*

Αποστολέας Θέμα: Ξεχρεώνω οργανική με μερική διάθεση;  (Αναγνώστηκε 8157 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω τη (Δημόσια) εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ξεχρεώνω οργανική με μερική διάθεση;
« στις: Ιουνίου 21, 2010, 08:04:47 pm »

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγες μέρες πήρα οργανική σε κάποιο σχολείο. Επειδή το σχολείο είναι μικρό έχει 10 ώρες για ΠΕ04 (+3 Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών). Για τις υπόλοιπες 8 ώρες έκανα αίτηση (στην αίτηση τσέκαρα το κουτάκι "Διάθεση" και όχι "Απόσπαση") για να παω ως συνεργάτης στο τοπικό ΕΚΦΕ.

Με πήραν τηλέφωνο από το ΠΥΣΔΕ και μου είπαν ότι δεν είναι σίγουροι αν ξεχρεώνω την οργανική μου με αυτό τον τρόπο.

Γνωρίζετε κάτι με βεβαιότητα επι του θέματος; Θα με βοηθούσε πολύ αν παραθέσετε κάποια συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ξεχρεώνω οργανική με μερική διάθεση;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:01:53 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 21, 2010, 09:02:30 pm »
απ οτι ξερω ξεχρεωνεις την οργανικη γιατι και γω σκεφτομαι να παω. τωρα με τα μορια τι ακριβως γινεται δεν ξερω, αλλοι λενε αναλογικα με τις μερες η τις ωρες και αλλοι οτι παιρνεις ολα τα μορια του σχολειου που ανηκεις.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2010, 09:20:10 pm από giokspy »
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 21, 2010, 09:19:37 pm »
τελικα μολις με πληροφορησαν οτι τωρα που αλλαξε ο νομος με τους φορεις το συγκεκριμενο δεν εχει ξεκαθαριστει ακομα.
Η ολικη παντως διαθεση σε ΕΚΦΕ δε μετραει ως χρονος υπηρεσιας. τωρα με τις μερικες αποσπασεις εχει καποιος ιδεα τι θα ισχυει απο τη νεα χρονια??
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 21, 2010, 10:21:10 pm »
Οι εκπ/κοι που αποσπάστηκαν από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ λαμβάνουν μονάδες μετάθεσης του σχολείου στο οποίο αποσπάστηκαν. Απόσπαση των εν λόγω εκπ/κών εντός του ΠΥΣΔΕ στο οποίο αποσπάστηκαν δεν νοείται και τα οικεία ΠΥΣΔΕ σε περίπτωση που οι εν λόγω εκπ/κοί περισσεύουν εξολοκλήρου στο σχολείο όπου τοποθετήθηκαν οφείλουν να προβαίνουν σε τροποποίηση της σχετικής τοποθέτησης, εκτός αν διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου οπότε μοριοδοτούνται αναλογικά με βάση την εβδομάδα των πέντε ημερών.
Εκπ/κοι που δεν αποσπάστηκαν σε Περιφ. Δ/νση, Διεύθυνση ή Γραφείο Δ/θμιας Εκπ/σης με απόφαση του ΥΠΕΠΘ, δεν λαμβάνουν μονάδες μετάθεσης αυτές της οργανικής τους θέσης, παρά μόνο αν η διάθεση ή απόσπασή τους έγινε από το σχολείο της οργανικής τους θέσης με απόφαση του οικείου ΠΥΣΔΕ ή ΑΠΥΣΔΕ, εξολοκλήρου, επειδή ήταν υπεράριθμοι ή ήταν μερική, επειδή δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν το ωράριο διδασκαλίας στην οργανική τους θέση και διαρκεί μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους και όχι του διδακτικού, οπότε και θα λαμβάνουν τις μονάδες της οργανικής τους θέσης. Για τους εκπ/κους που αποσπάστηκαν από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ και διατέθηκαν ως άνω σε Περιφερ. Δ/νσεις και Γραφεία Δ.Ε. δεν ισχύει η εν λόγω ρύθμιση.

απο το παραπανω τι μπορει να συμπερανει κανεις?? Το προφανες ειναι οτι ξεχρεωνεις οργανικη αν δεν συμπληρωνεις ωραριο και κανεις αιτηση μερικης αποσπασης. Για μενα ομως τι ισχυει που αποσπαστηκα τελικα στο ΕΚΦΕ (με αιτηση αποσπασης για ΕΚΦΕ) πριν παρω οργανικη και ειμαι στη διαθεση του ΠΥΣΔΕ?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 21, 2010, 10:26:33 pm από giokspy »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:01:53 »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 22, 2010, 10:57:01 am »
μετα απο αρκετο ψαξιμο το συμπερασμα ειναι οτι τελικα ξεχρεωνεις οργανικη με διαθεση σε εκφε. μαλιστα απ'οτι μου ειπαν κακως αναφερεται ως μερικη αποσπαση ενω ειναι διάθεση. Εφοσον λοιπον στο σχολειο που τοποθετηται καποιος κανει 11+ ωρες που θεμελιωνουν οργανικη δεν τιθεται θεμα.

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 22, 2010, 01:29:53 pm »

μετα απο αρκετο ψαξιμο το συμπερασμα ειναι οτι τελικα ξεχρεωνεις οργανικη με διαθεση σε εκφε. μαλιστα απ'οτι μου ειπαν κακως αναφερεται ως μερικη αποσπαση ενω ειναι διάθεση. Εφοσον λοιπον στο σχολειο που τοποθετηται καποιος κανει 11+ ωρες που θεμελιωνουν οργανικη δεν τιθεται θεμα.

Σε ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 22, 2010, 02:03:44 pm »
Συγνώμη βρε παιδιά αλλά έπαθα ένα κάτι τώρα... Στο σχολείο που έχω οργανική υπάρχει οργανική πολυθεσία (6 άτομα έχουμε  ΚΑΙ ΟΙ 6 ΟΡΓΑΝΙΚΗ και ένας είναι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ παρόλο που η εν λόγω περιφέρεια διαθέτει μόνο ένα σχολείο). Τώρα, αν διατεθώ για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλη σχολική μονάδα, δε θα παίρνω τα μόρια της οργανικής μου???? Σημειωτέον ότι δεν είμαι υπεράριθμη. Επίσης αν διατεθώ ολικά σε άλλη σχολική μονάδα της β/θμιας ή της α/θμιας ή σε παραπάνω από 1 ή 2, δε θα παίρνω τα μόρια της οργανικής μου? S.O.S.!!!! Επιστρέφω σην παραμεθώριο για τα μόρια, είμαι τρίτη στα μόρια στο σχολείο στο οποίο ανήκω, ()υπάρχουν άλλοι 3 τοποθετηθέντες μετά από μένα), ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ? Πού το βρίσκω γραμμένο αυτό ?
"Kι αν είναι κι έρθουνε χρόνια δίσεχτα,
πέσουν καιροί οργισμένοι,
κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα,
για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια,
μη φοβηθείς το χαλασμό. Φωτιά ! τσεκούρι !τράβα !"
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 22, 2010, 02:11:05 pm »
Giokspy, το παραπάνω από πού το κατέβασες; Ποιός νόμος είναι; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 22, 2010, 03:08:37 pm »
Συγνώμη βρε παιδιά αλλά έπαθα ένα κάτι τώρα... Στο σχολείο που έχω οργανική υπάρχει οργανική πολυθεσία (6 άτομα έχουμε  ΚΑΙ ΟΙ 6 ΟΡΓΑΝΙΚΗ και ένας είναι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ παρόλο που η εν λόγω περιφέρεια διαθέτει μόνο ένα σχολείο). Τώρα, αν διατεθώ για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλη σχολική μονάδα, δε θα παίρνω τα μόρια της οργανικής μου???? Σημειωτέον ότι δεν είμαι υπεράριθμη. Επίσης αν διατεθώ ολικά σε άλλη σχολική μονάδα της β/θμιας ή της α/θμιας ή σε παραπάνω από 1 ή 2, δε θα παίρνω τα μόρια της οργανικής μου? S.O.S.!!!! Επιστρέφω σην παραμεθώριο για τα μόρια, είμαι τρίτη στα μόρια στο σχολείο στο οποίο ανήκω, ()υπάρχουν άλλοι 3 τοποθετηθέντες μετά από μένα), ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ? Πού το βρίσκω γραμμένο αυτό ?

Αποσυνδεδεμένος marvac

• Ιστορικό μέλος
  • Εθισμός στο pde...
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 22, 2010, 04:46:34 pm »
Eυχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση αν και οι αριθμοί αυτοί δεν κατάλαβα από πού προκύπτουν. Η περιφέρεια στην οποία ανήκω δεν έχει άλλο σχολείο στη β/θμια. Αν πάω σε άλλο μέρος τί μόρια θα παίρνω? Μπορώ δηλαδή να διαλέξω (Και ποιός δηλαδή δε θα διάλεγε τα πιο πολλά?)-ο νόμος τί προβλέπει?
(Κωστής Παλαμάς)

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 22, 2010, 06:05:57 pm »

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν λίγες μέρες πήρα οργανική σε κάποιο σχολείο. Επειδή το σχολείο είναι μικρό έχει 10 ώρες για ΠΕ04 (+3 Υπεύθυνος Εργαστηρίου Φυσικών Επιστημών). Για τις υπόλοιπες 8 ώρες έκανα αίτηση (στην αίτηση τσέκαρα το κουτάκι "Διάθεση" και όχι "Απόσπαση") για να παω ως συνεργάτης στο τοπικό ΕΚΦΕ.

Με πήραν τηλέφωνο από το ΠΥΣΔΕ και μου είπαν ότι δεν είναι σίγουροι αν ξεχρεώνω την οργανική μου με αυτό τον τρόπο.

Γνωρίζετε κάτι με βεβαιότητα επι του θέματος; Θα με βοηθούσε πολύ αν παραθέσετε κάποια συγκεκριμένη εγκύκλιο.

Ευχαριστώ.

τελικα μολις με πληροφορησαν οτι τωρα που αλλαξε ο νομος με τους φορεις το συγκεκριμενο δεν εχει ξεκαθαριστει ακομα.
Η ολικη παντως διαθεση σε ΕΚΦΕ δε μετραει ως χρονος υπηρεσιας. τωρα με τις μερικες αποσπασεις εχει καποιος ιδεα τι θα ισχυει απο τη νεα χρονια??

Πρεπει να αποσαφηνιστει εννοιολογικα το γεγονος οτι η αποσπαση δεν μπορει να ειναι ολικη ή μερικη, μονον η διαθεση χαρακτηριζεται ολικη ή μερικη και αφορα τοσο τη μετακινηση απο σχολειο σε σχολειο οσο και τη μετακινηση απο βαθμιδα σε βαθμιδα εκπαιδευσης.

Δεν ξερω τι σου ειπαν στο ΠΥΣΔΕ της περιοχης σου, πραγματικα προξενει εντυπωση η υπηρεσιακη αγραμματοσυνη ορισμενων ανευθυνοϋπευθυνων υπαλληλων. Εισαι τοποθετημενος σε οργανικη θεση την οποια υπηρετεις κανονικα ,διδασκοντας τις ωρες που αναλογουν στο μαθημα σου, και αντι να διατεθεις για συμπληρωση ωραριου σε αλλη σχολικη μοναδα, διατιθεσαι σε ΕΚΦΕ. Ως εκ τουτου, θεμελιωνεις δικαιωμα μεταθεσης. 
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 22, 2010, 06:09:43 pm »
Συγνώμη βρε παιδιά αλλά έπαθα ένα κάτι τώρα... Στο σχολείο που έχω οργανική υπάρχει οργανική πολυθεσία (6 άτομα έχουμε  ΚΑΙ ΟΙ 6 ΟΡΓΑΝΙΚΗ και ένας είναι στη διάθεση ΠΥΣΔΕ παρόλο που η εν λόγω περιφέρεια διαθέτει μόνο ένα σχολείο). Τώρα, αν διατεθώ για συμπλήρωση ωραρίου σε άλλη σχολική μονάδα, δε θα παίρνω τα μόρια της οργανικής μου???? Σημειωτέον ότι δεν είμαι υπεράριθμη. Επίσης αν διατεθώ ολικά σε άλλη σχολική μονάδα της β/θμιας ή της α/θμιας ή σε παραπάνω από 1 ή 2, δε θα παίρνω τα μόρια της οργανικής μου? S.O.S.!!!! Επιστρέφω σην παραμεθώριο για τα μόρια, είμαι τρίτη στα μόρια στο σχολείο στο οποίο ανήκω, ()υπάρχουν άλλοι 3 τοποθετηθέντες μετά από μένα), ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΩ? Πού το βρίσκω γραμμένο αυτό ?
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 22, 2010, 06:18:03 pm »
αν σε διαθέσουν σε σχολείο της περιοχής σου (πχ Γ Χανίων) ας πουμε για 8 ωρες θα παίρνεις τα 13/21 του σχολειου που ανηκεις και τα 8/21 του σχολειου που σε διαθέτει το ΠΥΣΔΕ. Αν τωρα σε διαθέσουν σε σχολειο διπλανης περιοχής (πχ

La Resa Dei Conti

Αποσυνδεδεμένος vgargan

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 22, 2010, 08:37:07 pm »

Damien, ήλπιζα στην παρέμβαση σου γιατί πάντα δίνεις έγκυρες και υπεύθυνες απαντήσεις.

Η κατάσταση διαφοροποιείται με τα ΕΚΦΕ λόγο του ότι ο εκπαιδευτικός κάνει αίτηση για μερική διάθεση του και δεν τον στέλνει η υπηρεσία.

Τι λες για αυτό;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144