0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ρητορική φαντάζομαι η ερώτηση φίλε mardz..
Τώρα που έκλεισαν τα παράθυρα στην απόκτηση προϋπηρεσίας, τώρα δεν θα μετράει η προϋπηρεσία
Απαξιώνοντας την προυπηρεσία απαξιώνεις τη δημόσια εκπαίδευση στο σύνολό της. Η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων καθηγητών που διδάσκει στα σχολεία αυτή τη στιγμή διορίστηκε μέσω προυπηρεσίας (εξ ολοκλήρου ή εν μέρει: διοριστέος ασεπ+αναπληρωτής).Η "ριζική αλλαγή" που έγινε θολώνει τα νερά. Καταργεί τους κανόνες. Οι νέοι κανόνες ανακοινώνονται ένας τη φορά, αποσπασματικά, φαίνεται πως χτίζονται σταδιακά, πως δεν είναι μέρος ενός καλά μελετημένου σχεδίου. Ο κλάδος είναι ζαλισμένος και όλοι (μα όλοι) φοβούνται και περιμένουν τις επόμενες κινήσεις του Υπ. που έχει το πάνω χέρι. Ο κλάδος βρίσκεται σε ύπνωση... τα πιο απίθανα σενάρια επιβεβαιώνονται από μέρα σε μέρα. Θα δούμε ΑΜΩ σε ακριτικό νησάκι να διδάσκει για 5 Ω. τη βδομάδα; Όταν δεν υπάρχουν κανόνες, όλα επιτρέπονται, άρα όλα είναι δυνατό να συμβούν.
η μονη διαφωνια που εχω ειναι στο "δεν" του " ...πως δεν είναι μέρος ενός καλά μελετημένου σχεδίου."εγω θεωρω πως ειναι καλα μελετημενο για να βρουμε ομως που το παει ...
Το που το πάει είναι προφανές. Στη νέα κατάσταση για το πόσο θα δουλέψεις δεν παίζει ρόλο το τι σειρά έχεις στον πίνακα αλλά ΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ θα κληθείς. ΠΧ καλώ τον πρώτο για 10 ώρες και μετά απο μια μέρα τον δευτερο τον δικό μου για 15. Δηλ. το θέμα της πρόσληψης παύει να είναι μόνο κεντρικο και δίνεται πια η δυνατότητα εμμέσως να διευθετηθει΄σε τοπικό επίπεδο. Αν τώρα αυτό το συνδέσει κανείς και με τον Καλικράτη, όπου τα σχολεία θα περάσουν στους δήμους, η νοοτροπία που πάει να καλιεργηθεί είναι : κουμαντο στα σχολεία κάνουν οι κατα τόπους αρμόδιοι ακόμα και στο ποιοι θα προσληφθούν. Οπότε η δυνατότητα που τώρα τους δίνεται θα αρχίσει να καλλιεργεί την κατάλληλη αντίληψη. Θα ήταν σοκαριστικό εκεί που απρόσωπα σε στελνει το σύστημα αυτοματα με βάση την κατάταξη σε ένα σχολείο ξαφνικά να βρεθείς να περιδιαβαίνεις τα γραφεια ή τα σχολεία για δουλειά.
για ποο λογο επρεπε να αλλαξει ο τροπος επιλογης και προσληψης μονιμων και αναπληρωτων
επισης λογω περικοπων και δντ πρεπει να μειωθουν οι προσληψεις μονιμων και αναπληρωτων
για να βρουμε ομως που το παει ...