*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι γ΄φουρνιάς  (Αναγνώστηκε 204362 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dorea

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι γ΄φουρνιάς
« Απάντηση #616 στις: Αυγούστου 04, 2011, 06:44:14 pm »
Παιδια εφοσον ολες οι κατηγοριες εχουν εξισου το δικαιωμα διορισμου δε συντρεχει λογος ανησυχιας προφανως ομως καποιοι νομικοι δεν εχουν την ιδια αποψη μαλλον η φραση συμφωνα με τις αναγκες δημιουργει το θεμα καλο ειναι οι διορισμενοι  με ασεπ να μην κρινουν εκ του ασφαλους  ειδικα αυτοι θα μπορουσαν να βρεθουν στη θεση των συναδελφων τους  καλο διορισμο σε ολους
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 08:39:13 pm από Dorea »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:29:06 »

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #617 στις: Αυγούστου 04, 2011, 06:48:45 pm »

Για το λόγο αυτό ζητούμε την ανάκληση όλων των διορισμών του 2009 και του 2010 οι οποίοι συντελέσθηκαν χωρίς τη μεσολάβηση του ΑΣΕΠ και επειδή η αντισυνταγματική συμπεριφορά τελεί σε πλήρη γνώση των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας εκτός από παράλειψη οφειλομένων νόμιμων ενεργειών στοιχειοθετεί και παράβαση καθήκοντος και για τους επόμενους λόγους.

Έχω διοριστεί με ΑΣΕΠ, αλλά αυτή η κίνηση, θα το πω ξεκάθαρα, είναι ντροπιαστική! Δηλαδή οι εχθροί σας είναι οι συνάδελφοί σας; Τι θα κερδίσετε αν ανακληθούν οι διορισμοί αυτοί; Να ψοφήσει η κατσίκα και του γείτονα αφού ψόφησε και η δικιά μας; Θα πω ευθαρσώς την άποψή μου, καλώς διορίστηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν δώσει 2-3 φορές ΑΣΕΠ και χάρη σε αυτά τα μόρια όργωσαν όλη την Ελλάδα μέχρι να διοριστούν! Το ότι μέσα σε αυτούς υπήρχε κι ένα μικρό ποσοστό που εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του και με ΠΔΣ, ωρομισθίες κτλ έφτασε να μαζέψει τα απαραίτητα μόρια και να αναρριχηθεί στο 40% δε μου λέει τίποτα. Όπως δε μου λέει τίποτα το ότι ήμουν εγώ επιτυχών-διοριστέος του ΑΣΕΠ, με δυο λανθασμένες απαντήσεις παραπάνω ή με μια χειρότερη βαθμολογία στη διδακτική θα ήταν κάποιος άλλος διοριστέος στη θέση μου. Και λοιπόν; Αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον, βάλτε τα με το υπουργείο παιδείας, την κυβέρνηση, την τρόικα! Αφήστε τους υπόλοιπους συναδέλφους στην "ησυχία" τους.
Συμφωνώ μαζί σου ότι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ καθορίζεται (σε ένα μικρό βαθμό) και από την τύχη. Καλώς ή κακώς κάποιοι είναι οι διοριστέοι και κάποιοι επιτυχόντες. Εσύ όμως μιλάς από τη θέση του διορισμένου και εγώ από τη θέση του αδιόριστου ακόμη. Ή θεωρείς ότι επειδή ήσουν π.χ. το 350 νούμερο έχεις περισσότερα πλεονεκτήματα ή δικαιώματα ή ικανότητες από μένα με π.χ. το 465 νούμερο; Θυμάμαι όμως πέρυσι και την αγωνία πολλών ΑΣΕΠιτών που διορίστηκαν τελικά και καλοτύχιζαν τον εαυτό τους; Μήπως δεν είσαι ένας από αυτούς; Ξέρεις πόσοι είναι αυτοί που κάνουν το σταυρό τους γιατί δε βρέθηκαν στη γ΄ ή δ΄ φουρνιά διοριστέων; Κι εγώ αν ήμουν διορισμένη από πέρυσι θα έβλεπα με πολύ κακό μάτι το εξώδικο των ΑΣΕΠιτών που οι "άθλιοι" στρέφονται εναντίων των συναδέλφων τους. Ντροπή και Αίσχος γι' αυτούς, ιδίως μάλιστα αν έμειναν και άνεργοι όλο το χειμώνα.

και εγώ που δεν διορίστηκα πέρισυ και έμεινα άνεργος πάλι ξεφτίλα το θεωρώ.
Σαν κλάδος πιάσαμε πάτο και ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του για ότι πράττει.

ΥΓ. Για να μην παρεξηγηθώ το συγκεκριμένο δεν πάει για τη phoebe1 που  το αναδημοσίευσε
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 06:57:26 pm από svouras »

Αποσυνδεδεμένος nice

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #618 στις: Αυγούστου 04, 2011, 07:04:39 pm »
Παιδια εφοσον ολες οι κατηγοριες εχουν εξισου το δικαιωμα διορισμου δε συντρεχει λογος ανησυχιας προφανως ομως καποιοι νομικοι δεν εχουν την ιδια αποψη μαλλον η φραση συμφωνα με τις αναγκες δημιουργει το θεμα καλο ειναι οι διορισμενοι  με ασεπ να μην κρινουν εκ του ασφαλους  ειδικα αυτοι θα μπορουσαν να βρεθουν στη θεση των συναδελφων τους  καλο διορισμο σε ολουςΠαιδια εφοσον ολες οι κατηγοριες εχουν εξισου το δικαιωμα διορισμου δε συντρεχει λογος ανησυχιας προφανως ομως καποιοι νομικοι δεν εχουν την ιδια αποψη μαλλον η φραση συμφωνα με τις αναγκες δημιουργει το θεμα καλο ειναι οι διορισμενοι  με ασεπ να μην κρινουν εκ του ασφαλους  ειδικα αυτοι θα μπορουσαν να βρεθουν στη θεση των συναδελφων τους  καλο διορισμο σε ολους
Συμφωνώ με την άποψή σου. Καλό διορισμό και σε σένα!

Αποσυνδεδεμένος Aritina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #619 στις: Αυγούστου 04, 2011, 07:23:05 pm »
Homo homini lupus. Όσο αγριεύουν τα πράγματα, τα ζωικά ένστικτα αναδύονται. Εκτός από ντροπή και αίσχος, όταν διαβάζει κάποιος το κείμενο, κυριαρχείται και από βαθιά λύπη και θλίψη. Κι αυτό γιατί το κείμενο φαίνεται ως προπομπός καταστάσεων που δε θα ήθελα ποτέ να ζήσω, αλλά που φοβάμαι πως είναι πολύ κοντά...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 07:25:14 pm από Aritina »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:29:06 »

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
« Απάντηση #620 στις: Αυγούστου 04, 2011, 07:37:49 pm »
Homo homini lupus. Όσο αγριεύουν τα πράγματα, τα ζωικά ένστικτα αναδύονται. Εκτός από ντροπή και αίσχος, όταν διαβάζει κάποιος το κείμενο, κυριαρχείται και από βαθιά λύπη και θλίψη. Κι αυτό γιατί το κείμενο φαίνεται ως προπομπός καταστάσεων που δε θα ήθελα ποτέ να ζήσω, αλλά που φοβάμαι πως είναι πολύ κοντά...
Aυτά ακριβώς σκέφτομαι κι αισθάνομαι κι εγώ...
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος nice

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #621 στις: Αυγούστου 04, 2011, 07:41:11 pm »
Αφού όλοι διαβάσατε με προσοχή το εξώδικο και το ρίξατε στην πυρά, δε βλέπω να σχολιάζετε με το ίδιο "μένος" και τις απόψεις που διατύπωσε το Υπουργείο προς τους Ασεπίτες: "Τον Νοέμβριο του 2010 η διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας πρότεινε αντί για διορισμό να μας δώσει το Υπουργείο τα μόριά μας στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να διοριστούμε αν και εφόσον ξαναπετύχουμε καλή σειρά σε αυτόν!" ή "Ο σύμβουλος της Υφυπουργού κ. Σκανδάλης Κώστας μας διαβεβαίωνε ότι θα διοριστούμε άπαντες εως και την 21η /7/2011 και την 22η/7/2011 μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς δεν θα απορροφηθούμε όλοι και πως «το Παρακράτος του Υπουργείου Παιδείας μας άφησε αδιόριστους πέρσι για να διοριστούν άλλοι στη θέση μας με τις δικές μας πιστώσεις». Μας ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι για να διοριστούν οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού στο παρακράτος του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να βρουν πολιτικό μέσο!. Μη μου πείτε ότι τελείωσε η ευαισθησία σας μόνο στο να εκφράσετε τον "αποτροπιασμό" σας γι' αυτό το "θλιβερό" κείμενο, στο ό,τι στρέφετε εναντίων συναδέλφων;
Εμείς θέλουμε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (να μην εξαιρεθεί καμία κατηγορία). Αλλά βλέπω ότι όλοι στριμώχνονται και θέλουν φέτος να διοριστούν. 600 όμως είναι τα κουκιά; Πώς να γίνει; Γι' αυτό οι καλοί συνάδελφοι των άλλων κατηγοριών, που έχουν αισθήματα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας (πράγμα που δε χαρακτηρίζει τους "άθλιους" ασεπίτες, αχ τι ήθος θα διδάξουν αυτοί στα σχολεία), να τους αφήσουν φέτος να διοριστούν αυτοί (που βιάζονται) και του χρόνου οι υπόλοιποι. Έτσι να δείξετε γενναιοδωρία; Τι δε διαθέτετε; Μάλλον όχι απ' ότι βλέπω, γιατί κλαψουρίζετε συνέχεια για την αυριανή σας τύχη.
Γίναμε ομάδες λοιπόν, γιατί λιγόστεψαν οι θέσεις και ο καθένας έπρεπε να κοιτάξει για την επιβίωσή του. Και μη μου πείτε το παραμύθι ότι αν αγωνιζόμασταν όλοι μαζί θα είχαμε κερδίσει περισσότερα. Μην κοροιδεύετε τον εαυτό σας. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες εδώ και καιρό. Το Υπουργείο Παιδείας κοροιδεύει όλους, γιατί δεν ενδιαφέρετε για κανέναν.
Καλή Τύχη σε όλους!

Υ.Γ. Εγώ δεν υπόγραψα σ'  αυτό το εξώδικο και δε θα συμμετέχω πλέον σε καμία νομική ενέργεια.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 07:44:10 pm από nice »

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #622 στις: Αυγούστου 04, 2011, 08:12:16 pm »
Αφού όλοι διαβάσατε με προσοχή το εξώδικο και το ρίξατε στην πυρά, δε βλέπω να σχολιάζετε με το ίδιο "μένος" και τις απόψεις που διατύπωσε το Υπουργείο προς τους Ασεπίτες: "Τον Νοέμβριο του 2010 η διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας πρότεινε αντί για διορισμό να μας δώσει το Υπουργείο τα μόριά μας στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να διοριστούμε αν και εφόσον ξαναπετύχουμε καλή σειρά σε αυτόν!" ή "Ο σύμβουλος της Υφυπουργού κ. Σκανδάλης Κώστας μας διαβεβαίωνε ότι θα διοριστούμε άπαντες εως και την 21η /7/2011 και την 22η/7/2011 μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς δεν θα απορροφηθούμε όλοι και πως «το Παρακράτος του Υπουργείου Παιδείας μας άφησε αδιόριστους πέρσι για να διοριστούν άλλοι στη θέση μας με τις δικές μας πιστώσεις». Μας ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι για να διοριστούν οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού στο παρακράτος του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να βρουν πολιτικό μέσο!. Μη μου πείτε ότι τελείωσε η ευαισθησία σας μόνο στο να εκφράσετε τον "αποτροπιασμό" σας γι' αυτό το "θλιβερό" κείμενο, στο ό,τι στρέφετε εναντίων συναδέλφων;
Εμείς θέλουμε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (να μην εξαιρεθεί καμία κατηγορία). Αλλά βλέπω ότι όλοι στριμώχνονται και θέλουν φέτος να διοριστούν. 600 όμως είναι τα κουκιά; Πώς να γίνει; Γι' αυτό οι καλοί συνάδελφοι των άλλων κατηγοριών, που έχουν αισθήματα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας (πράγμα που δε χαρακτηρίζει τους "άθλιους" ασεπίτες, αχ τι ήθος θα διδάξουν αυτοί στα σχολεία), να τους αφήσουν φέτος να διοριστούν αυτοί (που βιάζονται) και του χρόνου οι υπόλοιποι. Έτσι να δείξετε γενναιοδωρία; Τι δε διαθέτετε; Μάλλον όχι απ' ότι βλέπω, γιατί κλαψουρίζετε συνέχεια για την αυριανή σας τύχη.
Γίναμε ομάδες λοιπόν, γιατί λιγόστεψαν οι θέσεις και ο καθένας έπρεπε να κοιτάξει για την επιβίωσή του. Και μη μου πείτε το παραμύθι ότι αν αγωνιζόμασταν όλοι μαζί θα είχαμε κερδίσει περισσότερα. Μην κοροιδεύετε τον εαυτό σας. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες εδώ και καιρό. Το Υπουργείο Παιδείας κοροιδεύει όλους, γιατί δεν ενδιαφέρετε για κανέναν.
Καλή Τύχη σε όλους!

nice η λογική "κυρία-κυρία αφού το κάναν και οι άλλοι", δεν ταιριάζει σε εκπαιδευτικούς. Το υπουργείο προφανώς και τροφοδοτεί αυτή την κόντρα γιατί το συμφέρει. Προσωπικά έχω την ίδια άποψη για την ανακοίνωση του 24μήνου που έλεγε τα ίδια ωραία για το 40%. Το ίδιο και για όσους βάζανε βύσμα για να πάρουν κάνα-δυο περισσότερα άτομα από τον κλάδο τους.

Υποφέρετε από μανία καταδίωξης. Φαινομενικά τα βάζετε με το υπουργείο αλλά στην ουσία δεν κοντράρεται την ουσία των επιλογών του, παρά μία συγκεκριμένη πτυχή της. Δεν πειράζει που οι διορισμοί είναι λιγότεροι φτάνει μόνο να παίρναν εσάς. Διαχειριστικό είναι το πρόβλημα και όχι πολιτικό. Κούνια που σας κούναγε...

Σε όλες τις ανακοινώσεις της ομάδας σας δεν κάνατε ποτέ λόγο για το αν έπρεπε να μειωθούν οι διορισμοί ή όχι και είστε οι μόνοι που το πράξατε αυτό. Φτάσατε μάλιστα να επικαλείστε σε παλαιότερη ανακοίνωση τις συγχωνεύσεις στην πρωτοβάθμια ως επιχείρημα για το γιατί δεν έπρεπε να διοριστούν δάσκαλοι. Γιατί προσλάβατε δασκάλους Κα Διαμαντοπούλου αφού είχατε σκοπό να κλείσετε τόσα δημοτικά;  Και ούτε καν σαν αστερίσκος μία κριτική σε αυτή την επιλογή. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα της θέσης μας δεκτό. Εμετός σκέτος...

Για το αν θα πετυχαίναμε περισσότερα πράγματα όλοι μαζί άσε εμάς που το παλέψαμε να το κρίνουμε. Εσείς στις κινητοποιήσεις που γίνοντας δεν ερχόσασταν γιατί θα ήταν και από άλλες κατηγορίες(όχι όλοι, αλλά αρκετοί). Γιαυτό το υφάκι αλλού όχι σε όσους διατήρησαν μία αξιοπρέπεια παρά τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρέθηκαν.Και ευτυχώς είναι αρκετοί και δεν έχουν όλοι οι ΑΣΕΠίτες τη δική σας λογική.
Η ιστορία θα δείξει τι πέτυχε ο καθένας. Πάντως απο δικαστικές κινήσεις όλων των ειδών είμαστε κομπλέ εδώ και ένα χρόνο. Και από υπομνήματα και απο επερωτήσεις και από όλα. Άλλα μας έλειψαν και προκοπή δεν είδαμε...

Μόνο στην τελευταία σου πρόταση θα συμφωνήσω ότι το υπουργείο μας κοροϊδεύει όλους.

ΥΓ. Το αν δεν υπέγραψες το εξώδικο σε τιμά. Δεν πιστεύω να το έκανες γιατί ως φιλόλογος περιμένεις ότι φέτος θα διοριστείς και γιαυτό δεν το χρειάζεσαι; Για να δεις πόσο εύκολα γυρίζει μπούμεραγκ η ατάκα για κριτική εκ του ασφαλούς...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 04, 2011, 08:16:27 pm από svouras »

Αποσυνδεδεμένος jimy100

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #623 στις: Αυγούστου 05, 2011, 01:35:50 am »

Για το λόγο αυτό ζητούμε την ανάκληση όλων των διορισμών του 2009 και του 2010 οι οποίοι συντελέσθηκαν χωρίς τη μεσολάβηση του ΑΣΕΠ και επειδή η αντισυνταγματική συμπεριφορά τελεί σε πλήρη γνώση των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας εκτός από παράλειψη οφειλομένων νόμιμων ενεργειών στοιχειοθετεί και παράβαση καθήκοντος και για τους επόμενους λόγους.

Έχω διοριστεί με ΑΣΕΠ, αλλά αυτή η κίνηση, θα το πω ξεκάθαρα, είναι ντροπιαστική! Δηλαδή οι εχθροί σας είναι οι συνάδελφοί σας; Τι θα κερδίσετε αν ανακληθούν οι διορισμοί αυτοί; Να ψοφήσει η κατσίκα και του γείτονα αφού ψόφησε και η δικιά μας; Θα πω ευθαρσώς την άποψή μου, καλώς διορίστηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν δώσει 2-3 φορές ΑΣΕΠ και χάρη σε αυτά τα μόρια όργωσαν όλη την Ελλάδα μέχρι να διοριστούν! Το ότι μέσα σε αυτούς υπήρχε κι ένα μικρό ποσοστό που εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του και με ΠΔΣ, ωρομισθίες κτλ έφτασε να μαζέψει τα απαραίτητα μόρια και να αναρριχηθεί στο 40% δε μου λέει τίποτα. Όπως δε μου λέει τίποτα το ότι ήμουν εγώ επιτυχών-διοριστέος του ΑΣΕΠ, με δυο λανθασμένες απαντήσεις παραπάνω ή με μια χειρότερη βαθμολογία στη διδακτική θα ήταν κάποιος άλλος διοριστέος στη θέση μου. Και λοιπόν; Αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον, βάλτε τα με το υπουργείο παιδείας, την κυβέρνηση, την τρόικα! Αφήστε τους υπόλοιπους συναδέλφους στην "ησυχία" τους.
Συμφωνώ μαζί σου ότι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ καθορίζεται (σε ένα μικρό βαθμό) και από την τύχη. Καλώς ή κακώς κάποιοι είναι οι διοριστέοι και κάποιοι επιτυχόντες. Εσύ όμως μιλάς από τη θέση του διορισμένου και εγώ από τη θέση του αδιόριστου ακόμη. Ή θεωρείς ότι επειδή ήσουν π.χ. το 350 νούμερο έχεις περισσότερα πλεονεκτήματα ή δικαιώματα ή ικανότητες από μένα με π.χ. το 465 νούμερο; Θυμάμαι όμως πέρυσι και την αγωνία πολλών ΑΣΕΠιτών που διορίστηκαν τελικά και καλοτύχιζαν τον εαυτό τους; Μήπως δεν είσαι ένας από αυτούς; Ξέρεις πόσοι είναι αυτοί που κάνουν το σταυρό τους γιατί δε βρέθηκαν στη γ΄ ή δ΄ φουρνιά διοριστέων; Κι εγώ αν ήμουν διορισμένη από πέρυσι θα έβλεπα με πολύ κακό μάτι το εξώδικο των ΑΣΕΠιτών που οι "άθλιοι" στρέφονται εναντίων των συναδέλφων τους. Ντροπή και Αίσχος γι' αυτούς, ιδίως μάλιστα αν έμειναν και άνεργοι όλο το χειμώνα.

Πιάνοντας λοιπόν το νήμα από εκεί που το άφησε ο  συνάδελφος svouras, επειδή εγώ δεν θέλω να κάνω κριτική εκ του ασφαλούς, παραθέτω τι έλεγα στο αντίστοιχο θέμα "Διοριστέοι β' φουρνιάς" πριν ένα χρόνο:
- http://www.pde.gr/index.php?topic=17492.1455
- http://www.pde.gr/index.php?topic=17492.1470
- http://www.pde.gr/index.php?topic=17492.1485
- http://www.pde.gr/index.php?topic=17492.1755
- http://www.pde.gr/index.php?topic=17492.1770
- http://www.pde.gr/index.php?topic=17492.1800

Θα μπορούσα να παραθέσω κι άλλες σελίδες αλλά νομίζω ότι είναι αρκετές. Πέρσι λοιπόν, όταν εγώ βρισκόμουν αδιόριστος ακόμη, άνεργος, και αγωνιούσα για το τι κατάληξη θα υπάρξει με το διορισμό μου, έκανα ακριβώς τις ίδιες τοποθετήσεις. Επομένως, δεν υπάρχει διάσταση λόγων και έργων ούτε η στάση μου υπαγορεύεται από την ύπαρξη ή όχι προσωπικού συμφέροντος. Πάει αυτό.
Από εκεί και πέρα, η προσφυγή στη δικαιοσύνη αποτελεί δικαίωμα του κάθε πολίτη. Εφόσον κρίνεις ότι πρέπει να προσφύγεις, το πράττεις. Ωστόσο, παίζει μεγάλο ρόλο και το πλαίσιο με το οποίο προσφεύγεις. Και το να στρέφεται ο ένας εργαζόμενος εναντίον του άλλου, εμένα μου φέρνει στο μυαλό εικόνες κανιβαλισμού. Επίσης, δυστυχώς η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά ταξική, και αυτό αποδείχθηκε από την απόρριψη της προσφυγής που κατατέθηκε ενάντια στη συνταγματικότητα του Μνημονίου. Έτσι όπως είναι η κατάσταση, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος ότι το δικαστήριο θα δικαιώσει οποιαδήποτε κατηγορία διοριστέων ζητήσει να διοριστεί παίρνοντας τη δικαστική οδό.
Και κάτι ακόμη. Χαίρομαι λοιπόν που κάποιοι αποφάσισαν να αγωνιστούν ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία. Από πέρσι κιόλας. Όμως κανένας αγώνας δε νοείται μόνο ως ένα πάκο δικηγορικών εντύπων που θα καταλήξουν στην έδρα κάποιου δικαστή. Αγώνας εναντίον μιας κατάστασης σημαίνει παίρνω και πολιτικές πρωτοβουλίες, συνενώνοντας όσους έχουν κοινό συμφέρον και όχι κάνοντας το αδύνατο δυνατό για να τους στρέψω εναντίον μου. Σημαίνει κατεβαίνω σε κινητοποιήσεις. Συμμετέχω σε απεργίες. Όλα αυτά δεν είναι άσχετα. Είναι πολύ σχετικά, γιατί η πολιτική που σήμερα σου αρνείται το διορισμό, είναι αυτή που σου πετσοκόβει το μεροκάματο, αυτή που σε αναγκάζει να δουλεύεις μέχρι να μπεις με το ένα πόδι στον τάφο, που σου περικόπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που κλείνει σχολεία, που...που...που...Αν λοιπόν όλοι αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν κατ' αυτό τον τρόπο, θα τους συγχαρώ.
Όμως...
Θα ήθελα πολύ να ξέρω πόσοι από αυτούς που πέρσι προσέφευγαν με την εν λόγω κίνηση, και εντέλει διορίστηκαν, θυσίασαν φέτος τα μεροκάματα τους για να συμμετέχουν στις προκυρηγμένες απεργίες. Μιλάμε για 11 μεροκάματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μισό μηνιάτικο σε ποσά, όχι αστεία, ειδικά για την περίοδο που διανύουμε. Αγώνα δεν είπαμε ότι κάνουμε; Πως τον κάνουμε όμως και μέχρι που φτάνει; Μέχρι να διοριστούμε; Πόσοι απήργησαν όταν ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις των σχολείων- που αντικειμενικά "κόβουν" θέσεις εργασίας; Υπήρξαν αναπληρωτές που κούνησαν αδιάφορα το κεφάλι τους και τώρα το χτυπούν στον τοίχο γιατί βλέπουν ότι τελικά μπορεί να μη δουλέψουν φέτος...Στερνή μου γνώση...Υπήρξαν μόνιμοι που χρησιμοποίησαν τις γνωστές-κλισέ δικαιολογίες για να τσεπώσουν το 50άρι κι όταν βγήκαν οι μεταθέσεις κατάπιαν τη γλώσσα τους...
Επομένως, να ξέρουμε για τι αγωνιζόμαστε και κυρίως, εναντίον ποιου αγωνιζόμαστε! Και να μάθουμε θα έλεγα γενικά να αγωνιζόμαστε...Γιατί δεν ξέρουμε!

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #624 στις: Αυγούστου 05, 2011, 02:36:09 am »
θα πρεπε να ντρεπομαστε!!! ελπιζω το παιδι μου να μην εχει εκπαιδευτικους καποιους απο δω μεσα και το λεω αυτο ενω ειμαι ακομα αδιοριστη και παω σιγουρα για δ' φουρνια...καμια σιγουρια λοιπον οπως σπευσατε ορισμενοι να κατηγορησετε τον jimy 100, ο οποιος ειναι απο τους λιγους που εξακολουθουν να μιλανε νηφαλια. και δε νομιζω να εχει σχεση η θεσουλα η το οτι βολευτηκε και μιλαει εκ του ασφαλους αλλα η αξιοπρεπεια και οι αρχες που με μεγαλη λυπη διαπιστωνω οτι λειπουν σε πολλους απο μας. φτασαμε δηλαδη σε σημειο να λεμε "απολυσε αυτον και διορισε εμενα στη θεση του"?! αν ναι, τοτε πολυ καλα μας κανουν γιατι τετοια ατομα δε θα επρεπε να εχουν σχεση με τη διαπαιδαγωγηση και τη διαπλαση του χαρακτηρα μικρων παιδιων κι εφηβων. τι θα διδαξετε δηλαδη μεθαυριο στους μαθητες σας? πως να βγαζουν πιο αποτελεσματικα το ματι του διπλανου τους? με αλλον πρεπει να τα βαλουμε κι οχι να σφαζομαστε μεταξυ μας.
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #625 στις: Αυγούστου 05, 2011, 03:08:00 am »

Θα ήθελα πολύ να ξέρω πόσοι από αυτούς που πέρσι προσέφευγαν με την εν λόγω κίνηση, και εντέλει διορίστηκαν, θυσίασαν φέτος τα μεροκάματα τους για να συμμετέχουν στις προκυρηγμένες απεργίες. Μιλάμε για 11 μεροκάματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μισό μηνιάτικο σε ποσά, όχι αστεία, ειδικά για την περίοδο που διανύουμε. Αγώνα δεν είπαμε ότι κάνουμε; Πως τον κάνουμε όμως και μέχρι που φτάνει; Μέχρι να διοριστούμε; Πόσοι απήργησαν όταν ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις των σχολείων- που αντικειμενικά "κόβουν" θέσεις εργασίας;

Εδώ ρε jimmy οι συγχωνεύσεις χρησιμοποιήθηκαν σαν επιχείρημα γιατί οι θέσεις που χάθηκαν αφορούσαν κυρίως δασκάλους! Τι να λέμε τώρα...

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=40210

ΔΙΟΡΙΣΤΕΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΕΠ 2008

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ

....
Η μόνη ειδικότητα που δεν διασπάστηκε αλλά διορίστηκαν και οι 80 εναπομείναντες διοριστέοι του ασεπ, παρά την πρόβλεψη του 3848/2010, ήταν η ειδικότητα των ΠΕ70 Δασκάλων. Η δικαιολογία για υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες φαντάζει γελοία, όταν το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει ευρύ πρόγραμμα συγχωνεύσεων κυρίως Δημοτικών σχολείων, πράγμα που σημαίνει πως σχετικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν υπήρχαν.

Όταν με το καλό διοριστείτε πατώντας επί πτωμάτων και ξαφνικά χαθεί η οργανική σας επειδή και το δικό σας σχολείο θα συγχωνευτεί μη γκρινιάζεται για το ενδεχόμενο απόλυσης.  Ξαναδιαβάστε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και αυτομουτζωθείτε!

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #626 στις: Αυγούστου 05, 2011, 03:13:15 am »
μπαααα! τοτε θα σφυριζουν κλεφτικα και θα κανουν τους ανηξερους!
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος phoebe1

• Πλήρες μέλος
  • c'est la vie!
    • Προφίλ
« Απάντηση #627 στις: Αυγούστου 05, 2011, 09:49:14 am »
Διοριστέοι εκπαιδευτικοί ΑΣΕΠ 2008: κ. Ραγκούση σε λίγες μέρες θα αποδείξετε πόσο παλικάρι είστε!

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=41386
''Σα βγεις στον πηγαιµό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να 'ναι µακρύς ο δρόµος...''  ΙΘΑΚΗ

Κ. Καβάφης

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #628 στις: Αυγούστου 05, 2011, 11:14:27 am »
Διαγράφηκαν τα μηνύματα που "προκαλούσαν"!
Παρακαλούμε, όχι  προσωπικές αντιπαραθέσεις ή/και κομματικούς σχολιασμούς.
Ο αντίλογος να ειναι πάντα με σεβασμό στον συνομιλητή, ο οποίος πιθανότατα να εχει εντελώς αντίθετη άποψη απο τη δική μας.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και ζητάμε συγγνώμη για τη μικρή,αλλά αναγκαία διακοπή.

Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος maggie

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #629 στις: Αυγούστου 05, 2011, 11:24:31 am »
Υπάρχει περίπτωση με αυτή την πίεση της τελευταίας στιγμής να αλλάξει τίποτα για φέτος;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182563
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)