0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γειά σας! Είμαι νέο μέλος και ψάχνοντας έπεσα σε αυτήν εδώ την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο απλό ή ανάλαφρο το θέμα όσο φαίνεται. Διάβασα σε προηγούμενα μηνύματα και αναφορές κάποιων σε συντηρητισμό των νέων δασκάλων... Όλοι έχουμε διαπιστώσει πως οι έφηβοι έχουν μια τάση μιμητισμού των μεγαλύτερων (γονιών, καθηγητών, καλλιτεχνών κλπ). Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες διάβασα στον τύπο για μια έρευνα που αποκάλυπτε κάτι προφανές: τα περισσότερα παιδιά γονιών που είναι καπνιστές καπνίζουν και αυτά. Δείτε την εδώ:http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=10233&la=1Περιμένουμε τώρα μια ανάλογη έρευνα για τα τατουάζ των εφήβων! Πέρα από την πλάκα, καλό είναι να "τσιμπάμε" τέτοια θεματάκια και, όποτε ο χρόνος μας το επιτρέπει, να ανοίγουμε μια σύντομη συζήτηση με τα παιδιά στην τάξη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί πολλοί γονείς σήμερα δεν συζητούν με τα παιδιά τους. Ας το κάνουμε λοιπόν εμείς και, κατά τη γνώμη μου, αυτό που πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν είναι ότι το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα και ότι μπορεί να πετύχει την αυτοεκτίμησή του χωρίς κατ' ανάγκη να αντιγράφει ή να μιμείται κάποιον άλλον.
Μιλησαμε για προσεγμενο ντυσιμο στο σχολειο και καποιες εδω αρχισαν το μοιρολοι περι μισογυνισμου και νευροψυχακηδων και να μη πω και για την ''παντρεμενη'' που ψαχνεται.Δυστυχως τελικα το προβλημα ειναι μεγαλο και η δυνατοτητα επικονωνιας αναμεσα στα δυο φυλα αρκετα δυσκολη εως αδυνατη.Η χειραφετηση εχει σκοτωσει την γυναικα.Αυτη ειναι η αποψη μου.Τα σκουλαρικια το τατουαζ η το προκλητικο ντυσιμο νομιζω οτι δειχνει μια προσπαθεια για να γεμισει το κενο που εχει δημιουργηθει κατα την διαρκεια της απεξαρτησης απο ανδρα πατερα αφεντη και τι αλλο στερεοτυπο εχει αυτη. Σιγουρα η θεση της γυναικας εχει βελτιωθει ωστοσο η βελτιωση εχει ερθει με οδυνηρο κοστος.Οποια κριτικη αντιμετωπιζεται με κλασικα επιθετα 'συντηρητικος' , 'μισογυνιστης'.
Καλησπερα σε ολους τους εν δυναμει συναδελφους...Οπως καταλαβαινετε, ανοιγω αυτο το θεμα για ενα θεμα που με προβληματιζει εντονα και εχω ακουσει διαφορα, οποτε θα ηθελα οποιος γνωριζει κατι σιγουρο να μου απαντησει!! Σε μια συζητηση που ειχα με κατι φιλους σημερα, ακουστηκε πως απαγορευεται απο τη νομοθεσια ο δασκαλος και καθηγητης να εχει τατουαζ σε εμφανες μερος του σωματος του... Μου ειπαν μαλιστα πως το αναφερουν και οι προκυρηξεις!! Ισχυει οντως κατι τετοιο?? Αν ειναι αληθεια, πραγματικα θα τρελαθω με το μυαλο που υποτιθεται πως κουβαλανε οι "μεγαλοι παιδαγωγοι"-γνωστες της παιδικης ψυχολογιας!! Εσεις δεν πιστευετε πως κατι τετοιο ειναι τρομερα ρατσιστικο?? Ενταξει, δεν υποστηριζω πως ειναι κατι το συνηθισμενο, αλλα ο δασκαλος ειναι ο πρωτος που θα πρεπει να μαθει στα παιδια να μη νιωθουν αβολα και να κατακρινουν το διαφορετικο!! Εχω αδικο?? Θα ηθελα πραγματικα να ακουσω τις αποψεις σας και τις σχετικες απαντησεις σας...Ευχαριστω εκ των προτερων.
Παράθεση από: mk75 στις Αυγούστου 07, 2010, 05:35:28 pmΜιλησαμε για προσεγμενο ντυσιμο στο σχολειο και καποιες εδω αρχισαν το μοιρολοι περι μισογυνισμου και νευροψυχακηδων και να μη πω και για την ''παντρεμενη'' που ψαχνεται.Δυστυχως τελικα το προβλημα ειναι μεγαλο και η δυνατοτητα επικονωνιας αναμεσα στα δυο φυλα αρκετα δυσκολη εως αδυνατη.Η χειραφετηση εχει σκοτωσει την γυναικα.Αυτη ειναι η αποψη μου.Τα σκουλαρικια το τατουαζ η το προκλητικο ντυσιμο νομιζω οτι δειχνει μια προσπαθεια για να γεμισει το κενο που εχει δημιουργηθει κατα την διαρκεια της απεξαρτησης απο ανδρα πατερα αφεντη και τι αλλο στερεοτυπο εχει αυτη. Σιγουρα η θεση της γυναικας εχει βελτιωθει ωστοσο η βελτιωση εχει ερθει με οδυνηρο κοστος.Οποια κριτικη αντιμετωπιζεται με κλασικα επιθετα 'συντηρητικος' , 'μισογυνιστης'. μάλιστακαι στους άντρες τί δείχνει;έχουν κι αυτοί κάποιο κενό να γεμίσουν;γιατί κόλλησες με τις γυναίκες;
ουτε τα ρασα κανουν τον παπά, αλλά ουτε το πτυχιο καθηγητικης σχολης κανει τον καθηγητη.
Παράθεση από: Boldini στις Αυγούστου 07, 2010, 06:32:58 pmΠαράθεση από: mk75 στις Αυγούστου 07, 2010, 05:35:28 pmΜιλησαμε για προσεγμενο ντυσιμο στο σχολειο και καποιες εδω αρχισαν το μοιρολοι περι μισογυνισμου και νευροψυχακηδων και να μη πω και για την ''παντρεμενη'' που ψαχνεται.Δυστυχως τελικα το προβλημα ειναι μεγαλο και η δυνατοτητα επικονωνιας αναμεσα στα δυο φυλα αρκετα δυσκολη εως αδυνατη.Η χειραφετηση εχει σκοτωσει την γυναικα.Αυτη ειναι η αποψη μου.Τα σκουλαρικια το τατουαζ η το προκλητικο ντυσιμο νομιζω οτι δειχνει μια προσπαθεια για να γεμισει το κενο που εχει δημιουργηθει κατα την διαρκεια της απεξαρτησης απο ανδρα πατερα αφεντη και τι αλλο στερεοτυπο εχει αυτη. Σιγουρα η θεση της γυναικας εχει βελτιωθει ωστοσο η βελτιωση εχει ερθει με οδυνηρο κοστος.Οποια κριτικη αντιμετωπιζεται με κλασικα επιθετα 'συντηρητικος' , 'μισογυνιστης'. μάλιστακαι στους άντρες τί δείχνει;έχουν κι αυτοί κάποιο κενό να γεμίσουν;γιατί κόλλησες με τις γυναίκες;βρε boldini...τι ρωτας και συ τωρα... τελικα ομως τα ρασα κανουν το παπα;; Και εκτος τουτου ποιος ειναι αυτος που θα μας βαλει σε καλουπια;; εκτος απο καθηγητες ειμαστε και ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουμε και μετα το τελευταιο χτυπημα του κουδουνιου..Ας μας κρινουν για τη δουλεια μας και οχι για την εμφανιση μας,αλλωστε δεν ειπαμε ποτε οτι θα παμε σαν καρναβαλοι στο σχολειο...ειπαμε παν μετρον αριστον...μην επαναλαμβανομαστε συνεχεια..Συνηθως κατακρινουν οι αργοσχολοι και αυτοι που δεν μπορουν να δουν τη δικη τους καμπουρα..ταμπουρωνονται λοιπον πισω απο τη μιζερια τους βγαζοντας χολη για τους υπολοιπους...υ.γ mk προσεχε μη καταπιεις το σαλιο σου..
Παράθεση από: Αναστασια 76 στις Αυγούστου 08, 2010, 01:11:33 pmΠαράθεση από: Boldini στις Αυγούστου 07, 2010, 06:32:58 pmΠαράθεση από: mk75 στις Αυγούστου 07, 2010, 05:35:28 pmΜιλησαμε για προσεγμενο ντυσιμο στο σχολειο και καποιες εδω αρχισαν το μοιρολοι περι μισογυνισμου και νευροψυχακηδων και να μη πω και για την ''παντρεμενη'' που ψαχνεται.Δυστυχως τελικα το προβλημα ειναι μεγαλο και η δυνατοτητα επικονωνιας αναμεσα στα δυο φυλα αρκετα δυσκολη εως αδυνατη.Η χειραφετηση εχει σκοτωσει την γυναικα.Αυτη ειναι η αποψη μου.Τα σκουλαρικια το τατουαζ η το προκλητικο ντυσιμο νομιζω οτι δειχνει μια προσπαθεια για να γεμισει το κενο που εχει δημιουργηθει κατα την διαρκεια της απεξαρτησης απο ανδρα πατερα αφεντη και τι αλλο στερεοτυπο εχει αυτη. Σιγουρα η θεση της γυναικας εχει βελτιωθει ωστοσο η βελτιωση εχει ερθει με οδυνηρο κοστος.Οποια κριτικη αντιμετωπιζεται με κλασικα επιθετα 'συντηρητικος' , 'μισογυνιστης'. μάλιστακαι στους άντρες τί δείχνει;έχουν κι αυτοί κάποιο κενό να γεμίσουν;γιατί κόλλησες με τις γυναίκες;βρε boldini...τι ρωτας και συ τωρα... τελικα ομως τα ρασα κανουν το παπα;; Και εκτος τουτου ποιος ειναι αυτος που θα μας βαλει σε καλουπια;; εκτος απο καθηγητες ειμαστε και ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουμε και μετα το τελευταιο χτυπημα του κουδουνιου..Ας μας κρινουν για τη δουλεια μας και οχι για την εμφανιση μας,αλλωστε δεν ειπαμε ποτε οτι θα παμε σαν καρναβαλοι στο σχολειο...ειπαμε παν μετρον αριστον...μην επαναλαμβανομαστε συνεχεια..Συνηθως κατακρινουν οι αργοσχολοι και αυτοι που δεν μπορουν να δουν τη δικη τους καμπουρα..ταμπουρωνονται λοιπον πισω απο τη μιζερια τους βγαζοντας χολη για τους υπολοιπους...υ.γ mk προσεχε μη καταπιεις το σαλιο σου.. ειναι θεμα αισθητικης. δεν μπορουμε να κυκλοφορουμε σαν "ανεκδοτα"? και να γελαει ο κοσμος! η υπερβολη ενοχλει και οχι το ενα σκουλαρικι ή το ενα τατουαζ, αντε δυο!ρε παιδι μου, εσεις πως θα βλεπατε μια νοικοκυρα βαμμενη σαν τη Λιτσα Διαμαντη, φορτωμενη με βραχιολια,σταυρους,δακτυλιδια κλπ κλπ να πηγαινει πρωι πρωι στο φουρνο να παρει ψωμι? οπωσδηποτε κανει καλα τη δουλεια της.ειναι μια τελεια νοικοκυρα. αλλα δεν θα περασει απαρατηρητο,...πως να το κανουμε!εχω ενα τατουαζ στο μπρατσο μηπως να κανω αλλο ενα στο αλλο και να γραψω " p d e " ? (το σκεπτομαι...)
Παράθεση από: MARKOS στις Αυγούστου 08, 2010, 02:19:35 pmειναι θεμα αισθητικης. δεν μπορουμε να κυκλοφορουμε σαν "ανεκδοτα"? και να γελαει ο κοσμος! η υπερβολη ενοχλει και οχι το ενα σκουλαρικι ή το ενα τατουαζ, αντε δυο!ρε παιδι μου, εσεις πως θα βλεπατε μια νοικοκυρα βαμμενη σαν τη Λιτσα Διαμαντη, φορτωμενη με βραχιολια,σταυρους,δακτυλιδια κλπ κλπ να πηγαινει πρωι πρωι στο φουρνο να παρει ψωμι? οπωσδηποτε κανει καλα τη δουλεια της.ειναι μια τελεια νοικοκυρα. αλλα δεν θα περασει απαρατηρητο,...πως να το κανουμε!εχω ενα τατουαζ στο μπρατσο μηπως να κανω αλλο ενα στο αλλο και να γραψω " p d e " ? (το σκεπτομαι...)Και εγω τα ιδια λεω Σεβασμιε MARKOS αλλα το γυναικειο φυλλο δεν θελει να ακουσει.Πω πω νευρα !!!
ειναι θεμα αισθητικης. δεν μπορουμε να κυκλοφορουμε σαν "ανεκδοτα"? και να γελαει ο κοσμος! η υπερβολη ενοχλει και οχι το ενα σκουλαρικι ή το ενα τατουαζ, αντε δυο!ρε παιδι μου, εσεις πως θα βλεπατε μια νοικοκυρα βαμμενη σαν τη Λιτσα Διαμαντη, φορτωμενη με βραχιολια,σταυρους,δακτυλιδια κλπ κλπ να πηγαινει πρωι πρωι στο φουρνο να παρει ψωμι? οπωσδηποτε κανει καλα τη δουλεια της.ειναι μια τελεια νοικοκυρα. αλλα δεν θα περασει απαρατηρητο,...πως να το κανουμε!εχω ενα τατουαζ στο μπρατσο μηπως να κανω αλλο ενα στο αλλο και να γραψω " p d e " ? (το σκεπτομαι...)