέπει να πάτε
Γιάννη, νομίζω πως ο φεμινισμός και η ισότητα για μένα είναι όπως τα ερμηνεύσει κανείς και ο καθένας το κάνει συνήθως κατά το συμφέρον του!! Wink
ψοφος στις γυναικες!
Παράθεση από: syrrahm στις Μαΐου 28, 2010, 11:57:18 pmΠαράθεση από: giannios στις Μαΐου 28, 2010, 10:38:17 pm........Είναι τελείως άδικο αυτό που γίνεται στην Ελλάδα με τους άνδρες που χάνουν 1 χρόνο, τώρα 9 μήνες, παλιότερα 2,5 χρόνια ευκαιρείες εργασίας και οι γυναίκες με το που τελειώνουν κατευθείαν. Και κατα πάσα πιθανότητα είναι και αντισυνταγματικό !!!!!!Και εγώ πάνω-κάτω τα ίδια έλεγα πριν από 2 δεκαετίες περίπου , όταν ήμουν σε ηλικία για να πάω στρατό ή κατά τη διάρκεια της θητείας. Μετά τη λήξη της θητείας είδα ότι η πραγματικότητα είναι το ίδιο σκληρή για άνδρες και γυναίκες (για να μην πω πιο δύσκολη για τις γυναίκες) κι ότι η καθυστέρηση για επαγγελματικό ψάξιμο λόγω στρατού ήταν μία εύκολη δικαιολογία.Από τη στιγμή που χωρίς εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις δε πας πουθενά επαγγελματικά, δε νομίζω οτι πρόκειται για δικαιολογία..Παράθεση από: Martha72 στις Μαΐου 28, 2010, 11:58:42 pm βρε παιδιά, γιατί, μας είπανε να πάμε και δεν πήγαμε; Εγώ προσωπικά, πολύ θα γούσταρα!!! Αλλά αν είναι να μιλάμε για αδικίες,τότε κι εγώ θεωρώ άδικο που μετράει η θητεία στα συντάξιμα - και ειδικά στους παλαιότερους, δεν χρειαζόταν και εξαγορά....αντίστοιχα δε γινόταν κάτι τέτοιο για τις εγκυμοσύνες ας πούμε!!! Αν ήταν κάποια αδιόριστη και εγκυμονούσε, δεν της έλεγε κανείς, οταν διοριστεις αυτός ο χρόνος θα μετρήσει ως συντάξιμος ως αποδοση τιμής απέναντι στην συνεισφορά σου για το δημογραφικό της χώρας.... όπως γινόταν και γίνεται - με εξαγορά πλέον - για τη θητεία ( ως αποδοση τιμής για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν στην πατρίδα οι άντρες, όντες εν θητεία).Οι γυναίκες στο δημόσιο, δε παίρνουν ένα χρόνο άδεια μετ' αποδοχών για την εγκυμοσύνη/ανατροφή?Μετά το πότε θα κάνει μια γυναίκα παιδί, λίγο πολύ μπορεί να το καθορίσει, και για κάποιο λόγο συνήθως συμβαίνει αμέσως μετα το διορισμό. Ο άνδρας δε μπορεί να καθορίσει σε τέτοιο βαθμό πότε θα υπηρετήσει.
Ναι κάπου υπάρχει ένας μαλάκας σύζυγος, που και στρατό πήγε και δουλειά δεν μπορεί να βρει για να θρέψει γιατί δεν είναι καλλονή και δεν φοράει τακούνια και παιδιά από πισω του έχει και τρέχει όλη μέρα για μεροκάματο, αλλά λέει μια μέρα η γυναίκα του εκεί που καπνίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ τσιγάρα και πίνει καφέ, δεν γαμιέται διαζύγιο. Δεν μπορώ να αγοράζω τα κοσμήματα που θέλω, δεν μου φτάνουν αυτά που έχω, ζωή είναι αυτή που έχω;;του παίρνω και τα παιδιά. Εγώ είμαι νέα και ωραία, ας τα βγάλει πέρα μόνος τουΜεγάλη δικαιοσύνη.
Η άδεια ανατροφής στο δημόσιο είθιστε να δίνεται στις γυνάικες. Κάλλιστα μπορούν να την πα΄ρουν και οι άντρες δημόσιοι υπάλληλοι αντί για τις γυναίκες. Είναι, όμως, τόσο πατριαρχική η κοινωνία μας (δυστυχώς) που είναι ελάχιστοι οι άντρες που θα επέλεγαν να καθίσουν για 9 μήνες στο σπίτι και να κάνουν όλες τις δουλιές τπου σπιτιού και παράλληλα να προσέχουν και το παιδί τους. Για τις γυνάικες, όμως, είναι κάτι το φυσιολογικό, ε; Εγώ πολύ θα ήθελα όταν κάνω παιδί να πάω αμέσως στη δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι στο σπίτιθ. Το θέμα όμως είναι ο άντρας μου θα κάτσει; Όχι!Όσο για το τι είναι "φυσιολογικό" για τις γυναίκες και τι είναι κοινωνικά κατσκευασμένο, απλά σας λέω ότι η Simone de Beauvoir είχε πει "Γυναίκα δεν γεννιέσαι, γίνεσαι"! Όταν τα πιτσιρίκια μεγαλώνουν διαφορετικά, παίζοντας διαφορετικά παιχνίδια (τα κοριτσακια σπιτάκια=ρόλοι φροντίδας, και τα αγοράκια πόλεμο=στρατηγικές, σχεδιασμός, πολύπλοκη σκέψη, επίλυση προβλημάτων), τότε έχουμε καθαρή κατασκευή ρόλων και φύλων!Όσο για το αν ο στρατός καθυστερεί τους άντρες, είναι γεγονός ότι τους καθυστερεί στην αρχή της επαγγελματικής τους πορείας. Στη συνέχεια, όμως, η καθυστέρηση αυτή εξισορροπείται με την πιο εύκολη ανέλιξη τους στην ιεραρχία, με αποτέλεσμα τελικά οι άντρες να έχουν καλύτερες δουλειές και πιο καλοπληρωμένες (το pay gap ζει και βασιλεύει στην χώρα μας)... Τώρα αν θα έπρεπε να πηγαίνουν και οι γυναίκες....Για μένα ο ρόλος του στρατού γενικά είναι άχρηστος σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά από τη στιγμή που είναι υποχρεωτική η θητεία όλοι πρέπει να πάνε. ΑΝ αποφασιστεί να πάνε και οι γυναίκες, φυσικά να πάνε και οι γυναίκες. Μέχρι τώρα, όμως, παρόμοια απόφαση δεν έχει παρθεί, οπότε η συζήτηση είναι άκυρη!