0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω ξαναπει οτι πριν το πασχα μας το ειπε η συμβουλος οτι θα ειναι για ορισμενα Νηπιαγωγεια,στο πλαισιο πιλοτικου προγραμματος.Αποψη μου ειναι αυτη που εχω ηδη εκφρασει για το θεμα,χωρις να εχω την προθεση να σπειρω τον πανικο στην ψυχουλα τοσων παιδιων(ποια παιδια αραγε ειναι μελη του pde;).Ειμαστε ολες/oi ενηλικα ατομα εχουμε αποψη που την εκφραζουμε και αναλαμβανουμε την ευθυνη των αποψεων, των αποφασεων και των ενεργειων μας(καλο ειναι να εχουμε στη διαθεση μας και καποια δεδομενα για να διαμορφωνουμε οσο το δυνατον πληρεστερη αποψη).Τι σε κανει να απορεις παραξενε;
Παράθεση από: Maro στις Ιουνίου 25, 2010, 04:17:23 pmΕχω ξαναπει οτι πριν το πασχα μας το ειπε η συμβουλος οτι θα ειναι για ορισμενα Νηπιαγωγεια,στο πλαισιο πιλοτικου προγραμματος.Αποψη μου ειναι αυτη που εχω ηδη εκφρασει για το θεμα,χωρις να εχω την προθεση να σπειρω τον πανικο στην ψυχουλα τοσων παιδιων(ποια παιδια αραγε ειναι μελη του pde;).Ειμαστε ολες/oi ενηλικα ατομα εχουμε αποψη που την εκφραζουμε και αναλαμβανουμε την ευθυνη των αποψεων, των αποφασεων και των ενεργειων μας(καλο ειναι να εχουμε στη διαθεση μας και καποια δεδομενα για να διαμορφωνουμε οσο το δυνατον πληρεστερη αποψη).Τι σε κανει να απορεις παραξενε; παιδια αποκαλεσα ολους αυτους τους -ενηλικες- και αμεσα ενδιαφερομενους......... και αυτο γιατι πολλοι απο σας θα μπορουσατε να ειστε παιδια μου (ηλικιακά).οσο για την λεξη ψυχουλα που χρησιμοποίησα……… νομίζω καταλαβαίνεις οτι αφορούσε όλους ......και χωρις προθεση να θιξω.
Παράθεση από: paraxenos στις Ιουνίου 25, 2010, 05:36:39 pmΠαράθεση από: Maro στις Ιουνίου 25, 2010, 04:17:23 pmΕχω ξαναπει οτι πριν το πασχα μας το ειπε η συμβουλος οτι θα ειναι για ορισμενα Νηπιαγωγεια,στο πλαισιο πιλοτικου προγραμματος.Αποψη μου ειναι αυτη που εχω ηδη εκφρασει για το θεμα,χωρις να εχω την προθεση να σπειρω τον πανικο στην ψυχουλα τοσων παιδιων(ποια παιδια αραγε ειναι μελη του pde;).Ειμαστε ολες/oi ενηλικα ατομα εχουμε αποψη που την εκφραζουμε και αναλαμβανουμε την ευθυνη των αποψεων, των αποφασεων και των ενεργειων μας(καλο ειναι να εχουμε στη διαθεση μας και καποια δεδομενα για να διαμορφωνουμε οσο το δυνατον πληρεστερη αποψη).Τι σε κανει να απορεις παραξενε; παιδια αποκαλεσα ολους αυτους τους -ενηλικες- και αμεσα ενδιαφερομενους......... και αυτο γιατι πολλοι απο σας θα μπορουσατε να ειστε παιδια μου (ηλικιακά).οσο για την λεξη ψυχουλα που χρησιμοποίησα……… νομίζω καταλαβαίνεις οτι αφορούσε όλους ......και χωρις προθεση να θιξω. Προσωπικα δεν θιγομαι ευκολα και ειδικα οταν μιλω καθαρα ,χωρις απωτερο σκοπο ,στο πλαισιο ελευθερης ανταλλαγης αποψεων,επιπροσθετως κι εγω θα μπορουσα να ειμαι μητερα καποιων νεαρων μελων(και λοιπον;)και τελος ειλικρινα δεν μπαινω καν στη διαδικασια να ψαξω για την υπαρξη προθεσης να θιγουν καποιες/οι.
Η εκχωρηση των αρμοδιοτητων για τη σχ. στεγη στους δημους νομιζω οτι αρχιζει δειλα-δειλα να εφαρμοζεται(βλεπε Καλλικρατης+to γεγονος οτι φετος παραδωσαμε τα κλειδια toy σχολειου στο Δημαρχειο και οχι στο γραφειο).
Παράθεση από: Maro στις Ιουνίου 25, 2010, 05:31:21 pmΗ εκχωρηση των αρμοδιοτητων για τη σχ. στεγη στους δημους νομιζω οτι αρχιζει δειλα-δειλα να εφαρμοζεται(βλεπε Καλλικρατης+to γεγονος οτι φετος παραδωσαμε τα κλειδια toy σχολειου στο Δημαρχειο και οχι στο γραφειο).Τα κλειδιά των σχολείω κανονικά κάθε καλοκάιρι παραδίδονατι στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου που ανήκει το σχολείο. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα σχολεία, ως κτήρια, ανήκουν στους δήμους οι οποίοι έχουν και όλη την ευθύνη της συντήρησης τους
Παράθεση από: emmaki στις Ιουνίου 30, 2010, 04:43:19 pmΠαράθεση από: Maro στις Ιουνίου 25, 2010, 05:31:21 pmΗ εκχωρηση των αρμοδιοτητων για τη σχ. στεγη στους δημους νομιζω οτι αρχιζει δειλα-δειλα να εφαρμοζεται(βλεπε Καλλικρατης+to γεγονος οτι φετος παραδωσαμε τα κλειδια toy σχολειου στο Δημαρχειο και οχι στο γραφειο).Τα κλειδιά των σχολείω κανονικά κάθε καλοκάιρι παραδίδονατι στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου που ανήκει το σχολείο. Και αυτό συμβαίνει γιατί τα σχολεία, ως κτήρια, ανήκουν στους δήμους οι οποίοι έχουν και όλη την ευθύνη της συντήρησης τουςΤο 2007 η ιδια εδωσα τα κλειδια στο γραφειο.Φετος οταν πηγα στο δημαρχειο για να τα παραδωσω δεν ειχαν ιδεα(ειχα ετοιμο πρωτοκολλο παραδοσης και παραλαβης,μπηκαν οι απαραιτητες υπογραφες ,πηρα το αντιγραφο μου και εδωσα τα κλειδια ).Τι ισχυει; Κυριος οιδε!
καποιος να τη ....μαζεψει ρε παιδια!!!! (Αnna μου-οχι εσενα, τη μητερα που μιλαει.... στο αρθρο)Ειναι δυνατον τετοια αρθρα να δημοσιευονται?!!!μα τι το περασαν το σχολειο? παρκινγκ παιδιων? ο καθενας ο,τι ωρα θελει να παει να παρει το παιδι του?κυρια μου, νηπιαγωγειο ειναι!! δεν ειναι η θεια μου η Μερόπη που θα κρατησει το παιδι μια ωρα να παω να πληρωσω το ρευμα μη μου το κοψουν....
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.comΤετάρτη, 18 Αυγούστου 2010Τελικά είναι θέμα...ασφάλειας ή αγύριστου κεφαλιού;Eιμαι μια μητερα και εγω 2 παιδιων,11 ετων ο ενας και 5 ο αλλος,τον Σεπτεμβριο ανοιγουνε τα σχολεια και ειμαστε μπροστα σε ενα θεμα που δυσκολευει φανταζομαι και αλλους γονεις που πανε τα παιδια τους σε δημοσια σχολεια...Ο μικρος μου θα παει νηπιαγωγειο και ο μεγαλος στην 6η δημοτικου.Μενουμε στην βορειοανατολικη Αττικη οπου μαλλον λενε θα εφαρμοστει ενα πιλοτικο προγραμμα στα σχολεια οπου ολες οι ταξεις του δημοτικου θα σχολανε στις 2 το μεσημερι και το στο ολοημερο θα δωθει αλλη 1 ωρα δηλαδη μεχρι τις 5.Το νηπιαγωγειο σχολαει στις 12,15 το μεσημερι και το ολοημερο στις 3,45.Εγω και ο πατερας των παιδιων ειμαστε ιδιωτικοι υπαλληλοι οποτε δεν γυριζουμε σπιτι πριν τις 5 το απογευμα(εγω),γιατι ο αντρας μου πολυ αργοτερα!Οποτε καθε χρονο πληρωνουμε γυναικες για να μας προσεχουνε τα παιδια μας!!!Φετος λοιπον σκεφτηκαμε πως ισως μειωσουμε αυτην την δαπανη(ειναι πολυ μεγαλη)εχοντας μια γυναικα που θα παιρνει τα παιδια μαζι απο το σχολειο...αλλα δηστυχως απο το νηπιαγωγειο μαθαμε πως δεν δινουνε τα παιδακια παρα μονο στις 12,15 ή στις 3,45,γιατι ρωταω εγω τωρα?!Εξηγω πως αφου ο μεγαλος μας γιος θα σχολαει στις 2 γιατι να μην παιρνει η γυναικα που θα εχω και τον μικρο του αδελφο?!Γιατι να κανει η γυναικα 2 δρομολογια?Και φυσικα αυτο ισχυει και για αλλους γονεις που θα αναγκαζονται να κανουνε 2 φορες το δρομολογιο γιατι ο κανονισμος της διευθηντριας του νηπιαγωγειου δεν αλλαζει!Κανονισμος για ασφαλεια λενε...μπουρδες λεω εγω...συγνωμη κιολας...αλλα το θεμα ασφαλειας δεν "παιζει"εδω,γιατι ετσι κι αλλιως εμεις οι γονεις εχουμε δωσει στοιχεια των ατομων που θα παραλαμβανουν τα παιδια μας με υπογραφες και τηλεφωνα,μαλλον ομως προφαζομενοι την λεξη ασφαλεια θελουνε να αποφυγουνε να οργανωθουνε λιγο παραπανω,να φτιαξουνε ενα πλανο με τα παιδακια που εχουνε αδελφια στο δημοτικο(δεν εχουνε ολα!)και να σχολανε μαζι!Για αυτο μας τα παιρνουνε "χοντρα" οι ιδιωτικοι σταθμοι!!!Γιατι εκει οτι προγραμμα τους προτασεις δεν σου λενε τετοιες μπουρδες περι ασφαλειας,γαιτι εκει τα ακουμπας...χοντρα οπως προειπα!Στο δημοσιο ομως νηπαγωγειο...αμα σας αρεσει σου λεει αλλιως να πατε σε ιδιωτικο!!!Ειναι παραλογο που ζηταω να σχολανε τα 2 παιδια μαζι?!Γιατι να μην μπορω να κανω την ζωη μου λιγο πιο ευκολη?!Ολη μερα στο τρεξιμο και το αγχος με την δουλεια,τοσο ακατορθωτο ειναι να οργανωσουνε το ωραριο τους και να βοηθησουνε και τουε εργαζομενους γονεις???!!!Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos στις 3:44 μ.μ.
Παράθεση από: AnnaO στις Αυγούστου 18, 2010, 04:03:19 pmΠηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.comΤετάρτη, 18 Αυγούστου 2010Τελικά είναι θέμα...ασφάλειας ή αγύριστου κεφαλιού;Eιμαι μια μητερα και εγω 2 παιδιων,11 ετων ο ενας και 5 ο αλλος,τον Σεπτεμβριο ανοιγουνε τα σχολεια και ειμαστε μπροστα σε ενα θεμα που δυσκολευει φανταζομαι και αλλους γονεις που πανε τα παιδια τους σε δημοσια σχολεια...Ο μικρος μου θα παει νηπιαγωγειο και ο μεγαλος στην 6η δημοτικου.Μενουμε στην βορειοανατολικη Αττικη οπου μαλλον λενε θα εφαρμοστει ενα πιλοτικο προγραμμα στα σχολεια οπου ολες οι ταξεις του δημοτικου θα σχολανε στις 2 το μεσημερι και το στο ολοημερο θα δωθει αλλη 1 ωρα δηλαδη μεχρι τις 5.Το νηπιαγωγειο σχολαει στις 12,15 το μεσημερι και το ολοημερο στις 3,45.Εγω και ο πατερας των παιδιων ειμαστε ιδιωτικοι υπαλληλοι οποτε δεν γυριζουμε σπιτι πριν τις 5 το απογευμα(εγω),γιατι ο αντρας μου πολυ αργοτερα!Οποτε καθε χρονο πληρωνουμε γυναικες για να μας προσεχουνε τα παιδια μας!!!Φετος λοιπον σκεφτηκαμε πως ισως μειωσουμε αυτην την δαπανη(ειναι πολυ μεγαλη)εχοντας μια γυναικα που θα παιρνει τα παιδια μαζι απο το σχολειο...αλλα δηστυχως απο το νηπιαγωγειο μαθαμε πως δεν δινουνε τα παιδακια παρα μονο στις 12,15 ή στις 3,45,γιατι ρωταω εγω τωρα?!Εξηγω πως αφου ο μεγαλος μας γιος θα σχολαει στις 2 γιατι να μην παιρνει η γυναικα που θα εχω και τον μικρο του αδελφο?!Γιατι να κανει η γυναικα 2 δρομολογια?Και φυσικα αυτο ισχυει και για αλλους γονεις που θα αναγκαζονται να κανουνε 2 φορες το δρομολογιο γιατι ο κανονισμος της διευθηντριας του νηπιαγωγειου δεν αλλαζει!Κανονισμος για ασφαλεια λενε...μπουρδες λεω εγω...συγνωμη κιολας...αλλα το θεμα ασφαλειας δεν "παιζει"εδω,γιατι ετσι κι αλλιως εμεις οι γονεις εχουμε δωσει στοιχεια των ατομων που θα παραλαμβανουν τα παιδια μας με υπογραφες και τηλεφωνα,μαλλον ομως προφαζομενοι την λεξη ασφαλεια θελουνε να αποφυγουνε να οργανωθουνε λιγο παραπανω,να φτιαξουνε ενα πλανο με τα παιδακια που εχουνε αδελφια στο δημοτικο(δεν εχουνε ολα!)και να σχολανε μαζι!Για αυτο μας τα παιρνουνε "χοντρα" οι ιδιωτικοι σταθμοι!!!Γιατι εκει οτι προγραμμα τους προτασεις δεν σου λενε τετοιες μπουρδες περι ασφαλειας,γαιτι εκει τα ακουμπας...χοντρα οπως προειπα!Στο δημοσιο ομως νηπαγωγειο...αμα σας αρεσει σου λεει αλλιως να πατε σε ιδιωτικο!!!Ειναι παραλογο που ζηταω να σχολανε τα 2 παιδια μαζι?!Γιατι να μην μπορω να κανω την ζωη μου λιγο πιο ευκολη?!Ολη μερα στο τρεξιμο και το αγχος με την δουλεια,τοσο ακατορθωτο ειναι να οργανωσουνε το ωραριο τους και να βοηθησουνε και τουε εργαζομενους γονεις???!!!Αναρτήθηκε από tro(ma)ktikos στις 3:44 μ.μ.