0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παντως στο νηπιαγωγειο που ημουνα αναπληρωτρια φετος(σε αστικο κεντρο) ειχαμε 17 παιδια. στην αρχη σκεφτηκα δεν μπορει καποιο λαθος θα εχει γινει, μιας κ εχω συνηθισει πανω απο 23. μετα ομως διαπιστωσα οτι δεν υπηρχε χωρος. 4 τραπεζια κ 18 καρεκλες. δλδ σε αυτες τις περιπτωσεις τι αλλο να κανει η νηπιαγωγος. να πει στους γονεις ¨οκ γραψτε τα αλλα καποια θα ειναι ορθια κ θα τρωνε στο πατωμα¨. καποιες φορες υπαρχουν πρακτικες δυσκολιες κ πρεπει να το καταλαβουν οι γονεις.
Xωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θα ήθελα να αναφέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις (μεγάλος αριθμός ξενόγλωσσων παιδιών, παλλινοστούντων ή τσιγγανοπαίδων ή ύπαρξη στο τμήμα 1-2 ή περισσοτέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες) δίνεται ειδική άδεια στο νηπιαγωγείο να λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό παιδιών. Όλα όμως γίνονται κατόπιν αίτησης στον προιστάμενο και δεν κάνουμε "του κεφαλιού μας".
Παράθεση από: LIAV στις Ιουνίου 21, 2010, 08:24:07 pmXωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θα ήθελα να αναφέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις (μεγάλος αριθμός ξενόγλωσσων παιδιών, παλλινοστούντων ή τσιγγανοπαίδων ή ύπαρξη στο τμήμα 1-2 ή περισσοτέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες) δίνεται ειδική άδεια στο νηπιαγωγείο να λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό παιδιών. Όλα όμως γίνονται κατόπιν αίτησης στον προιστάμενο και δεν κάνουμε "του κεφαλιού μας".στο νηπιαγωγειο που ημουν φετος ηταν 20 παιδια(με αποφαση προισταμενου) γιατι ειχα παιδι με κινητικα προβληματα.Παντως θα συμφωνησω οτι υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ο αριθμος νηπιων αυξομοιωνεται αναλογα.Παντως εγω ,resident,σε αναλογη περιπτωση πριν λιγα χρονια,εγραψα το παιδι μου σε παιδικο σταθμο,αφου ειναι προνηπιο και τελειωσε το θεμα.
Παράθεση από: bk στις Ιουνίου 21, 2010, 08:52:08 pmΠαράθεση από: LIAV στις Ιουνίου 21, 2010, 08:24:07 pmXωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θα ήθελα να αναφέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις (μεγάλος αριθμός ξενόγλωσσων παιδιών, παλλινοστούντων ή τσιγγανοπαίδων ή ύπαρξη στο τμήμα 1-2 ή περισσοτέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες) δίνεται ειδική άδεια στο νηπιαγωγείο να λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό παιδιών. Όλα όμως γίνονται κατόπιν αίτησης στον προιστάμενο και δεν κάνουμε "του κεφαλιού μας".στο νηπιαγωγειο που ημουν φετος ηταν 20 παιδια(με αποφαση προισταμενου) γιατι ειχα παιδι με κινητικα προβληματα.Παντως θα συμφωνησω οτι υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ο αριθμος νηπιων αυξομοιωνεται αναλογα.Παντως εγω ,resident,σε αναλογη περιπτωση πριν λιγα χρονια,εγραψα το παιδι μου σε παιδικο σταθμο,αφου ειναι προνηπιο και τελειωσε το θεμα.Παιδιά, αν είναι έτσι, πάω πάσο. Εννοείται ότι αν υπάρχει παιδί με δυσκολίες τότε θα γίνει ό,τι είναι καλύτερο για όλα τα παιδιά.Bk, εννοείς δημοτικό παιδικό σταθμό; Γιατί έκανα κι εκεί τα χαρτιά μου αλλά δυστυχώς πάει με μέσο άρα δεν μας βλέπω ούτε εκεί.