*

Αποστολέας Θέμα: Εγκύκλιος, πίνακες, προσλήψεις αναπληρωτών 2009-2010  (Αναγνώστηκε 551452 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Απ: Εγκύκλιος, πίνακες, προσλήψεις αναπληρωτών 2009-2010
« Απάντηση #2912 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 01:29:17 pm »
Και η παντελής έλλειψη διδακτικής εμπειρίας αυτών που απερίσκεπτα προσλήφθηκαν θα φανεί σύντομα...
Συνάδελφός μου με πείρα και μεγάλη αγάπη για τα παιδιά...στα 40 του όταν πήγε σε παράλληλη στήριξη κλάταρε....!!

Σημειωτέον....εγώ δεν έχω μεταπτυχιακό...δεν μιλάω γιατί βολεύει εμένα...Και ούτε αξίωση για την παράλληλη έχω προσωπικά....δεν είναι όλα στο βωμό του βολέματός μας.....έχω φίλους όμως με μεταπτυχιακό που τα κατάφεραν εκεί που άλλοι λίγους μήνες πριν παραιτήθηκαν και που με το ηλίθιο πρόσχημα πως "θα πάρουμε δασκάλους γιατί τα παιδιά είναι μικρά" τώρα ακόμη περιμένουν για να μπούνε τα πιτσιρίκια και να εκπαιδευτούν παράλληλα με την δουλειά που θα πρέπει να προσφέρουν....

Οι υπόλοιποι όμως σας στο είπα πως πρέπει να αρχίσετε να διεκδικείτε!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος μελιτα

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2913 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 01:38:00 pm »
δεν καταλαβα ποια ακριβως ειναι τα ΠΡΟΣΟΝΤΑ του δασκαλου,που δεν τα εχει ενας κοινος θνητος.η προσωπικη δουλεια του καθενος μετραει.να εισαι εθελοντης χρονια σε φορεις και κατασκηνωσεις,να ενημερωνεσαι συνεχως.η ειδικη αγωγη δεν ειναι σιγουρο χαρτι και λεφτα,ειναι μερακι κ αγαπη.οχι να φορτωνει ο δασκαλος τα παιδια στους φοιτητες που κανουν πρακτικη και να καπνιζει στο προαυλιο.

Αποσυνδεδεμένος kinegiros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2914 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:13:04 pm »
ΛΩΡΑ δεν θα μπεις στο κόπο να μου μιλήσεις και μου τα χώνεις. Που να έμπαινες δηλαδή.
Να με συγχωρείς αν έχω διαφορετική άποψη και την εκφράζω και δεν σωπαίνω μπροστά στην αυθεντία σου, ευτιχώς όμως η φασίζουσα αντίδραση σου δεν με πιάνει. Θα συνεχίσω να λέω την άποψη μου επιχειρηματολογόντας όσο και αν προσπαθείς να με σωπάσεις.

Ελπίζω από εδω και πέρα να μιλάς με επιχειρήματα χωρίς να προσπαθείς να με μειώσεις.

Στο ψητό τώρα, δεν μιλάμε για παιδιά που είναι κατάκοιτα και άρωστα στο σπίτι τους, αυτό είναι κατ οικον διδασκαλία. Μιλάμε για παράλληλη στήριξη και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχεις τα προσόντα για να μπεις σε τάξη δημοτικού. Δεν έχεις όπως δεν έχει κανένας δευτεροβαθμίτης, τουλάχιστον δεν τα έχουμε στο βαθμό που τα έχουν οι της Α/θμιας.
Όταν λέω προσόντα εννοώ, για να απαντήσω και στην μελίτα, το γνωστικό,την διδακτική καθώς και την παιδαγωγική του δημοτικού. Γιατί ο δάσκαλος κάνει όλα τα μαθήματα που εσύ δεν τα ξέρεις και επίσης παιδαγωγικά απευθύνετε με μια συγκεκριμένη ηλικία.

Μα θα μου πεις ότι τα γλωσσικά τα ξέρεις καλύτερα από τον δάσκαλο, ναι αλλά δεν είναι μόνο σε αυτά που χρειάζεται στήριξη ο μαθητής στην τάξη του.
Μα θα μου πεις ότι το Χ μεταπτυχιακό στην Χ χώρα σου δίνει εξειδίκευση στο πως να σταθείς απέναντι σε ένα παιδί με ειδικές δυσκολίες στο Δημοτικό. Δεν αμφιβάλω αλλά αυτό το μεταπτυχιακό πόσες πρακτικές σου έκανε και με όλες ποια τις ηλικίες παιδιών ώστε να θεωρείσαι εξειδικευμένος και με δημοτικό και με γυμνάσιο και με λυκειο ? ΠΟΛΥ ΑΜΦΙ
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:35:37 pm από kinegiros »

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2915 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:26:37 pm »
δεν καταλαβα ποια ακριβως ειναι τα ΠΡΟΣΟΝΤΑ του δασκαλου,που δεν τα εχει ενας κοινος θνητος.η προσωπικη δουλεια του καθενος μετραει.να εισαι εθελοντης χρονια σε φορεις και κατασκηνωσεις,να ενημερωνεσαι συνεχως.η ειδικη αγωγη δεν ειναι σιγουρο χαρτι και λεφτα,ειναι μερακι κ αγαπη.οχι να φορτωνει ο δασκαλος τα παιδια στους φοιτητες που κανουν πρακτικη και να καπνιζει στο προαυλιο.

η ειδική αγωγή στο σχολείο είναι και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ και ΜΕΡΑΚΙ. Αν δεν είναι επάγγελμα μιλάμε για εθελοντή κάτι το οποίο είναι άσχετο με το σχολείο.
Χωρίς χρήμα θα λιμοκτονήσεις και δεν θα είναι ωραίο να μην έχεις δυνάμεις να εξασκήσεις το ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ σου που τόσο αγαπάς.

Το να διαχωρίσουμε λοιπόν την Ε.Α. ή την Γενική.Α. από την επαγγελματική της διάσταση είναι στρουθοκαμηλισμός που φανερώνει είτε ότι είμαστε άνεργοι και έχουμε τρελαθεί είτε ότι έχουμε ελιτίστικη αντίληψη του εαυτού μας ή και άλλα ωραία πραγματάκια που χρήζουν συζήτησης με ψυχολόγο ή φίλους για να ξεκαθαρίσουν και να έχουμε μια ισορροπημένη ζωή .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος μελιτα

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2916 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 02:56:10 pm »
το δευτερο παρακαλω :D :D :D να σαι καλα μας κανεις κ γελαμε

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2917 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 03:07:40 pm »
το δευτερο παρακαλω :D :D :D να σαι καλα μας κανεις κ γελαμε

έτσι

;D ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2918 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 08:59:59 pm »
Παρακολουθώ αυτή τη συζήτηση και δε βγάζω άκρη!

Λέμε ότι θα ήταν καλύτερα, αντί για δασκάλους μηδενικής προϋπηρεσίας ("ανειδίκευτους")
κλπ. ,να κληθούν καθηγητές ΠΕ2 και ΠΕ3 με σεμινάριο;ή μεταπτυχιακό;
Για ποια βαθμίδα μιλάμε;την Α/θμια ή τη

Αποσυνδεδεμένος baba ganouz

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2919 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 10:52:38 pm »

Λέμε ότι θα ήταν καλύτερα, αντί για δασκάλους μηδενικής προϋπηρεσίας ("ανειδίκευτους")

Αποσυνδεδεμένος desperino

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2920 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 11:09:12 pm »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #2921 στις: Σεπτεμβρίου 25, 2010, 11:37:25 pm »
Ας δούμε λίγο πρώτα πώς "επιλέγονται" τα παιδιά που θα έχουν παράλληλη στήριξη στο σχολέιο. Είναι παιδιά που δεν θεωρούνται βαριά περιστατικά και που μπορούν να παρακολουθήσουν την "κανονική" τάξη και το "κανονικό" μάθημα. 'Αρα εκ των πραγμάτων τα περιστατικά είναι πιο "εύκολα" από ότι σε ένα ειδικό σχολέιο ή σε ένα ΤΕ (δική μου άποοψη)
Ας δούμε τώρα τι δουλειά κάνει ο εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης στην τάξη. Κάθεται δίπλα στο παιδί και το βοηθά να παρακολουθήσει το μάθημα. Μπορεί να του κρατάει σημειώσεις, μπορεί να γράεφι ό,τι το λέει το παιδί, μπορεί να του ξαναλέει την εκφώνηση μιας άσκησης, μπορεί και να πάρει το παιδί από την τάξη όταν είναι ανήσυχο. Η δουλειά μπορεί να είναι από πιο δύσκολη έως πιο απλή από ότι σε ένα ειδικό σχολείο ή σε ένα ΤΕ (εγώ με πολύ ζόρι την έκανα για 3 χρόνια, αλλά είχα ταυτόχρονα 2 παιδιά τη μία χρονιά και τις άλλες ένα με βαρύ συτισμό που κανονικά ήταν για εδικό σχολείο).

Η εξειδίκευση σίγουρα είναι απαραίτητη στην ΕΑ. Η πρακτική ακόμα πιο απαραίτητη. Και όταν λέω πρακτική δεν έννοώ τις κατασκηνώσεις με ΑΜΕΑ, γιατί εκεί κάνεις κυρίως δημιουργική απασχόληση και όχι εκπαίδευση που είναι κάτι τελέιως διαφορετικό. Επίσης, καλό είναι να διαβάζεις και να ενημερώνεσαι, αλλά αν δεν έχεις "έμψυχο υλικό" μπροστάσ ου, δεν μαθαίνεις πώς να δουλέψεις στην ΕΑ (γι' αυτό είναι απαραίτητη η πρακτική).
Στα μεταπτυχιακά της Αγγλιάς (που αναφέρθηκαν) η τοποθέτηση στα σχολέια για πρακτική γίνεται ανάλογα με το αρχικό σου πτυχίο. Δηλαδή ο νηπιαγωγός κάνει πρακτική με παιδιά 4-6 χρονών, ο δάσκαλος με 6-12 και οι δευτεροβ'αθμιοι με παιδιά αντίστοιχης ηλικίας.

Καλό φαίνεται αρχικά το πρόγραμμα αυτό. Αλλά όπως πολλά πράγματα στη χώρα μας, δεν γίνεται οργανωμένα με αποτέλεσμα κανέις να μην ξέρει τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Είπαν ότι οι προσληφθέντες θα εκπαιδευτούν, πότε, πού και από ποιούς;
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος baba ganouz

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #2922 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 12:17:05 am »
εγω θελω να ρωτησω σχετικα με το προγραμμα
ολες οι παραλληλες στηριξεις που θα υπαρξουν φετος θα γινουν στα πλαισια αυτου του προγραμματος; θα υπαρξουν και αλλες εκτος προγραμματος;αν ναι πως
και τι διαφορετικο θα εχει αυτο το προγραμμα με την παραλληλη στηριξη που μεχρι τωρα ξερουμε;
πληροφοριες για αυτο το προγραμμα που μπορουμε να βρουμε; ποσες ωρες, τι ειδους επιμορφωση κλπ

Αποσυνδεδεμένος gogona

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2923 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 01:20:06 am »
συμφωνώ και επαυξάνω emmaki....είναι επάγγελμα που απαιτεί καλή κατάρτιση, πάνω απ΄ολα απλή λογική και ψυχραιμία...δεν είναι αντε να διοριστούμε ακόμη και στα καθυστερημένα!!!

εγω θελω να ρωτησω σχετικα με το προγραμμα
ολες οι παραλληλες στηριξεις που θα υπαρξουν φετος θα γινουν στα πλαισια αυτου του προγραμματος; θα υπαρξουν και αλλες εκτος προγραμματος;αν ναι πως
και τι διαφορετικο θα εχει αυτο το προγραμμα με την παραλληλη στηριξη που μεχρι τωρα ξερουμε;
πληροφοριες για αυτο το προγραμμα που μπορουμε να βρουμε; ποσες ωρες, τι ειδους επιμορφωση κλπ

είχε δημοσιεύσει παλαιότερα συνάδελφος στο φορούμ την σχετική προκήρυξη για το πρόγραμμα αυτό...θα ξάψω μήπως το βρω που ήταν....όποιος θυμάται ή το έχει ας του ρίξει μια επαναληπτική...

Αποσυνδεδεμένος domenica

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 03
    • Προφίλ
« Απάντηση #2924 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 02:01:56 am »

είχε δημοσιεύσει παλαιότερα συνάδελφος στο φορούμ την σχετική προκήρυξη για το πρόγραμμα αυτό...θα ξάψω μήπως το βρω που ήταν....όποιος θυμάται ή το έχει ας του ρίξει μια επαναληπτική...

Μήπως σε αυτό αναφέρεσαι;

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=19644.0
" ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει "
   Τάσος Λειβαδίτης

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2925 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 02:19:25 am »
όπως σωστά αναρωτήθηκε ο baba ganouz

θα υπάρξει το εξής "παράδοξο"

στην Α' Φάση εκπαιδευτικός ας πούμε νούμερο 37 προσλαμβάνετε και δουλεύει Π.Σ.
μετά έρχεται το πρόγραμμα και εκπαιδευτικός ας πούμε νούμερο 67 προσλαμβάνετε για να εκπαιδευτεί/δουλέψει σε Π.Σ.

ο δεύτερος όσο είναι το πρόγραμμα σε ισχύ δηλαδή τουλάχιστον για άλλες 2 χρονιές αν θυμάμαι καλά θα προσλαμβάνετε για να κάνει λογικά Π.Σ.
ο πρώτος δεν ξέρω.....

Ίσως το κάνουν να παίρνουν στις Π.Σ. των επόμενων ετών μόνο αυτούς που θα εκπαιδευτούν, ή να παίρνουν κατά προτεραιότητα από αυτούς, να προηγούνται.

Επιμένω να πιστεύω ότι όποιος μπει στο πρόγραμμα είναι πολύ τυχερός αρκεί η Π.Σ. να του αρέσει.

Υ.Γ. emmaκι +++

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182745
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 733
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144