0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πάντως η κατάσταση για τα παιδιά που έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής είναι τραγική. Και μιλάω για περιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν σημαντική βελτίωση με την ανάλογη βοήθεια. Φέτος είχα 2 περιπτώσεις τέτοιων παιδιών που οι γονείς δεν ήθελαν να πάνε σε ειδικό σχολείο αλλά ήταν θετικοί στην παράλληλη στήριξη. Κάναμε όλες τις προβλεπόμενες κινήσεις (αιτήσεις γονέων,διαγνώσεις κ.λ.π.) αλλά η απάντηση από τα ΚΕΔΥ στους γονείς ήταν απογοητευτική!! "Δεν υπάρχει περίπτωση να στείλουμε άνθρωπο για παράλληλη στήριξη γιατί απλούστατα δεν έχουμε εδώ και χρόνια προσωπικό". Λυπάμαι και αισθάνομαι απαίσια που στην εποχή μας δεν μπορούμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά.
Δυστυχώς οι γονείς δεν θέλουν να φύγουν τα παιδιά τους από το σχολείο που είναι δίπλα τους. Από ότι κατάλαβα μετά από συνομιλία μαζί τους το ανέφεραν αυτό και στα διαγνωστικά κέντρα και γι' αυτό τους έδωσαν διάγνωση για παράλληλη στήριξη. Η μία μάλιστα μου το είπε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει να πάει το παιδί της σε ειδικό σχολείο αλλιώς δεν θα το πηγαίνει και καθόλου.Φυσικά έκαναν αίτηση για επαναφοίτηση και θα μείνουν για άλλη μια χρονιά στο νηπιαγωγείο.
στη δικη μου περιπτωση εχουν ολοι βγαλει την ουρα τους απέξω και η προισταμενη του γραφειου αλλα κ η συμβουλος προσχολικης αγωγης η οποια μου ειπε οτι δεν ειναι δικο της θεμα κ με παρεπεμψε στη συμβουλο ειδικης αγωγης που δεν επιστρεφει τα τηλεφωνηματα και τα mail μου..δηλαδη εγω το λεω στο σκυλο μου κ ο σκυλος στην ουρα του..οσο για τμημα ενταξης (εκτος του οτι η προισταμενη μου ειπε οτι δεν θα το δεχτουν γιατι εχουν ηδη λιστες αναμονης) η αναπτυξιολογος που εκανε την διαγνωση ηταν κατηγορηματικη οτι δεν μπορουν να βοηθησουν σε αυτη την περιπτωση. χρειαζεται ειδικο σχολειο για να υπαρξει η πιθανοτητα μετα απο χρονια να μιλησει το παιδι κ ισως να γραψει κ να διαβασει..
εχεις δικαιο emmaki αλλα κ σάυτο υπαρχει δυσκολια,το ειδικο στο οποιο ανηκουμε ειναι στη χαλκιδα που απεχει 3,5 ωρες οποτε το παιδι δεν μπορει να πηγαινοερχεται..σκεφτομασταν αθηνα που απεχει 3 ωρες αλλα τουλαχιστον το παιδι εχει εκει συγγενεις και εχουμε κ συγκοινωνια για αθηνα οποτε θα μπορουν να το βλεπουν και οι γονεις σαββατοκυριακα. πηρα τηλ σε δυο ειδικα να ρωτησω τι χρειζεται κ μου ειπαν οτι πρεπει να παω στο ειδικο που ανηκω εκτος και αν μεσολαβησει με προταση της για αλλο σχολειο η συμβουλος γιάυτο κ τη χρειαζομαι!!επισης οι γονεις ειναι κ αυτοι με νοητικη στερηση (ελαφριας μορφης ευτυχως) οποτε δεν μπορουν να κινησουν τις διαδικασιες μονοι τους..το χειροτερο ειιναι οτι το παιδι εχει δυνατοτητες αν βοηθηθει κ εχω αισθανομαι ανικανη..
Παράθεση από: atherina στις Ιουνίου 16, 2010, 09:32:02 amεχεις δικαιο emmaki αλλα κ σάυτο υπαρχει δυσκολια,το ειδικο στο οποιο ανηκουμε ειναι στη χαλκιδα που απεχει 3,5 ωρες οποτε το παιδι δεν μπορει να πηγαινοερχεται..σκεφτομασταν αθηνα που απεχει 3 ωρες αλλα τουλαχιστον το παιδι εχει εκει συγγενεις και εχουμε κ συγκοινωνια για αθηνα οποτε θα μπορουν να το βλεπουν και οι γονεις σαββατοκυριακα. πηρα τηλ σε δυο ειδικα να ρωτησω τι χρειζεται κ μου ειπαν οτι πρεπει να παω στο ειδικο που ανηκω εκτος και αν μεσολαβησει με προταση της για αλλο σχολειο η συμβουλος γιάυτο κ τη χρειαζομαι!!επισης οι γονεις ειναι κ αυτοι με νοητικη στερηση (ελαφριας μορφης ευτυχως) οποτε δεν μπορουν να κινησουν τις διαδικασιες μονοι τους..το χειροτερο ειιναι οτι το παιδι εχει δυνατοτητες αν βοηθηθει κ εχω αισθανομαι ανικανη.. Καλημέρα!Αν υπάρχουν συγγενείς στην Αθήνα γιατί δεν δήλωνουν οι γονείς μόνιμη κατοικία εκεί ώστε να μπορεί το παιδί να φοιτήσει σε ειδικό σχολείο της περιόχης.