*

Αποστολέας Θέμα: Δάσκαλος και Τατουάζ.  (Αναγνώστηκε 71879 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
Απ: Δάσκαλος και Τατουάζ.
« Απάντηση #70 στις: Αυγούστου 07, 2010, 05:05:37 pm »

Η σοβαρότητα και όχι η σοβαροφάνεια είναι - κατά τη γνώμη μου - ασφαλέστερος "σύμβουλος" κάθε εκπαιδευτικού ... Δε βλέπω, λοιπόν, σε τι θα την έβλαπτε μια όποια, καλαίσθητη (αν είναι, προφανώς, τέτοια), επιλογή ...

Η συζήτηση με το μικρότερο, είτε ο γονιός είτε ο εκπαιδευτικός την πραγματοποιεί, δεν είναι ανάγκη ν' αναλώνεται σε πρέπει και αφορισμούς, αλλά σε ειλικρίνεια, σφαιρικότητα και σεβασμό στην προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά του συνομιλητή ...

Με την επιλογή του τατουάζ, πάντως, πάντοτε αναρωτιόμουν ..., και όταν πια δε θα σε εκφράζει ... Εδώ η "γόμα" πονά ...  ;)
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:09:42 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #71 στις: Αυγούστου 07, 2010, 05:10:05 pm »
η σοβαροτητα !!! συμφωνω

ΟΚ, ΠΡΟΣΟΧΗ δεν γραφουμε το ονομα της αγαπημενης μας οχι μονο γιατι μπορει να μη μας  εκφραζει αργοτερα αλλα και για να μην εχουμε μπερδεματα με τη νυν!!  ;D ;D
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος DM

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #72 στις: Αυγούστου 07, 2010, 05:34:07 pm »
Καλώς σας βρήκα Μάρκο. Για δες το και διαφορετικά... Μήπως, αν έδειχνες στους μαθητές το τατουάζ και μετά τους ρώταγες αν τους αρέσει κι αν θα το έκαναν κι αυτοί; Θα ήταν ένας τρόπος να ανοίξεις τη συζήτηση μαζί τους... Εγώ πάντως θα το έκανα το πείραμα ;D
Ά! Ξέχασα να συστηθώ. Είμαι ο Αλέξης.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 07, 2010, 05:40:05 pm από DM »

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #73 στις: Αυγούστου 07, 2010, 05:35:28 pm »
Γειά σας! Είμαι νέο μέλος και ψάχνοντας έπεσα σε αυτήν εδώ την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο απλό ή ανάλαφρο το θέμα όσο φαίνεται. Διάβασα σε προηγούμενα μηνύματα και αναφορές κάποιων σε συντηρητισμό των νέων δασκάλων...
Όλοι έχουμε διαπιστώσει πως οι έφηβοι έχουν μια τάση μιμητισμού των μεγαλύτερων (γονιών, καθηγητών, καλλιτεχνών κλπ). Για παράδειγμα, πριν λίγες μέρες διάβασα στον τύπο για μια έρευνα που αποκάλυπτε κάτι προφανές: τα περισσότερα παιδιά γονιών που είναι καπνιστές καπνίζουν και αυτά. Δείτε την εδώ:
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=10233&la=1
Περιμένουμε τώρα μια ανάλογη έρευνα για τα τατουάζ των εφήβων! Πέρα από την πλάκα, καλό είναι να "τσιμπάμε" τέτοια θεματάκια και, όποτε ο χρόνος μας το επιτρέπει, να ανοίγουμε μια σύντομη συζήτηση με τα παιδιά στην τάξη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό γιατί πολλοί γονείς σήμερα δεν συζητούν με τα παιδιά τους. Ας το κάνουμε λοιπόν εμείς και, κατά τη γνώμη μου, αυτό που πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν είναι ότι το καθένα έχει τη δική του προσωπικότητα και ότι μπορεί να πετύχει την αυτοεκτίμησή του χωρίς κατ' ανάγκη να αντιγράφει ή να μιμείται κάποιον άλλον.
Μιλησαμε για προσεγμενο ντυσιμο στο σχολειο και καποιες εδω αρχισαν το μοιρολοι περι μισογυνισμου και νευροψυχακηδων και να μη πω και για την ''παντρεμενη'' που ψαχνεται.Δυστυχως τελικα το προβλημα ειναι μεγαλο και η δυνατοτητα επικονωνιας αναμεσα στα δυο φυλα αρκετα δυσκολη εως αδυνατη.Η χειραφετηση εχει σκοτωσει την γυναικα.Αυτη ειναι η αποψη μου.Τα σκουλαρικια το τατουαζ η το προκλητικο ντυσιμο νομιζω οτι δειχνει μια προσπαθεια για να γεμισει το κενο που εχει δημιουργηθει κατα την διαρκεια της απεξαρτησης απο ανδρα πατερα αφεντη και τι αλλο στερεοτυπο εχει αυτη. Σιγουρα η θεση της γυναικας εχει βελτιωθει ωστοσο η βελτιωση εχει ερθει με οδυνηρο κοστος.Οποια κριτικη αντιμετωπιζεται με κλασικα επιθετα 'συντηρητικος' , 'μισογυνιστης'.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:09:42 »

Αποσυνδεδεμένος Boldini

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • όχι άλλο κάρβουνο(ΠΕ60)
    • Προφίλ
« Απάντηση #74 στις: Αυγούστου 07, 2010, 06:32:58 pm »
Μιλησαμε για προσεγμενο ντυσιμο στο σχολειο και καποιες εδω αρχισαν το μοιρολοι περι μισογυνισμου και νευροψυχακηδων και να μη πω και για την ''παντρεμενη'' που ψαχνεται.Δυστυχως τελικα το προβλημα ειναι μεγαλο και η δυνατοτητα επικονωνιας αναμεσα στα δυο φυλα αρκετα δυσκολη εως αδυνατη.Η χειραφετηση εχει σκοτωσει την γυναικα.Αυτη ειναι η αποψη μου.Τα σκουλαρικια το τατουαζ η το προκλητικο ντυσιμο νομιζω οτι δειχνει μια προσπαθεια για να γεμισει το κενο που εχει δημιουργηθει κατα την διαρκεια της απεξαρτησης απο ανδρα πατερα αφεντη και τι αλλο στερεοτυπο εχει αυτη. Σιγουρα η θεση της γυναικας εχει βελτιωθει ωστοσο η βελτιωση εχει ερθει με οδυνηρο κοστος.Οποια κριτικη αντιμετωπιζεται με κλασικα επιθετα 'συντηρητικος' , 'μισογυνιστης'.

μάλιστα
και στους άντρες τί δείχνει;
έχουν κι αυτοί κάποιο κενό να γεμίσουν;
γιατί κόλλησες με τις γυναίκες;

Αποσυνδεδεμένος mabos

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #75 στις: Αυγούστου 07, 2010, 07:18:04 pm »
Καλησπερα σε ολους τους εν δυναμει συναδελφους...
Οπως καταλαβαινετε, ανοιγω αυτο το θεμα για ενα θεμα που με προβληματιζει εντονα και εχω ακουσει διαφορα, οποτε θα ηθελα οποιος γνωριζει κατι σιγουρο να μου απαντησει!! Σε μια συζητηση που ειχα με κατι φιλους σημερα, ακουστηκε πως απαγορευεται απο τη νομοθεσια ο δασκαλος και καθηγητης να εχει τατουαζ σε εμφανες μερος του σωματος του... Μου ειπαν μαλιστα πως το αναφερουν και οι προκυρηξεις!! Ισχυει οντως κατι τετοιο?? Αν ειναι αληθεια, πραγματικα θα τρελαθω με το μυαλο που υποτιθεται πως κουβαλανε οι "μεγαλοι παιδαγωγοι"-γνωστες της παιδικης ψυχολογιας!! Εσεις δεν πιστευετε πως κατι τετοιο ειναι τρομερα ρατσιστικο?? Ενταξει, δεν υποστηριζω πως ειναι κατι το συνηθισμενο, αλλα ο δασκαλος ειναι ο πρωτος που θα πρεπει να μαθει στα παιδια να μη νιωθουν αβολα και να κατακρινουν το διαφορετικο!! Εχω αδικο?? Θα ηθελα πραγματικα να ακουσω τις αποψεις σας και τις σχετικες απαντησεις σας...

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Aς μας αναφέρει κάποιος το νόμο που υπάρχει η εν λόγω απαγόρευση. Αν υφίσταται τέτοιος νόμος είναι ξεκάθαρα ΓΕΛΟΙΟΣ. Επίσης εμείς οι καθηγητές με μακρύ μαλλί και σκουλαρίκια δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα στη δουλειά μας και πιστεύω αντίστοιχα τα τατουάζ, ακόμα και σ' όλο το κορμί είναι απλώς μια αισθητική άποψη, δεν έχει να κάνει με το πόσο καλός "καθηγητής" είσαι. Για ποιό λόγο να έχουν μόνο οι γυναίκες μακρυά μαλλιά; Και γιατί να έχουμε τατουάζ μόνο σε μέρη που δεν φαίνονται άμεσα; Όλες αυτές οι ανελευθεριακές απόψεις είναι κωμικοτραγικές και δεν έχουν να κάνουν σε καμία περίπτωση με την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αποσυνδεδεμένος charm_quark

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #76 στις: Αυγούστου 07, 2010, 07:57:33 pm »
Ενδιαφέρουσα συζήτηση...
μου θύμισε αυτη που είχα με τον πατέρα μου όταν έκανα το τατουάζ μου και κρέμαγα σκουλαρήκια απο παντού...
"μα παιδί μου, θα γίνεις καθηγήτρια εσύ;;;; τι σημαίνουν όλα αυτά;;"

καμμια δεκαετία μετα, μάλλον το έχει συνηθίσει και οι μαθητές μου (σε χωριό 1500 κατοίκων) δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Ούτε και οι γονείς τους.
Καθημερινώς και ανελλιπώς φοράω το σκουλαρήκι στη μύτη (ένα διακριτικό) και το χειμώνα τατουάζ και σκουλαρήκι στον αφαλό δεν φαίνονται. Το καλοκαίρι όμως, αφού συχνάζω στα ίδια μέρη και τις παραλίες με τους μαθητές μου δε γίνεται παρα να το έχουν δει.

Ελάχιστοι με έχουν ρωτήσει "κυριααααα, έχετε τατουάζ!!!!! Πόνεσε;;;;" και ακόμα πιο ελάχιστοι μου έχουν πει "θέλω να κάνω και εγώ!"
Στη δευτερη περίπτωση τους λέω πως το τατουάζ είναι μια μεγάλη απόφαση και πως δεν μπορεις να το ξεφορτωθεις εύκολα αν το μετανιώσεις και προτείνω να πάρουν μία τέτοια απόφαση μετά τα 21 (να έχει ξεχαστει και η ιδιαιτερού με το τατουαζ και να μην έχω γκρίνιες απο τους γονείς. ;D)

Ουτως ή άλλως τα παιδιά (έφηβοι) κάτω των 18 δεν επιτρέπεται να κάνουν τατουαζ, τουλάχιστον αυτη είναι η αρχη του τατουατζή μου! Πάντα ζητάει ταυτότητα για να ελεγξει την ηλικία τους και για τα σκουλαρήκια απαιτείται η παρούσία του ενός γονέα με ταυτότητα.
Σοφός άνθρωπος.  ;D ;D ;D ;D

Τώρα αν ποτέ διοριστώ (αχαχαχααχαχαχα καλό ε;;;;) δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσω πρόβλημα... γιατι και να μου κάνουν "νύξεις" πολυ απλά δεν θα δώσω σημασία. 8)

Στο κάτω κάτω τι μετράει περισσότερο; Το πως κάνω το μάθημα, το αν είμαι κοντά στα παιδιά ή το αν έχω η δε έχω μελάνι στην πλάτη μου;;
Τα πάντα όλα... και τα κοάλα τίποτα;;

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #77 στις: Αυγούστου 08, 2010, 01:11:33 pm »

μάλιστα

βρε boldini...τι ρωτας και συ τωρα... ;D ;D  :P

τελικα ομως τα ρασα κανουν το παπα;; Και εκτος τουτου ποιος ειναι αυτος που θα μας βαλει σε καλουπια;; εκτος απο καθηγητες ειμαστε και ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουμε και μετα το τελευταιο χτυπημα του κουδουνιου..Ας μας κρινουν για τη δουλεια μας και οχι για την εμφανιση μας,αλλωστε δεν ειπαμε ποτε οτι θα παμε σαν καρναβαλοι στο σχολειο...ειπαμε παν μετρον αριστον...μην επαναλαμβανομαστε συνεχεια..
Συνηθως κατακρινουν οι αργοσχολοι και αυτοι που δεν μπορουν να δουν τη δικη τους καμπουρα..ταμπουρωνονται λοιπον πισω απο τη μιζερια τους βγαζοντας χολη για τους υπολοιπους...
υ.γ mk προσεχε μη καταπιεις το σαλιο σου.. :P
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #78 στις: Αυγούστου 08, 2010, 02:02:22 pm »
ουτε τα ρασα κανουν τον παπά, αλλά ουτε  το πτυχιο καθηγητικης σχολης κανει τον καθηγητη. ;)

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #79 στις: Αυγούστου 08, 2010, 02:04:29 pm »
ουτε τα ρασα κανουν τον παπά, αλλά ουτε  το πτυχιο καθηγητικης σχολης κανει τον καθηγητη. ;)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ να που τελικα συμφωνουμε σε κατι... :P :P
προσφατα καπου πηρε το ματι μου και ενα συνθημα σε τοιχο  "τα πτυχια copies κτωνται.." ;D ;D ;D ;D
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος eva7

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #80 στις: Αυγούστου 08, 2010, 02:09:20 pm »
Από τις απόψεις κάποιων που διάβασα, επιμένω πως ο κλάδος πάσχει από πρόωρη γήρανση! ;D Το να έχεις τατουάζ ή μακρύ μαλλί ή να βάφεις τα νύχια μαύρα δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το τι αξίζεις σαν εκπαιδευτικός. Προσωπικά τα δικά μου παιδιά (μαθητές) ποτέ δεν είδαν το τατουάζ μου αλλά τα ίδια ήταν γεμάτα piercing!!! :DΕπομένως δε νομίζω ότι ένας σύγχρονος 16 χρονος μασάει από τέτοια πλέον. Όσο για κάποιους γονείς που φοβούνται τι πρότυπο θα δώσει στο παιδί τους ο εκπαιδευτικός μάλλον κοιτάζουν σε λάθος κατεύθυνση..Προσέξτε πρώτα τα πρότυπα που παίρνουν τα παιδάκια από το χαζοκούτι και τα σούργελα που κατέκλυσαν την ελληνική κοινωνία και μετά αγχωθείτε για το εάν ο καθηγητής έχει τατουάζ ή "ανάρμοστο" ντύσιμο (δεν εννοώ το προκλητικό).Άκουσα για συνάδελφο που δέχτηκε παρατήρηση για έλλειψη σοβαρότητας επειδή φορούσε μικρό σκουλαρήκι με ανάποδο σταυρό (κειμήλιο από τα χρόνια του black mettal παρελθόντος :))  από συνάδελφο που ερχόταν η ίδια στο σχολείο με τον πισινό σε κοινή θέα (σχεδόν!! μίνι φουστάκια, δερμάτινο παντελόνι κολλητό) αλλά καθωσπρέπει σταυρό μπροστά στο ντεκολτέ!!! ;D Μην τρελαθούμε τώρα!!!!!! ;D Αυτό το δήθεν θα μας φάει σ'αυτή τη χώρα!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Αυγούστου 08, 2010, 02:19:35 pm »

μάλιστα

τελικα ομως τα ρασα κανουν το παπα;; Και εκτος τουτου ποιος ειναι αυτος που θα μας βαλει σε καλουπια;; εκτος απο καθηγητες ειμαστε και ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που ζουμε και μετα το τελευταιο χτυπημα του κουδουνιου..Ας μας κρινουν για τη δουλεια μας και οχι για την εμφανιση μας,αλλωστε δεν ειπαμε ποτε οτι θα παμε σαν καρναβαλοι στο σχολειο...ειπαμε παν μετρον αριστον...μην επαναλαμβανομαστε συνεχεια..
Συνηθως κατακρινουν οι αργοσχολοι και αυτοι που δεν μπορουν να δουν τη δικη τους καμπουρα..ταμπουρωνονται λοιπον πισω απο τη μιζερια τους βγαζοντας χολη για τους υπολοιπους...

ειναι θεμα αισθητικης. δεν μπορουμε να κυκλοφορουμε σαν "ανεκδοτα"? και να γελαει ο κοσμος!
η υπερβολη ενοχλει και οχι το ενα σκουλαρικι ή  το ενα τατουαζ, αντε δυο!

ρε παιδι μου, εσεις πως θα βλεπατε μια νοικοκυρα βαμμενη σαν τη Λιτσα Διαμαντη, φορτωμενη με βραχιολια,σταυρους,δακτυλιδια κλπ κλπ να πηγαινει πρωι πρωι στο φουρνο να παρει ψωμι?  οπωσδηποτε κανει καλα τη δουλεια της.ειναι μια τελεια νοικοκυρα. αλλα δεν θα περασει απαρατηρητο,...πως να το κανουμε!

εχω ενα τατουαζ στο μπρατσο μηπως να κανω αλλο ενα στο αλλο και να γραψω  " p d e " ? (το σκεπτομαι...)

Αποσυνδεδεμένος mk75

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Αυγούστου 08, 2010, 06:33:47 pm »

μάλιστα

ειναι θεμα αισθητικης. δεν μπορουμε να κυκλοφορουμε σαν "ανεκδοτα"? και να γελαει ο κοσμος!

ρε παιδι μου, εσεις πως θα βλεπατε μια νοικοκυρα βαμμενη σαν τη Λιτσα Διαμαντη, φορτωμενη με βραχιολια,σταυρους,δακτυλιδια κλπ κλπ να πηγαινει πρωι πρωι στο φουρνο να παρει ψωμι?  οπωσδηποτε κανει καλα τη δουλεια της.ειναι μια τελεια νοικοκυρα. αλλα δεν θα περασει απαρατηρητο,...πως να το κανουμε!

εχω ενα τατουαζ στο μπρατσο μηπως να κανω αλλο ενα στο αλλο και να γραψω  " p d e " ? (το σκεπτομαι...)

Και εγω τα ιδια λεω Σεβασμιε MARKOS αλλα το γυναικειο φυλλο δεν θελει να ακουσει.Πω πω νευρα !!!

Αποσυνδεδεμένος aeee

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Αυγούστου 08, 2010, 09:19:54 pm »

Και εγω τα ιδια λεω Σεβασμιε MARKOS αλλα το γυναικειο φυλλο δεν θελει να ακουσει.Πω πω νευρα !!!

Συμφωνω, η εξωτερικη εμφανιση δεν συναδει παντα με την ελευθεριοτητα του χαρακτηρα. Γνωριζω άτομα εξωτερικα υπερ-μοντερνα ομως τοσο στριφνα που δεν μπορεις ουτε να μιλήσεις μαζι τους, αλλα και το αντιστροφο.
Ωστοσο συμφωνω και με τον σεβασμιο Μαρκο οτι ειναι θεμα αισθητικης δεν μπορουμε να κυκλοφορουμε και σαν 'ανεκδοτα"   ;D
Το ντυσιμο ειναι και αυτο τεχνη ...................

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)