*

Αποστολέας Θέμα: αριθμός νηπίων ανά τάξη  (Αναγνώστηκε 27272 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος resident

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ01
    • Προφίλ
αριθμός νηπίων ανά τάξη
« στις: Ιουνίου 21, 2010, 12:15:33 am »
συναδελφοι νηπιαγωγοι βοηθειστε παρακαλω! φετος εγραψα την κορη μου στο νηπιαγωγειο.Θα παει προνηπιο το Σεπτεμβρη.Τρεις μερες μετα τη ληξη των εγγραφών ξαναπηγα στο σχολειο για να μου πει η νηπιαγωγος ποσα παιδακια γραφτηκαν ωστε να ξερω αν θα γινει κληρωση .Μου ειπε οτι εχουν 16 νηπια,οποτε μενουν 4 θεσεις για τα προνιπια(οι αιτησεις τους ηταν φετος 11) κι ετσι θα γινει κληρωση.Υπολογισε δηλ οτι το ανωτατο ειναι 20 μαθητες κι οχι 25.Εγω γνωριζα για το 25 απο φιλη μου νηπιαγωγο και το βρηκα και σε φεκ του 2006.Της ειπα λοιπον οτι το οριο ειναι 25 κι οχι 20,κι αρχισε να μου λεει οτι κανεις μεσα στην πολη δεν εχει τοσα παιδια,ολες εχουν 20,δεν επαρκουν οι χωροι κλπ.Τοτε λοιπον ρωτησα αν συμφωνει κι ο προϊσταμενος μ αυτο και δεν απαντησε ξεκαθαρα,παλι αρχισε να λεει για το κτιριακο.Τι μπορω να κανω; στο φεκ δεν ειδα να λεει για εξαιρεση ή κατι αλλο ,αν δεν επαρκει ο χωρος.Νομιμοποιουνται να διωχνουν τα παιδια; Με το ''ετσι θελω'' να αναγκαζουν τους γονεις να στρεφονται αλλου;  και σε γυμνασια/λυκεια που εχω εργαστει ετυχε να εχω μεγαλο τμημα,τί επρεπε να κανουμε; να διωχνουμε τα παιδια; μετα πηγα σε αλλο γειτονικο νηπιαγωγειο ,κι εκει τα ιδια.Εχουν πολλες εγγραφες κι υπολογιζουν το τμημα στα 20 παιδια.Καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο να εχει κανεις τοσα παιδια και να κανει δουλεια,αλλα κι εγω τι να το κανω το παιδι; να το παιρνω στο γυμνασιο μαζι  μου; 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: αριθμός νηπίων ανά τάξη
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:00:27 »

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 21, 2010, 12:52:53 am »
το ανώτερο οριο σύμφωνα με τον νόμο ειναι 25 παιδιά ανα τάξη.απο εκει και πάνω εχει δικαίωμα να μην δεχθεί αλλα παιδιά στο τμημα εστω και αν το ζητήσει ο προισταμενος . υπαρχουν νηπιαγωγεια τα οποια δεν ειναι λειτουργικά αν φιλοξενήσουν 25 παιδια  που ειναι το όριο , δεν ξερω αν αυτο το νηπιαγωγείο ανηκει σ αυτη τη κατηγορια και η νηπιαγωγός με βαση αυτο παιρνει αυτή την πρωτοβουλια.αυτο θα το κρίνεις εσύ αν οντως εχει δίκιο,  στο νηπιαγωγειο εκτελειται αξιολογο εργο  ως προς την κοινωνικοποιηση και την γνωστικη αναπτυξη των νηπίων αλλα πρεπει και οι συνθήκες να ευνοουν πχ να μην ειναι στοιβαγμενα παιδια τα οποια δεν μπορουν να κινηθούν καν καθως η μαθηση επιτυνχανεται μεσα απο παιχνιώδης δραστηριοτητες. στην περιπτωση αυτη καλό θα ήταν να γραψεις το παιδι σε ενα αλλο κοντινο νηπιαγωγείο . αν ομως κρίνεις οτι δεν υπαρχουν αυτες οι συνθήκες που προανεφερα τοτε να επιμεινεις γιατι δεν εχει το δικάιωμα μηντο γράψει εφόσον υπάρχουν θέσεις εκτός και αν ειναι εντολή προισταμενου να μην εγγραφούν προνήπια .
σ αυτο που σου ειπε οτι ολοι εχουν 20 παιδιά δεν εχει δίκιο , αν ξεπεράσουν τον αριθμο τον 25 γίνετε κλήρωση στα προνήπια απλο επίσης αλλα εχουν 11 γιατι τοσα γραφτηκαν.
επισης στα γυμνασια και λύκεια το οριο ειναι 30 δύσκολες συνθήκες για τον εκπαιδευτικο ομως παρ ολα αυτα δεν μπορεις να διωξεις τα παιδια .
στην περιπτωση σας ομως ουτοσι αλλως θα γίνει κλήρωση καθως ξεπερνουν το οριο σύμφωνα μετις εγγραφες
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος resident

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ01
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 21, 2010, 01:08:30 am »
δεν μπορω να κρινω αν ο χωρος επαρκει για 20 ή 25 παιδια.Ολα τα νηπιαγωγεια που εχει τυχει να δω δεν εχουν πολυ μεγαλες αιθουσες.Στον προϊσταμενο δεν θελω να φτασω,αλλα υποπτευομαι οτι ειναι δικη του οδηγια να μην παιρνουν πανω απο 20.Κι οντως αυτο συμβαινει μεσα στην πολη,δεν παιρνουν 25 με την δικαιολογια του κτιριακου.Στο κοντινοτερο νηπιαγωγειο που ρωτησα,κι εκει τα ιδια.20 το ανωτατο μου ειπε! Επιπλεον  ειπε οτι μπορει το Σεπτεμβρη να εχουν κι αλλες εγγραφες νηπιων,οποτε δεν θα παρουν κανενα προνηπιο! για το ολοημερο που ενδιαφερομαι,ξερω οτι προηγουνται τα παιδια που εχουν δυο εργαζομενους γονεις.Ρωτησα λοιπον αν θα ζητησουν καποιο εγγραφο που να το αποδεικνυει(καθως δεν δεχομαι να μπω σε κληρωση με παιδακι που η μαμα του δεν εργαζεται,αρα δεν εχει αναγκη το ολοημερο) κι ειπε οτι δεν ειναι απαραιτητο,θεωρησε πως αφου ζητανε ολοημερο δουλεουν σιγουρα

Αποσυνδεδεμένος gspiropoylos

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Όταν μεγαλώσω θα γίνω νηπιαγωγός!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 21, 2010, 01:18:53 am »

Στα Ολοήμερα Σχολεία (Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) εγγράφονται οι μαθητές των οποίων οι γονείς έχουν καταθέσει αντίστοιχη δήλωση, ανεξάρτητα αν είναι εργαζόμενοι ή όχι.ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.
Μη λες πάντα όσα γνωρίζεις αλλά γνώριζε πάντα όσα λες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:00:27 »

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 21, 2010, 01:50:09 pm »
οντως το σεπτεμβρη γινετε ενα ξεκαθάρισμα οσον αφορα τις εγγραφες καθως παρουσιαζονται για εγγραφη νηπια ή που αμελησαν να εγγραφούν ή ειναι απο μεταγραφές απο αλλα σχολεια πχ λογω μετακόμισης .  προηγούνται τα νήπια καθως εγινε υποχρεωτικη εκπαιδευση.
γενικα οταν ερχοτνια οι γονεις να γραψουν το παιδι τους δεν τους ζηταμε καποιο εγγραφο οτι δουλεύουν αυτο γινεται στους παιδικούς σταθμούς απλά δηλώνουν αν θελουν κλασικο ή ολοήμερο και συνήθως οι γονεις που δουλευουν δηλωνουν ολοημερο ειδαλως γιατι να μεινει το παιδι τοσες ωρες στο νηπιαγωγείο?   
δεν ξέρω τι καθεστώς εχει υιοθετήσει ο καθενας το μονο που ισχυει ειναι 25νηπια οριο για καθε τμήμα και κλήρωση στα προνήπια αν ξεπερασουν τον αριθμο ανεξαρτητως με το ποιος δουλευει
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος zouki

• Νέο μέλος
  • *
  • χαλαραααα
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 21, 2010, 02:56:06 pm »
παντως στο νηπιαγωγειο που ημουνα αναπληρωτρια φετος(σε αστικο κεντρο) ειχαμε 17 παιδια. στην αρχη σκεφτηκα δεν μπορει καποιο λαθος θα εχει γινει, μιας κ εχω συνηθισει πανω απο 23. μετα ομως διαπιστωσα οτι δεν υπηρχε χωρος. 4 τραπεζια κ 18 καρεκλες. δλδ σε αυτες τις περιπτωσεις τι αλλο να κανει η νηπιαγωγος. να πει στους γονεις ¨οκ γραψτε τα αλλα καποια θα ειναι ορθια κ θα τρωνε στο πατωμα¨. καποιες φορες υπαρχουν πρακτικες δυσκολιες κ πρεπει να το καταλαβουν οι γονεις.
πε60

Αποσυνδεδεμένος maraki28

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 21, 2010, 03:27:33 pm »
ακριβώς 
ο νομοθέτης νομοθετει αλλα η πραγματικότητα  δεν ανταποκρινεται στα καθ ΄εκαστα
μαρακι

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 21, 2010, 07:25:08 pm »
παντως στο νηπιαγωγειο που ημουνα αναπληρωτρια φετος(σε αστικο κεντρο) ειχαμε 17 παιδια. στην αρχη σκεφτηκα δεν μπορει καποιο λαθος θα εχει γινει, μιας κ εχω συνηθισει πανω απο 23. μετα ομως διαπιστωσα οτι δεν υπηρχε χωρος. 4 τραπεζια κ 18 καρεκλες. δλδ σε αυτες τις περιπτωσεις τι αλλο να κανει η νηπιαγωγος. να πει στους γονεις ¨οκ γραψτε τα αλλα καποια θα ειναι ορθια κ θα τρωνε στο πατωμα¨. καποιες φορες υπαρχουν πρακτικες δυσκολιες κ πρεπει να το καταλαβουν οι γονεις.
Παράπονα στο Υπουργείο-Δήμο ή τέλος πάντων σε όποιον είναι αρμόδιος για την αγορά εξοπλισμού. Και ο γονιός τι να κάνει δηλαδή; Να γράψει το παιδί σε ιδιωτικό (μπορεί-δεν μπορεί να το πληρώνει) ή να κάνει κάθε μέρα χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να το πάει στο νηπιαγωγείο που θα το δεχτεί; Να μην το δεχτούν γιατί ο αριθμός υπερβαίνει τα 25 παιδιά το καταλαβαίνω. Αλλά τα 20;;;;;; Πάει πολύ! Νηπιαγωγείο που άνοιξε φέτος σε περιοχή κοντά μου, οι γονείς το εξόπλισαν ως έναν βαθμό. Μην φανταστείτε τρελά πράγματα. Τα απαραίτητα. Ελπίζω να μην εκλάβεις το ύφος μου ως επιθετικό προς εσένα(δεν είναι, πίστεψέ με) αλλά επειδή κι εγώ έχω ένα προνήπιο και μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου δεν θα ξέρω που θα το στείλω, μου την δίνει η αδιαφορία των ιθυνόντων που αντί να φροντίσουν γι'αυτά τα σχολεία, απλά τα χτίζουν και λένε μετά "ορίστε, τόσα σχολεία εγκαινιάσαμε φέτος!!". Άει σιχτίρ, δηλαδή ..... >:(

Αποσυνδεδεμένος LIAV

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 21, 2010, 08:24:07 pm »
Xωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θα ήθελα να αναφέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις (μεγάλος αριθμός ξενόγλωσσων παιδιών, παλλινοστούντων ή τσιγγανοπαίδων ή ύπαρξη στο τμήμα 1-2 ή περισσοτέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες) δίνεται ειδική άδεια στο νηπιαγωγείο να λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό παιδιών. Όλα όμως γίνονται κατόπιν αίτησης στον προιστάμενο και δεν κάνουμε "του κεφαλιού μας".

Αποσυνδεδεμένος bk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 21, 2010, 08:52:08 pm »
Xωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο θα ήθελα να αναφέρω ότι σε κάποιες περιπτώσεις (μεγάλος αριθμός ξενόγλωσσων παιδιών, παλλινοστούντων ή τσιγγανοπαίδων ή ύπαρξη στο τμήμα 1-2 ή περισσοτέρων παιδιών με ειδικές ανάγκες) δίνεται ειδική άδεια στο νηπιαγωγείο να λειτουργήσει με μικρότερο αριθμό παιδιών. Όλα όμως γίνονται κατόπιν αίτησης στον προιστάμενο και δεν κάνουμε "του κεφαλιού μας".
στο νηπιαγωγειο που ημουν φετος ηταν 20 παιδια(με αποφαση προισταμενου) γιατι ειχα παιδι με κινητικα προβληματα.Παντως θα συμφωνησω οτι υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ο αριθμος νηπιων αυξομοιωνεται αναλογα.Παντως εγω ,resident,σε αναλογη περιπτωση πριν λιγα χρονια,εγραψα το παιδι μου σε παιδικο σταθμο,αφου ειναι προνηπιο και τελειωσε το θεμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2010, 08:55:41 pm από bk »

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 21, 2010, 09:35:19 pm »
στο νηπιαγωγειο που ημουν φετος ηταν 20 παιδια(με αποφαση προισταμενου) γιατι ειχα παιδι με κινητικα προβληματα.Παντως θα συμφωνησω οτι υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που ο αριθμος νηπιων αυξομοιωνεται αναλογα.Παντως εγω ,resident,σε αναλογη περιπτωση πριν λιγα χρονια,εγραψα το παιδι μου σε παιδικο σταθμο,αφου ειναι προνηπιο και τελειωσε το θεμα.

Παιδιά, αν είναι έτσι, πάω πάσο. Εννοείται ότι αν υπάρχει παιδί με δυσκολίες τότε θα γίνει ό,τι είναι καλύτερο για όλα τα παιδιά.
Bk, εννοείς δημοτικό παιδικό σταθμό; Γιατί έκανα κι εκεί τα χαρτιά μου αλλά δυστυχώς πάει με μέσο άρα δεν μας βλέπω ούτε εκεί.  :(

Αποσυνδεδεμένος bk

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 21, 2010, 09:46:32 pm »

Παιδιά, αν είναι έτσι, πάω πάσο. Εννοείται ότι αν υπάρχει παιδί με δυσκολίες τότε θα γίνει ό,τι είναι καλύτερο για όλα τα παιδιά.
Bk, εννοείς δημοτικό παιδικό σταθμό; Γιατί έκανα κι εκεί τα χαρτιά μου αλλά δυστυχώς πάει με μέσο άρα δεν μας βλέπω ούτε εκεί.  :(
ναι,σε δημοτικο παιδικο σταθμο.Δεν ξερω τι γινεται σε αλλους δημους,αλλα στον δικο μου γραφονται ολα τα παιδια με την προυποθεση να εργαζονται οι γονεις

Αποσυνδεδεμένος aisana

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 21, 2010, 10:43:42 pm »
ναι,μόνο που πρεπει να εχετε υποψην οτι δεν εχει καμια σχεση ηδουλεια που γινεται στο νηπιαγωγειο μ΄αυτη που γινεται στον παιδικο σταθμο. οι συναδελφοι νηπιαγωγοι το γνωριζουν καλα αυτο.προσπαθησε να πιεσεις για να παει το παιδι σου στο νηπιαγωγειο.

Αποσυνδεδεμένος zouki

• Νέο μέλος
  • *
  • χαλαραααα
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 21, 2010, 10:45:32 pm »
panickos εγω περιεγραψα ενα νηπιαγωγειο πραγματικα πολυ μικρο. δεν χωρανε αλλα τραπεζια κ καρεκλες. οποτε σε αυτη την περιπτωση δεν μπορει να κανει κατι η νηπιαγωγος. εννοειτε αμα υπαρχει χωρος πρεπει να κυνηγαμε τον εξοπλισμο. κ εμενα ο ανηψιος μου φετος, προνηπιο, εμεινε απ'εξω κ αναγκαστηκαμε κ τον βαλαμε ιδιωτικο. λες να θελαμε? αλλα σε οσα νηπιαγωγειο πηγα ειδα την κατασταση με τα ιδια μου τα ματια. πολλα παιδια. μην το ψαχνουμε. χρειαζονται κ αλλα σχολεια αλλα που......  
πε60

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182601
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144