*

Αποστολέας Θέμα: Φρακάρει η επετηρίδα των δασκάλων  (Αναγνώστηκε 12298 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Φρακάρει η επετηρίδα των δασκάλων
« Απάντηση #28 στις: Ιουλίου 15, 2010, 02:39:10 pm »
Ναι,ναι....ό,τι πεις....ας μην συζητήσουμε το ποιος είναι σωστός εκπαιδευτικός...από κει και πέρα ό γέγραφε γέγραφε...ας κρίνει όποιος θέλει απ'τα λεγόμενα του καθενός.........ο νοών νοείτω
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:12:15 »

Αποσυνδεδεμένος sofiagexa

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 07
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουλίου 15, 2010, 02:43:56 pm »
αληθεια απο ποτε δεν ειναι σωστος εκπαιδευτικος αυτος που μιλαει εξω απο τα δοντια και εκφραζει την αποψη του? η απο ποτε ειναι σωστος εκπαιδευτικος αυτος που μπαινει με 19 στην σχολη? αυτο ειναι το μονο που μετραει? δεν εχετε δει ποτε δασκαλο/α που ενω μπηκε με 19 στην σχολη απλα δεν εχει αυτο το κατι που τραβαει τα παιδια? την λεξη μεταδοτικοτητα (που δεν διδασκεται πουθενα) την ξεχναμε?
ακομη το ποιος ειναι σωστος εκπαιδευτικος το οριζει ο καθενας απο μονος του! για μενα σωστος ειναι αυτος που αγαπαει το αντικειμενο του και τα παιδια...η εξασφαλιση και η επαγγελματικη αποκατασταση (τα οποια καποιοι βαζουν μπροστα απο τα παιδια...διολου τυχαια θεωρω) ειναι σιγουρα σημαντικα ζητηματα αλλα για μενα ειναι αξιοθαυμαστος αυτος που διαλεγει κυριως με τα δυο πρωτα κριτηρια που προανεφερα...
Λάμπει μέσα μου κείνο που αγνοώ... Μα ωστόσο λάμπει...
(Οδ. Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιουλίου 15, 2010, 02:52:00 pm »
Ίσως κάποιοι να μην καταλαβαίνουν γιατί μίλησα έτσι...αλλά έχω στο μυαλό μου το τι είπε η κοπέλα αυτή πριν λίγες μέρες στο topic που ανέφερα και που φυσικά πήρε ανάλογες απαντήσεις...και έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα που η εκπαίδευση γι αυτούς σημαίνει μόνο διορισμός...εξαρχής,απ'την στιγμή που κάνουν το μηχανογραφικό τους!!!
Ήμαρτον!!  ??? ??? ???

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 07
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιουλίου 15, 2010, 02:56:02 pm »
"...και έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα που η εκπαίδευση γι αυτούς σημαίνει μόνο διορισμός...εξαρχής,απ'την στιγμή που κάνουν το μηχανογραφικό τους!!!
Ήμαρτον!!  ??? ??? ???"

δεν εχεις ιδεα ποσο συμφωνω!!! :-X
(Οδ. Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:12:15 »

Αποσυνδεδεμένος thymiaras

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιουλίου 15, 2010, 03:09:01 pm »
Παιδιά μην είστε τόσο απόλυτοι σε αυτά τα θέματα. Το ότι κάποιος αναζητεί γρήγορο διορισμό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, ειδικά όταν είναι δάσκαλος όπου δεν μπορεί να απασχοληθεί κάπου αλλού. Μπορεί να έχει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να θέλει να προχωρήσει με τη ζωή του (γάμος, παιδιά κτλ) μπορεί χίλια δυο τα οποία δεν είναι κατακριτέα. Επίσης το ότι κάποιος κυνηγάει τον διορισμό δεν σημαίνει ότι δε θα γίνει και καλός δάσκαλος ή το αντίθετο. Τέλος το ότι οι δάσκαλοι του 19 είναι καλύτεροι από τους δάσκαλους του 14 σίγουρα δεν ισχύει αφού το επίπεδο της ύλης στα δημοτικά είναι τόσο χαμηλό που μπορεί να το διδάξει και απόφοιτος λυκείου. Άσε που και οι δάσκαλοι του 14 όντας παλιότεροι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία που σίγουρα μετράει στη σωστή διδασκαλία.

Ελπίζω να συμφωνείτε όλοι σε αυτά τα βασικά αν και καταλαβαίνω το λόγο που γκρινιάζετε γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι προσπαθούν να βολέψουν το τομάρι τους χωρίς να νοιάζονται για τους συναδέλφους τους.

Υ.Γ. Δεν είμαι δάσκαλος, ΠΕ19 είμαι, οι οποίοι είμαστε σε 100 φορές χειρότερη θέση από τη δική σας.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουλίου 15, 2010, 03:14:00 pm »
"...και έχω βαρεθεί να βλέπω άτομα που η εκπαίδευση γι αυτούς σημαίνει μόνο διορισμός...εξαρχής,απ'την στιγμή που κάνουν το μηχανογραφικό τους!!!
Ήμαρτον!!  ??? ??? ???"

δεν εχεις ιδεα ποσο συμφωνω!!! :-X

Κάποιο απ'αυτούς μπορεί να εξελιχθούν τελικά σε καλούς δασκάλους,αλλά πιστεύω ελάχιστοι...η εκπαίδευση θέλει κότσια,όραμα,συνεχή κατάριση και πάθος για τη δουλειά....αν στα 18 σου που κάνεις το μηχανογραφικό δεν έχεις  όνειρα και θέλεις βόλεψη...πότε θα τα αποκτήσεις τα όνειρα...στα 28 ή στα 38;;;;!! Πόσοι απ'αυτούς θέλαν να γίνουν δικηγόροι,βιολόγοι,δημοσιογράφοι ή ο,τιδήποτε άλλο και τελικά τους είπαν οι γονείς να βάλουν Ακαδημία και το κάναν....; Οι περισσότεροι...εγώ στα 18 μου δεν άκουσα κανέναν και ακόμη δεν το έχω μετανιώσει....Αλί στα παιδάκια του δημοτικού....δεν έχω να πω τίποτε άλλο...μπορεί να τα λέω λίγο χοντρά,αλλά τα λέω ορμώμενη από αυτά που παρατηρώ από τέτοιου είδους εκπαιδευτικούς....έχω γνωρίσει αρκετούς!!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουλίου 15, 2010, 03:24:01 pm »
Παιδιά μην είστε τόσο απόλυτοι σε αυτά τα θέματα. Το ότι κάποιος αναζητεί γρήγορο διορισμό δεν είναι κατ' ανάγκη κακό, ειδικά όταν είναι δάσκαλος όπου δεν μπορεί να απασχοληθεί κάπου αλλού. Μπορεί να έχει οικονομικά προβλήματα, μπορεί να θέλει να προχωρήσει με τη ζωή του (γάμος, παιδιά κτλ) μπορεί χίλια δυο τα οποία δεν είναι κατακριτέα. Επίσης το ότι κάποιος κυνηγάει τον διορισμό δεν σημαίνει ότι δε θα γίνει και καλός δάσκαλος ή το αντίθετο. Τέλος το ότι οι δάσκαλοι του 19 είναι καλύτεροι από τους δάσκαλους του 14 σίγουρα δεν ισχύει αφού το επίπεδο της ύλης στα δημοτικά είναι τόσο χαμηλό που μπορεί να το διδάξει και απόφοιτος λυκείου. Άσε που και οι δάσκαλοι του 14 όντας παλιότεροι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία που σίγουρα μετράει στη σωστή διδασκαλία.

Ελπίζω να συμφωνείτε όλοι σε αυτά τα βασικά αν και καταλαβαίνω το λόγο που γκρινιάζετε γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι προσπαθούν να βολέψουν το τομάρι τους χωρίς να νοιάζονται για τους συναδέλφους τους.

Υ.Γ. Δεν είμαι δάσκαλος, ΠΕ19 είμαι, οι οποίοι είμαστε σε 100 φορές χειρότερη θέση από τη δική σας.
Φίλε μου έχεις δίκιο πως κάποιος μπορεί να χρειάζεται τα χρήματα....όλοι μας βασικά τα χρειαζόμαστε,αλλά αυτό θα το σκεφτεί κάποιος έντονα απ'τα 25 και πάνω και καλό είναι να κυνηγήσει μια άλλη δουλειά άλλης φύσης...όχι την εκπαίδυση!! Στα 18 σου δεν μπορεί να σκέφτεσαι τα λεφτά τόσο έντονα...(Πολλοι λίγοι είναι οι φοιτητές της Ακαδημίαςί που έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα η οικογένεια τους) Και λέω ξανά,αν για οποιονδήποτε λόγο όπως λες θέλουν άμεση αποκατάσταση ας πάνε στις στρατιωτικές σχολές ή στην αστυνομία...τουλάχιστον να μην  έχουν να κάνουν με μια δουλειά τόσο ιδιαίτερη και απαιτητική όπως του εκπαιδευτικού,που δεν θα περνάν απ'τα χέρια τους παιδιά...αλλά ξέρεις κάτι...γιατί να πάνε στις στρατιωτικές...; "Γίνε δασκαλίτσα παιδί μου,να κάθεσαι καλοκαίρια,Πάσχα,Χριστούγεννα και να πληρώνεσαι!!!" Αυτό είναι το μότο των γονιών και αυτό ακολουθούν....!!
Και ξαναλέω....αλί στα παιδιά!!!!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 07
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 15, 2010, 03:36:34 pm »

........Ελπίζω να συμφωνείτε όλοι σε αυτά τα βασικά αν και καταλαβαίνω το λόγο που γκρινιάζετε γιατί στις δύσκολες εποχές που ζούμε όλοι προσπαθούν να βολέψουν το τομάρι τους χωρίς να νοιάζονται για τους συναδέλφους τους.

συμφωνώ πάνω κάτω...αλλά αυτό με το τομάρι του καθενός ειναι ειλικρινά εξωφρενικό.. σε άλλο θέμα του φόρουμ ακούσαμε οτι πρεπει να διορίζονται μονο οι δάσκαλοι/ες των τελευταίων 4 ετών...οι άλλοι στον καιάδα....γιατί τότε δεν βγάζαν 19! (ή γιατί πολύ απλά έτσι συμφέρει μερικούς μερικούς)
θα καραφλιάσουμε σε λίγο...  ???

Φίλε μου έχεις δίκιο πως κάποιος μπορεί να χρειάζεται τα χρήματα....όλοι μας βασικά τα χρειαζόμαστε,αλλά αυτό θα το σκεφτεί κάποιος έντονα απ'τα 25 και πάνω και καλό είναι να κυνηγήσει μια άλλη δουλειά άλλης φύσης...όχι την εκπαίδυση!! Στα 18 σου δεν μπορεί να σκέφτεσαι τα λεφτά τόσο έντονα...(Πολλοι λίγοι είναι οι φοιτητές της Ακαδημίαςί που έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα η οικογένεια τους) Και λέω ξανά,αν για οποιονδήποτε λόγο όπως λες θέλουν άμεση αποκατάσταση ας πάνε στις στρατιωτικές σχολές ή στην αστυνομία...τουλάχιστον να μην  έχουν να κάνουν με μια δουλειά τόσο ιδιαίτερη και απαιτητική όπως του εκπαιδευτικού,που δεν θα περνάν απ'τα χέρια τους παιδιά...αλλά ξέρεις κάτι...γιατί να πάνε στις στρατιωτικές...; "Γίνε δασκαλίτσα παιδί μου,να κάθεσαι καλοκαίρια,Πάσχα,Χριστούγεννα και να πληρώνεσαι!!!" Αυτό είναι το μότο των γονιών και αυτό ακολουθούν....!!
Και ξαναλέω....αλί στα παιδιά!!!!
[/quote]

αυτό θα μας φάει.............
(Οδ. Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 15, 2010, 03:44:44 pm »
sofiagexa.....η ίδια κοπέλα στην οποία απάντησα τώρα είπε αυτό για το ότι πρέπει να διορίζονται οι δάσκαλοι του 19.....γι αυτό δεν κρατήθηκα και απάντησα και σήμερα!!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ 07
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 15, 2010, 03:54:25 pm »
sofiagexa.....η ίδια κοπέλα στην οποία απάντησα τώρα είπε αυτό για το ότι πρέπει να διορίζονται οι δάσκαλοι του 19.....γι αυτό δεν κρατήθηκα και απάντησα και σήμερα!!
δεν το είχα προσέξει ΛΩΡΑ, τώρα σε καταλαβαίνω ακόμη περισσότερο!!! αλλά εκνευρίστικα και περισσότερο...
 >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

πάντως είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο το γεγονός ότι τέτοιου είδους απόψεις εκφράζονται από μια μικρή μειοψηφία...  ;)
(Οδ. Ελύτης)

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 15, 2010, 04:25:06 pm »
Το είπα και σε άλλο θέμα, και είμαι κάθετη σε αυτή την άποψη μου. Τον καλό δάσκαλο (όλων των βαθμίδων) δεν τον κάνει ούτε ο βαθμός του απολυτηρίου (15, 19, 20, 30?), ούτε ο βαθμός του πτυχίου.
Τον καλό δάσκαλο τον κάνει η αγάπη για το αντικέιμενο του, η προσπάθεια του για συνεχή επιμόρφωση (μεταπτυχιακά, σεμινάρια, συνέδρια...), η θέληση του για συνεχή βελτίωση, η πεποίθηση του ότι δεν ξέρει τα πάντα, η δύναμη να παραδέχεται ότι μπορεί να κάνει λάθος, η μεταδοτικότητα (τι να κάνω έναν δάσκλαο με απολυτήριο 20 και πτυχίο 10, όταν δεν μπορεί να μεταδόσει στα παιδιά τη γνώση) και η αγάπη για τα παιδιά (που βοηθά πολύ στις σχέσεις μαζί τους)....
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 15, 2010, 08:20:46 pm »
Το είπα και σε άλλο θέμα, και είμαι κάθετη σε αυτή την άποψη μου. Τον καλό δάσκαλο (όλων των βαθμίδων) δεν τον κάνει ούτε ο βαθμός του απολυτηρίου (15, 19, 20, 30?), ούτε ο βαθμός του πτυχίου.
Τον καλό δάσκαλο τον κάνει η αγάπη για το αντικέιμενο του, η προσπάθεια του για συνεχή επιμόρφωση (μεταπτυχιακά, σεμινάρια, συνέδρια...), η θέληση του για συνεχή βελτίωση, η πεποίθηση του ότι δεν ξέρει τα πάντα, η δύναμη να παραδέχεται ότι μπορεί να κάνει λάθος, η μεταδοτικότητα (τι να κάνω έναν δάσκλαο με απολυτήριο 20 και πτυχίο 10, όταν δεν μπορεί να μεταδόσει στα παιδιά τη γνώση) και η αγάπη για τα παιδιά (που βοηθά πολύ στις σχέσεις μαζί τους)....
++++

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144