0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: m_rebel στις Αυγούστου 04, 2010, 01:11:47 amΜε τους αναπληρωτές (μειωμένου και μη) θα καλύψει τα "εύκολα" λειτουργικά κενά στις αστικές περιοχές, το αντιλαμβάνομαι, φτηνή λύση και θα πάνε κοντά στα σπίτια τους (όχι πια για τα μόρια αλλά για το μεροκάματο..)Με τους 100+ νεοδιόριστους και όσους γυρίσει πίσω από αποσπάσεις θα προσπαθήσει να γεμίσει τα κενά στην επαρχία. Να δεχθώ και 30άρια τμήματα, υπερωρίες κλπ. Με τις συνταξιοδοτήσεις όμως οι ανάγκες θα είναι πολλές. Πόσο πιθανό είναι να πάνε αναπληρωτές εκεί στα δύσκολα; Χωρίς καρότο προυπηρεσίας, για ποιο λόγο; Γιατί τους τρώει η τσέπη τους εν μέσω κρίσης;;Έχω περιέργεια να δω που θα το βγάλουν. Και ποιός θα φταίει αν γίνουν τα σχολεία μπερντές του καραγκιόζη, πάλι οι καθηγητές; Κι αν το χάσει το "στοίχημα" που έλεγε;...δε θα πάνε πολλοί και λογικό είναι.... γιατί καποιος να φύγει από την οικογένεια του για 1 προυπηρεσία που δε θα μετρά στο διορισμό;εγώ ξέρω άτομα που δήλωσαν επιλεγμένες περιοχές και όχι το πάω παντουν όπως αλλα χρόνια. και απορώ με το νέο σύστημα μετά τη μεταβατική ποιος θα πάει στα δυσπρόσιτα να υπηρετήσει ως αναπληρωτης; καλά για αμω ή ωρομίσθιος δε το συζητώ.... θα πας για να πάρειςψίχουλα για τον επόμενο διαγωνισμό; πλάκα μας κάνει; είτε της άρεσε είτε όχι ο διορισμός με το 40% ήταν κίνητρο για να επανδρώνονται τα σχολεία της επαρχίας και κυρίως τα δυσπ΄ροσιτα. εκτός αν έχει σκοπό να τα κλείσει όλα!!!!
Με τους αναπληρωτές (μειωμένου και μη) θα καλύψει τα "εύκολα" λειτουργικά κενά στις αστικές περιοχές, το αντιλαμβάνομαι, φτηνή λύση και θα πάνε κοντά στα σπίτια τους (όχι πια για τα μόρια αλλά για το μεροκάματο..)Με τους 100+ νεοδιόριστους και όσους γυρίσει πίσω από αποσπάσεις θα προσπαθήσει να γεμίσει τα κενά στην επαρχία. Να δεχθώ και 30άρια τμήματα, υπερωρίες κλπ. Με τις συνταξιοδοτήσεις όμως οι ανάγκες θα είναι πολλές. Πόσο πιθανό είναι να πάνε αναπληρωτές εκεί στα δύσκολα; Χωρίς καρότο προυπηρεσίας, για ποιο λόγο; Γιατί τους τρώει η τσέπη τους εν μέσω κρίσης;;Έχω περιέργεια να δω που θα το βγάλουν. Και ποιός θα φταίει αν γίνουν τα σχολεία μπερντές του καραγκιόζη, πάλι οι καθηγητές; Κι αν το χάσει το "στοίχημα" που έλεγε;...
Παράθεση από: kaitoula στις Αυγούστου 04, 2010, 01:21:58 amΠαράθεση από: m_rebel στις Αυγούστου 04, 2010, 01:11:47 amΜε τους αναπληρωτές (μειωμένου και μη) θα καλύψει τα "εύκολα" λειτουργικά κενά στις αστικές περιοχές, το αντιλαμβάνομαι, φτηνή λύση και θα πάνε κοντά στα σπίτια τους (όχι πια για τα μόρια αλλά για το μεροκάματο..)Με τους 100+ νεοδιόριστους και όσους γυρίσει πίσω από αποσπάσεις θα προσπαθήσει να γεμίσει τα κενά στην επαρχία. Να δεχθώ και 30άρια τμήματα, υπερωρίες κλπ. Με τις συνταξιοδοτήσεις όμως οι ανάγκες θα είναι πολλές. Πόσο πιθανό είναι να πάνε αναπληρωτές εκεί στα δύσκολα; Χωρίς καρότο προυπηρεσίας, για ποιο λόγο; Γιατί τους τρώει η τσέπη τους εν μέσω κρίσης;;Έχω περιέργεια να δω που θα το βγάλουν. Και ποιός θα φταίει αν γίνουν τα σχολεία μπερντές του καραγκιόζη, πάλι οι καθηγητές; Κι αν το χάσει το "στοίχημα" που έλεγε;...δε θα πάνε πολλοί και λογικό είναι.... γιατί καποιος να φύγει από την οικογένεια του για 1 προυπηρεσία που δε θα μετρά στο διορισμό;εγώ ξέρω άτομα που δήλωσαν επιλεγμένες περιοχές και όχι το πάω παντουν όπως αλλα χρόνια. και απορώ με το νέο σύστημα μετά τη μεταβατική ποιος θα πάει στα δυσπρόσιτα να υπηρετήσει ως αναπληρωτης; καλά για αμω ή ωρομίσθιος δε το συζητώ.... θα πας για να πάρειςψίχουλα για τον επόμενο διαγωνισμό; πλάκα μας κάνει; είτε της άρεσε είτε όχι ο διορισμός με το 40% ήταν κίνητρο για να επανδρώνονται τα σχολεία της επαρχίας και κυρίως τα δυσπ΄ροσιτα. εκτός αν έχει σκοπό να τα κλείσει όλα!!!!Εξαρτάται από την ειδικότητα. Οι Φιλόλογοι, οι μαθηματικοί και οι Φυσικοί θα πάνε, αν ελπίζουν σε περισσότερούς διορισμούς με τις συνταξιοδοτήσεις στις βασικές ειδικότητες. Η μονιμοποιήση με τον νέο νόμο θα παίζεται στα ψιλά!Επιπλέον ο συντελεστής βαρύτητας με τον οποίο πολλαπλασιάζεται η προυπηρεσία αυξάνεται με το ύψος της προυπηρεσίας. Το "καρότο" θα συνεχίσει να υπάρχει για όσους έχουν ήδη μια μέτρια έως καλή επιτυχία στον ΑΣΕΠ και αρκετή προυπηρεσία! Για όσους δεν έχουν μια "καλή" επιτυχία στον ΑΣΕΠ, θα ήταν πιο φρονημο να επικεντρωθούν στον διαγωνισμό ή ακόμη καλύτερα, να δουν τι άλλο καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν. Εκπαιδευτικός του δημοσίου δεν είναι πια και ότι καλύτερο... Η απαξίωση και η εξαθλίωση συνεχίζεται...
ως πρασινος φυσικος αποδεχομαι την προσκληση προκληση για συμβουλος και η πρωτη κινηση θα ειναι να αποσπασω το σταθια στη δευτεροβαθμια του....εβρου
γιατι πολυ απλα δεν υπαρχει σωματειο επιλαχοντων, αλλα πολυτεκνων υπαρχει και διεκδικει
Παράθεση από: physikos13 στις Αυγούστου 09, 2010, 07:46:52 pmγιατι πολυ απλα δεν υπαρχει σωματειο επιλαχοντων, αλλα πολυτεκνων υπαρχει και διεκδικει Αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) και αν το θέλει θα πάρει επιλαχόντες. Το θέμα είναι όμως να εξαντλήσει πρώτα το 24μηνο. Από αυτούς πιέζεται. Το 40% δεν ξέρω αν κινητοποιήθηκε εγκαίρως, και τώρα που βγήκαν οι ΟΑΕΔίτες φάντης μπαστούνι, τρέχα γύρευε.