0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Είναι σαν να έχεις ένα σαράβαλο fiat127 του 1980, και να θες να του βάλεις δερμάτινα καθίσματα, mp3 player, air condition, αερόσακους, αεροτομή, φιμέ τζάμια, και ζάντες αλουμινίου.ας φτιάξουν πρώτα τις αίθουσες που είναι χάλια.Συνάδελφοι αντισταθείτε!!!ΟΧΙ στα μηχανήματα του διαβόλου στα σχολεία μας!!! Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την αντικατάσταση του εκπαιδευτικού. Σε λίγα χρόνια κάθε σχολείο θα χρειάζεται μόνο 1 μαθηματικό, 1 φιλόλογο, 1 θεολόγο κλπ. Αυτός θα κάνει το μάθημα σε μια αίθουσα, και τα υπόλοιπα τμήματα θα παρακολουθούν με βιντεοδιάσκεψη το μάθημα από τις τάξεις τους σε videowalls.Το σύστημα αυτό ήδη γίνεται στα πανεπιστήμια της χώρας μας. Ακούστε πως λειτουργούν αρκετά από αυτά (και σύντομα και τα υπόλοιπα και μελλοντικά και τα σχολεία) για όσους δεν έχετε ιδέα: υπάρχει μόνο 1 καθηγητής που κάνει το κάθε μάθημα. Το μάθημα γίνεται αναμετάδοση σε άλλες 2 μεγάλες αίθουσες καθώς επίσης και μέσω ιντερνετ. Αν κάποιος μαθητής θέλει να ρωτήσει απορία, υπάρχει ασύρματο μικρόφωνο στην καθε τάξη όπου το παίρνει και ρωτάει την απορία του. Ο καθηγητής στην κεντρική αίθουσα που βρίσκεται έχει πάνω στην έδρα 5 οθόνες όπου βλέπει την κάθε τάξη χωριστά.Ο πίνακας έχει αντικατασταθεί από τον ηλεκτρονικό πίνακα, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με αισθητήρες στο πίσω μέρος. Αυτά που γράφει ο καθηγητής, αναμεταδίδονται σε ηλεκτρονικούς πίνακες και στις υπόλοιπες τάξεις. Τέλος υπάρχει το ηλεκτρονικό σφουγγάρι, όπου ο καθηγητής όταν σβήσει κάτι , θα σβηστεί αντίστοιχα και από τις άλλες αίθουσες. Θα σας πουν ότι όλα αυτά είναι πολύ καλά γιατί αυτά που γράφει ο καθηγητής στον πίνακα δεν χρειάζεται να τα σημειώνουν οι μαθητές γιατί μπορούν να αποθηκευτουν σε ηλεκτρονική μορφή, και μετά να τα κατεβάσει ο μαθητής από το Internet. Μην παρασυρθείτε από την τεχνολογία! Μην ενθουσιάζεστε από αυτά. Πάνε να μας καταργήσουν. Ξυπνήστε!!!Ψηφίστε στους συλλόγους σας κατά την εισαγωγή τέτοιου είδους τεχνολογίας στα σχολεία.Μην σκάβετε τον λάκο σας!Ζήτω ο μαυροπίνακας!! Ζήτω ο Καθηγητής!! Όχι στον e-Καθηγητή
Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματαμιας και απαιτείται η ύπαρξη ή η αγορά υπολογιστή και βιντεοπροβολέα προκειμένου να φτιάξει κάποιος μόνος του διαδρατικό πίνακα, άρα αντί αγοράς 10 διαδρ. Πινάκων χρειάζεται η αγορά 10 Η/Υ και 10 βιντεοπροβολέων. Δηλ περίπου το ίδιο κόστος Περισσότερα εδώ: http://www.edugate.gr/ek-ep/12-05-09-01
2ον Συνάδελφοι επειδή έχω φτιάξει και εγώ τον διαδραστικό με το wiimote. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διαδραστικό πίνακα. Τελεία και παύλα.
Παράθεση από: kinegiros στις Ιουνίου 10, 2010, 07:02:04 pm2ον Συνάδελφοι επειδή έχω φτιάξει και εγώ τον διαδραστικό με το wiimote. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ διαδραστικό πίνακα. Τελεία και παύλα. Θες να μας το εξηγήσεις αυτό λίγο;Δεν το λέω καχύποπτα, πραγματικά δεν έχω ιδέα.