0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλα εκανες Landau και μπηκες στο θεμα ισα ισα..εχεις ετσι την ευκαιρια παρολο που εισαι απο αλλο κλαδο να ενημερωθεις και για το δικο μας αλλα κ σε εμας κανεις καλο γιατι βλεπουμε πως αντιλαμβανεται κ καποιος αλλος τα πραγματα. γι'αυτο δε φτιαχτηκε το forum; επιβεβαιωνεται ομως πως δυστυχως για το τι ισχυει στο νηπαγωγειο επικρατει αγνοια και φταιμε οι ιδιοι οι νηπιαγωγοι γι'αυτο..και μια διευκρινηση στο ολοημερο το ωραριο ειναι 8-4 και δεν μπορουν τα παιδια να φυγουν στις 12μιση (υπαρχουν βεβαια εξαιρεσεις)
Όσο για το σχόλιο κάποιου ότι είδα φως και μπήκα και σχολιάζω.. δεν κατάλαβα, απαγορεύεται να εκφράζω την άποψή μου για όποιο θέμα θεωρώ ότι θέλω να εκφράσω; Αυτά δεν περνάνε σε δημόσιο φόρουμ, και δεν είναι τεκτονική στοά εδώ πέρα
Εδώ 12.30 το πολύ.. σχολάσαμε!Και κάνοντας μια σκέψη.. θα ήταν άσχημο δηλαδή να δουλεύει το νηπιαγωγείο 8.00 - 16.00,
.....και συνεχίζω.Στα κλασικά νηπιαγωγεία,που εργάστηκα μέχρι τώρα ενώ θεωρητικά σχολάμε 12:30,ποτέ δεν έχω φύγει πριν τη 1,με συνηθέστερη ώρα γύρω στη 1:30.Ουκ ολίγες φορές οι δασκάλες έφευγαν πριν από μένα.Τα περισσότερα απογεύματα τόσο εγώ όσο και οι συναδέλφισσές μου τα αφιερώναμε σε προετοιμασία και σχεδόν όλες όσες κοπέλες ξέρω το ίδιο κάνουν.΄Επίσης το καλοκαίρι(όχι όλο εννοείται-όμως αφιέρωσα αρκετό χρόνο) καθόμουν και έφτιαχνα υλικό για να μπορώ να στηρίξω τις δραστηριότητες που κάνω,καθώς το υπουργείο μου δίνει έναν μόνο οδηγό νηπιαγωγού και τίποτα αλλο.Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, ποτέ δεν έφυγα 12:30. Είναι τέτοια η φύση του επαγγέλματος, ώστε ακόμα και αν θέλαμε να κάνουμε προετοιμασία της επόμενης ημέρας στο διάλειμμα ή την ώρα του φαγητού, είναι αδύνατον. Πρέπει συνέχεια να έχεις τα μάτια σου καρφωμένα πάνω στα πιτσιρίκια. Μπορεί λοιπόν, να φαίνονται λίγες οι ώρες μας, αλλά δουλεύουμε πολύ περισσότερο από άλλους.
πάντως επειδή παρακολουθώ τη συζήτηση... να ξέρετε ότι βάσει νόμου πρέπει να είμαστε στο σχολείο μέχρι τις 2...και εγώ δεν το γνώριζα να σας πω την αλήθεια και κατά τις 1 έφευγα...αλλά αν ρωτήσετε την εκάστοτε σχολική σύμβουλο αυτό ισχύει...μέχρι τις 12:00-12:30 ανάλογα με το κλασικό ή ολοήμερο είναι το διδακτικό ωράριο και μετά μέχρι τις 2 υποχρεούσαι να είσαι στο γραφείο των διδασκόντων
Οι ώρες δεν είναι λίγες. 4,5 ώρες τη μέρα αντιστοιχούν σε 30 διδακτικές την εβδομάδα και μάλιστα χωρίς διάλειμμα.
είναι λίγο δύσκολο να ξεχωρίσεις τις διδακτικές από τις μη διδακτικές ώρεςέτσι κι αλλιώς δεν έχουμε ποτέ ουσιαστικό διάλειμμααπό την ώρα που πας μέχρι την ώρα που φεύγεις είσαι πάνω από τα παιδιά