0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
"...και έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα που η εκπαίδευση γι αυτούς σημαίνει μόνο διορισμός...εξαρχής,απ'την στιγμή που κάνουν το μηχανογραφικό τους!!! Ήμαρτον!! "
Παράθεση από: ΛΩΡΑ στις Ιουλίου 15, 2010, 02:52:00 pm"...και έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα που η εκπαίδευση γι αυτούς σημαίνει μόνο διορισμός...εξαρχής,απ'την στιγμή που κάνουν το μηχανογραφικό τους!!! Ήμαρτον!! "δεν εχεις ιδεα ποσο συμφωνω!!!
Παιδιά μην είστε τόσο απόλυτοι σε αυτά τα θέματα. Το ότι κάποιος αναζητεί γρήγορο διορισμό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, ειδικά όταν είναι δάσκαλος όπου δεν μπορεί να απασχοληθεί κάπου αλλού. Μπορεί να έχει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να θέλει να προχωρήσει με τη ζωή του (γάμος, παιδιά κτλ) μπορεί χίλια δυο τα οποία δεν είναι κατακριτέα. Επίσης το ότι κάποιος κυνηγάει τον διορισμό δεν σημαίνει ότι δε θα γίνει και καλός δάσκαλος ή το αντίθετο. Τέλος το ότι οι δάσκαλοι του 19 είναι καλύτεροι από τους δάσκαλους του 14 σίγουρα δεν ισχύει αφού το επίπεδο της ύλης στα δημοτικά είναι τόσο χαμηλό που μπορεί να το διδάξει και απόφοιτος λυκείου. Άσε που και οι δάσκαλοι του 14 όντας παλιότεροι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία που σίγουρα μετράει στη σωστή διδασκαλία. Ελπίζω να συμφωνείτε όλοι σε αυτά τα βασικά αν και καταλαβαίνω το λόγο που γκρινιάζετε γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι προσπαθούν να βολέψουν το τομάρι τους χωρίς να νοιάζονται για τους συναδέλφους τους. Υ.Γ. Δεν είμαι δάσκαλος, ΠΕ19 είμαι, οι οποίοι είμαστε σε 100 φορές χειρότερη θέση από τη δική σας.
........Ελπίζω να συμφωνείτε όλοι σε αυτά τα βασικά αν και καταλαβαίνω το λόγο που γκρινιάζετε γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι προσπαθούν να βολέψουν το τομάρι τους χωρίς να νοιάζονται για τους συναδέλφους τους.
sofiagexa.....η ίδια κοπέλα στην οποία απάντησα τώρα είπε αυτό για το ότι πρέπει να διορίζονται οι δάσκαλοι του 19.....γι αυτό δεν κρατήθηκα και απάντησα και σήμερα!!
Το είπα και σε άλλο θέμα, και είμαι κάθετη σε αυτή την άποψη μου. Τον καλό δάσκαλο (όλων των βαθμίδων) δεν τον κάνει ούτε ο βαθμός του απολυτηρίου (15, 19, 20, 30?), ούτε ο βαθμός του πτυχίου. Τον καλό δάσκαλο τον κάνει η αγάπη για το αντικέιμενο του, η προσπάθεια του για συνεχή επιμόρφωση (μεταπτυχιακά, σεμινάρια, συνέδρια...), η θέληση του για συνεχή βελτίωση, η πεποίθηση του ότι δεν ξέρει τα πάντα, η δύναμη να παραδέχεται ότι μπορεί να κάνει λάθος, η μεταδοτικότητα (τι να κάνω έναν δάσκλαο με απολυτήριο 20 και πτυχίο 10, όταν δεν μπορεί να μεταδόσει στα παιδιά τη γνώση) και η αγάπη για τα παιδιά (που βοηθά πολύ στις σχέσεις μαζί τους)....