0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
που να πάρουμε να πάρουμε!!! σε ποιο τηλ. είναι κανείς εκεί; που είναι οι αντιπρόσωποί μας!!!!!!!
Δεν κατάλαβα... Πήραν δασκάλους γενικής αγωγής για ειδική αγωγή παιδιών; Του Δημοτικού μόνο φαντάζομαι... Έχουν οι δάσκαλοι τέτοια εκπαίδευση στην σχολή τους; Αν όχι υπάρχει πρόβλημα...Εσείς της ειδικής αγωγής εκπαιδευεστε για όλες της ηλικίες;; Για Α' θμια και
ΛΩΡΑ συμφωνω απόλυτα μαζί σου, το θεμα ειναι οτι στη πρωτοβαθμια υπαρχει μια ειδικοτητα και υπαρχει ενοτητα (δεν αναφερομαι στους νηπιαγωγους αλλα μονο στους δασκαλους) ενω στη δευτεροβαθμια πολλες ειδικοτητες που αλληλοσπαράσσονται.....και τα αποτελεσματα τα βλεπουμε!! Ειμαστε ανυπαρκτοι...
Όποιος αισθάνεται ότι δεν έχει αντιπροσώπευση δημιουργεί μία...Μελετήστε το θέμα, ζητήστε διευκρινήσεις από το υπουργείο, συναντηθείτε και ορίστε τον τρόπο δράσης...Απευθυνθείτε και στους συλλόγους των γονέων των παιδιών...Είναι και ανευθυνο απέναντι στους 22χρονους νέους ανειδίκευτους δασκάλους που πρέπει να ανιμετωπίσουν πραγματικά δύκολες καταστάσεις...Εγώ μετά από 20ετή διδακτική εμπειρία σε Α'θμια και
Σε τέτοια περιστατικά δεν έχει σημασία ακόμη κι αν το παιδί είναι 8 χρονών αν είσαι δάσκαλος ή φιλόλογος ή μαθηματικός 9με εξαίρεση τους νηπιαγωγούς που θα απευθύνονται στα πολύ μικρά παιδιά) ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΧΕΙΣ!!
πιστεύεις πως θα καλέσουν άλλους 288 ΠΕ02 και ΠΕ03 στο πρόγραμμα;;
1. Δηλαδή Λώρα το πρόβλημα σου είναι αφου επιχειρηματολόγησες λέγονταςΠαράθεσηΣε τέτοια περιστατικά δεν έχει σημασία ακόμη κι αν το παιδί είναι 8 χρονών αν είσαι δάσκαλος ή φιλόλογος ή μαθηματικός 9με εξαίρεση τους νηπιαγωγούς που θα απευθύνονται στα πολύ μικρά παιδιά) ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΧΕΙΣ!! με συγχωρείς αλλά ΔΙΑΦΩΝΩ. Το ότι είσαι ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ή εγώ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ είμαστε τελείως ακατάλληλοι να μπουμε για παράλληλη στήριξη στην τάξη. Όσο εξειδίκευση και αν εχεις δεν έχεις τα προσόντα του ΔΑΣΚΑΛΟΥ με ή χωρίς εξειδίκευση.2. Το ότι μπορεί να πάρουν όπως και πήραν από πίνακα τις γενικής το ξέραμε το έλεγε και στην προκήρυξη και αφού δεν υπάρχουν άλλοι πήραν από αυτούς που ήταν διαθέσιμοι να εκπαιδευτούν και να υποστηρίξουν αυτά τα παιδιά.3. λες Παράθεσηπιστεύεις πως θα καλέσουν άλλους 288 ΠΕ02 και ΠΕ03 στο πρόγραμμα;;εγώ λέω ότι τα παιδιά για συνεκπαίδευση στην Α/θμια είναι πολύ περισσότερα από ότι στην Δ/θμια, αφού αρκετά από αυτά είτε σταματάνε το σχολείο μετά το δημοτικό είτε πάνε σε αυτοτελής ΣΜΕΑΕ. Οπότε υπόθεση μου είναι ότι θα είναι λιγότερα τα άτομα γιαυτό τον λόγο.Εσύ όμως έχεις πληροφορίες για κάτι διαφορετικό? δεν μου δίνεις αυτή την εντύπωση πάντως.4. Το υπουργείο στέλνει ότι έχει ...στην Α/θμια έστειλαν από τους πίνακες γενικής αφού υποθέτω ότι τους προσέλαβαν όλους από την ειδική (ας το τσεκάρει αυτό κάποιος). Από εμάς θα στείλει ότι έχει ΛΩΡΑ τι δουλειά έχει το μεταπτυχιακό και το τριαξονικό ? αυτά έχουν ληφθεί υπόψη στους πίνακες και από εκεί θα πάρει. Δεν βγάζει νόημα η διαμαρτυρία μερικών.5. ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ να το πως γιατί είμαι σίγουρος ότι εκεί είναι που έχετε κάποιοι πρόβλημα. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΣ Α/ΘΜΙΑ.6. Α και κάτι άλλο, ξέρετε και διαμαρτήριστε με ποιο τρόπο θα γίνει το πρόγραμμα ? ξέρετε δηλαδή αν η εκπαιδευση των συναδέλφων θα προηγηθεί ή αν θα ακολουθήσει ή ότι τέλος πάντων ? ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η λογική λέει ότι πρώτα θα εκπαιδευτούν και μετά θα μπουν στην τάξη όπου και θα υποστηρίζονται συνεχώς....Εδώ ήμαστε να δούμε ποιος θα βγει αληθινός.Χαλαρώνουμε δεν προτρέχουμε και δεν μιζεριάζουμε, κρίνουμε αφού δούμε όλα τα δεδομένα και το κυριότερο δεν παρουσιάζουμε ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ως την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.Άντε συνάδελφοι ελπίζω να σας πάρουν στο πρόγραμμα αυτό, γιατί 1. έχει χαρτί επίσημο 2. σίγουρη δουλειά για τα επόμενα 2-3 χρόνια αλλά βασική προϋπόθεση είναι να γουστάρετε να δουλέψετε παράλληλη στήριξη ή οποία είναι ΔΥΣΚΟΛΗ και πρέπει να την αγαπάς αλλιώς......