0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τελικά τι ακριβως κάνετε όσοι διδασκετε στην Α Δημοτικού
Παράθεση από: kolbis στις Οκτωβρίου 03, 2010, 10:41:19 pmΤελικά τι ακριβως κάνετε όσοι διδασκετε στην Α Δημοτικού Θα σου πω τι κάνει η καθηγήτρια του γιου μου: τίποτα! Ζωγραφική και πάλι ζωγραφική!!! Έμαθαν κανά 2-3 λεξούλες και αυτό είναι όλο. Έχουν πήξει στην ζωγραφική! Δεν φτάνει που έχουν μάθημα εικαστικών, ζωγραφίζουν και στα αγγλικά αλλά και στην ώρα φιλαναγνωσίας! Έλεος πια! Ενώ η καθηγήτρια του διπλανού σχολείου τα έμαθε τραγουδάκια και όλα είναι ξετρελαμένα! Δυστυχώς περισσότερες λεπτομέρειες δεν ξέρω. (Πάντως στην περιοχή μου ήδη έχουν φτιαχτεί τμήματα σε φροντιστήρια με πρωτάκια και νήπια (!), όπου τα τελευταία θέλουν να προετοιμαστούν για του χρόνου! Άκουσον-άκουσον! )
το βρισκω τραγικο ολο αυτο...... υπαρχουν γονεις που στεναχωριουνται που δνε καταφεραν να γραψουν το παιδι τους σε πειραματικο ωστε να κανει αγγλικα στην πρωτη...... κ γιατι? για να προλαβουν να παρουν λεει το lower πρωτη γυνμνασιου....... ειναι απλα τραγικο......κατα την προσωπικη μου παντα γνωμη.....αυτες ειναι οι προτεραιοτητες της κ.υπουργεσσας...... χωρις λογο και νοημα.............
εχεις δικιο, απλα εμενα με βρισκει αντιθετη γενικοτερα το θεμα....και δεν εχει να κανει με την δουλεια των καθηγητων αγγλικων....δεν συμφωνω στο να ξεκινανε τα παιδια αγγλικα στην α' δημοτικου, ουτε στο νηπιαγωγειο...ουτε καν σε μορφη παιχνιδιου.....δεν βρισκω καν το λογο....... οταν ρωτησα καποια καθηγητρια αγγλικων μου ειπε αυτο που σου ειπα με το πτυχιο lower..... μπορουν μια χαρα τα παιδια να μαθαινουν αγγλικα απο την τριτη δημοτικου και δεν υπαρχει καμια αναγκαιοτητα να μπουν στη διαδικασια απο την α δημοτικου........ ας μπουν οι βασεις για τη μητρικη γλωσσα σωστα κ επειτα ξεκιναει κ το παιδι δευτερη κ την τριτη γλωσσα...............(δεν αμφισβητω την ανακαιτητα της εκμαθησης ξενων γλωσσων στην εποχη μας, σε καμια περιπτωση)εγω παντως οσα παιδακια ειχα μαθητες τα οποια εκαναν μαθημα αγγλικων απο πολυ μικρα μια συγχυση την ειχαν..... θεωρω υπερβολη και εντελως ανουσιο να μπαινει λοιπον η δευτρη ξενη γλωσσα στην πρωτη δημοτικου......
συμφωνουμε αρκετα...και δεν ειμαι καθετα αρνητικη απλα προς στιγμην δεν εχω ακουσει καποιο ''σοβαρο'' επιχειρημα που να στηριζει τη τα αγγλικα στην α' δημοτικου....και επειδη δεν ειναι τιποτα αποδεδειγμενο....αλλα ισως να ναι απλα πειραματα του εκαστοτε υπουργου που θελει να το παιξει πρωτοπορος....(η κ. Υπουργινα αλλωστε ηθελε να κανει τα αγγλικα και δευτερη επισημη γλωσσα του κρατους καποια στιγμη... ) θεωρω λοιπον οτι ειναι λαθος να κανουμε πειραματα στις πλατες καποιον παιδιων οσον αφορα τη μητρικη τους γλωσσα.....θα μου πεις...αν δεν δοκιμαστει ομως...πως θα ξερουμε αν ειναι κατι θετικο..κ γιατι να μην παμε ενα βημα μπροστα?..ναι ισχυει αυτο...αλλα δεν θελω να ρισκαρω τιποτα που να αφορα την εκπαιδευση των παιδιων και προτιμω να ξεκινησουν τα παιδια 2 χρονια αργοτερα την ξενη γλωσσα...και να μην μπουμε καν στη διαδικασια του ρισκου....δεν βρισκω αλλω στε πραγματικα τι εξυπηρετεί η ξενη γλωσσα στην α' δημοτικου....πραγματικα δεν βρισκω τον λογο....