*

Αποστολέας Θέμα: αριθμός νηπίων ανά τάξη  (Αναγνώστηκε 27273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: αριθμός νηπίων ανά τάξη
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 25, 2010, 07:09:13 pm »
Αν ρωτας για τα 25 παιδια ,αυτο πρεπει να αναφερεται σε προσφατο εγγραφο με τα δικαιολογητικα ληξης και τις εγγραφες.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:01:47 »

Αποσυνδεδεμένος Melina04

• Πλήρες μέλος
  • Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 25, 2010, 07:12:16 pm »
  Φέτος η προϊσταμένη μου ήταν ένας πολύ ισορροπημένος άνθρωπος χωρίς κομπλεξ και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Επειδή όμως έχω ακούσει πολλά και δεν ξέρω τι με περιμένει με ενδιαφέρει να γνωρίζω εκ των προτέρων δικαιώματα και υποχρεώσεις ώστε να μπορώ να δράσω αναλόγως. Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα το ψάξω.. :) ;)

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 25, 2010, 07:45:58 pm »
Σωστα σκεφτεσαι Μελινα η γνωση σου δινει δυναμη αλλα πρεπει να ψαξεις η ιδια/ος για να αντλησεις πληροφοριες απο διαφορες πηγες γιατι στη Ελλαδα μας προτιμουν αδαεις χωρικους και ημιμαθεις.
Φετος ημουν προισταμενη αλλα μην σκεφτεις οτι ξερω πολλα-πολλα,τοποθετηθηκα χωρις να το επιδιωξω και χωρις καμια επιμορφωση σε διοικητικα και οικονομικα θεματα(kανουμε και τους λογιστες).

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 25, 2010, 08:56:47 pm »
Επισης οι περισσοτεροι γονεις δεν γνωριζουν οτι την στιγμη που στις υπαρχουσες ταξεις ο αριθμος των παιδιων για να γινεται σωστη δουλεια και να πληρουνται στοιχειωδεις κανονες ασφαλειας δεν πρεπει να ξεπερνα τα 15 πολλοι προισταμενοι ,οταν παρουσιαζεται η αναγκη σε ασθενεια η εκτακτη απουσια συναδελφισσας/ου ,μας πιεζουν να αναλαμβανουμε 2 τμηματα( αυτο μπορει να ειναι 25 παιδια επι 2) με οτι συνεπειες μπορει να εχει αυτο.Οταν οι εκπ/τικοι (οσες/οι εχουν την τολμη και γνωριζουν τα προβλεπομενα απο τη νομοθεσια) αρνουνται τετοια εντολη τοτε υφιστανται την τρομοκρατια και τον εκφοβισμο που χρησιμοποιουν για να πειθαρχησουν και να μην ταραχθει η γαληνη του/της  προισταμενου/ης.
Ψιλα γραμματα και επιπλεον γινεται μονο σε εκτακτες περιπτωσεις ε;παντως εγω δεν θα ηθελα τα παιδια μου στοιβαγμενα ουτε για 1 μερα. 

Μήπως μπορείς να μας πεις τι λέει η νομοθεσία σχετικά με αυτό το θέμα ή που μπορεί κανείς να το βρει;

Πολύ απλά στηρίζεσαι στη διάταξη για τον αριθμό των παιδιών μέσα στην τάξη, και λες ότι με βάση αυτό δεν αναλαμβάνεις άλλα παιδιά. Αν θέλει ο προϊστάμενος ας σου στείλει γραπτώς το αίτημα του να αναλάβεις και την άλλη τάξη. ΓΡΑΠΤΑ!!!! Προφορικά τίποτα!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:01:47 »

Αποσυνδεδεμένος LIAV

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 25, 2010, 09:16:46 pm »
  Φέτος η προϊσταμένη μου ήταν ένας πολύ ισορροπημένος άνθρωπος χωρίς κομπλεξ και δεν δημιουργήθηκε κανένα απολύτως πρόβλημα. Επειδή όμως έχω ακούσει πολλά και δεν ξέρω τι με περιμένει με ενδιαφέρει να γνωρίζω εκ των προτέρων δικαιώματα και υποχρεώσεις ώστε να μπορώ να δράσω αναλόγως. Σ ευχαριστώ για τις πληροφορίες θα το ψάξω.. :) ;)
Καλό είναι να έχεις πάντα πρόχειρο το προεδρικό διάταγμα 200.Θα σου λύσει πολλές απορίες.

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 26, 2010, 11:23:48 am »
Καλό είναι να έχεις πάντα πρόχειρο το προεδρικό διάταγμα 200.Θα σου λύσει πολλές απορίες.

Το 200 ειναι μια πλατφορμα αλλα συμπληρωνεται και αλλαζει σε διαφορα σημεια απο εγκυκλιους γι αυτο δεν σε καλυπτει σε ολα.
Μια ερωτηση προς emmaki:αν δεν εχεις εγγραφη εντολη και εχουν ερθει τα παιδια του ολοημερου(η συναδελφισσα της πρωινης βαρδιας απουσιαζει και η συναδελφισσα της 2ης βαρδιας θα ερθει 11.45π.μ.)απλως ενημερωνεις τους γονεις οτι το ολοημερο δεν θα λειτουργησει και ουτε γατα ουτε ζημια;

Αποσυνδεδεμένος alexel

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60 Νηπιαγωγός
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 29, 2010, 10:25:46 am »
,τραπεζοκομος,

Τραπεζοκόμος γιατί?
Τί σχέση έχει αυτό με το επάγγελμα της νηπιαγωγού?
Πολλές συναδέλφισσες έχουν καθιερώσει να υπάρχει ένα ακόμη άτομο την ώρα του φαγητού,που αναλαμβάνει το ζέσταμα,το σερβίρισμα κ.λ.π. των φαγητών.
Κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.
Συνεννοηθείτε με το σύλλογο και "επιβάλλετέ το".
Προσωπικά θεωρώ ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος μας μέσα στην τάξγ.
-Τα παιδιά δεν μαθαίνουν από τα παραμύθια πως υπάρχουν δράκοι.Από τα παραμύθια μαθαίνουν πως οι δράκοι μπορούν να νικηθούν. Σκωτ Φιτζέραλντ.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 29, 2010, 11:42:21 am »

Το 200 ειναι μια πλατφορμα αλλα συμπληρωνεται και αλλαζει σε διαφορα σημεια απο εγκυκλιους γι αυτο δεν σε καλυπτει σε ολα.
Μια ερωτηση προς emmaki:αν δεν εχεις εγγραφη εντολη και εχουν ερθει τα παιδια του ολοημερου(η συναδελφισσα της πρωινης βαρδιας απουσιαζει και η συναδελφισσα της 2ης βαρδιας θα ερθει 11.45π.μ.)απλως ενημερωνεις τους γονεις οτι το ολοημερο δεν θα λειτουργησει και ουτε γατα ουτε ζημια;

Ναι. Ενημερώνεις τον προϊστάμενο και μετά του γονέις. Καλό είναι βέβαια, προκέιμένουν να αποφεύγονταια υτά η πρωινή συνάδελφος αν κάποια μέρα δεν έρθει (πχ λόγω αρρώστειας) να ειδοποιήσει την απογευματινή ώστε να γίνει αλλαγή και το νηπιαγωγείο να λειτουργήσει ως κλασικό.
Σε καμία περίπτωση εσύ δεν κρατάς 2 τμ'ηματα (εκτός αν έχει ΓΡΑΠΤΗ εντολή από τον προϊστάμενο) και επιμένεις στην άρνηση σου. Δεν μπορεί να σου κα΄νει τίποτα γιατί σε καλύπτει ο νόμος!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 29, 2010, 12:36:04 pm »
,τραπεζοκομος,

Τραπεζοκόμος γιατί?
Τί σχέση έχει αυτό με το επάγγελμα της νηπιαγωγού?
Πολλές συναδέλφισσες έχουν καθιερώσει να υπάρχει ένα ακόμη άτομο την ώρα του φαγητού,που αναλαμβάνει το ζέσταμα,το σερβίρισμα κ.λ.π. των φαγητών.
Κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.
Συνεννοηθείτε με το σύλλογο και "επιβάλλετέ το".
Προσωπικά θεωρώ ότι υποβαθμίζεται ο ρόλος μας μέσα στην τάξγ.

Δυστυχώς αυτό το άτομο την ώρα του φαγητού θεωρείται παράνομο στο σχολείο,δεν καλύπτεσαι από πουθενά αν γίνει το παραμικρό, και οι σύμβουλοι τα τελευταία 3 χρόνια τουλάχιστον αποθαρρύνουν τις συναδέλφους να το κάνουν.  Κατά τη γνώμη μου, καλά κάνουν και οι σύμβουλοι, γιατι όντως δεν καλύπτεσαι απο πουθενά αν γίνει το οτιδήποτε, δεν μπορείς να ζητήσεις από τους γονείς τροφεία, και έτσι και αλλιώς η ώρα του φαγητού θεωρείται ότι προάγει διάφορα πράγματα, και είναι υποχρέωση της νηπιαγωγού και δεν υποβαθμίζει καθόλου το ρόλο της νηπιαγωγού(τα ξέρετε από τον οδηγό σπουδών και τις εγκυκλίους, μη σας τα λέω εγώ).

Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος Ms Daisy

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 29, 2010, 12:42:06 pm »
γιατί δεν μπορείς να ζητήσεις από τους γονείς λεφτά για τροφεία.
Πάντως, στο νηπιαγωγείο του γιου μου, όπως και σε όλα όσα ξέρω στη Θεσ/νίκη, πληρώνουμε τραπεζοκόμο.

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 29, 2010, 12:49:45 pm »
Προσωπικά δεν θεωρώ οτι έχει παιδαγωγικό ρόλο το ζέσταμα των φαγητών και δεν βλέπω γιατί να είναι στα καθήκοντα μου....Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να αφήνω το τμήμα μου για να πηγαίνω να ζεσταίνω φαγητό...Γιατί σχεδόν σε όλα τα ολοήμερα η κουζίνα είναι μακριά απο τις τάξεις(και ειναι απόλυτα λογικό) αλλά και στην περίπτωση που είναι πχ δίπλα ακριβώς, θεωρώ απαράδεκτο να είναι ηλεκτικές συσκευές κοντά στα παιδιά...
Θα έπρεπε να υπάρχουν τραπεζοκόμοι(αρχικα είχαν πάρει μερικούς) αλλά και αυτό που λέει η selas συνήθως συμβαίνει, δηλ η καθαρίστρια να παίρνει ένα μικρό ποσό-απευθείας απο τους γονείς- και να ζεσταίνει-σερβίρει το φαγητό.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2010, 12:51:19 pm από vasp »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 29, 2010, 12:50:44 pm »
Πάντως, στο νηπιαγωγείο του γιου μου, όπως και σε όλα όσα ξέρω στη Θεσ/νίκη, πληρώνουμε τραπεζοκόμο.
Και πολύ καλά κάνετε ;) έτσι γίνεται σχεδόν σε όλα τα σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος selas

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 29, 2010, 12:50:56 pm »

αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο. Είναι τόσο νόμιμο, όσο το να ζητάς από τους γονείς 50 ευρώ στην αρχή του χρόνου για αναλώσιμα και γραφική ύλη. Εδώ το αναγκαίο νομίζω ότι είναι πολύ πιο ισχυρό από την έννοια του νόμιμου. Αν δεν δώσει ο γονιός λεφτά, αντί να κάνουμε δουλειά στη τάξη θα παίζουμε τα βλέφαρά μας, και αν δεν υπάρχει τραπεζοκόμος σε "δύσκολα" Ολοήμερα τμήματα, οι γονείς και οι νηπιαγωγοί θα πηγαίνουν στη δουλειά με καρδιοχτύπι κάθε μέρα, με το φόβο ατυχημάτων στο σχολείο... :(

Παρεπιπτόντως, μόλις βρήκα κάτι που ίσως βοηθάει για το θέμα του αριθμού των νηπίων στην τάξη. Σας το παραθέτω από το site της ΠΕΑΝ: http://www.nipiagogoi.gr/ktiriako.htm

5. Κτιριακό

Η ισχύουσα εγκύκλιος (καθώς δεν υπάρχει νεώτερη), για τους χώρους του νηπιαγωγείου είναι η ΣΤ/1304 /5.12.79, ΦΕΚ 79
Ό,τι και να γίνει, χαμογέλα...:)

Αποσυνδεδεμένος Maro

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 29, 2010, 01:08:26 pm »
"το site της ΠΕΑΝ: http://www.nipiagogoi.gr/ktiriako.htm"

Τα 30 νηπια δεν ειναι πια το ανωτατο οριο( ασφαλως ουτε τα 25 ειναι ικανοποιητικος αριθμος παιδιων ,ειδικα στους απελπιστικα περιορισμενους και πολλες φορες ακαταλληλους χωρους των Δημοσιων Νηπιαγωγειων ).

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182601
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)