0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εγώ δεν είπα ότι δεν υπάρχει αδικία που την έχουμε βιώσει πολλοί από μας και μεγάλη και κατάφορη αδικία ναι. Σε αυτό που αντιδρώ όμως είναι στην κακία του συνδρόμου της Κατίνας: γιατί οι δάσκαλοι και όχι εμείς; Γιατί ο γιος του Μπάμπη και όχι το δικό μου παιδί; Από τη δημιουργία του κόσμου μέχρι σήμερα είναι φυσικός νόμος να υπάρχουν ευνοημένοι και αδικημένοι. Παλιά οι αδικημένοι αυτό το αποδεχόντουσαν, μετά προσπάθησαν να επαναστατήσουν για να το αλλάξουν (και πήραν τη θέση των ευνοημένων, ξεχνώντας την προηγούμενη κατάστασή τους).Σήμερα γκρινιάζουν ρίχνωντας το φταίξιμο ο ένας στον άλλο. Η κρίση δεν είναι πολιτική ούτε καν οικονομική, είναι βαθύτερη, πνευματική, κρίση παιδείας. Κι εγώ αδικημένος είμαι κι αν ανοίξω το στόμα μου να μιλήσω για ιστορίες αδικίας που έχω βιώσει μόνο μέσα στα 3 χρόνια που είμαι αναπληρωτής ακόμη, θα βγει βιβλίο ολόκληρο. Από υπερπολύτεκνη οικογένεια(που κανείς δε λογαριάζει για μόρια), με δικιά μου οικογένεια και παιδί(που ούτε αυτό μετράει πέρα από τα 18 ευρώ για τις πάνες του μήνα), με μηδαμινή περιουσία και στο νοίκι με άνεργη σύζυγο.Τί πρέπει να κάνω; Έτσι είναι τα πράγματα θα κάτσω να πεθάνω από τη στεναχώρια ή να δηλητηριάσω την ψυχή μου με κακία για όσους θεωρώ ευνοημένους; Δόξα τω Θεώ που έχω υγεία λέω και να βλέπω το παιδί μου να μεγαλώνει με αγάπη κι ας μην έχει καινούριο καρότσι, τσουλάει και το δανικό. Αυτό που μας πήραν τελικά είναι το γέλιο που είχαν η γενιά των πατεράδων και των παππούδων μας (και με Κατοχή και με Χούντα)και μας δώσαν άγχος και κακία.Υ.Γ. -Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει μέχρι το άπειρο.-Σιγά, εδώ ο Μπομπ Σφουγγαράκης ανάβει φωτιά μέσα στο βυθό της θάλασας για να ψήσει καβουροπάτι.-Σιγά ρε εδώ η Πάττυ βρήκε αγόρι!
621 αδιόριστοι καθηγητές από το 2009http://www.alfavita.gr/artro.php?id=37779
Η δέσμευση ότι θα διοριστούμε φέτος μας ενδιαφέρει...
Συνάδελφε,έχεις δίκιο,μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι γραπτό που να λέει πως οι ασεπίτες διορίζονται φέτος.Πολύ καλή η παρατήρηση,αλλά παρατήρηση!Για να υπάρχει αποτέλεσμα,χρειάζονται πράξεις,οι παρατηρήσεις δεν αρκούν.Τουλάχιστον οι συνάδελφοι σας προσπαθούν να κάνουν κάτι.Αυτό,τουλάχιστον,πρέπει να τους το αναγνωρίσετε!
Ο εφαρμοστικός νόμος λέει:’ρθρο 37 - Ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 10 του ν. 3833/2010, αντικαθίσταται ως εξής :«3. Ο διορισμός των επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής τακτικούπροσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων, για τους οποίους έχουν εκδοθείοριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1-1-2009, πραγματοποιείταισταδιακά βάσει σειράς επιτυχίας μέχρι την 31-12-2015.»Αν δεν κάνω λάθος έχουμε και γραπτή βεβαίωση του Υπουργείου εσωτερικών ότι "εμείς" οι εκπαιδευτικοί δεν περιλαμβανόμαστε σε αυτή την παράγραφο, η οποία αφορούσε μόνο όσους πάγωνε ο Ν.3833/10.Επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί παράταση του ΦΕΚ μας αυτή η τροποποίηση.... Σωστά το κατάλαβα;
Lasid,καταλαβα πως εννουσες τον panos2,αλλα χρησιμοποιησα την ασαφεια ,ας το πω ετσι ,της διατυπωσης για να κανω πλακα!Αντε να βγει η εγκυκλιος να δουμε..
Παράθεση από: sophi_k στις Ιούνιος 30, 2011, 09:44:20 πμΟ εφαρμοστικός νόμος λέει:’ρθρο 37 - Ρυθμίσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους κρατικούς φορείς1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 10 του ν. 3833/2010, αντικαθίσταται ως εξής :«3. Ο διορισμός των επιτυχόντων σε διαδικασίες επιλογής τακτικούπροσωπικού του ΑΣΕΠ και των φορέων, για τους οποίους έχουν εκδοθείοριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων μετά την 1-1-2009, πραγματοποιείταισταδιακά βάσει σειράς επιτυχίας μέχρι την 31-12-2015.»Αν δεν κάνω λάθος έχουμε και γραπτή βεβαίωση του Υπουργείου εσωτερικών ότι "εμείς" οι εκπαιδευτικοί δεν περιλαμβανόμαστε σε αυτή την παράγραφο, η οποία αφορούσε μόνο όσους πάγωνε ο Ν.3833/10.Επομένως δεν μπορεί να θεωρηθεί παράταση του ΦΕΚ μας αυτή η τροποποίηση.... Σωστά το κατάλαβα;Το υπ. εσωτερικων μπορεί να εξαιρουσε τους ασεπ-διοριστεους εκπαιδευτικους αλλα το υπ. παιδειας λεει οτι ο πινακας των διοριστεων μπορει να παρατεινεται μεχρι το 12-13. Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι το εσωτερικων μπορει να λεει ο,τι θελει, αλλα εγω σαν υπ. παδειας αν θελω (αφου το γραφω στον τελευταιο νομο μου) μπορω να παρατεινω. Αλλα δεν νομιζω οτι η παραταση εχει γινει ακομη.
Το παράξενο είναι ότι με την εγκύκλιο του Νοεμβρίου λογικά θα πρέπει να έχουν διοριστεί όλοι οι διοριστέοι που έχουν ΦΕΚ το 2009 (εκτός από τους εκπαιδευτικούς βέβαια αφού υπαγόμαστε όπως μας είπαν στον 3848 και όχι στον 3833).Τώρα με το μεσοπρόθεσμο γιατί αναφέρεται στους διοριστέους ΑΣΕΠ από 1/1/2009 αφού οι μόνοι που έχουμε μείνει θεωρητικά είμαστε εμείς του Υπ.Παιδείας?