0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Kinegire σεβομαι τη γνώμη σου και δεν θα συνεχίσω απλα εχω αλλη αποψη. Απλοικα θα σου πω οτι ο 40% κλειδώνει γιατί δίνει διορισμούς. Ο αναπληρωτών δεν κλειδώνει (και καμια προυπηρεσία δεν χάνεται) , γιατί δίνει την κατάταξη στους αναπληρωτές στη μεταβατική. Ο χρόνος θα δείξει......κι ισως δικαιωθείς εσύ.Το κλείνω εδώ το συγκεκριμένο γεια χαρα!Υ.Γ. απο 5-15 αναπληρωτής μειωμένου=ΛΑΘΟΣ Στο ίδιο σχολείο της ίδιας πόλης η περιοχής ναι , για να ειμαστε και ακριβείς και να μην πραπλανουμε. Σωστά;
άλλη μια φορά για να tο εμπεδώσουμεάρθρο 5 παραγρ. 4 του 3848/2010Σε εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται, με αίτηση τους, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. αυτό λέγετε backdoor, κερκόπορτα, δούρειος ίππος, πες το όπως θεςο σκοπός του απλός, δίνει την δυνατότητα όταν υπάρχει "πρόβλημα" να υπερπηδά τις άλλες λειτουργίες με πρόσχημα την μη κατάρρευση του συστήματος.Ας πούμε 1 υποθετικό παράδειγμα. το υπ. οικον. δεν μου εγκρίνει άλλα κονδύλια για ΑΚΩ-ΑΜΩ και έχω ανάγκες που δεν καλύφθηκαν από τα κονδύλια που πείρα, τι θα κάνω θα αφήσω τα σχολεία ακάλυπτα ? Όχι, ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. δεν έχω λεφτά) να προσλάβω ωρομισθίους από 1 έως 11 ώρες στην δ/θμια. Έτσι απλά. Οι προηγούμενες δηλαδή παράγραφοι του άρθρου ισχύουν όσο τα πράγματα λειτουργούν χωρίς προβλήματα....
Παράθεση από: kinegiros στις Ιουλίου 21, 2010, 02:09:03 pmάλλη μια φορά για να tο εμπεδώσουμεάρθρο 5 παραγρ. 4 του 3848/2010Σε εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται, με αίτηση τους, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. αυτό λέγετε backdoor, κερκόπορτα, δούρειος ίππος, πες το όπως θεςο σκοπός του απλός, δίνει την δυνατότητα όταν υπάρχει "πρόβλημα" να υπερπηδά τις άλλες λειτουργίες με πρόσχημα την μη κατάρρευση του συστήματος.Ας πούμε 1 υποθετικό παράδειγμα. το υπ. οικον. δεν μου εγκρίνει άλλα κονδύλια για ΑΚΩ-ΑΜΩ και έχω ανάγκες που δεν καλύφθηκαν από τα κονδύλια που πείρα, τι θα κάνω θα αφήσω τα σχολεία ακάλυπτα ? Όχι, ο νόμος μου δίνει το δικαίωμα σε εξαιρετικές περιπτώσεις (π.χ. δεν έχω λεφτά) να προσλάβω ωρομισθίους από 1 έως 11 ώρες στην δ/θμια. Έτσι απλά. Οι προηγούμενες δηλαδή παράγραφοι του άρθρου ισχύουν όσο τα πράγματα λειτουργούν χωρίς προβλήματα....Από όσα γράφεις θα κρατήσω μόνο αυτό που λέει ο νόμος και θα σου πω το εξήςάρθρο 5 παραγρ. 4 του 3848/2010Σε εξαιρετικές περιπτώσεις στις οποίες αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη προσωρινού αναπληρωτή σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσλαμβάνονται, με αίτηση τους, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου. Σε αυτό το απόσπασμα του νόμου που λέει ότι οι ωρομίσθιοι ακόμα και αν προσληφθούν για εξαιρετικούς λόγους δουλεύουν 11 ώρες;Αυτό το απόσπασμα από ότι ξέρω σημαίνει το εξήςΠροσλαμβάνοντε μόνο αναπληρωτές κανονικού ή μειωμένου ωραρίου αλλά σε εξαιρετικές περιπτώσεις που οι ώρες είναι λιγότερες από 5 άρα δεν μπορεί να προσλάβει αναπληρωτή κανονικού ή μειωμένου ωραρίου αφού αυτοί δουλεύουν από 5 ώρες και πάνω, σε αυτήν λοιπόν την εξαιρετική περίπτωση προσλαμβάνει ωρομίσθιο. Και αυτό το κάνει επειδή οι ωρομίσθιοι μπορούν να δουλέψουν λιγότερες από 5 ώρες.
Ορισμένοι ή δεν θέλετε ή δεν ειστε σωστά ενημερωμένοι παραπλανώντας αθελά σας τους άλλους. Δεν γράφει πουθενά στην εγκύκλιο 5 εως 15 ωρες= αναπληρωτης μειωμένου. Αντιθέτως λέει: Αν οι προβλεπόμενες από το πρόγραμμα ώρες διδασκαλίας και ασκήσεων στο ίδιο σχολείο της ίδιας πόλης προσλαμβάνεται αναπληρωτης μειωμένου. Τονίζω της ιδιας πόλης.Και συνεχίζω 3 σχολεία έχουν από 4,3,4 διαθέσιμες ώρες σε διαφορετικές πόλεις της ίδιας περιφέρειας ή σε διαφορετικά σχολεια της ιδιας. Προσλαμβάνεται ωρομίσθιος με 11ωρο;Τι λένε οι ειδικοί;