*

Αποστολέας Θέμα: Εγκύκλιος, πίνακες, προσλήψεις αναπληρωτών 2009-2010  (Αναγνώστηκε 547686 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Απ: Εγκύκλιος, πίνακες, προσλήψεις αναπληρωτών 2009-2010
« Απάντηση #350 στις: Ιουλίου 21, 2010, 05:16:16 pm »
Kinegire σεβομαι τη γνώμη σου και δεν θα συνεχίσω απλα εχω αλλη αποψη. Απλοικα θα σου πω οτι ο 40% κλειδώνει γιατί δίνει διορισμούς. Ο αναπληρωτών δεν κλειδώνει (και καμια προυπηρεσία δεν χάνεται) , γιατί δίνει την κατάταξη στους αναπληρωτές στη μεταβατική. Ο χρόνος θα δείξει......κι ισως δικαιωθείς εσύ.
Το κλείνω εδώ το συγκεκριμένο γεια χαρα!

Υ.Γ. απο 5-15 αναπληρωτής μειωμένου=ΛΑΘΟΣ
       Στο ίδιο σχολείο της ίδιας πόλης η περιοχής ναι , για να ειμαστε και ακριβείς και να   
      μην πραπλανουμε. Σωστά;

προφανώς δεν διάβασες τι έγραψα όπου σου απέδειξα ότι κλειδώνει ο ΓΕΝΙΚΟΣ πίνακας αναπληρωτών (αυτός που έχει και την μη πραγματική προϋπηρεσία)==> άρα και αυτός με την πραγματική ===> άρα ο πίνακας του 40%.
Το ότι δεν διάβασες τον νόμο φαίνεται από το ότι δεν κατάλαβες τι είναι ο πίνακας της μεταβατικής και ο οποίος λέει ξεκάθαρα στην παράγραφο 3 ότι είναι ο πίνακας της παραγράφου 2 που λέει ότι κλείδωσε.
Διάβασε το έστω και τώρα

2. Οι ενιαίοι πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαι−
δευτικών που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου
αυτού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως παύουν να
τροφοδοτούνται με νέα στοιχεία προϋπηρεσίας από
την 1η Ιουλίου 2010 και ισχύουν μέχρι την κατάρτιση
των πινάκων που προβλέπονται στο άρθρο 3.
3. Οι προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών και ωρο−
μισθίων στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκ−
παίδευση κατά την περίοδο έως και το σχολικό έτος
2011−2012 γίνονται από τους πίνακες της παραγράφου 2.

ότι προυπηρεσία αποκτηθεί ή αποκτήθηκε θα μετρήσει στον πίνακα κατάταξης του ΑΣΕΠ----> και αρα στον ΝΕΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ που θα υπάρξει με βάση τον ΑΣΕΠ για το σχολ. έτος 2012-2013 και μετά ....

όσο για το ΥΓ σου διάβασε το άλλο μήνυμα μου...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος aifos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #351 στις: Ιουλίου 21, 2010, 05:20:56 pm »
άλλη μια φορά για να tο εμπεδώσουμε

άρθρο 5 παραγρ. 4 του 3848/2010
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται, με αίτηση τους, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

αυτό λέγετε backdoor, κερκόπορτα, δούρειος ίππος, πες το όπως θες

ο σκοπός του απλός, δίνει την δυνατότητα όταν υπάρχει "πρόβλημα" να υπερπηδά τις άλλες λειτουργίες με πρόσχημα την μη κατάρρευση του συστήματος.

Ας πούμε 1 υποθετικό παράδειγμα. το υπ. οικον. δεν μου εγκρίνει άλλα κονδύλια για ΑΚΩ-ΑΜΩ και έχω ανάγκες που δεν καλύφθηκαν από τα κονδύλια που πείρα, τι θα κάνω θα αφήσω τα σχολεία ακάλυπτα ? Όχι, ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. δεν έχω λεφτά) να προσλάβω ωρομισθίους από 1 έως 11 ώρες στην δ/θμια. Έτσι απλά.
Οι προηγούμενες δηλαδή παράγραφοι του άρθρου ισχύουν όσο τα πράγματα λειτουργούν χωρίς προβλήματα....
Από όσα γράφεις θα κρατήσω μόνο αυτό που λέει ο νόμος και θα σου πω το εξής

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται, με αίτηση τους, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Σε αυτό το απόσπασμα του νόμου που λέει ότι οι ωρομίσθιοι ακόμα και αν προσληφθούν για εξαιρετικούς λόγους δουλεύουν 11 ώρες;

Αυτό το απόσπασμα από ότι ξέρω σημαίνει το εξής
Προσλαμβάνοντε μόνο αναπληρωτές κανονικού ή μειωμένου ωραρίου αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις που οι ώρες είναι λιγότερες από 5 άρα δεν μπορεί να προσλάβει αναπληρωτή κανονικού ή μειωμένου ωραρίου αφού αυτοί δουλεύουν από 5 ώρες και πάνω, σε αυτήν λοιπόν την εξαιρετική περίπτωση προσλαμβάνει ωρομίσθιο. Και αυτό το κάνει επειδή οι ωρομίσθιοι μπορούν να δουλέψουν λιγότερες από 5 ώρες.

Αποσυνδεδεμένος cris.drm

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #352 στις: Ιουλίου 21, 2010, 05:41:36 pm »
Σε ευχαριστω πολυ panagopou... Με αγχωσε  λιγακι....

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #353 στις: Ιουλίου 21, 2010, 05:48:43 pm »
άλλη μια φορά για να tο εμπεδώσουμε

αυτό λέγετε backdoor, κερκόπορτα, δούρειος ίππος, πες το όπως θες

ο σκοπός του απλός, δίνει την δυνατότητα όταν υπάρχει "πρόβλημα" να υπερπηδά τις άλλες λειτουργίες με πρόσχημα την μη κατάρρευση του συστήματος.

Ας πούμε 1 υποθετικό παράδειγμα. το υπ. οικον. δεν μου εγκρίνει άλλα κονδύλια για ΑΚΩ-ΑΜΩ και έχω ανάγκες που δεν καλύφθηκαν από τα κονδύλια που πείρα, τι θα κάνω θα αφήσω τα σχολεία ακάλυπτα ? Όχι, ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. δεν έχω λεφτά) να προσλάβω ωρομισθίους από 1 έως 11 ώρες στην δ/θμια. Έτσι απλά.
Οι προηγούμενες δηλαδή παράγραφοι του άρθρου ισχύουν όσο τα πράγματα λειτουργούν χωρίς προβλήματα....
Από όσα γράφεις θα κρατήσω μόνο αυτό που λέει ο νόμος και θα σου πω το εξής

Σε αυτό το απόσπασμα του νόμου που λέει ότι οι ωρομίσθιοι ακόμα και αν προσληφθούν για εξαιρετικούς λόγους δουλεύουν 11 ώρες;

Αυτό το απόσπασμα από ότι ξέρω σημαίνει το εξής
Προσλαμβάνοντε μόνο αναπληρωτές κανονικού ή μειωμένου ωραρίου αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις που οι ώρες είναι λιγότερες από 5 άρα δεν μπορεί να προσλάβει αναπληρωτή κανονικού ή μειωμένου ωραρίου αφού αυτοί δουλεύουν από 5 ώρες και πάνω, σε αυτήν λοιπόν την εξαιρετική περίπτωση προσλαμβάνει ωρομίσθιο. Και αυτό το κάνει επειδή οι ωρομίσθιοι μπορούν να δουλέψουν λιγότερες από 5 ώρες.

όχι δεν είναι έτσι, αν ήθελε να σου πει ότι ωρομίσθιο παίρνω από 1-4 θα στο έβαζε ξεκάθαρα είτε εδώ είτε στην προηγούμενη παράγραφο. Η εξαιρετική περίπτωση δεν είναι 1-4 ώρες, δεν έχει κάτι το εξαιρετικό αυτό το γεγονός. Αυτό που λες  είναι μια "αθώα" σκέψη.
Πίστεψε με στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος. Αυτό που λες είναι αυτό που θέλεις να ισχύει, αυτό που μας βολεύει. Αν διαβάσεις όμως θα δεις ότι η διατύπωση είναι αμείλικτη και η γενικότητα της δίνει το δικαίωμα στην ερμηνεία που ανέφερα.
Το αν θα το χρησιμοποιήσουν όμως αυτό είναι άλλο θέμα.

Εγώ αν ήμουν Υπ.Οικον. και μου ερχόταν η Υπ.Παιδείας και μου ζητούσε επιπλέον πιστώσεις για αναπληρωτές και είχα την έννοια μου στο ΔΝΤ και στην ΤΡΟΙΚΑ θα της έλεγα να βολευτεί με ωρομίσθιους καθώς η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν μου επιτρέπει να σου δώσω λεφτά για αναπληρωτές. Άλλωστε σε καλύπτει και ο νόμος θα της έλεγα. Μια υπόθεση κάνω.....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Stavroula.V.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #354 στις: Ιουλίου 21, 2010, 06:54:35 pm »
Ορισμένοι ή δεν θέλετε ή δεν ειστε σωστά ενημερωμένοι παραπλανώντας αθελά σας τους άλλους. Δεν γράφει πουθενά στην εγκύκλιο 5 εως 15 ωρες= αναπληρωτης μειωμένου. Αντιθέτως λέει: Αν οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες διδασκαλίας και ασκήσεων στο ίδιο σχολείο της ίδιας πόλης  προσλαμβάνεται αναπληρωτης μειωμένου. Τονίζω της ιδιας πόλης.
Και συνεχίζω 3 σχολεία έχουν από 4,3,4 διαθέσιμες ώρες σε διαφορετικές πόλεις της ίδιας περιφέρειας ή σε διαφορετικά σχολεια της ιδιας. Προσλαμβάνεται ωρομίσθιος με 11ωρο;
Τι λένε οι ειδικοί;
Μμμ ενδιαφέρουσα η  παρατήρηση περί παραπληροφόρησης...αν δε σου κάνει κόπο διάβασε και το νόμο να δεις τι λέει για τις ώρες των αναπληρωτών και των ωρομισθίων.Ναι είναι αυτό το κείμενο όπου εισάγει το θεσμό του ΑΜΩ και εξηγεί και τα περαιτέρω...η εγκύκλιος έπεται χρονικά και προφανώς ο συντάκτης της θεωρεί ότι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται και δεν ξανακάνει κουβέντα για ώρες κλπ... Δεν βάζω το λινκ γιατί το'χω ήδη βάλει κι άλλες φορές. Επίσης να αναφέρω ότι το θέμα αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει από την εποχή των αιτήσεων στο φόρουμ...
Επίσης μια ερώτηση: το 'αντιθέτως...' τι σχέση έχει με το παραπάνω, που ακριβώς υπάρχει η αντίθεση;

Noise is relative to the silence preceding it. The more absolute the hush, the more shocking the thunderclap.

Αποσυνδεδεμένος noname

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #355 στις: Ιουλίου 21, 2010, 07:21:35 pm »
Ο νόμος όπως και η σχετική εγκύκλιος έχουν ασάφειες και κενά που όσο και να προσπαθούμε να τα αποκρυπτογραφήσουμε είναι αδύνατο. Τα κενά θα τα συμπληρώσουν με όποιο τρόπο θέλουν τα «στελέχη» του υπουργείου για να βάλουν όποιον θέλουν ΑΚΩ και όποιον θέλουν ΑΜΩ ανεξάρτητα από τα μόρια τους

Αποσυνδεδεμένος P_Maria

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #356 στις: Ιουλίου 21, 2010, 07:31:21 pm »

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,ωστόσο δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει μια τέτοια καταγραφή τη στιγμή που δεν θα μετρήσει..?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 21, 2010, 07:34:34 pm από P_Maria »
''The whole problem with the world is that fools and fanatics are so certain of themselves, but wiser people so full of doubts''  Bertrand Russell

Αποσυνδεδεμένος PHYSCIENCE

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #357 στις: Ιουλίου 21, 2010, 10:58:25 pm »
Φετος δεν έχει νόημα ...απλά η αίτηση είναι ίδια με πέρσι .
Αν ήσουν άντρας θα ήξερες και το ανέκδοτο με μία σκοπιά σε ένα παγκάκι που καθιερώθηκε γιατί κάποτε ήταν φρεσκοβαμμένο ! ! !

xriana1

• Επισκέπτης
« Απάντηση #358 στις: Ιουλίου 21, 2010, 11:27:03 pm »
Μήπως στο ιδιο σχολείο της ίδιας πόλης; Μήπως;

Αποσυνδεδεμένος manolis2046

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #359 στις: Ιουλίου 25, 2010, 02:00:12 am »
ΑΚΩ και μονο ΑΚΩ!

Αποσυνδεδεμένος P_Maria

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #360 στις: Ιουλίου 25, 2010, 02:41:49 pm »
γνωρίζει κανείς πόσο χρονικό διάστημα μεσολαβεί μέχρι να βγούν οι πίνακες κατάταξης..για ειδική αγωγή..? 
''The whole problem with the world is that fools and fanatics are so certain of themselves, but wiser people so full of doubts''  Bertrand Russell

Αποσυνδεδεμένος geokom

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ-03
    • Προφίλ
« Απάντηση #361 στις: Ιουλίου 25, 2010, 07:00:25 pm »
Παραθέτω τον παρακάτω πίνακα

Αποσυνδεδεμένος noname

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #362 στις: Ιουλίου 25, 2010, 07:19:24 pm »
Το 145 του πίνακα είναι δυνατον να ειναι σμεαε?

Αποσυνδεδεμένος geokom

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ-03
    • Προφίλ
« Απάντηση #363 στις: Ιουλίου 25, 2010, 07:27:43 pm »
Στις περυσινές προσλήψεις αναπληρωτών δεν υπάρχει...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182571
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)