*

Αποστολέας Θέμα: 30 Ιουνίου-Όλοι στην οργανική;  (Αναγνώστηκε 21695 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: 30 Ιουνίου-Όλοι στην οργανική;
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 23, 2011, 09:27:16 pm »
περίεργο - το "προσωρινή τοποθέτηση¨" χρησιμοποιείται για να δηλώσει την τοποθέτηση νεοδιόριστου.
Για τους πιο παλιούς γράφουμε " τοποθέτηση εκπ/κού ευρισκομένου στη διάθεση ΠΥΣΔΕ"
Τεσπά, αυτό είναι το τυπικο του πράγματος ,ενδεχομένως ο υπάλληλος που ανακοινώνει τις τοποθετήσεις να μην το γνωρίζει - δεν πειράζει όμως.

άρα ανήκεις στην περιπτωση "διάθεση ΠΥΣΔΕ". αν λοιπον ως 29/9 δε σου ανακοινωθεί κάτι διαφορετικό ( είτε ότι ελαβες οργανική είτε ότι τοποθετήθηκες λειτουργικά κάπου αλλού, είτε ότι παραμένεις στη διάθεση) θα αναλάβεις στο σχολείο στο οποίο σε έχουν τοποθετήσει και από το οποίο πληρώνεσαι.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:01:33 »

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 23, 2011, 09:43:18 pm »
Τι θα γίνει με αυτό το θέμα?
Μήπως πρέπει να αλλάξει αυτός ο νόμος?
Θα ταξιδέψουμε 2000 χιλιόμετρα μπρος-πίσω , θα ξοδέψουμε 500 Ευρώ για να βάλουμε μια υπογραφή και να φύγουμε?
500 ευρώ είναι μάλλον υπερβολικό ποσό. Αλλά και να μην είναι, (το έχω ξαναπεί) κατά την διάρκεια των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου, η υπηρεσία μας πληρώνει πάνω από 2000 ευρώ, ενώ οι μόνες μας υποχρεώσεις τον καιρό αυτό είναι να παρουσιαστούμε στο σχολείο μας 1 φορά στις 30/06 και 1 φορά για καλοκαιρινή υπηρεσία. Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουμε 2 μήνες άδειας δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ είμαστε σε υπηρεσία (εξ' ου και το "ανάληψη υπηρεσίας"). Ο τρόπος ο οποίος εχει η υπηρεσία να μας βρίσκει (διότι ΝΑΙ, ΕΧΕΙ δικαίωμα να μας καλέσει μες το κατακαλόκαιρο εάν παρουσιαστεί έκτακτη ανάγκη) είναι οι αναλήψεις υπηρεσίας μας. Την μέρα που πάμε στο σχολείο μας για ανάληψη, εκτός από "υπογραφή" δίνουμε στον διευθυντή μας στοιχεία επικοινωνίας για το καλοκαίρι.
Από εκεί και πέρα, στο 90% των περιπτώσεων ο διευθυντής και ο σύλλογος του σχολείου δείχνουν κατανόηση στις δυσκολίες των συναδέλφων που μένουν πολύ μακριά και φροντίζουν να τους εξυπηρετούν με διάφορους ΝΟΜΙΜΟΥΣ τρόπους, όπως να μη τους συμπεριλάβουν στις καλοκαιρινές υπηρεσίες εφόσον οι υπόλοιποι συν/φοι επαρκούν για να καλύψουν τις μέρες, ή να ορίσουν την καλ. υπ. τους ακριβώς μετά την 30/06 ή ακριβώς πριν την 1/9. Πολλοί δε εξυπηρετούν και με ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ τρόπους, όπως το να δέχονται αναλήψεις υπηρεσίας με φαξ, δίνοντας έτσι πάτημα για το πλήρες ξεφτίλισμα της διαδικασίας, όπως το να στέλνουν με φαξ εκπ/κοί των οποίων η οργανική απέχει βαριά-βαριά κανά μισάωρο από το σπίτι τους (ναι, το έχω δει κι αυτό πολλές φορές).

@bitch
μία ερώτηση και μία ένσταση
ερώτηση: η διαφοροποίηση 29/6 και 30/9 από που προκύπτει; εγώ ήξερα ότι όλα αυτά που λες γίνονται στις 30/6.
ένσταση: εκπαιδευτικός που είναι σε άδεια (οποιαδήποτε άδεια) ΔΕΝ κάνει ανάληψη υπηρεσίας κατά την διάρκεια της άδειας. Κάνει (αυστηρά) την επόμενη της λήξης της αδείας του. Εάν το σχολείο του είναι κλειστό εκείνη την μέρα την κάνει στο οικείο γραφείο. Κάνω λάθος; Δεν είναι τελείως ανακόλουθο να έχει χορηγήσει η υπηρεσία άδεια και να ζητάει ταυτόχρονα να είσαι σε υπηρεσία (γιατί αυτό δεν σημαίνει "ανάληψη υπηρεσίας") ;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 23, 2011, 09:57:39 pm »
όπως ξέρεις η ανάληψη υπηρεσίας γινεται 30/6. Που σημαίνει ότι δε γινεται η αποφαση να βγει 30/6 και να προλάβει να ανακοινωθεί επισήμως και στον υπάλληλο. ΄Ετσι, αφού δηλώσουν προτιμήσεις για οριστική τοποθέτηση οι εκπ/κοί το ΠΥΣΔΕ στέλνει την πρότασή του στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια παίρνει την τελική Αποφαση για την τοποθέτηση των εκπ/κών. Επειδή αυτό είναι χρονοβόρο όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται - ή πρέπει να γίνονται - πριν τις 30/6. Επομένως εξ αυτού προκύπτει το 29/6 ως το "αργότερο" της ανακοίνωσης οποιασδήποτε μορφής υπηρεσιακής κατάστασης.

Για την ένστασή σου και γω συμφωνώ ότι αντιβαίνει τους κανόνες της λογικής αλλά σήμερα ακριβώς μας έτυχε αυτή η περιπτωση.Τηλεφώνησε μια κυρία που τελεί σε άδεια ανατροφής και η οποία έλαβε νεα οργανική - με βελτίωση θέσης - και ρώτησε αν πρέπει να παρουσιαστει 30/6. Η απάντηση από το τμήμα εκπαιδευτικών θεματων ήταν ακριβώς αυτή - ότι πρέπει να παρουσιαστεί στη νέα της οργανική....από κει και πέρα, ό,τι ξέρεις ξέρω...αλλά επειδή ήμουν ΕΓΩ η ίδια που ρώτησα τον προϊστάμενο εκπ/κών θεματων επ΄αυτού, για το λόγο αυτό και το μεταφέρω ακριβώς όπως το άκουσα.  :P :P
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 23, 2011, 10:03:59 pm »
Θα ταξιδέψουμε 2000 χιλιόμετρα μπρος-πίσω , θα ξοδέψουμε 500 Ευρώ για να βάλουμε μια υπογραφή και να φύγουμε?

Με 500 ευρά πας Πράγα για 4 μέρες.
Είμαστε τελικά ο λαός της υπερβολής και του κλαψουρίσματος...
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:01:33 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 23, 2011, 10:06:11 pm »

εγώ πάντως με 730 έκλεισα αεροπορικό πέρα δώθε με swiss air και τετράστερο ξενοδοχειο με πρωινο στη

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 23, 2011, 10:11:02 pm »
όπως ξέρεις η ανάληψη υπηρεσίας γινεται 30/6. Που σημαίνει ότι δε γινεται η αποφαση να βγει 30/6 και να προλάβει να ανακοινωθεί επισήμως και στον υπάλληλο. ΄Ετσι, αφού δηλώσουν προτιμήσεις για οριστική τοποθέτηση οι εκπ/κοί το ΠΥΣΔΕ στέλνει την πρότασή του στην Περιφέρεια και η Περιφέρεια παίρνει την τελική Αποφαση για την τοποθέτηση των εκπ/κών. Επειδή αυτό είναι χρονοβόρο όλες αυτές οι διαδικασίες γίνονται - ή πρέπει να γίνονται - πριν τις 30/6. Επομένως εξ αυτού προκύπτει το 29/6 ως το "αργότερο" της ανακοίνωσης οποιασδήποτε μορφής υπηρεσιακής κατάστασης.

Για την ένστασή σου και γω συμφωνώ ότι αντιβαίνει τους κανόνες της λογικής αλλά σήμερα ακριβώς μας έτυχε αυτή η περιπτωση.Τηλεφώνησε μια κυρία που τελεί σε άδεια ανατροφής και η οποία έλαβε νεα οργανική - με βελτίωση θέσης - και ρώτησε αν πρέπει να παρουσιαστει 30/6. Η απάντηση από το τμήμα εκπαιδευτικών θεματων ήταν ακριβώς αυτή - ότι πρέπει να παρουσιαστεί στη νέα της οργανική....από κει και πέρα, ό,τι ξέρεις ξέρω...αλλά επειδή ήμουν ΕΓΩ η ίδια που ρώτησα τον προϊστάμενο εκπ/κών θεματων επ΄αυτού, για το λόγο αυτό και το μεταφέρω ακριβώς όπως το άκουσα.  :P :P
πωπω μακακία κάναμε δλδ εμείς στο γραφείο που τους είπαμε να ρθουν στο τέλος της άδειας;  :-[ Περίεργο όμως. Τεσπά. Φαντάζομαι ότι εάν υπάρχει τουλάχιστον 1 ανάληψη υπηρεσίας την επόμενη λήξης της άδειας, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 23, 2011, 10:24:33 pm »
Για όσους έχουν οργανική το καλοκαίρι δεν υπάρχει για να κάθονται. Θεωρητικά έχει γίνει σύλλογος στις 30/06 και οι καθηγητές γνωρίζουν ποια μαθήματα θα διδάξουν το επόμενο σχολικό έτος. Έτσι το καλοκαίρι προετοιμάζεις το μάθημά σου.
Ως γνωστό, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 23, 2011, 10:30:05 pm »
Για όσους έχουν οργανική το καλοκαίρι δεν υπάρχει για να κάθονται. Θεωρητικά έχει γίνει σύλλογος στις 30/06 και οι καθηγητές γνωρίζουν ποια μαθήματα θα διδάξουν το επόμενο σχολικό έτος. Έτσι το καλοκαίρι προετοιμάζεις το μάθημά σου.
Ως γνωστό, η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D   
το άλλο με τον ....Chuck Norris  το ξέρεις;  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
(καλά τα λες, η θεωρια απέχει πολλώ από την πράξη...)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 23, 2011, 10:30:51 pm »

πωπω μακακία κάναμε δλδ εμείς στο γραφείο που τους είπαμε να ρθουν στο τέλος της άδειας;  :-[ Περίεργο όμως. Τεσπά. Φαντάζομαι ότι εάν υπάρχει τουλάχιστον 1 ανάληψη υπηρεσίας την επόμενη λήξης της άδειας, δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

καλά, δε θα πέσει και ο ουρανός να σας πλακώσει.... ;)

Αποσυνδεδεμένος argy1010

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 23, 2011, 11:48:55 pm »

Για πες μου πόσα θέλεις για 2000 χιλιομέτρα σε βενζίνη και διόδια και μια νύχτα σε ξενοδοχείο.
Τα βγάζεις λιγότερα?

Αποσυνδεδεμένος argy1010

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 24, 2011, 12:01:58 am »
500 ευρώ είναι μάλλον υπερβολικό ποσό. Αλλά και να μην είναι, (το έχω ξαναπεί) κατά την διάρκεια των μηνών Ιουλίου-Αυγούστου, η υπηρεσία μας πληρώνει πάνω από 2000 ευρώ, ενώ οι μόνες μας υποχρεώσεις τον καιρό αυτό είναι να παρουσιαστούμε στο σχολείο μας 1 φορά στις 30/06 και 1 φορά για καλοκαιρινή υπηρεσία. Επιπλέον, το γεγονός ότι έχουμε 2 μήνες άδειας δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ είμαστε σε υπηρεσία (εξ' ου και το "ανάληψη υπηρεσίας"). Ο τρόπος ο οποίος εχει η υπηρεσία να μας βρίσκει (διότι ΝΑΙ, ΕΧΕΙ δικαίωμα να μας καλέσει μες το κατακαλόκαιρο εάν παρουσιαστεί έκτακτη ανάγκη) είναι οι αναλήψεις υπηρεσίας μας. Την μέρα που πάμε στο σχολείο μας για ανάληψη, εκτός από "υπογραφή" δίνουμε στον διευθυντή μας στοιχεία επικοινωνίας για το καλοκαίρι.
Από εκεί και πέρα, στο 90% των περιπτώσεων ο διευθυντής και ο σύλλογος του σχολείου δείχνουν κατανόηση στις δυσκολίες των συναδέλφων που μένουν πολύ μακριά και φροντίζουν να τους εξυπηρετούν με διάφορους ΝΟΜΙΜΟΥΣ τρόπους, όπως να μη τους συμπεριλάβουν στις καλοκαιρινές υπηρεσίες εφόσον οι υπόλοιποι συν/φοι επαρκούν για να καλύψουν τις μέρες, ή να ορίσουν την καλ. υπ. τους ακριβώς μετά την 30/06 ή ακριβώς πριν την 1/9. Πολλοί δε εξυπηρετούν και με ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ τρόπους, όπως το να δέχονται αναλήψεις υπηρεσίας με φαξ, δίνοντας έτσι πάτημα για το πλήρες ξεφτίλισμα της διαδικασίας, όπως το να στέλνουν με φαξ εκπ/κοί των οποίων η οργανική απέχει βαριά-βαριά κανά μισάωρο από το σπίτι τους (ναι, το έχω δει κι αυτό πολλές φορές).

@bitch
μία ερώτηση και μία ένσταση
ερώτηση: η διαφοροποίηση 29/6 και 30/9 από που προκύπτει; εγώ ήξερα ότι όλα αυτά που λες γίνονται στις 30/6.
ένσταση: εκπαιδευτικός που είναι σε άδεια (οποιαδήποτε άδεια) ΔΕΝ κάνει ανάληψη υπηρεσίας κατά την διάρκεια της άδειας. Κάνει (αυστηρά) την επόμενη της λήξης της αδείας του. Εάν το σχολείο του είναι κλειστό εκείνη την μέρα την κάνει στο οικείο γραφείο. Κάνω λάθος; Δεν είναι τελείως ανακόλουθο να έχει χορηγήσει η υπηρεσία άδεια και να ζητάει ταυτόχρονα να είσαι σε υπηρεσία (γιατί αυτό δεν σημαίνει "ανάληψη υπηρεσίας") ;
Εάν υπάρχει ανάγκη βεβαίως και να μας καλέσει.
Αλλά όχι και να διασχίζουμε όλη την Ελλάδα για μια υπογραφή που μπορεί να σταλεί και με φαξ.
Αυτό είναι το αποκορύφωμα της γραφειοκρατίας.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 24, 2011, 12:16:57 am »

Για πες μου πόσα θέλεις για 2000 χιλιομέτρα σε βενζίνη και διόδια και μια νύχτα σε ξενοδοχείο.
Τα βγάζεις λιγότερα?

Πάρε τρένο (σε οικονομική θέση) ή ΚΤΕΛ. Όσο για ξενοδοχεία.. ε δεν χρειάζεται να κλείσει κανείς στο Χίλτον!
Λύσεις οικονομικές υπάρχουν.. αρκεί να υπάρχει και θέληση!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος mrsour

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 24, 2011, 12:41:56 am »
καλησπέρα παιδιά.. σας παρακαλώ οποίος ξέρει ας με βοηθήσει γιατί εχω αγχωθει. είμαι δασκάλα κ εχω άδεια ανατροφής μέχρι τέλος ιουλίου. πήρα τηλ στο γραφείο που ανήκω κ ρώτησα αν πρέπει να κάνω ανάληψη υπηρεσίας. μόλις τελειώσει η άδεια κ μου είπαν όχι . εχω πάρει τρεις φορές κ μου λένε οχι αλλά εγώ αγχωθηκα γιατί από ότι διαβάζω εδώ μάλλον πρέπει να παω. τι να κάνω???  υπόψην ότι η οργανική μου είναι στην άλλη άκρη του τόπου που μένω. οπότε θα παω μόνο αν είναι απαραίτητο. ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος argy1010

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 24, 2011, 01:04:05 am »

Τα βγάζεις λιγότερα?

Πάρε τρένο (σε οικονομική θέση) ή ΚΤΕΛ. Όσο για ξενοδοχεία.. ε δεν χρειάζεται να κλείσει κανείς στο Χίλτον!
Λύσεις οικονομικές υπάρχουν.. αρκεί να υπάρχει και θέληση!
Άντε δε θα βγει 500 Ευρώ θα βγει 300.
Το θέμα όμως είναι ότι δεν έχει νοημα. Είναι καθαρά γραφειοκρατία.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)