*

Αποστολέας Θέμα: Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου  (Αναγνώστηκε 36967 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

adigoni

• Επισκέπτης
Απ: Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 04, 2010, 03:51:52 pm »
Καλησπέρα σε όλους.Έχω προβληματιστεί αρκετά, δήλωσα τις  20 πρώτες επιλογές ως  ΑΚΩ και μετά τις 10 επόμενες ως ΑΜΩ, ΑΜΩ στην περιοχή μου με τη λογική της ωρομισθίας.Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να παραιτηθώ από ΑΜΩ για να πάω ΑΚΩ όπως γινόταν μέχρι τώρα; Διάβασα κάπου ότι ως ΑΜΩ ακυρώνω το κουτάκι ΑΚΩ σε όλη την Ελλάδα, αλλά υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί αυτό με υπουργική απόφαση;Δηλαδή να πάρουν δυο τρεις φουρνιές αναπληρωτών Κανονικού Ωραρίου κι έπειτα να προσλαμβάνουν μόνο ΑΜΩ;Αν όχι, να κάνω διορθωτική αίτηση χωρίς ΑΜΩ;Τί λέτε;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:10:24 »

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:04:35 pm »
Ναι, αλλά η μοριοδότηση των ωρών αυτών θα είναι διαφορετική. Δες εδώ: http://www.alfavita.gr/artro.php?id=3311 . Μέχρι πέρυσι, οι 11 ώρες, αν δούλευες από την αρχή της χρονιάς σήμαιναν 3 μόρια και κάτι. Από φέτος...ούτε 0,5.
Ναι αλλά αυτό ισχύει για όλους οπότε τελικά είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα.Δεν έχει σημασία αν θα πάρεις τα 3 ή το 0.5 αφού αυτό ισχύει για όλους.Απλά αλλάζει ο τρόπος

Η διαφορά είναι ότι πρώτα με 24 μόρια και μια επιτυχία στον Ασέπ διοριζόσουν. Για αυτό οι ωρομίσθιοι και οι αναπληρωτές αλώνιζαν την Ελλάδα για 1,2 και 3 μόρια, εξαγοράζοντας ουσιαστικά την προϋπηρεσία τους. Τώρα για ποιο λόγο να βρεθεί κάποιος στην Άνω Κωλοπετινίτσα για 0,1 ή 0,5 εκατοστά του μορίου, τα οποία θα μετρήσουν μόνο αν πετύχει στον επόμενο διαγωνισμό του Ασέπ;
Απλά για να μην είναι άνεργος.Δε ξέρω αν αυτό σημαίνει κάτι για κάποιους.Εμένα πάντως με ενδιαφέρει να δουλεύω και ας έχω εργαστεί και στον ιδιωτικό τομέα σε άσχετες δουλειές.Γιατί αν θα πάει στην Άνω Κωλοπετινίτσα τί θα πάθει;
Τιποτα δεν θα πάθει ...μια χαρά ειναι και η Ανω Κολοπετινιτσα...μια χαρα ομως για αυτον που δεν εχει υποχρεωσεισ οικογενεια και παιδια...Για ρώτα και αυτους που ξεσπιτωνονται αφηνουν μικρα παιδια και ολοκληρη οικογενεια πισω...Και σιγουρα τα μορια μετρανε το ιδιο σε ολουσ...ομως τι γινεται αν τελικα δεν γινει επομενος ΑΣΕΠ για να μετρησουν τα μορια...ή αν τελικα δεν περασεις τη βαση  στον υποτιθεμενο επομενο ΑΣΕΠ? ή αν δεν προκυρηχθουν θεσεις για την ειδικοτητα σου?
Τουλαχιστον πριν ηξερες οτι θα τρεξεις καποια χρονια ομως μετα θα ανταμοιφθεις...ακομα και αν ειχες οικογενεια εκαναν ολοι υπομονη...τωρα ειναι ολα αβεβαια!
Οποτε το συμπερασμα ειναι οτι η Ανω Κολοπετινιτσα ειναι για αυτους που ειναι ακομα μικροι σε ηλικια ή τελος πάντων για αυτους που δεν εχουν ακόμη υποχρεωσεις...!!
Συμφωνώ απόλυτα!!! δε μπορούν όλοι να ξεσπιτωθούν αλλά δε μπορώ να βλέπω κοριτσάκια να λένε ότι δε τους συμφέρει οικονομικά να φύγουν από το σπίτι τους για να εργαστούν σε αυτό που σπούδασαν και λένε ότι αγαπάνε αλλά προτιμούν να είναι στο σπιτάκι τους με τη μαμά και το μπαμπά και να τους ταϊζει και να λένε αααααα μωρέ δεν ε΄χω δουλειά.... για αυτή την κατηγορία μιλάω.... και στη τελική όπου και να είσαι σε όποιο μέρος της Ελλάδας τα λεφτά έτσι και αλλιώς είναι λίγα ποτέ δε φτάνουν
όσο για τις παντρεμένες με τα παιδάκια τους να κάτσουν στο σπιτάκι τους και να τα μεγαλώσουν αφού αυτό επέλεξαν.Ακόμα και όπως ήταν τα πράγματα προηγουένως προσωπικά δε θα άφηνα τα παιδιά μου για να πάω μακριά για να διοριστώ.Έλεος!!!!

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:13:27 pm »
Και όποιος πιστεύει ότι ο δρόμος αυτός δεν το βγάζει πουθενά (αν εκείνο,αν το άλλο και αν  και αν...)ας κοιτάξει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του και να μη γκρινιάζει

Αποσυνδεδεμένος sikat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:24:25 pm »
Καλησπέρα σε όλους.Έχω προβληματιστεί αρκετά, δήλωσα τις  20 πρώτες επιλογές ως  ΑΚΩ και μετά τις 10 επόμενες ως ΑΜΩ, ΑΜΩ στην περιοχή μου με τη λογική της ωρομισθίας.Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να παραιτηθώ από ΑΜΩ για να πάω ΑΚΩ όπως γινόταν μέχρι τώρα; Διάβασα κάπου ότι ως ΑΜΩ ακυρώνω το κουτάκι ΑΚΩ σε όλη την Ελλάδα, αλλά υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί αυτό με υπουργική απόφαση;Δηλαδή να πάρουν δυο τρεις φουρνιές αναπληρωτών Κανονικού Ωραρίου κι έπειτα να προσλαμβάνουν μόνο ΑΜΩ;Αν όχι, να κάνω διορθωτική αίτηση χωρίς ΑΜΩ;Τί λέτε;

adigoni μου είπαν από το υπουργείο ότι θα τους καλέσουν ανάμεικτα όπως θα προκύπτουν και τα κενά. Αυτό όμως δεν είναι κάπου γραμμένο και εγγυημένο. Αν καλέσουν ανάμεικτα και δεν αλλάξει κάτι στην εγκύκλιο υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα αμω να ακυρώσουν το κουτάκι στα ακω. Αν δεν έχεις πολλά μόρια και δεν δηλώσεις αμω ρισκάρεις και σ΄ αυτή την περίπτωση! Με λίγα λόγια υπάρχει αδιέξοδο. Πιστεύω να το καταλάβουν στο υπουργείο και να προστατεύσουν αυτούς που έχουν μόρια για ακω. Και πάλι όμως θα υπάρξουν αδικίες γιατί κάποιοι φοβήθηκαν και δεν έβαλαν αμω.

Έτσι είναι η κατάσταση έως αυτή την στιγμή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:10:24 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:28:48 pm »
αν και "αγγλικου" δεν την ηξερα αυτη την σημασια της λέξης... :-X :-[
θελω update μου φαινεται...

εγω φταιω που αφησα τον εαυτο μου να τον υποτιμησουν....χαχα
catwoman, θα σου κανω ρε συ ....αφιλοκερδως!!! και θα σου μαθω και πολλα ετυμολογικα και ριζες αγγλικων λεξεων απο τα αρχαια ελληνικα!!!!
ερχομαι στο μερος σου σε λιγες μερες.....για καφεδακι στο κηπο θα παμε...
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:33:13 pm »
Και όποιος πιστεύει ότι ο δρόμος αυτός δεν το βγάζει πουθενά (αν εκείνο,αν το άλλο και αν  και αν...)ας κοιτάξει να κάνει κάτι άλλο στη ζωή του και να μη γκρινιάζει

επιτελους!!! γιατι μονο εγω τα λεω και γινομαι κακος! Μπραβο supreme!
κακως εδωσε παραταση η φιλη μου η Αννουλα. 1 εβδομαδα αμω ακω και σχοινι κορδονι το παμε.....
απλα ειναι, οσοι εχουν πολλα μορια ας βαλουν 20 περιοχες ΑΚΩ και το κουτακι για ολες στα ΑΚΩ.
οσοι εχουν λιγοτερα ας βαλουν και ΑΜΩ
οσοι εχουν ακομα λιγοτερα ας βαλουν και ΑΜΩ και το κουτακι για ΑΜΩ και ας βαλουνμε και το ωρομισθιοι.
οσοι δεν ξερουν τι να βαλουν δεν ξερουν τι θελουν.
ρε σεις, οπως και να την κανουμε ευχαριστημενοι ΔΕΝ θα ειμαστε....

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:46:58 pm »
Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό από το νομικό τμήμα του υπεπθ ότι η εγκύκλιος νομικά χωλαίνει τότε και σαν ΠΕΑΕ θα απαιτήσουμε συμπληρωματική/διορθωτική δήλωση.

τωρα μαλιστα! σιγα μη παραδεχτουν οτι χωλαινει! ρε σεις λετε η νομικη υπηρεσια να μην εδωσε το ΟΚ. πριν αυτη βγει στη δημοσιοτητα? τωρα πλακα μου κανετε?

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:47:30 pm »
οποιος καθησει  σπιτι του θα τον ταιζει η μαμα κι ο μπαμπας................ενω οποιος παει  ΑΜΩ 800 χιλιομετρα μακρια με 400 ευρω ακολουθει το επαγγελμα που αγαπα,υπηρετει την επιστημη και το μαθητη κ.λ.π κ.λ.π  και δεν θα τον ταιζει η μαμα κι ο μπαμπας.........

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 04, 2010, 04:53:21 pm »
Αν ο θεούλης του έχει δώσει  χέρια,πόδια,μάτια και μυαλό τότε  βρίσκει και άλλη δουλειά εκεί που θα πάει γιατί οι εκπαιδευτικοί έχουμε μπόλικο ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας.

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 04, 2010, 05:02:01 pm »
Φυσικα το πρωι μπορεις να "σερβιρεις " τη γνωση στους μαθητες και το βραδυ κανενα ποτο στους ιδιους η και στους γονεις...........δε χαλασε κι ο κοσμος!

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 04, 2010, 05:09:15 pm »
Σε περίπτωση που γίνει αποδεκτό από το νομικό τμήμα του υπεπθ ότι η εγκύκλιος νομικά χωλαίνει τότε και σαν ΠΕΑΕ θα απαιτήσουμε συμπληρωματική/διορθωτική δήλωση.

τωρα μαλιστα! σιγα μη παραδεχτουν οτι χωλαινει! ρε σεις λετε η νομικη υπηρεσια να μην εδωσε το ΟΚ. πριν αυτη βγει στη δημοσιοτητα? τωρα πλακα μου κανετε?

Καλά δεν μας χαρίζονται κιόλας! Σου θυμίζω την ιστορία με την απεργία των ωρομισθίων και την καταχώρηση προϋπηρεσίας. Απευθύνθηκαν στο νομικό συμβούλιο του κράτους και βέβαια στο τέλος εμείς δικαιωθήκαμε. Και τώρα εξαιτίας της μεγάλης αντίδρασης που βρήκανε και του ότι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δήλωναν αμω στις αιτήσεις τους αλλά και το γεγονός ότι οι πολιτικοί δεν ξέρουν πού να κρυφτούν (η ΑΔ δεν πήγε τελικά στο Τιτάνια προχθές να μιλήσει ;)  ;D) αναγκάστηκαν να παραπέμψουν το θέμα στο νομικό τμήμα του υπεπθ. Αλλά κι εμείς δεν θα παραμείνουμε αδρανείς. Και πίεση θα συνεχίσουμε να εξασκούμε, όχι μόνο για το διαχωρισμό των αμω από τους ακω αλλά κυρίως για να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας (αμω, ωρομίσθιοι) και σε νομικούς αναθέσαμε το ψάξιμο της υπόθεσης. Έπεται συνέχεια μέσα στο καλοκαίρι.

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 04, 2010, 05:13:07 pm »

Καλά δεν μας χαρίζονται κιόλας! Σου θυμίζω την ιστορία με την απεργία των ωρομισθίων και την καταχώρηση προϋπηρεσίας. Απευθύνθηκαν στο νομικό συμβούλιο του κράτους και βέβαια στο τέλος εμείς δικαιωθήκαμε. Και τώρα εξαιτίας της μεγάλης αντίδρασης που βρήκανε και του ότι πάρα πολλοί εκπαιδευτικοί δεν δήλωναν αμω στις αιτήσεις τους αλλά και το γεγονός ότι οι πολιτικοί δεν ξέρουν πού να κρυφτούν (η ΑΔ δεν πήγε τελικά στο Τιτάνια προχθές να μιλήσει ;)  ;D) αναγκάστηκαν να παραπέμψουν το θέμα στο νομικό τμήμα του υπεπθ. Αλλά κι εμείς δεν θα παραμείνουμε αδρανείς. Και πίεση θα συνεχίσουμε να εξασκούμε, όχι μόνο για το διαχωρισμό των αμω από τους ακω αλλά κυρίως για να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας (αμω, ωρομίσθιοι) και σε νομικούς αναθέσαμε το ψάξιμο της υπόθεσης. Έπεται συνέχεια μέσα στο καλοκαίρι.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++ετσι!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 04, 2010, 05:21:07 pm »
Φυσικα το πρωι μπορεις να "σερβιρεις " τη γνωση στους μαθητες και το βραδυ κανενα ποτο στους ιδιους η και στους γονεις...........δε χαλασε κι ο κοσμος!
αν δεν είσαι κομπλεξικός τότε μπορείς να σερβίρεις.Εξάλλου εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε έμπρακτα παραδείγματα  για τα παιδιά να αγαπούν την εργασία και ότι καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή στις μέρες μας.Λες και οι γονείς στην επαρχία δε ξέρουν πως οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2010, 05:24:29 pm από Supreme »

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 04, 2010, 05:26:05 pm »
ελπιζω οταν το εξηγησεις να καταλαβουν κι επειδη ημουν ενα χρονο επαρχια οταν πας θα δεις τιιωραια που ειναι τα μπαρακια!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182861
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 732
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)