*

Αποστολέας Θέμα: Δάσκαλος και Τατουάζ.  (Αναγνώστηκε 71835 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: Δάσκαλος και Τατουάζ.
« Απάντηση #140 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:07:17 am »
Και βέβαια, δε λυπάμαι που δεν πρόλαβα την εποχή που έβλεπες καθηγητή και άλλαζες δρόμο. Ούτε ως μαθητής την έζησα, ούτε βέβαια ως εκπαιδευτικός θέλω να τη ζήσω. Προτιμώ τα παιδιά να έρχονται με χαμόγελο και να μου μιλάνε.
Συμφωνώ μαζί σου. Ούτε εμένα θα μου άρεσε κάτι τέτοιο και δεν το ανέφερα ως υπόδειγμα απλά ως το άλλο άκρο ώστε να δείξω από που ξεκινήσαμε και που φτάσαμε.
Και εγώ προτιμώ να έρχονται με χαμόγελο αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω. Αντίθετα βλέπω να έρχονται με "άγριες" διαθέσεις. Αναφέρω μερικά περιστατικά που πιστεύω όλοι βλέπουμε:
γραμμένα και κατεστραμμένα θρανία, γραμμένοι τοίχοι, δυναμιτάκια στο διάλλειμμα, μηχανές στην αυλή, σπασμένα τζάμια, πόρτες που δεν κλείνουν, κατεστραμμένοι πίνακες, αδιαφορία στο μάθημα, χαβαλέ την ώρα του μαθήματος, καθόλου σεβασμός σε μια παρατήρηση του καθηγητή  κλπ

ΥΓ: Μην το θεωρήσεις επίθεση, αλλά ίσως έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα πριν γράψεις τη φράση "Μήπως οι πολλές ελευθερίες  δεν είναι και τόσο καλές τελικά;"
Όχι δεν το θεωρώ επίθεση, αλλά εγώ επιμένω να προβληματίζομαι ότι μήπως με τις πολλές ελευθερίες μας καβάλησαν τελικά;

Ευθύνη έχουν και οι γονείς. Μην ξεχνάμε ότι οι καταναλωτικές ανάγκες σήμερα είναι τέτοιες που πρέπει να δουλεύουν και οι δύο γονείς. Έτσι βλέπουν τα παιδιά τους ελάχιστα σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Κάποτε ελάχιστοι πήγαιναν φροντιστήριο, λίγοι είχαν αυτοκίνητο, η τεχνολογία δεν είχε εισβάλλει τόσο στην ζωή. Σήμερα αντιθέτως όλα αυτά είναι απαραίτητα, ανεβάζοντας το κόστος ζωής και αναγκάζοντας και οι δύο γονείς να δουλεύουν από το πρωι μέχρι το βραδυ. Αποτέλεσμα τα παιδιά να παίρνουν εικόνες και μηνύματα μόνο από την τηλεόραση, το ίντερνετ και τα facebook!

Ευθύνη όμως έχουμε και οι καθηγητές. Και αναφέρομαι στα πιο απλά παραδείγματα: Όταν το πρωι στην προσευχή δεν έρχεται κανένας καθηγητής παρά ο διευθυντής και 1-2 ακόμα, όταν χτυπάει το κουδούνι και αν δεν μπει ο διευθυντής να παρακαλέσει του συναδέλφους να μπουν στην τάξη τους θα αργήσουν να μπουν, όταν σε κάθε σχολική εορτή οι καθηγητές θα βρουν ευκαιρία να την κοπανήσουν για 3ήμερο, όταν ακόμα και στους απλούς περιπάτους θα αρνηθούν να συνοδεύσουν ώστε να κάτσουν σπίτι τους....
Όλα αυτά αποδυναμώνουν τον θεσμό του σχολείου και κάνουν τα παιδιά να αδιαφορούν αφού βλέπουν ένα αδιάφορο σχολείο.

Άποψή μου είναι ότι η εμφάνιση του καθηγητή με τατουάζ, piercing κλπ όσο ελεύθερα αθώα και προοδευτικά και αν το δούμε, μάλλον δεν θα λειτουργήσει θετικά και θα περάσει άλλα μηνύματα στα παιδιά.
Ας σκεφτούμε γιατί ένα παιδί 15-16 χρονών να θέλει να κάνει τατουάζ; ή piercing σε γλώσσα, φρύδια κλπ; συγνώμη αλλά η πραγματικότητα δείχνει ότι αυτοί οι μαθητές συνήθως δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά στο σχολείο...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2010, 10:26:40 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:05:53 »

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:26:16 am »
Καλημέρα.
Συμφωνώ απόλυτα ως προς την ευθύνη γονέων και αδιάφορων/βολεμένων εκπαιδευτικών.
Σχετικά με το "χαμόγελο", γι' αυτό επεσήμανα ότι έχω υπηρετήσει μόνο σε επαρχιακά σχολεία, καταλαβαίνω ότι δεν ισχύει παντού. Αλλά εδώ τα παιδιά το απόγευμα παίζουν ακόμα μπάλα, δε λιώνουν με τις ώρες στα παγκάκια με το κινητό (των 300 ευρώ) στο χέρι. Και βέβαια σε αυτό παίζουν ρόλο και οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί που σε μεγάλο ποσοστό δεν είναι αδιάφοροι.

( Ναι, πρέπει να υπάρχουν και κανόνες, και ίσως ήθελες να τονίσεις το "πολλές ελευθερίες", αλλά ολόκληρη η φράση ακούγεται κάπως. Σκέψου να πουν το ίδιο όσοι μας κυβερνούν π.χ. )

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:31:24 am »

Ευθύνη όμως έχουμε και οι καθηγητές. Και αναφέρομαι στα πιο απλά παραδείγματα: Όταν το πρωι στην προσευχή δεν έρχεται κανένας καθηγητής παρά ο διευθυντής και 1-2 ακόμα, όταν χτυπάει το κουδούνι και αν δεν μπει ο διευθυντής να παρακαλέσει του συναδέλφους να μπουν στην τάξη τους θα αργήσουν να μπουν, όταν σε κάθε σχολική εορτή οι καθηγητές θα βρουν ευκαιρία να την κοπανήσουν για 3ήμερο, όταν ακόμα και στους απλούς περιπάτους θα αρνηθούν να συνοδεύσουν ώστε να κάτσουν σπίτι τους....
Όλα αυτά αποδυναμώνουν τον θεσμό του σχολείου και κάνουν τα παιδιά να αδιαφορούν αφού βλέπουν ένα αδιάφορο σχολείο.

πες τα !!! γιατι πολλοι εκπ/κοι αυτα τα θεωρουν ως στερηση "ελευθεριων" και ταχα μου "δικαιωματων" και για ολα φταιει ο κακος δ/ντης και οχι ο κακος εννοουμενος φιλελευθερισμος μας!!

Ας περναμε εμεις καλα και ας παιρνει το παιδι οποιο παραδειγμα θελει.....και οταν βγει αυριο στην κοινωνια και αρχιζει να τρωει τα χαστουκια θα αρχισουν τα μεγαλα και σοβαρα προβληματα....
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:33:24 am »
ο δάσκαλος ή ο καθηγητής ή ο νηπιαγωγός δεν μπορεί να κρίνεται από τα τατουάζ του,από τα σκουλαρίκια του ,από το χρώμα των μαλλιών του!!!!φυσικά και οφείλει να υπάρχει ένα μέτρο καθώς τα παιδιά εύκολα επηρεάζονται και δεν πολυκαταλαβαίνουν γιατί κάνουν ό,τι κάνουν ,μας βλέπουν στην τάξη και μας <<σκανάρουν >.από πάνω μέχρι κάτω ,άλλοτε μιμούνται στοιχεία δικά μας άλλοτε όχι ,σε κάθε περιπτωση δε θα πούμε <<δεν πόνεσα κάνε και συ τατουάζ>>γιατί έχουμε να κάνουμε και με τους γονείς του παιδιού και με μια ηλικία όπου ο χαρακτήρας είναι από διαμόρφωση αλλά δε θα κατακρίνουμε και το μαθητή ή συνάδελφο από την εικόνα ....αλλά τί λέω;στην εποχή της εικόνας δε ζούμε;
διευθυντής εκ των μεγαλυτερων φροντιστήριων θεωρητικής αποκλειστικά κατεύθυνσης ντυμένος ιδιαίτερα συντηρητικα με γραβάτα και τα συναφή μας είχε αφήσει άλαλους λέγοντας <<εδώ δεν είναι δημόσιο ούτε Πειραιάς ,να ντύνεστε ευπρεπώς και όχι να ΄ρχεται η μάνα και να μη ξεχωρίζει ποια η καθηγήτρια και ποια η μαθήτρια!!!!!>> :P

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες...πάντως αυτή η ψεύτικη σοβαρότητα και ευπρέπεια μας έχει φτάσει ως εδώ. Πχ μια δασκάλα ή ένας δάσκαλος που διορίζονται τώρα στα 24 θα πρέπει τα παιδιά να ντύνονται λές και είναι 35ρηδες; Διαφωνώ κάθετα. Μου φαίνεται γελοίο να βλέπω παιδάκια με κουστούμια ή ταγιέρ. Με το τζινάκι τους, τα μαλλιά τους και οτιδήποτε άλλο είναι μια χαρά, ΑΡΚΕΙ να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Και η πλειοψηφία των νέων παιδιών την κάνουν παρόλο που δεν έχουν την εμπειρία. Όσο για τα παιδιά....αντιλαμβάνονται αμέσως αν ο καθηγητής του είναι ψεύτικος και προσποιείται. Αν είσαι αληθινος μπορεις να υποστηρίξεις αυτά που θέλεις να περάσεις στους μαθητές σου και παράλληλα του διδάσκεις ένα πολύ σπουδαίο μάθημα. Να κρατούν την προσωπικότητα τους και να μην αφομοιώνονται για να γίνουν ευκολότερα αποδεκτοί.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:05:53 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:34:59 am »

Μάρκο συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να μπουν όρια γιατι τα νέα παιδια έχουν εντελώς ξεφύγει.
Έχουν ομως ξεφύγει και πολλοι από τους νέους γονεις που όταν προσπαθησεις να μαζεψεις το παιδι τους έρχονται και σου κάνουν παρατήρηση:'' και ποια ειστε εσεις κυρία μου που θα μαλώσετε το παιδι μου....''
Αρα αυτοι που θα έπρεπε να βάζουν πραγματικά όρια στα παιδια τους, οι γονεις που ζουν τις πιο πολλές ώρες με τα παιδια τους, δεν το κάνουν στο όνομα της δήθεν ελευθερίας που όμως φτάνει στην ασυδοσία!

Συμφωνώ απόλυτα: τα παιδιά έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για όλη αυτή την ασυδοσία που παρατηρείται συχνά στα σχολεία.

Μάλλον οι "πολλές ελευθερίες" κάνουν περισσότερο κακό στους... γονείς!  :P

σιγουρα !!! τους γονεις ομως ΔΕΝ μπορεις να τους αλλαξεις! Τα παιδια ομως, μπορεις με το παραδειγμα σου να τα βοηθησεις,....αλλα πρεπει και μεις να μη κοιταμε τη βολεψη μας, οπως σωστα αναφερατε παραπανω.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:38:23 am »
Πχ μια δασκάλα ή ένας δάσκαλος που διορίζονται τώρα στα 24 θα πρέπει τα παιδιά να ντύνονται λές και είναι 35ρηδες;

Κάτσε ρε Χριστίνα δηλαδή εμείς οι 35άρηδες τι είμαστε; γέροι; Μην υπερβάλλεις. κανείς μας δεν πάει γραβατωμένος και με κουστούμι στο σχολείο. Όλοι με τζην πάμε. Ακόμα και 60άρηδες φοράνε τζην στο σχολείο. Αναφέρθηκες στους 35άρηδες λες και αναφερόσουν σε παππούδες!
Εσύ θα πήγαινες σχολείο με χαμηλοκάβαλο παντελόνι και να φαίνεται το τατουάζ πίσω και κοντό μπλουζάκι να φαίνεται το piercing στον αφαλό, επειδή είσαι 24; Η κουβέντα για αυτό γίνεται
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 20, 2010, 10:45:30 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:50:54 am »
Χριστινακι μου, εγω ξερω κατι 45αρηδες που βαζουν κατω πολλους 25αρηδες  και σε στυλ και σε γοητεια και σε ντυσιμο και σε τροπο ζωης.....

και ξερω επισης και καποιες 35αρες που γινονται σουργελο με το ντυσιμο τους !!!! Τι να λεμε τωρα...

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:53:58 am »
πέστα ρε Μάρκο! πρώτη φορά ακούω στη ζωή μου την φράση "ντύνεται σαν 35άρης!!"  ;D έλεος!
Μήπως βρε Χριστίνα μπέρδεψες το 35 με το 85?  :P

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Αυγούστου 20, 2010, 10:56:24 am »
χαχαχαχααχαχ που λέει ο λόγος ρε παιδιά μην παρεξηγείστε. Κούκλοι είναι οι 35ρηδες και τους βάζουν κάτω όλους τους 20ρηδες!  ;)

Αποσυνδεδεμένος λιθοσφαιριστής

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:06:47 am »
Πάντως, το διακριτικό σκουλαρίκι στο αριστερό μου αφτί, δεν ξέρω αν λειτούργησε θετικά, αλλά σίγουρα δε λειτούργησε αρνητικά.
Και το λέω με απόλυτη σιγουριά, συγκρίνοντας δύο χρονιές σε διαφορετικά χωριά με παρόμοιο τρόπο ζωής. Τη μία χρονιά δεν το φορούσα, τη δεύτερη ναι. Τα διδακτικά και γενικότερα παιδαγωγικά αποτελέσματα ήταν σχεδόν ίδια.

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:15:12 am »
ναι εντάξει αυτό με το σκουλαρίκι έχει ξεπεραστεί αρκετά. Πάντως εγω σαν γυναίκα ντύνομαι πολύ πιο "χυμα" σε σχέση με τις υπόλοιπες στο δημοτικό. Πληροφορική σε ολοήμερα δημοτικά έχω δουλέψει. Παιδιά στο δικό μου οι δασκάλες πραγματικά ντύνονταν όπως είπα πριν δεν έκανα πλάκα. Και πολύ κυριλέ και σεμνότυφα.Οι άντρες νορμάλ (τζιν και μπλούζα). Απο τους ωρομίσθιους / ωρομίσθιες μόνο υπήρχε πιο νεανικό και μοντέρνο ντύσιμο και αρκετά παιδιά είχαν τατουάζ και σκουλαρίκια χωρίς πρόβλημα (χωρίς να τα επιδεικνύουν  ιδιαίτερα βέβαια). Πιο περίεργα κοίταγαν εμάς τις γυναίκες οι δασκάλες (σαν να μας θεωρούσαν λέτσους!). Και η απορία μου ήταν η εξής....που τα βρίσκανε τόσα χρήματα για τόσες μάρκες! (off topic αυτό το ξέρω)

Αποσυνδεδεμένος Damien

• Ιστορικό μέλος
  • Sors rota tu volubilis
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:22:03 am »
ναι εντάξει αυτό με το σκουλαρίκι έχει ξεπεραστεί αρκετά. Πάντως εγω σαν γυναίκα ντύνομαι πολύ πιο "χυμα" σε σχέση με τις υπόλοιπες στο δημοτικό. Πληροφορική σε ολοήμερα δημοτικά έχω δουλέψει. Παιδιά στο δικό μου οι δασκάλες πραγματικά ντύνονταν όπως είπα πριν δεν έκανα πλάκα. Και πολύ κυριλέ και σεμνότυφα.Οι άντρες νορμάλ (τζιν και μπλούζα). Απο τους ωρομίσθιους / ωρομίσθιες μόνο υπήρχε πιο νεανικό και μοντέρνο ντύσιμο και αρκετά παιδιά είχαν τατουάζ και σκουλαρίκια χωρίς πρόβλημα (χωρίς να τα επιδεικνύουν  ιδιαίτερα βέβαια). Πιο περίεργα κοίταγαν εμάς τις γυναίκες οι δασκάλες (σαν να μας θεωρούσαν λέτσους!). Και η απορία μου ήταν η εξής....που τα βρίσκανε τόσα χρήματα για τόσες μάρκες! (off topic αυτό το ξέρω)

Mπραβο Χριστινα, επιτελους λιγη ομορφια στα κακασχημα σχολεια μας, διοτι οπως εγραφε και ο Schelling/Hegel στο Εarliest Systematic Program of German Idealism, η υψηλοτερη Ιδεα ειναι αυτη της ομορφιας και " η υψηλοτερη πραξη του Λογου ειναι αισθητικη πραξη".
Μα μετά το θέρο είναι η απελπισία. Ο θερμόχνοτος Λίβας κατακαίει το κάθε βλαστερό, κι οι κάργες καταπίνουν τα στεγνά βατράχια που απόμειναν στα βουρκωμένα χαντάκια.

La Resa Dei Conti
http://www.youtube.com/watch?v=7tiTzQoEWDw

Πείτε τους ότι (δεν) έφυγα: http://www.pde.gr/index.php?topic=27576.1148

Αποσυνδεδεμένος marsa

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:31:04 am »
Αυτό με τα "όρια" που πρέπει να θέτουν οι γονείς είναι ποοοοοοολύ μεγάλη κουβέντα!!!
Πώς να τα θέσουν τα ρημάδια τα όρια αφού οι περισσότεροι -και μεις μαζί!- έχουμε χάσει οι ίδιοι την μπάλα;
Το παιδί βλέπει γονείς να σαπίζουν στην τηλεόραση,
να μην ξεκολάνε από το internet,
να έχουνε κάνει το κινητό σκουλαρίκι παντού, ακόμα και στην παραλία.
Να πίνουνε στην καθισιά τους τον
Αι νεβερ ριντ σαμθινγκ ριτεν ιν γκρικλις

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Αυγούστου 20, 2010, 11:40:32 am »
ναι εντάξει αυτό με το σκουλαρίκι έχει ξεπεραστεί αρκετά.

Όχι, απαραίτητα....Πριν από 2 χρόνια, μια συνάδελφος (νεαρής ηλικίας - κάτω των 30), μου έκανε παρατήρηση που στο ένα αυτί έχω 2 σκουλαρίκια, γιατί όπως είπε δίνω άσχημο πρότυπο στα παιδιά.... Από τους γονείς και τα παιδιά, ποτέ δεν είχα πρόβλημα...
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182620
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144