0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τα ΕΕΕΕΚ είναι μια ιδιαίτερη βαθμίδα εκπαίδευσης. Δεν είναι πρωτοβάθμια, αλλά δεν είναι και δευτεροβάθμια. Είναι κάτι το ενδιάμεσο. Δεν δίνει απολυτήρια, παρά μόνο βεβαιώσεις σπουδών, που σημαίνει ότι όποιος τελιεώνει το ΕΕΕΕΚ δεν παίρνει πολυτήριο γυμνασίου που θα μπορέσει -πιθανόν- κάπου να το χρησιμοποιήσει, αλλά μια βεβάιωση ότι παρακολούθησε τμήμα του τάδε εκπαιδευτηρίου.Με τη λογική αυτή (του παραλόγου) και βασισμένοι στο ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στα ΕΕΕΚ είναι σχετικά βαριά περιστατικά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν "κανονικό" μάθημα και το επίπεδο τους εί ναι επίπεδο παιδιών δημοτικού, από την αρχή της λειτουργίας τους προβλέπονται θέσεις δασκλαών (μαζί με θέσεις καθηγητών).
Το ξέρω πολύ καλά αυτό γιατί φέτος σε ΕΕΕΕΚ δούλευα,που όμως δεν ήταν βαρειά περιστατικά...παιδιά με επιθετική-παραβατική συμπεριφορά είχαμε,παρόλαυτά,ναι,το μάθημα ήταν σε επίπεδο δημοτικού...αλλά είχαμε και μαθητές ηλικλιας 22 ετών...!! Εαν βάλεις τις δασκαλίτσες 22 ετών σ'ένα τέτοιο τμήμα με συνομίληκούς τους και με ένα σωρό ιδιαιτερότητες...πως το βλέπεις...;; ΄΄Οτι θα ανταπεξέλθουν; Λώρα, μην τα ισοπεδώνεις όλα.
Τελικά έγινε.....δείτε τηνεγκυκλιο...Και μην μου αραδιάσει κανείς τις αρχές που διέπουν τα ΕΕΕΕΚ...εγώ μιλάω για την ουσία της υπόθεσης...ότι και ένα ξεροκόμματο ωρομισθίας που δίναν σε ΠΕ02 και ΠΕ03 τώρα θα το πάρουν οι δάσκαλοι που ούτως ή άλλως αναπληρωτές ήταν!! Όλα για το χρήμα και το επίδομα...αυτό ήταν το ζητούμενο! Κι άλλες επιπλέον θέσεις δασκάλων εις βάρος της
Καλήμέρα! Αυτή η ανακοίνωση υπάρχει στο alfavita και με εξόργισε πάρα πολύ!!! Δηλάδή επειδή έμαθαν ως τώρα οι δάσκαλοι να είναι βολεμένοι...ενόψει πιθανής μείωσης των θέσεων διορισμού τους θα εξαφανίσουν και τους υπόλοιπους;;!! Και η ΟΛΜΕ όντως κοιμάται....εκείνος ο πρόεδρος όταν μιλάει ο Μπράτης της ΔΟΕ δεν τολμάει και δεν προλαβαίνει να βγάλει λέξη...θυμάστε την πρόσφατη συνέντευξή τους στους Καμπουράκη-Οικονομέα με την Διαμάντω στο απέναντι παράθυρο...;!! Κουβέντα δεν προλάβαινε να πει!!Ή
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Ιουλίου 12, 2010, 10:30:31 pmΤελικά έγινε.....δείτε τηνεγκυκλιο...Και μην μου αραδιάσει κανείς τις αρχές που διέπουν τα ΕΕΕΕΚ...εγώ μιλάω για την ουσία της υπόθεσης...ότι και ένα ξεροκόμματο ωρομισθίας που δίναν σε ΠΕ02 και ΠΕ03 τώρα θα το πάρουν οι δάσκαλοι που ούτως ή άλλως αναπληρωτές ήταν!! Όλα για το χρήμα και το επίδομα...αυτό ήταν το ζητούμενο! Κι άλλες επιπλέον θέσεις δασκάλων εις βάρος της
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Ιουνίου 17, 2010, 11:00:47 amΚαλήμέρα! Αυτή η ανακοίνωση υπάρχει στο alfavita και με εξόργισε πάρα πολύ!!! Δηλάδή επειδή έμαθαν ως τώρα οι δάσκαλοι να είναι βολεμένοι...ενόψει πιθανής μείωσης των θέσεων διορισμού τους θα εξαφανίσουν και τους υπόλοιπους;;!! Και η ΟΛΜΕ όντως κοιμάται....εκείνος ο πρόεδρος όταν μιλάει ο Μπράτης της ΔΟΕ δεν τολμάει και δεν προλαβαίνει να βγάλει λέξη...θυμάστε την πρόσφατη συνέντευξή τους στους Καμπουράκη-Οικονομέα με την Διαμάντω στο απέναντι παράθυρο...;!! Κουβέντα δεν προλάβαινε να πει!!ΉΠες τα, πες τα! Απαράδεκτο! Και η ΟΛΜΕ ακόμη πιο απαράδεκτη. Ας συνεχίσει να φωνάζει για τις υπερωρίες των μονίμων. Μέχρι εκεί μπορεί. Όσο για τα ΕΕΕΕΚ είναι επίσημα βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Και οι δάσκαλοι ειδικής αγωγής είναι για την Πρωτοβάθμια. Τελείωσε! Άντε να μπουν με το καλό τα παιδιά και στη Δευτεροβάθμια και να διδάσκουν ΌΛΑ τα μαθήματα. Έτσι, έτσι. Από γυμναστική μέχρι εικαστικά. Όσο για το επίπεδο των παιδιών, αυτό είναι άσχετο. Ή υπάρχουν νόμοι και θεσμοί ή όχι. Αν είναι να καλέσουν την θεία μου που έχει καλή σχέση με τα παιδιά και τα αγαπάει για να τους κάνει μάθημα. Ντροπή στην ΟΛΜΕ!