*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμοι ολων των εκπαιδευτικων με υψηλη προυπηρεσια!!!!!  (Αναγνώστηκε 22132 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Διορισμοι ολων των εκπαιδευτικων με υψηλη προυπηρεσια!!!!!
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 15, 2010, 11:54:05 am »
Μαλλον δεν διαβασες τον τιτλο του θέματος!Ημουν πολυ προσεκτικη
Διορισμοί ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών με υψηλη προυπηρεσια...
φυσικα και οχι να διοριστουν μονο αυτοι...οχι...
αλλα σε τελικη υπαρχουν γκρουπ των ΑΣΕΠιτων , του 24μηνου+ΑΣΕΠ , του 30μηνου...για το 40% δεν μιλαει κανεις...ε ας μιλησουμε εμεις....
δεν θα ετρεχα στην αλλη ακρη της Ελλάδος για ωρομισθια και αναπληρωση αν μου λεγανε μετα απο τοσα χρονια ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ>>>ΤΡΑ
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος spasiklaki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 15, 2010, 11:56:44 am »
Ποιος ΑΣΕΠ και πράσινα άλογα...
Είμαι κι εγώ 5 φορές επιτυχούσα ΑΣΕΠ με υψηλές βαθμολογίες  και τι κέρδισα; 5 χρόνια ωρομισθίας της πείνας και τώρα μου λένε να μείνω αδιόριστη γιατί δεν συμπληρώνω 24μηνο επειδή ΑΥΤΟΙ στον κλάδο μου αποφάσισαν να διορίζουν μόνο ωρομίσθιους και ούτε έναν αναπληρωτή επί χρόνια. Να έρθουν να μου πουν για ΑΣΕΠ και πράσινα άλογα να τους εξηγήσω...
Μην μασάτε με τις λαλακίες που λένε για αξιοκρατία του ΑΣΕΠ. Τον ΑΣΕΠ στην ουσία τον κατάργησαν από τη στιγμή που είπαν ότι θα γίνεται ΟΤΑΝ και ΑΜΑ υπάρχουν ανάγκες και ΔΕΝ θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός διοριστέων σε κάθε διαγωνισμό δηλαδή θα γίνεται διαγωνισμός θα γράφεις άριστα και αυτοί τελικά θα διορίζουν μονοψήφιοι αριθμό ή και κανέναν και εσύ θα μένεις με το άριστα στο χέρι. Τον ΑΣΕΠ πλέον θα τον έχουν ως άλλοθι, και έτσι όπως έκαναν το σύστημα δε θα χρησιμεύει για μόνιμο διορισμό αλλά μόνο για μοριοδότηση στους πίνακες ΑΜΩ.
Εμείς που είμαστε σε κλάδους με ελάχιστους διορισμούς εδώ και χρόνια τη γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή την τακτική, κάνω ΑΣΕΠ για τα μάτια του κόσμου, έρχονται χιλιάδες, περνούν οι μισοί και τελικά διορίζω 50 άτομα μόνο, φαντάσου τώρα που δεν θα δεσμεύονται με συγκεκριμένο αριθμό διοριστέων, σιγά μη διορίσουν μόνιμους, μόνο ΑΜΩ θα παίρνουν...
Εξάλλου είδαμε και τους φετινούς διοριστέους του ΑΣΕΠ που τους έγραψαν...
Οπότε ας αφήσουμε τα προσωπικά μας δράματα και ας καταλάβουμε ότι αν δεν ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε με τα σημαντικά που είναι η αύξηση διορισμών μέσω κατάργησης της αμωρομισθίας δεν πρόκειται να δούμε μονιμοποίηση όσα ΑΣΕΠ και να δώσουμε γιατί οι διορισμοί θα γίνονται με το σταγονόμετρο.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2010, 12:04:32 pm από spasiklaki »
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος MelG

• Πλήρες μέλος
  • Tout est possible.
    • Προφίλ
    • Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον...
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 15, 2010, 12:44:35 pm »
Μαλλον δεν διαβασες τον τιτλο του θέματος!Ημουν πολυ προσεκτικη
Διορισμοί ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών με υψηλη προυπηρεσια...
φυσικα και οχι να διοριστουν μονο αυτοι...οχι...
αλλα σε τελικη υπαρχουν γκρουπ των ΑΣΕΠιτων , του 24μηνου+ΑΣΕΠ , του 30μηνου...για το 40% δεν μιλαει κανεις...ε ας μιλησουμε εμεις....
δεν θα ετρεχα στην αλλη ακρη της Ελλάδος για ωρομισθια και αναπληρωση αν μου λεγανε μετα απο τοσα χρονια ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ>>>ΤΡΑ
Χαίρομαι που δε θα διοριστώ ποτέ τελικά γιατί θα μείνω στην πόλη μου που λατρεύω.
Καλά που έχουμε και τον Μάικλ Τζάκσον πάντως...
http://www.youtube.com/user/mjacksontruth

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 15, 2010, 12:56:08 pm »
Σημασία έχει να καταλάβουμε ότι όπως και να πήγε κανείς ωρομίσθιος, μέσω ΑΣΕΠ ή από το παράθυρο, ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΜΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ.
Ας διδαχθούμε από το παρελθόν λοιπόν, γιατί θα το ξαναζούμε κάθε χρονιά το ίδιο, άλλοι θα δίνουν ΑΣΕΠ, άλλοι θα φιλάνε κατουρημένες ποδιές, άλλοι θα ξεσπιτώνονται, άλλοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους αλλά ΟΛΟΙ θα δουλεύουμε απλήρωτοι και ΟΛΟΙ δε θα διοριστούμε ποτέ αν συνεχίσουμε να πηγαίνουμε ελαστικά απασχολούμενοι μοριοσυλλέκτες και να υποστηρίζουμε τις πολιτικές τους...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2010, 01:03:29 pm από spasiklaki »
O  μεγαλύτερος δάσκαλος όλων των εποχών είχε μόνο 12 μαθητές και σε μένα βάζουν τουλάχιστον 25 στην τάξη!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 15, 2010, 01:06:46 pm »
Εσύ καλά και σωστά τα λες αλλά δυστυχώς πάντα θα υπάρχει τεράστιος αριθμός εκπαιδευτικών που θα δηλώνει αμω ακόμα και σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και για το λόγο αυτό...θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση της ελαστικής εργασίας, το υπουργείο θα μας έχει γραμμένους, αφου δε θα μας έχει ανάγκη...διορισμούς ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕ θα κάνει και...η ζωή συνεχίζεται!!!  Στις απεργίες δε θα συμμετέχουν, για να μη χάσουν τα λεφτά που... έχουν ανάγκη(!), στις πορείες διαμαρτυρίας επίσης (ποιος σηκώνεται από τον υπολογιστή!!!) κλπ. κλπ. Έτσι, θα παρουσιάζεται η Αννούλα και κάθε Αννούλα και θα έχει άγνωστες λέξεις, όπως π.χ. δε θα ξέρει τι σημαίνει "αδιόριστος εκπαιδευτικός"...ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ...!!! >:(
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 15, 2010, 01:20:08 pm »
Κοίτα, σήμερα είμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο. Είναι η στιγμή που προσπαθούν να ολοκληρώσουν αυτό που χρόνια προετοίμαζαν. Τόσα χρόνια προωθούσαν την ελαστική απασχόληση του εκπαιδευτικού με την καραμέλα της μοριοδοτησης. Φέτος ουσιαστικά βγήκαν και είπαν, τέρμα οι μοριοδοτήσεις και οι μονιμοποιήσεις, όποιος θέλει ας δουλεύει για 600 ευρώ ΑΜΩ όπου γουστάρουμε εμείς και μάλιστα θα δίνει και ΑΣΕΠ για να ανανεώνει τη σειρά του στους πίνακες διορισμού ΑΜΩ.
Έτσι έχει το πράγμα και οι ευθύνες είναι τεράστιες. Αν αυτό περάσει από φέτος ας μην κλαιγόμαστε μετά και περιμένουμε διορισμούς. Είδαν ότι σε πολλές περιοχές και κλάδους δεν συμπληρώνονται ωράρια και σκαρφίστηκαν τους ΑΜΩ, δηλαδή τον εκπαιδευτικό του μειωμένου ωραρίου ώστε μακροπρόθεσμα να μη χρειάζεται να πληρώνουν μόνιμους πχ σε περιοχές με μικρό αριθμό μαθητών και σχολείων, στη μισή Ελλάδα δηλαδή. Αυτό είναι όλο. Οι ΑΜΩ είναι ο εκπαιδευτικός του μέλλοντος, 16ώρες δουλειάς για 600 ευρώ χωρίς επιδόματα και εργασία με την ώρα.
Οι συνδικαλιστές και τα σωματεία έχουν τεράστια ευθύνη. Προς το παρόν το κάνούν γαργάρα ενώ έχουν καταλάβει πολύ καλά τί παίζεται. Τώρα θα φανεί πόσο πουλημένοι είναι όλοι και πόσο βλάκες είμαστε εμείς όλοι που τους ψηφίζουμε και από πάνω.
Πρέπει τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα να βρουν τρόπο και νομικό έρεισμα να τινάξουν στον αέρα το σπάσιμο κενών και την κάλυψή τους με ελαστικά απασχολούμενους και κυρίως εμείς πρέπει έμπρακτα να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες και να μην τρέχουμε όπου μας στέλνουν σαν τα γίδια. Εξάλλου και στον ΟΑΕΔ να μείνεις για ένα χρόνο περισσότερα θα κερδίζεις από ΑΜΩ. Πλέον δε χωράνε λαμογιές τύπου θα πάω επαρχία να βγω μπροστά στους πίνακες διότι πολύ απλά στην ουσία καταργήθηκαν οι διορισμοί μονίμων με το νέο σύστημα. Αυτό δεν είναι απόλυτα εμφανές φέτος που πήρε κάποιους με το σταγονόμετρο αλλά θα το εμπεδώσουμε τα επόμενα χρόνια που θα βλέπουμε οργανικές να καταργούνται ως δήθεν υπεράριθμες και τους διορισμούς μονίμων να εκμηδενίζονται γιατί δήθεν δεν υπάρχουν ανάγκες.
Ας τα σκεφτεί αυτά ο καθένας και ας πράξει αναλόγως.

Όσο για τους εθελόδουλους μοριοσυλλέκτες, άστους να φάνε κι αυτοί μερικά χρόνια από τη ζωή τους όπως πάθαμε και εμείς ώσπου να καταλάβουμε τι παίζεται. Άστους να ασπρίσουν και τα δικά τους τα μαλλιά ώσπου να καταλάβουν ότι θα μείνουν για πάντα αδιόριστοι επειδή οι ίδιοι το ζήτησαν με τις πράξεις τους και την ανοχή τους. Ποτέ δεν είναι αργά να καταστρέψεις τη ζωή σου πηγαίνοντας ΑΜΩρομίσθιος και μένοντας τελικά αδιόριστος σε μια ηλικία που δε θα μπορείς εύκολα να βρεις δουλειά αλλού.
Φτιάξε μόνος σου την εργασιακή σου κόλαση, μπορείς! Σκύψε λίγο ακόμη για να σε καβαλήσουν ακόμη καλύτερα! Δούλεψε χωρίς λεφτά, χωρίς εξασφάλιση διορσιμού! Κατέστρεψε το μέλλον σου μόνος σου! Παγίωσε με δικό σου κόστος την ελαστική απασχόληση, χωρίς απεργίες και περιττές διεκδικήσεις!! Αδιοριστοι Αμωρομίσθιοι 4ever!! Οι εκπαιδευτικοί θέλουν και το υπουργείο μπορεί να τους αφήσει αδιόριστους!! Επειδή εμείς τους το ζητήσαμε!!
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 15, 2010, 02:06:32 pm από spasiklaki »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 16, 2010, 07:35:45 am »
Τι ακριβώς προτείνεις;

Και από που αντλείς τη βεβαιότητα ότι, μελλοντικά, διορισμοί δε θα ξαναγίνουν ...!

Όμορφα τα λόγια σου..., τα επιχειρήματά σου θαρρώ θα έχουν περισσότερο ενδιαφέρον και, πρωτίστως, η πρακτική αξιοποίησή τους ...

Σου απευθύνομαι ως κάποιος που, με τεράστια επιτυχία, για ελάχιστα μη διοριστέος, στον ΑΣΕΠ του 2007, συγκέντρωσα μόρια προϋπηρεσίας με μέγιστο τίμημα, δε διορίζομαι λογικά ούτε του χρόνου, παρά όσους το γευθούν ή το γεύθηκαν μέσα απ' τα τόσα "παράθυρα", και φιλοδοξώ ή και είμαι βέβαιος πως την πρώτη χρονιά του νεόυ συστήματος θα διοριστώ, λόγω κυρίως των μορίων που με τον ΑΣΕΠ το 2007 εξασφάλισα ...

Γιατί, λοιπόν, εσύ με τα γλαφυρά σου λόγια και όχι μ' επιχειρήματα πρέπει να μου μαυρίζεις την ψυχή καλοκαιριάτικα ...! Ακούω / διαβάζω, λοιπόν, ... επιχειρήματα ....
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2010, 08:11:56 am από aristos2 »
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 16, 2010, 08:58:27 am »
Koίταξε τα νούμερα και θα καταλάβεις, αυτά λένε την αλήθεια.
2.700 διορισμοί μονίμων και 11000 διορισμοί ελαστικά απασχολούμενων, έτσι για αρχή, για να δουν πόσοι θα τρέξουν να δουλέψουν απλήρωτοι επί μήνες για μόρια που ΔΕΝ θα εγγυώνται μόνιμο διορισμό παρά μόνο όταν σου κάτσει η ρωσική ρουλέτα του ΑΣΕΠ, όταν και αν τον προκηρύξουν ξανά χωρίς πλέον να δεσμεύονται για διοριστέους επιτυχόντες....
1200Ε μέσο κόστος μόνιμου με 24 ώρες/εβδομάδα και 13μισθούς, 600ευρώ το μέγιστο το κόστος του ΑΜΩ με 16 ώρες, χωρίς επιδόματα και χωρίς πληρωμή τα καλοκαίρια. Εσύ τι λές, ποιον θα προτιμήσουν για να καλύψουν τα κενά στην εποχή του ΔΝΤ; Νομίζεις ότι θα σου δώσουν ποτέ 1200 ενώ δέχεσαι ήδη να δουλέψεις για 600;;
Έχω υπάρξει κι εγώ στη θέση σου, όχι μόνο μια αλλά περισσότερες φορές, κάποια από τις οποίες οι βαθμοί μου στο ΑΣΕΠ ήταν μεγαλύτεροι από του τελευταίου διοριστέου ο οποίος όμως είχε την προσαύξηση της μοριοδότησης. Πίστεψα λοιπόν σε αυτό το όνειρο και έδωσα 5 χρόνια από τη ζωή μου ώσπου να έρθουν σήμερα αυτοί να διορίσουν στον κλάδο μου 10 μόνιμους μόνο φέτος ενώ θα καλέσουν εκατοντάδες να καλύψουν τα ίδια πάγια κενά που καλύπτουμε εδώ και χρόνια.
Η ελαστική απασχόληση είναι πολιτική επιλογή των κυβερνήσεων και εμείς την έχουμε υποστηρίξει.
Αλλά εσύ πώς φιλοδοξείς ότι θα διοριστείς όταν η υπουργός ανακοινώνει πως θα διορίζει ΟΤΑΝ και ΑΝ έχει κενά;; Πώς είσαι σίγουρος ότι δε θα βαφτίσουν το κενό που σου αναλογεί για διορισμό, έκτακτη ανάγκη και δεν θα το καλύψουν με ΑΜΩρομίσθιους αφήνοντας κι εσένα για μια ακόμη χρονιά υποαπασχολούμενο απλήρωτο;
Πολλοί νομίζουν ότι από το ολότελα καλή είναι και η Παναγιώταινα της ωρομισθίας, αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι με υποαπασχόληση ούτε τη ζωή σου κερδίζεις, ούτε δικαίωμα στη μόνιμη εργασία τεκμηριώνεις πια.
Συγγνώμη που σου μαυρίζει η ψυχή σου, αλλά δε είμαι εγώ που φταίω, είναι οι πολιτικές τους και οι νόμοι που ψηφίζουν που σου προετοιμάζουν μαύρο εργασιακό μέλλον και ο μόνος τρόπος να το αποφύγεις είναι να το καταλάβεις και να αντιδράσεις.
Και μιλώντας για αντίδραση μιλώ για οργανωμένη και μαζική αποχή από την υποαπασχόληση που μας προτείνουν, μόνο έτσι θα πιεστούν να κάνουν διορισμούς μονίμων και θα καταλάβουν ότι με ψίχουλα δεν μπαίνει "πρώτα ο μαθητής". Μιλάω για δικαστικές προσφυγές ενάντια στο θεσμό των ΑΜΩ, ενάντια στο να δουλεύουμε ελαστικά απασχολούμενοι για ψίχουλα στις ίδιες θέσεις που θα έπρεπε να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς.
Μελέτησε λίγο καλύτερα τα νούμερα διορισμών μονίμων και υποαπασχολούμενων, δες και την εξέλιξη του θέματος την τελευταία δεκαετία, συνδίασέ τα με όσα γίνονται γενικότερα και όσα ψηφίστικαν και θα καταλάβεςι γιατί ανησυχώ...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2010, 09:13:20 am από spasiklaki »

Αποσυνδεδεμένος aristos2

• Ιστορικό μέλος
  • Οι "δανειστές" επιτρέπουν την ύπαρξη σχολείων;
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 16, 2010, 09:51:51 am »
Στα 42 μου με 2 παιδιά και με μια 20ετία στο μεσαίωνα των φροντιστηριακών μαθημάτων, μελέτησα και μελετώ ο,τιδήποτε που αφορά εμένα κι, επομένως, και την οικογένειά μου ...

Είναι γνωστό και, προφανώς, απαράδεκτο ότι οι ανάγκες του δημόσιου σχολείου καλύπτονται, σε μεγάλο βαθμό, από ελαστικά εργαζόμενους.

Παράλληλα, πάντως, διορισμοί μονίμων γίνονται και, μάλιστα, έως πρώτινως, σε κάποιες ειδικότητες χωρίς να χρειάζονταν, με ό,τι αυτό συνεπάγονταν για ειδικότητες όπου υπήρχαν τεράστιες ανάγκες, όπως ημών των ΠΕ02. Το 2008 διορίστηκαν πάνω από 1000 ΠΕ02, πέρσι πάνω από 600 και φέτος, παρά την όποια επίσημη ή ανεπίσημη καταστροφολογία μηνών, 470 ...

Αν διοριστούν και όλοι όσοι ακόμη θα διορίζονταν φέτος, το 2011 θα περάσουν τους 300 ... Αν κληθούν κι επιπλέον - ελπίζω μ' ένα δίκαιο τρόπο, όπως σ' ένα βαθμό είναι το ανοικτό 24μηνο - ο αριθμός ... απροσδιόριστος.

Παράλληλα, φέτος και του χρόνου, θα κληθούν αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ..., σε ποια ποσοστά άγνωστο (αν και οικονομικά, για την κυβέρνηση, δε βλέπω διαφορά) ...

Εγώ, που ευελπιστώ, με το βαθμό του ΑΣΕΠ του 2007 που κανείς δε μου χάρισε και με την προϋπηρεσία μου, από το 2007 έως το 2011, να διορισθώ το 2012 με το νέο σύστημα, που, με όλα τα στραβά του, από ότι φαίνεται (μένει να κριθεί και στην πράξη) δε θα μου εμφανίσει μπροστά μου πολύτεκνους, 3τεκνους, επισκέπτες πολιτικών γραφείων ... και λοιπές γνωστές περιπτώσεις τοις πάσι ..., μου λες για ποιο λόγο δεν πρέπει να εργαστώ - κακίστως πράγματι - ως ΑΚΩ ή ΑΜΩ, ώστε να κατακτήσω, επιτέλους, τη θέση που δικαιούμαι και πάμπολλοι μου στερούν έως σήμερα ...;

Δεν ξέρω αν ο θεσμός του αναπληρωτή όποιας μορφής είναι δυνατό να "βληθεί " δικαστικά ..., το θεωρώ πάντως απίθανο ..., ούτε χαρίζω τη θέση μου ως ΑΚΩ ή ΑΜΩ ή ό, τι ... σε κανέναν ..., το έκανε ο μπάρμπας απ' την όμορφη Κορώνη ..., καιρό τώρα ...!

Θα συνεχίζω ν' αγωνίζομαι για ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο, και ως αδιόριστος και ως διορισμένος, ... αλλά θ' αποφεύγω πάντοτε τη μεμψιμοιρία, την καταστροφολογία και τα λόγια, λόγια, λόγια χωρίς αντίκρισμα ..., εν μέσω θέρους ειδικά ...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2010, 10:08:08 am από aristos2 »
Πριν απ’ τα μάτια μου ήσουν φως.
Πριν απ’ τον Έρωτα έρωτας
Κι όταν σε πήρε το φιλί,
Γυναίκα ...

Αποσυνδεδεμένος manolis2046

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 16, 2010, 10:18:11 am »
Ολοι flash τωραααααααααααα

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 16, 2010, 10:42:46 am »
Συγνώμη αλλά εγώ δεν καταλαβαίνω τον όρο "αναπληρωτής καθηγητής". Τι θα πεί αναπληρωτής; Αναπληρωτής σημαίνει αναπληρώνω ένα κενό που προέκυψε πχ από ασθένεια, εγκυμοσύνη (δεν λέω από απόσπαση γιατί αποσπάσεις σε πολιτικά γραφεία και στο γραφείο της Αρχιεπισκοπής το θεωρώ άσχετο με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού).
Θα έπρεπε οι αναπληρωτές να είναι μετρημένοι στα δάχτυλα κάθε χρονιά έως ανύπαρκτοι.
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν ως θεσμός αλλά να υπάρχουν μόνο μόνιμοι καθηγητές.
Στην Ελλάδα το αναπληρωτής έχει καταντήσει να σημαίνει αναπλήρωση του ελλείματος της χώρας, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα (γλιτώνοντας τους μισθούς του καλοκαιριού)

Εγώ λέω διορισμοί όλων μέχρι να μην υπάρχουν κενά και να μην χρειάζεται ούτε ένας αναπληρωτής!

Αποσυνδεδεμένος che

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 16, 2010, 11:49:52 am »

Νιώθω πάντα άβολα όταν παρακολουθώ συναδέλφους να ερίζουν για το πως πρέπει να "σταθούμε" απέναντι στα οξύτατα προβλήματα που μας έχουν προκαλέσει οι πολιτικοί με την τακτική τους.
Απο τη μία οι αγανακτισμένοι κι απελπισμένοι για  κι απο την άλλοι οι αισιόδοξοι.
Στη μεση όμως βρίσκονται τα δεδομένα σχετικά με τους διορισμούς στο δημόσιο σχολείο τα οποία καθε άλλο παρά αισιόδοξα είναι. Ηδη εχουμε πάρει μια πρώτη γεύση με τη μείωση των διορισμών(  παρόλη την καταιγίδα συνταξιοδοτήσεων ) , την επινόηση των  ΑΜΩ και άλλα που θα τα διαπιστώσουμε οπου νάναι.

Για όσους παρακολουθούν τα πράγματα ολα αυτά δεν είναι "έκτακτα μέτρα" ούτε "διάθεση της υπουργού να εξορθολογίσει τα πράγματα" .  Πρόκειται για την εφαρμογή σχεδίου το οποίο αναλύει θαυμάσια ο Κάτσικας στα άρθρα του ( βλέπε ευρωπαικες συμφωνίες για την παιδεία κ.α) και το οποίο αποσκοπεί στη μείωση του κόστους για την  παιδεία και τη δημιουργία του σχολείου της αγοράς.
Καλά είναι να το έχουμε αυτό υπόψη μας για να μετατρέπουμε την αγανάκτηση σε αγώνα και αντίσταση ( spasiklaki σε κατανοώ απόλυτα) και έτσι να χτίσουμε την ελπίδα για κάτι καλύτερο .
«Ο άνθρωπος που δεν ελπίζει τίποτα, είναι ένας τρομερός αισιόδοξος.» Έλεγε ο Κλοντέλ για να δείξει φαντάζομαι πως το μέλλον δεν χαρίζεται με ύποπτες υπουργικές αποφάσεις αλλά κατακτάται με συλλογική και ατομική προσπάθεια.
Κατα τα άλλα ........πολύ φοβάμαι πως με τα 10 μορια που δινει στους πολύτεκνους και τα 5 στους τρίτεκνους ο νέος νόμος, την  κατάργηση σχολείων , τις υποχρεωτικές υπερωρίες,τα 25 αρια το λιγότερο τμήματα,τη φρενίτιδα των ματαπτυχιακών αλλά και με τον ανταγωνισμό που θα κορυφωθεί ο διορισμός κάποιου με 75,76,78,μόρια δεν θα είναι και τόσο εξασφαλισμένος .
Αλλά ακόμη κι άν αυτός έχει την αγαθή τύχη και διοριστεί , τι προκειται να γίνει με τους τόσους άλλους που θα δουν την πόρτα για μια ακόμη φορά να κλείνει μπροστά τους ?
Και δυστυχώς σ αυτούς τους άλλους επιφυλάσσεται δύσκολο μέλλον......

Κλείνω εκφράζοντας την εκτίμηση και την κατανόησή μου στους συναδέλφους που καταθέτουν τον προβληματισμό τους ( αλλωστε κι εγώ με τα 18 και κατι καθαρά μορια και τις 3 επιτυχίες ΑΣΕΠ δε βρίσκομαι σε πλεονεκτικότερη θέση) και ζητώ απο όλους μας να κινητοποιηθούμε συλλογικά .
Ελπίδα, ναι ,μονο να μη καταλήξουμε να βαυκαλιζόμαστε  .....................γιατί τότε θα αρχίσουμε να λυπόμαστε τον εαυτό μας

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2010, 11:56:14 am από che »
hasta la victoria siempre

Αποσυνδεδεμένος dina 94

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 16, 2010, 12:17:46 pm »
Εγώ πάλι βλέπω ,ότι για μια φορά έχουμε μοιραστεί σε χίλιες απόψεις και ο καθένας κοιτάει τη γούνα του. Ο ένας θα διοριστεί το 2012 γιατί έχει μεγάλη επιτυχία στον ΑΣΕΠ ,ο άλλος όχι και επειδή έχει μικρές επιτυχίες ,όπως εγώ(επειδή είμαι γυναίκα με υποχρεώσεις -παιδιά ,σπίτι ,δουλειά σε ιδιαίτερα -)πρέπει να ξαναδώσω στα 40 μου χρόνια ,γιατί ούτε το διδακτορικό μου δίνει μεγάλη προσαύξη ούτε τίποτα .Και ρωτώ .Τα 18 μόρια που μάζεψα απο ωρομισθίες ,συχνά μακριά απο το σπίτι και τα παιδιά μου και τις λοιπές επιτυχίες πως θα τα εξαργυρώσω στα 40 μου ;Ε, λοιπόν ,επειδή συνεχώς απογοητεύομαι από τους συναδέλφους μου κυρίως για την απαθειά τους και το βολεματάκι τους ,τα χαρίζω στη Διαμάντω τα 18 μου καθαρά μόρια και απο δω και στο εξής θα τα παίρνω ΜΑΥΡΑ -ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ τα χρήματα που θα κερδίζω για να θρέψω τα παιδιά μου .Ξέρω πως ίσως φανώ μελό ,αλλά επειδή το σύστημα με πετά τελείως έξω ,θυμώνω πραγματικά όταν βλέπω να είμαστε απαθείς και συναδέλφους ανάλγητους γιατί αυτοί βολεύονται ....

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 16, 2010, 12:36:11 pm »
aristos2 δεν καταλαβαίνω πώς με το να πας ΑΜΩ και να κερδίσεις μόρια που ΔΕΝ θα προστίθενται στον κλειδωμένο πλέον πίνακα διορισμών θα κερδίσεις κάτι ως προς το μόνιμο διορισμό σου. Ό,τι μόρια πήρες, πήρες και αφού είσαι κοντά στο διορισμό με το νέο σύστημα σου εύχομαι να σε απορροφήσουν εντός της μεταβατικής περιόδου αλλά μήπως πηγαίνοντας ΑΜΩ τους δίνεις έτοιμη τη λύση του φτηνού αποαπασχολούμενου και τους βοηθάς εσύ ο ίδιος να αναβάλουν το διορισμό σου επ αόριστο αφού με τα φετινά δεδομένα, εντελώς πραξικοπηματικά γράφουν στα παλιά τους υποδήματα νόμους και δεσμεύσεις και διορίζουν μόνο "όσους έχουν ανάγκη" καλύπτοντας τα περισσότερα κενά με ΑΜΩ;;
Για ξανασκέψου το λίγο...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 16, 2010, 02:07:31 pm από spasiklaki »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)