0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: jimy100 στις Αυγούστου 04, 2011, 05:10:30 pmΠαράθεση από: phoebe1 στις Αυγούστου 04, 2011, 03:23:27 pmΓια το λόγο αυτό ζητούμε την ανάκληση όλων των διορισμών του 2009 και του 2010 οι οποίοι συντελέσθηκαν χωρίς τη μεσολάβηση του ΑΣΕΠ και επειδή η αντισυνταγματική συμπεριφορά τελεί σε πλήρη γνώση των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας εκτός από παράλειψη οφειλομένων νόμιμων ενεργειών στοιχειοθετεί και παράβαση καθήκοντος και για τους επόμενους λόγους.Έχω διοριστεί με ΑΣΕΠ, αλλά αυτή η κίνηση, θα το πω ξεκάθαρα, είναι ντροπιαστική! Δηλαδή οι εχθροί σας είναι οι συνάδελφοί σας; Τι θα κερδίσετε αν ανακληθούν οι διορισμοί αυτοί; Να ψοφήσει η κατσίκα και του γείτονα αφού ψόφησε και η δικιά μας; Θα πω ευθαρσώς την άποψή μου, καλώς διορίστηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν δώσει 2-3 φορές ΑΣΕΠ και χάρη σε αυτά τα μόρια όργωσαν όλη την Ελλάδα μέχρι να διοριστούν! Το ότι μέσα σε αυτούς υπήρχε κι ένα μικρό ποσοστό που εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του και με ΠΔΣ, ωρομισθίες κτλ έφτασε να μαζέψει τα απαραίτητα μόρια και να αναρριχηθεί στο 40% δε μου λέει τίποτα. Όπως δε μου λέει τίποτα το ότι ήμουν εγώ επιτυχών-διοριστέος του ΑΣΕΠ, με δυο λανθασμένες απαντήσεις παραπάνω ή με μια χειρότερη βαθμολογία στη διδακτική θα ήταν κάποιος άλλος διοριστέος στη θέση μου. Και λοιπόν; Αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον, βάλτε τα με το υπουργείο παιδείας, την κυβέρνηση, την τρόικα! Αφήστε τους υπόλοιπους συναδέλφους στην "ησυχία" τους.Συμφωνώ μαζί σου ότι η επιτυχία στον ΑΣΕΠ καθορίζεται (σε ένα μικρό βαθμό) και από την τύχη. Καλώς ή κακώς κάποιοι είναι οι διοριστέοι και κάποιοι επιτυχόντες. Εσύ όμως μιλάς από τη θέση του διορισμένου και εγώ από τη θέση του αδιόριστου ακόμη. Ή θεωρείς ότι επειδή ήσουν π.χ. το 350 νούμερο έχεις περισσότερα πλεονεκτήματα ή δικαιώματα ή ικανότητες από μένα με π.χ. το 465 νούμερο; Θυμάμαι όμως πέρυσι και την αγωνία πολλών ΑΣΕΠιτών που διορίστηκαν τελικά και καλοτύχιζαν τον εαυτό τους; Μήπως δεν είσαι ένας από αυτούς; Ξέρεις πόσοι είναι αυτοί που κάνουν το σταυρό τους γιατί δε βρέθηκαν στη γ΄ ή δ΄ φουρνιά διοριστέων; Κι εγώ αν ήμουν διορισμένη από πέρυσι θα έβλεπα με πολύ κακό μάτι το εξώδικο των ΑΣΕΠιτών που οι "άθλιοι" στρέφονται εναντίων των συναδέλφων τους. Ντροπή και Αίσχος γι' αυτούς, ιδίως μάλιστα αν έμειναν και άνεργοι όλο το χειμώνα.
Παράθεση από: phoebe1 στις Αυγούστου 04, 2011, 03:23:27 pmΓια το λόγο αυτό ζητούμε την ανάκληση όλων των διορισμών του 2009 και του 2010 οι οποίοι συντελέσθηκαν χωρίς τη μεσολάβηση του ΑΣΕΠ και επειδή η αντισυνταγματική συμπεριφορά τελεί σε πλήρη γνώση των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας εκτός από παράλειψη οφειλομένων νόμιμων ενεργειών στοιχειοθετεί και παράβαση καθήκοντος και για τους επόμενους λόγους.Έχω διοριστεί με ΑΣΕΠ, αλλά αυτή η κίνηση, θα το πω ξεκάθαρα, είναι ντροπιαστική! Δηλαδή οι εχθροί σας είναι οι συνάδελφοί σας; Τι θα κερδίσετε αν ανακληθούν οι διορισμοί αυτοί; Να ψοφήσει η κατσίκα και του γείτονα αφού ψόφησε και η δικιά μας; Θα πω ευθαρσώς την άποψή μου, καλώς διορίστηκαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που είχαν δώσει 2-3 φορές ΑΣΕΠ και χάρη σε αυτά τα μόρια όργωσαν όλη την Ελλάδα μέχρι να διοριστούν! Το ότι μέσα σε αυτούς υπήρχε κι ένα μικρό ποσοστό που εκμεταλλεύτηκε τις διασυνδέσεις του και με ΠΔΣ, ωρομισθίες κτλ έφτασε να μαζέψει τα απαραίτητα μόρια και να αναρριχηθεί στο 40% δε μου λέει τίποτα. Όπως δε μου λέει τίποτα το ότι ήμουν εγώ επιτυχών-διοριστέος του ΑΣΕΠ, με δυο λανθασμένες απαντήσεις παραπάνω ή με μια χειρότερη βαθμολογία στη διδακτική θα ήταν κάποιος άλλος διοριστέος στη θέση μου. Και λοιπόν; Αν θέλετε να τα βάλετε με κάποιον, βάλτε τα με το υπουργείο παιδείας, την κυβέρνηση, την τρόικα! Αφήστε τους υπόλοιπους συναδέλφους στην "ησυχία" τους.
Για το λόγο αυτό ζητούμε την ανάκληση όλων των διορισμών του 2009 και του 2010 οι οποίοι συντελέσθηκαν χωρίς τη μεσολάβηση του ΑΣΕΠ και επειδή η αντισυνταγματική συμπεριφορά τελεί σε πλήρη γνώση των υπευθύνων του Υπουργείου Παιδείας εκτός από παράλειψη οφειλομένων νόμιμων ενεργειών στοιχειοθετεί και παράβαση καθήκοντος και για τους επόμενους λόγους.
Παιδια εφοσον ολες οι κατηγοριες εχουν εξισου το δικαιωμα διορισμου δε συντρεχει λογος ανησυχιας προφανως ομως καποιοι νομικοι δεν εχουν την ιδια αποψη μαλλον η φραση συμφωνα με τις αναγκες δημιουργει το θεμα καλο ειναι οι διορισμενοι με ασεπ να μην κρινουν εκ του ασφαλους ειδικα αυτοι θα μπορουσαν να βρεθουν στη θεση των συναδελφων τους καλο διορισμο σε ολουςΠαιδια εφοσον ολες οι κατηγοριες εχουν εξισου το δικαιωμα διορισμου δε συντρεχει λογος ανησυχιας προφανως ομως καποιοι νομικοι δεν εχουν την ιδια αποψη μαλλον η φραση συμφωνα με τις αναγκες δημιουργει το θεμα καλο ειναι οι διορισμενοι με ασεπ να μην κρινουν εκ του ασφαλους ειδικα αυτοι θα μπορουσαν να βρεθουν στη θεση των συναδελφων τους καλο διορισμο σε ολους
Homo homini lupus. Όσο αγριεύουν τα πράγματα, τα ζωικά ένστικτα αναδύονται. Εκτός από ντροπή και αίσχος, όταν διαβάζει κάποιος το κείμενο, κυριαρχείται και από βαθιά λύπη και θλίψη. Κι αυτό γιατί το κείμενο φαίνεται ως προπομπός καταστάσεων που δε θα ήθελα ποτέ να ζήσω, αλλά που φοβάμαι πως είναι πολύ κοντά...
Αφού όλοι διαβάσατε με προσοχή το εξώδικο και το ρίξατε στην πυρά, δε βλέπω να σχολιάζετε με το ίδιο "μένος" και τις απόψεις που διατύπωσε το Υπουργείο προς τους Ασεπίτες: "Τον Νοέμβριο του 2010 η διευθύντρια του γραφείου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου μας πρότεινε αντί για διορισμό να μας δώσει το Υπουργείο τα μόριά μας στο νέο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και να διοριστούμε αν και εφόσον ξαναπετύχουμε καλή σειρά σε αυτόν!" ή "Ο σύμβουλος της Υφυπουργού κ. Σκανδάλης Κώστας μας διαβεβαίωνε ότι θα διοριστούμε άπαντες εως και την 21η /7/2011 και την 22η/7/2011 μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δυστυχώς δεν θα απορροφηθούμε όλοι και πως «το Παρακράτος του Υπουργείου Παιδείας μας άφησε αδιόριστους πέρσι για να διοριστούν άλλοι στη θέση μας με τις δικές μας πιστώσεις». Μας ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι για να διοριστούν οι διοριστέοι του γραπτού διαγωνισμού στο παρακράτος του Υπουργείου Παιδείας πρέπει να βρουν πολιτικό μέσο!. Μη μου πείτε ότι τελείωσε η ευαισθησία σας μόνο στο να εκφράσετε τον "αποτροπιασμό" σας γι' αυτό το "θλιβερό" κείμενο, στο ό,τι στρέφετε εναντίων συναδέλφων;Εμείς θέλουμε να διοριστούν όλοι όσοι έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα διορισμού (να μην εξαιρεθεί καμία κατηγορία). Αλλά βλέπω ότι όλοι στριμώχνονται και θέλουν φέτος να διοριστούν. 600 όμως είναι τα κουκιά; Πώς να γίνει; Γι' αυτό οι καλοί συνάδελφοι των άλλων κατηγοριών, που έχουν αισθήματα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας (πράγμα που δε χαρακτηρίζει τους "άθλιους" ασεπίτες, αχ τι ήθος θα διδάξουν αυτοί στα σχολεία), να τους αφήσουν φέτος να διοριστούν αυτοί (που βιάζονται) και του χρόνου οι υπόλοιποι. Έτσι να δείξετε γενναιοδωρία; Τι δε διαθέτετε; Μάλλον όχι απ' ότι βλέπω, γιατί κλαψουρίζετε συνέχεια για την αυριανή σας τύχη. Γίναμε ομάδες λοιπόν, γιατί λιγόστεψαν οι θέσεις και ο καθένας έπρεπε να κοιτάξει για την επιβίωσή του. Και μη μου πείτε το παραμύθι ότι αν αγωνιζόμασταν όλοι μαζί θα είχαμε κερδίσει περισσότερα. Μην κοροιδεύετε τον εαυτό σας. Οι αποφάσεις είναι ειλημμένες εδώ και καιρό. Το Υπουργείο Παιδείας κοροιδεύει όλους, γιατί δεν ενδιαφέρετε για κανέναν. Καλή Τύχη σε όλους!
Θα ήθελα πολύ να ξέρω πόσοι από αυτούς που πέρσι προσέφευγαν με την εν λόγω κίνηση, και εντέλει διορίστηκαν, θυσίασαν φέτος τα μεροκάματα τους για να συμμετέχουν στις προκυρηγμένες απεργίες. Μιλάμε για 11 μεροκάματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μισό μηνιάτικο σε ποσά, όχι αστεία, ειδικά για την περίοδο που διανύουμε. Αγώνα δεν είπαμε ότι κάνουμε; Πως τον κάνουμε όμως και μέχρι που φτάνει; Μέχρι να διοριστούμε; Πόσοι απήργησαν όταν ανακοινώθηκαν οι συγχωνεύσεις των σχολείων- που αντικειμενικά "κόβουν" θέσεις εργασίας;