*

Ψηφοφορία

Πρέπει να μοριοδοτείται η γνώση ξένων γλωσσών και στην εκπαίδευση όπως γίνεται στο υπόλοιπο Δημόσιο;

Ναι το θεωρώ σημαντικό
Όχι, το θεωρώ άσχετο
Δεν με συμφέρει, αν και το θεωρώ χρήσιμο

Αποστολέας Θέμα: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Μοριοδότηση γνώσης ξένων γλωσσών  (Αναγνώστηκε 23372 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
Απ: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Μοριοδότηση γνώσης ξένων γλωσσών
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:08:47 am »
Ακόμα ούτε ένα επιχείρημα δεν έχω ακούσει όμως γιατί είναι άχρηστο. Δεν έχετε επιχειρήματα;

Θα ήθελα να αντικρούσετε ένα προς ένα τους 8 λόγους που ανέφερα στην αρχή της συζήτησης για τους οποίους εγώ το θεωρώ χρήσιμο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:27:44 »

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:09:09 am »
Εγω δεν θεωρώ καθόλου π@π@ριά την τοποθέτηση της Olgalias.
Εξακολουθώ να στηρίζω την τοποθετησή μου, απ' όπου θέλω συγκριτικά να φάνει και η σοβαρότητα της μοριοδότησης μιας 2ης ξένης κλασσικής γλώσσας.

Σοβαρά τώρα. Στα σχολεία υπάρχουν αρκετοί ξενόγλωσσοι εκπαιδευτικοί γαι να καλύψουν τυχόν ανάγκες. Αν στην περίπτωση μας κάποιος θέλει -σώνει και καλά- να έχει μαι προσαύξηση, θα πρότεινα 0.2 μόρια...
Όσοι θέλουν να αποσπαστούν στο εξωτερικό αξιολογούνται ούτως ή άλλως στην γλώσσα της χώρας προορισμού.

Αν στη τοποθέτησή μου είχα υπερβολική δόση ειρωνίας, ζητώ συγνώμη από τον/τηνKillbill, κατανοώντας την αγωνία που έχει ο καθένας μας, να μοριοδοτηθεί κάποιο προσόν του... ;)

Παρεμπιπτόντως, γιατί δεν μοριοδοτείται η παλαιότητα πτυχίου;;; η ηλικία; Τα δύο παιδιά;; Δεν είναι κοινωνικά  κριτήρια αυτά; 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:10:36 am »
Δεν άκουσα όμως ακόμα ένα σοβαρό επιχείρημα που να ακυρώνει έστω και έναν απο τους 8 λόγους που ανέφερα.

@magda: διάβασε τους 8 λόγους που παρέθεσα και ίσως βρεις που μπορεί να σου χρειαστούν.
Όσον αφορά τα περι αδικίας λόγω περιοχών καταγωγής που δεν έχουν υποδομές, τότε για να είμαστε δίκαιοι σε καμία θέση στο δημόσιο να μην απαιτείται όχι μόνο η γνώση ξένων γλωσσών αλλά και η κατοχή πτυχίου αφού δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευκαιρίες να σπουδάσουν. Αλλιώς όλοι οι διαγωνισμοί στο δημόσιο είναι κοινωνικά άδικο

Δεν ακυρώνω κανένα από τους λόγους σου, απλά δεν έτυχε να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο.
Επίσης όλα αυτά είναι εθελοντικά , τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό οπότε γιατί να γίνεται μοριοδότηση???Όσο για τις εκδρομές παιδιών στο εξωτερικό..πόσοι απο αυτούς που πήγαν συνοδοί  Ισπανία ή Ιταλία φέτος γνώριζαν τη γλώσσα??
Κι εγώ θα συνοδεύσω όποτε χρειαστεί στο εξωτερικό αν και φοβάμαι πως δεν θα μιλούν Αγγλικά όλοι ώστε να συννενοηθούμε σαν άνθρωποι  ;)

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:11:36 am »
Σε όλες τις θέσεις του Δημοσίου, εκτός από την εκπαίδευση, η γνώση ξένων γλωσσών μοριοδοτείται.

Όπως ανέφερα αναλυτικά και σε άλλο topic του forum (http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=19873.msg349161#msg349161, προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό ένας εκπαιδευτικός να γνωρίζει ξένες γλώσσες, και είναι κάτι που επιβάλλει η σύγχρονη πραγματικότητα:
--Προγράμματα Commenius,
--5ετής αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού,
--προγράμματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης,
--πρόγραμμα eTwinning
--εκδρομές παιδιών στο εξωτερικό
--διαθεματικότητα στα μαθήματα.
--ανάθεση εργασιών με ξένες πηγές
--Τμήματα ένταξης (στο Γυμνάσιο) για παιδιά που ζούσαν στο εξωτερικό και πρέπει να προσαρμοστούν στην Ελλάδα

Τέλος, προτιμώ να αξιολογείται ένας υποψήφιος εκπαιδευτικός από τα προσόντα του, παρά από την 3ωρη απαράδεκτη κατα τη γνώμη μου εξέταση του ΑΣΕΠ.
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 08:27:44 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:19:49 am »
Παρεμπιπτόντως, γιατί δεν μοριοδοτείται η παλαιότητα πτυχίου;;; η ηλικία; Τα δύο παιδιά;; Δεν είναι κοινωνικά  κριτήρια αυτά; 8) 8)
Συμφωνώ μαζί σου. Και να προσθέσω και τον βαθμό πτυχίου, όπως εξάλλου συμβαίνει με όλες τις θέσεις του Δημοσίου, εκτός από την εκπαίδευση.

ζητώ συγνώμη από τον/τηνKillbill, κατανοώντας την αγωνία που έχει ο καθένας μας, να μοριοδοτηθεί κάποιο προσόν του
Καμία αγωνία. Είμαι μόνιμος διορισμένος εδώ και μερικά χρόνια. Απλά βλέπω πολύ μούχλα μέσα στον χώρο της εκπαίδευσης (καθηγητές να γκρινιάζουν γιατί έχουν 3ωρο συνεχόμενο, ή γιατί να έχουν 1η ώρα μάθημα), και γενικά βλέπω την εκπαίδευση ένα βήμα  πέρα από το να διδάσκεις το 3ωρό σου χωρίς να σε νοιάζει τίποτα άλλο και να πηγαίνεις σπίτι σου..

Δεν ακυρώνω κανένα από τους λόγους σου, απλά δεν έτυχε να συμμετέχω σε κάτι τέτοιο.
Επίσης όλα αυτά είναι εθελοντικά , τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό οπότε γιατί να γίνεται μοριοδότηση???
και το να κάνεις καλό μάθημα στην τάξη εθελοντικό είναι. Δεν σε υποχρεώνει κανείς. Το ίδιο θα πληρωθείς!
Εντάξει λες δεν έτυχε να ασχοληθείς με κάτι από τα 8 πράγματα που ανέφερα. Σύμφωνοι. Όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι η γνώση ξένων γλωσσών είναι άσχετο με το εκπαιδευτικό έργο (και να το βάζει κανείς στην ίδια μοίρα με το δίπλωμα αυτοκινήτου, και το γλυκό του κουταλιού)

Και τέλος πάντων εδώ έχουμε δεχθεί πιστοποιητικά παιδαγωγικής επάρκειας, παιδαγωγικά εξέταση στον ΑΣΕΠ σε μορφή LOTTO όπου βγαίνουν τα φροντιστήρια και δίνουν εντελώς διαφορετικές απαντήσεις μεταξύ τους, υποχρεωτική συμμετοχή στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που σε ακυρώνει ως κάτοχο ενός πτυχίου, τεστ δεξιοτήτων που το μελετούσανε να μετράει και στους εκπαιδευτικούς και ποιός ξέρει τι άλλο έρχεται στο μέλλον, στην μοριοδότηση της ξένης γλώσσας κολλήσατε και αντιδράτε τόσο;
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 18, 2010, 12:28:45 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος firiki

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:25:48 am »
]
και το να κάνεις καλό μάθημα στην τάξη εθελοντικό είναι. Δεν σε υποχρεώνει κανείς. Το ίδιο θα πληρωθείς!

σωστα μιλας killbill :D
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:31:24 am »
Και τέλος πάντων εδώ έχουμε δεχθεί πιστοποιητικά παιδαγωγικής επάρκειας, παιδαγωγικά εξέταση στον ΑΣΕΠ σε μορφή LOTTO όπου βγαίνουν τα φροντιστήρια και δίνουν εντελώς διαφορετικές απαντήσεις μεταξύ τους, υποχρεωτική συμμετοχή στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που σε ακυρώνει ως κάτοχο ενός πτυχίου, τεστ δεξιοτήτων που το μελετούσανε να μετράει και στους εκπαιδευτικούς και ποιός ξέρει τι άλλο έρχεται στο μέλλον, στην μοριοδότηση της ξένης γλώσσας κολλήσατε και αντιδράτε τόσο;

Δεν διαφωνώ απλά είπα, δεν το θεωρώ και απαραίτητο.Αν γίνει βέβαια, θα απαιτήσω η δεύτερη γλώσσα να μου δώσει πιο πολλά μόρια από τα αγγλικά μου, γιατί απο εκπαιδευτικούς που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα δε νομίζω να την γνωρίζουν πάνω από 20 συνολικά  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:41:14 am »
Bill, don't kill us!!! Προφανώς και θεωρείς σωστή τη μοριοδότηση, προφανώς και το θεωρείς ΣΥΜΦΕΡΟΝ!!! Μιλάς για έλλειψη επιχειρημάτων αλλά δεν είσαι σε θέση να ακούσεις/δεχτείς διαφορετική άποψη. Τι εννοείς με "εκδρομές παιδιών στο εξωτερικό";;; Φέτος συνόδευσα τα παιδιά της Γ Λυκείου στη Ρώμη και πέρυσι στο Παρίσι! Η ξενάγηση έγινε στα Ελληνικά. Τα παιδιά μας επέλεξαν ως συνοδούς για τους δικούς τους λόγους κι ας μην ξέραμε καθόλου Γαλλικά ή Ιταλικά. Μιλάς για "5ετής αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του εξωτερικού". Ποιος σου είπε ότι πολλοί από εμάς γουστάρουμε να φύγουμε από την Ψωροκώσταινα; Κι ας μας τρώει τα σωθικά! Θα μπορούσα να σου γράψω/ανατρέψω μία μία τις προτάσεις σου για ποιο λόγο δε θεωρώ και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ καλύτερος ακπαιδευτικός κάποιος που γνωρίζει κάποια ξένη γλώσσα ΑΛΛΑ είσαι προκατειλημμένη και μάλλον άδικα θα μπω σε κόπο. Θέλω μόνο να σου πω πως είχα την τύχη και την τιμή να έχω  καθηγητές -πραγματικούς δασκάλους- που δεν ήξεραν λέξη ξένη και μου μετέδωσαν ουσιαστικές γνώσεις και τούμπαλιν. Όσο για την άποψή σου :"Σε όλες τις θέσεις του Δημοσίου, εκτός από την εκπαίδευση, η γνώση ξένων γλωσσών μοριοδοτείται" ...,να 'σαι καλά! Μ' έκανες και γέλασα! Γι' αυτό στο ελληνικό δημόσιο λειτουργούν ΟΛΑ ρολόι!!! Γιατί ξέρουν ξένες γλώσσες και μπήκαν ΟΛΟΙ ΑΞΙΟΞΡΑΤΙΚΑ με τα προσόντα τους...Anyway!!! ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:46:23 am »
Συμφωνώ μαζί σου. Και να προσθέσω και τον βαθμό πτυχίου, όπως εξάλλου συμβαίνει με όλες τις θέσεις του Δημοσίου, εκτός από την εκπαίδευση.

ζητώ συγνώμη από τον/τηνKillbill, κατανοώντας την αγωνία που έχει ο καθένας μας, να μοριοδοτηθεί κάποιο προσόν του
Καμία αγωνία. Είμαι μόνιμος διορισμένος εδώ και μερικά χρόνια. Απλά βλέπω πολύ μούχλα μέσα στον χώρο της εκπαίδευσης (καθηγητές να γκρινιάζουν γιατί έχουν 3ωρο συνεχόμενο, ή γιατί να έχουν 1η ώρα μάθημα), και γενικά βλέπω την εκπαίδευση ένα βήμα  πέρα από το να διδάσκεις το 3ωρό σου χωρίς να σε νοιάζει τίποτα άλλο και να πηγαίνεις σπίτι σου..

Επίσης όλα αυτά είναι εθελοντικά , τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό οπότε γιατί να γίνεται μοριοδότηση???
Εντάξει λες δεν έτυχε να ασχοληθείς με κάτι από τα 8 πράγματα που ανέφερα. Σύμφωνοι. Όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι η γνώση ξένων γλωσσών είναι άσχετο με το εκπαιδευτικό έργο (και να το βάζει κανείς στην ίδια μοίρα με το δίπλωμα αυτοκινήτου, και το γλυκό του κουταλιού)

Συγνώμη για το υπονοούμενο που άφησα περί ενδεχομένου δόλου...
Συμμερίζομαι και εγώ την αγωνία σου για την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν στην μουχλιασμένη εκπαίδευση.
Παρ΄ολα αυτά, νομίζω πως η καλή γνώση των Αγγλικών (σπάνιο φαινόμενο) είναι υπεραρκετή για την κάλυψη των αναγκών που προανέφερες. Η μοριοδότηση της 2ης ξένης γλώσσας μπορεί να γίνει, αλλά δεν είναι το μείζον.
 Σε παλαιότερες τοποθετήσεις μου, όταν συζητούσαμε το νέο νομοσχέδιο ήμουν κατά του διαγωνισμού, όπως γίνεται. Ήμουν -και εγώ- υπέρ της μοριοδότησης των πάντων και η πρόσληψη να γίνεται μέσω ΑΣΕΠ βέβαια. Υπήρξαν και καλύτερες προτάσεις: αμιγώς καθηγητηκές σχολές, που με τον κατάλληλο σχεδιασμό στο μέλλον να προσφέρουν δουλειά σε σχεδόν όλους του απόφοιτους...
Μιλάμε, βέβαια, για άλλη χώρα...

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:50:23 am »
Για μένα σωστός και άξιος εκπαιδευτικός είναι αυτός που γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενό του, αγαπά και σέβεται τα παιδιά, δουλεύει εντός κι εκτός τάξης, αυτός που δε λουφάρει και δε γκρινιάζει για το ωράριο, αυτός που δεν μηχανεύεται τρόπους για το πόσο σύντομα θα την κοπανήσει απ' το σχολείο, αυτός που ΔΕΝ ασπάζεται το :"three reasons to be a teacher: June, July, August..."

Αποσυνδεδεμένος magda

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:51:07 am »
ΑΛΛΑ είσαι προκατειλημμένη και μάλλον άδικα θα μπω σε κόπο.

Καλέ δεν είναι άντρας ο killbill ????? :o :o :o

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:53:30 am »
Σίγουρα, πλέον θα έπρεπε.. να είναι αυτονόητο ότι ένας εκπαιδευτικός θα έπρεπε.. να γνωρίζει τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα, ειδικά αγγλικά, στην οποία η διεθνής βιβλιογραφία είναι "άπειρη".
Αλλά πιο χρήσιμη στο σχολείο θα ήταν η γνώση χειρισμού Η/Υ. Να βγαίνουν θέματα διαγωνισμάτων ή/και εξετάσεων ΑΚΟΜΑ σε χειρόγραφη μορφή, είναι απλά απαράδεκτο!
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:54:13 am »
Ωχ...Συγνώμη! Δεν το είχα δει! Είχα στο μυαλό μου την Ούμα Θέρμαν. Και πάλι συγνώμη...δεν το έκανα επίτηδες. Μagda, ευχαριστώ...

Αποσυνδεδεμένος manolis2046

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 18, 2010, 12:54:25 am »
--εκδρομές παιδιών στο εξωτερικό .Χωρις αγγλικα δεν πας
--ανάθεση εργασιών με ξένες πηγές .Μαλλον τελειωσαν οι ελληνικες πηγες και παμε σε ξενες
--Τμήματα ένταξης (στο Γυμνάσιο) για παιδιά που ζούσαν στο εξωτερικό και πρέπει να προσαρμοστούν στην Ελλάδα.Αλβανικα,τουρκικα και πακιστανικα
Σε καποια πραγματα μου θυμιζεις την Διαμαντοπουλου με τους Υπολογιστες και τους διαδραστικους πινακες

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)