0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και βέβαια, δε λυπάμαι που δεν πρόλαβα την εποχή που έβλεπες καθηγητή και άλλαζες δρόμο. Ούτε ως μαθητής την έζησα, ούτε βέβαια ως εκπαιδευτικός θέλω να τη ζήσω. Προτιμώ τα παιδιά να έρχονται με χαμόγελο και να μου μιλάνε.
ΥΓ: Μην το θεωρήσεις επίθεση, αλλά ίσως έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα πριν γράψεις τη φράση "Μήπως οι πολλές ελευθερίες δεν είναι και τόσο καλές τελικά;"
Ευθύνη όμως έχουμε και οι καθηγητές. Και αναφέρομαι στα πιο απλά παραδείγματα: Όταν το πρωι στην προσευχή δεν έρχεται κανένας καθηγητής παρά ο διευθυντής και 1-2 ακόμα, όταν χτυπάει το κουδούνι και αν δεν μπει ο διευθυντής να παρακαλέσει του συναδέλφους να μπουν στην τάξη τους θα αργήσουν να μπουν, όταν σε κάθε σχολική εορτή οι καθηγητές θα βρουν ευκαιρία να την κοπανήσουν για 3ήμερο, όταν ακόμα και στους απλούς περιπάτους θα αρνηθούν να συνοδεύσουν ώστε να κάτσουν σπίτι τους....Όλα αυτά αποδυναμώνουν τον θεσμό του σχολείου και κάνουν τα παιδιά να αδιαφορούν αφού βλέπουν ένα αδιάφορο σχολείο.
ο δάσκαλος ή ο καθηγητής ή ο νηπιαγωγός δεν μπορεί να κρίνεται από τα τατουάζ του,από τα σκουλαρίκια του ,από το χρώμα των μαλλιών του!!!!φυσικά και οφείλει να υπάρχει ένα μέτρο καθώς τα παιδιά εύκολα επηρεάζονται και δεν πολυκαταλαβαίνουν γιατί κάνουν ό,τι κάνουν ,μας βλέπουν στην τάξη και μας <<σκανάρουν >.από πάνω μέχρι κάτω ,άλλοτε μιμούνται στοιχεία δικά μας άλλοτε όχι ,σε κάθε περιπτωση δε θα πούμε <<δεν πόνεσα κάνε και συ τατουάζ>>γιατί έχουμε να κάνουμε και με τους γονείς του παιδιού και με μια ηλικία όπου ο χαρακτήρας είναι από διαμόρφωση αλλά δε θα κατακρίνουμε και το μαθητή ή συνάδελφο από την εικόνα ....αλλά τί λέω;στην εποχή της εικόνας δε ζούμε;διευθυντής εκ των μεγαλυτερων φροντιστήριων θεωρητικής αποκλειστικά κατεύθυνσης ντυμένος ιδιαίτερα συντηρητικα με γραβάτα και τα συναφή μας είχε αφήσει άλαλους λέγοντας <<εδώ δεν είναι δημόσιο ούτε Πειραιάς ,να ντύνεστε ευπρεπώς και όχι να ΄ρχεται η μάνα και να μη ξεχωρίζει ποια η καθηγήτρια και ποια η μαθήτρια!!!!!>>
Παράθεση από: soul στις Αυγούστου 19, 2010, 03:38:57 pmΜάρκο συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να μπουν όρια γιατι τα νέα παιδια έχουν εντελώς ξεφύγει.Έχουν ομως ξεφύγει και πολλοι από τους νέους γονεις που όταν προσπαθησεις να μαζεψεις το παιδι τους έρχονται και σου κάνουν παρατήρηση:'' και ποια ειστε εσεις κυρία μου που θα μαλώσετε το παιδι μου....''Αρα αυτοι που θα έπρεπε να βάζουν πραγματικά όρια στα παιδια τους, οι γονεις που ζουν τις πιο πολλές ώρες με τα παιδια τους, δεν το κάνουν στο όνομα της δήθεν ελευθερίας που όμως φτάνει στην ασυδοσία!Συμφωνώ απόλυτα: τα παιδιά έχουν το μικρότερο μερίδιο ευθύνης για όλη αυτή την ασυδοσία που παρατηρείται συχνά στα σχολεία.Μάλλον οι "πολλές ελευθερίες" κάνουν περισσότερο κακό στους... γονείς!
Μάρκο συμφωνώ μαζί σου ότι πρέπει να μπουν όρια γιατι τα νέα παιδια έχουν εντελώς ξεφύγει.Έχουν ομως ξεφύγει και πολλοι από τους νέους γονεις που όταν προσπαθησεις να μαζεψεις το παιδι τους έρχονται και σου κάνουν παρατήρηση:'' και ποια ειστε εσεις κυρία μου που θα μαλώσετε το παιδι μου....''Αρα αυτοι που θα έπρεπε να βάζουν πραγματικά όρια στα παιδια τους, οι γονεις που ζουν τις πιο πολλές ώρες με τα παιδια τους, δεν το κάνουν στο όνομα της δήθεν ελευθερίας που όμως φτάνει στην ασυδοσία!
Πχ μια δασκάλα ή ένας δάσκαλος που διορίζονται τώρα στα 24 θα πρέπει τα παιδιά να ντύνονται λές και είναι 35ρηδες;
ναι εντάξει αυτό με το σκουλαρίκι έχει ξεπεραστεί αρκετά. Πάντως εγω σαν γυναίκα ντύνομαι πολύ πιο "χυμα" σε σχέση με τις υπόλοιπες στο δημοτικό. Πληροφορική σε ολοήμερα δημοτικά έχω δουλέψει. Παιδιά στο δικό μου οι δασκάλες πραγματικά ντύνονταν όπως είπα πριν δεν έκανα πλάκα. Και πολύ κυριλέ και σεμνότυφα.Οι άντρες νορμάλ (τζιν και μπλούζα). Απο τους ωρομίσθιους / ωρομίσθιες μόνο υπήρχε πιο νεανικό και μοντέρνο ντύσιμο και αρκετά παιδιά είχαν τατουάζ και σκουλαρίκια χωρίς πρόβλημα (χωρίς να τα επιδεικνύουν ιδιαίτερα βέβαια). Πιο περίεργα κοίταγαν εμάς τις γυναίκες οι δασκάλες (σαν να μας θεωρούσαν λέτσους!). Και η απορία μου ήταν η εξής....που τα βρίσκανε τόσα χρήματα για τόσες μάρκες! (off topic αυτό το ξέρω)
ναι εντάξει αυτό με το σκουλαρίκι έχει ξεπεραστεί αρκετά.