*

Ψηφοφορία

Πρέπει να μοριοδοτείται η γνώση ξένων γλωσσών και στην εκπαίδευση όπως γίνεται στο υπόλοιπο Δημόσιο;

Ναι το θεωρώ σημαντικό
Όχι, το θεωρώ άσχετο
Δεν με συμφέρει, αν και το θεωρώ χρήσιμο

Αποστολέας Θέμα: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Μοριοδότηση γνώσης ξένων γλωσσών  (Αναγνώστηκε 23230 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
Απ: ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: Μοριοδότηση γνώσης ξένων γλωσσών
« Απάντηση #98 στις: Ιουλίου 13, 2011, 12:47:53 pm »
Εφόσον υπάρχει κρατικό πιστοποιητικό θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να δίνουν τα παιδιά στο σχολείο για ξένες γλώσσες. Τώρα για υπολογιστές, γιατί δεν μπορούμε να δίνουμε για πιστοποίηση όπως οι μόνιμοι? Αφού όλοι κάτι ξέρουμε  ;) επειδή αναγκαστήκαμε να μάθουμε.
Δεν πιστεύω στη μοριοδότηση, αλλά ότι σε βάθος χρόνου (εύλογου!) κάποια προσόντα να είναι προαπαιτούμενα.
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:30:14 »

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιουλίου 13, 2011, 04:15:56 pm »

Δεν πιστεύω στη μοριοδότηση, αλλά ότι σε βάθος χρόνου (εύλογου!) κάποια προσόντα να είναι προαπαιτούμενα.

Δυστυχως φιλε δεν εχουν ολοι το παραδακι για να κανουν ECDL και PROFICIENCY...
Καποιοι με το ζορι τελειωνουν τη σχολη τους δουλευοντας παραλληλα...

Αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και να έχουν όλοι μέσα από το σχολείο ή τη σχολή να πάρουν μέρος σε εξετάσεις για πιστοποίηση γνώσης των ξένων γλωσσών, υπολογιστών κτλ, χωρίς να χρειάζεται παράλληλα να ξοδεύεις μια περιουσία για την απόκτησή τους.
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Ιουλίου 13, 2011, 06:46:42 pm »
Ειδικά για Η/Υ είναι πολύ εύκολο να γίνουν (και νομίζω γίνονται κατά καιρούς) σεμινάρια επιμόρφωσης, τα οποία με κατάλληλη τροποποίηση θα μπορούσαν να δίνουν σχετικές βεβαιώσεις, οι οποίες να πιστοποιούν ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσεων. Το κακό είναι ότι αυτά τα σεμινάρια είναι προαιρετικά.. και δεν πάει κανένας (μην χάσουν το σ/κ τους και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο μπορεί να χάνουν.....).

Ας γίνουν, λοιπόν, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ σεμινάρια επιμόρφωσης, με εξέταση στο τέλος, για να μπορεί να πιστοποιείται η γνώση χρήσης Η/Υ για παράδειγμα. Να δούμε μετά τι αντιδράσεις θα έχουμε από αρκετούς (όχι όλους) βολεμένους και γηρασμένους εκπαιδευτικούς, που δεν αξιώθηκαν να μάθουν ούτε ένα email να ανοίγουν ή να στέλνουν! Θα το πήγαινα και παραπέρα.. όποιος δεν ανταποκριθεί σε αυτά και δεν περάσει επιτυχώς (να δίνεται και 2η ευκαιρία φυσικά), να πηγαίνει σπιτάκι του!

Η τεμπελιά δεν πρέπει να ανταμοίβεται.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Ιουλίου 13, 2011, 07:21:37 pm »
αν και πτυχιούχος ξενόγλωσσου τμήματος η πρώτη μου απάντηση θα ήταν ΦΥΣΙΚΑ και να μοριοδοτείται η γνώση ξένων γλωσσών, ωστόσο οφείλω να πω ότι δεν είναι όλα τα πιστοποιητικά το ίδιο ούτε έχουν όλα την ιδια γνωστική αξία. Συγκεκριμένα, πιστοποιητικά όπως το ΤΟΕΙC ή και το Michigan δεν μπορεί να είναι το ίδιο με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά του cambridge ή ακόμα και του ΚΠΓ. Και αυτό γιατί ενώ στα δύο πρώτα έχουμε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής - που δείχνουν ότι ο χρήστης μπορεί να ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ένα γραμματικο-λεξιλογικό φαινόμενο , στα άλλα δύο έχουμε και ερωτήματα ανάπτυξης - που δείχνουν ότι ο χρήστης μπορεί και να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ την γλώσσα μόνος του.

άποψή μου επομένως είναι να μοριοδοτείται όταν ο εκπ/κός διεκδικεί θέσεις ευθύνης (ακόμα θυμάμαι ότι ο διευθυντής μου προσπαθούσε με ....νοηματική να συννενοηθεί και να καλωσορίσει τον βοηθό που ήρθε απο
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:30:14 »

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
  • Αν θες να μάθεις κάτι τότε δίδαξέ το
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Ιουλίου 13, 2011, 07:27:11 pm »
Συμφωνώ με όλους σας,

ουσιαστικά η απαίτηση γνώσης ξένης γλώσσας για την απονομή πτυχίου όχι απλά μοριοδοτεί την ξένη γλώσσα, αλλά ουσιαστικά την καθιστά απαραίτητο προσόν.
Είμαι σύμφωνος με αυτό το μέτρο.
Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους υπολογιστές.
Όπως η ξένη γλώσσα ήδη έχει μπει στη Αθμια, καιρός είναι να μπουν και οι υπολογιστες, και το παιδί τελειώνοντας το Δημοτικό ή το Γυμνάσιο να έχει αυτόματα την πιστοποίηση.

Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι όμως την άποψη ότι οι ξένες γλώσσες είναι άσχετες με τον χώρο της εκπαίδευσης.
Και σε καμία περίπτωση δεν είναι ισοδύναμο με ...... το δίπλωμα αυτοκινήτου όπως εσφαλμένα ορισμένοι έτρεξαν να ειρωνευτούν την ψηφοφρία μου. Μπορεί 1 χρόνο πριν που την διοργάνωσα κάποιοι να την χλεύαζαν και να την πήραν στην πλάκα, να όμως που βγαίνω αληθής, μιας και η ξένη γλώσσα γίνεται απαραίτητη για να πάρεις πτυχίο!

και τέλος πάντων Έλεος! που ζούν ορισμένοι; δηλαδή δεν θα ψάξεις ή δεν θα βάλεις τους μαθητές ή να ψάξετε μαζί κάτι στο internet; τι θα τους πεις; δεν ξέρω Αγγλικά; ρεζίλι θα γίνεις! θα τους πεις δεν ξέρω να διαβάζω Αγγλικά; Μα οι οδηγίες για το Project αναφέρουν ότι η εργασία μπορεί να είναι και στα Αγγλικά

είναι προφανές ότι όσοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει καμια σχέση, το λένε προφανώς γιατί ίσως δεν έχουν κανένα πιστοποιητικό και άρα το βλέπουν καθαρά ως νούμερο μορίων! (βλέπε 3η επιλογή στην ψηφοφορία: Το θεωρώ χρήσιμο αλλά δεν με συμφέρει!)

Πάντως ακόμα καλύτερη είναι η κίνηση του Υπουργείου που όχι απλά θα το μοριοδοτεί, αλλά θα το θεωρεί απαραίτητο προσόν!
επιτέλους ένα σωστό βήμα!

και να προτείνω και κάτι ακόμα: ας βάλει τους υπεράριθμους καθηγητές ξένων γλωσσών να διδάσκουν και στα πανεπιστήμια για όσους τελος πάντων δεν μπόρεσαν για τον οποιοδήποτε λόγο να αποκτήσουν ένα πτυχίο ξένης γλώσσας!

Πάντως για την ώρα εκεί που έχω δει να μοριοδοτούνται οι ξένες γλώσσες είναι (στο επίκαιρο θέμα) στην μοριοδότηση υποψήφιων διευθυντών! εκεί υπάρχει στήλη μορίων γνώσης 1ης & 2ης γλώσσας. Εκεί μάλιστα!
Όμως δεν υπάρχει στήλη γνώσης χειρισμού υπολογιστών!!!! Μεγάλη παράλειψη! Εδώ η γνώση ΗΥ μοριοδοτείται από τον ΑΣΕΠ για οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Είναι απορίας άξιο γιατί όχι στην κρίση διευθυντών!

Τέλος πάντων, ίσως μια μέρα γίνουμε κράτος.

@bitch. Εντάξει το βλέπεις ένα βήμα παραπέρα εσύ. Ας γίνουν τα βασικά τουλάχιστον! ας γίνει η αρχή

Αποσυνδεδεμένος sefe

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Ιουλίου 13, 2011, 08:45:22 pm »
Πάντως για την ώρα εκεί που έχω δει να μοριοδοτούνται οι ξένες γλώσσες είναι (στο επίκαιρο θέμα) στην μοριοδότηση υποψήφιων διευθυντών! εκεί υπάρχει στήλη μορίων γνώσης 1ης & 2ης γλώσσας. Εκεί μάλιστα!
Όμως δεν υπάρχει στήλη γνώσης χειρισμού υπολογιστών!!!! Μεγάλη παράλειψη! Εδώ η γνώση ΗΥ μοριοδοτείται από τον ΑΣΕΠ για οποιαδήποτε θέση στο δημόσιο. Είναι απορίας άξιο γιατί όχι στην κρίση διευθυντών!

Τέλος πάντων, ίσως μια μέρα γίνουμε κράτος.

Πώς δεν έχει, είναι η στήλη «Τ.Π.Ε. ΕΠΙΠ.1» με μοριοδότηση 2 μορίων.
Τ.Π.Ε. : Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνίας

Αποσυνδεδεμένος daffodils

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Ιουλίου 13, 2011, 11:05:57 pm »

Αρκεί να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή και να έχουν όλοι μέσα από το σχολείο ή τη σχολή να πάρουν μέρος σε εξετάσεις για πιστοποίηση γνώσης των ξένων γλωσσών, υπολογιστών κτλ, χωρίς να χρειάζεται παράλληλα να ξοδεύεις μια περιουσία για την απόκτησή τους.
Ακριβώς αυτό εννοούσα. ;)
To see the World in a Grain of Sand And Heaven in a Wild Flower,
Hold Infinity in the palm of your hand And Eternity in an hour.
                 WILLIAM BLAKE

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Ιουλίου 14, 2011, 09:12:24 am »
@sefe Οκ δεν το είχα δει αντιληφθει

έγραψα και πιο πάνω, ότι με τη λογική αυτή, τότε:
--να μην μοριοδοτούντε ούτε τα μεταπτυχιακά αφού και για αυτά δεν έχουν όλοι το παραδάκι,
--να μην μοριοδοτείται ούτε ο βαθμός πτυχίου αφού όντως κάποιοι δουλεύουν σπουδάζοντας παράλληλα και δεν αφιερώνουν τον ίδιο χρόνο στο διάβασμα
--να μην μοριοδοτούντε οι πολύτεκνοι αφού δεν έχουν όλοι την ίδια οικονομική ευχέρεια να κάνουν πολλά παιδιά.
-- να μην μοριοδοτείται ούτε το ίδιο το πτυχίο αφού δεν έχουν όλοι την οικονομική ανεση να σπουδάσουν!
Τελικά τι να μοριοδοτείται; με αυτή τη λογική τίποτα!

ένα θετικό βήμα θα είναι η αυτόματη απόδοση πιστοποίησης γνώσης ΗΥ & ξένης γλώσσας με την αποφοίτηση από το Γυμνάσιο και ύστερα από επιτυχείς εξετάσεις μέσα στο ίδιο το Γυμνάσιο (όχι να τα παίρνουν τα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2011, 09:14:02 am από killbill »

Αποσυνδεδεμένος snif

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Ιουλίου 14, 2011, 09:34:50 am »
++

Αποσυνδεδεμένος smaranda

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Ιουλίου 14, 2011, 10:44:37 am »
Συγγνώμη αν επαναλαμβάνω κάτι που λέχτηκε ήδη. Δεν προλαβαίνω να διαβάσω όλες τις απαντήσεις.
 Έχω διάβασμα . Για να πάρω άλλο ένα «χαρτί» , που …δεν είχα ευκαιρία και δυνατότητα να πάρω έως τώρα .

Είμαι στην κατηγορία των 40 +…στην οποία αναφέρθηκε κάποιος παραπάνω και όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είμαι «χωμένη» στα βιβλία χωρίς όμως , πέρα από το βασικό πτυχίο , να μπορέσω να πιστοποιήσω τις γνώσεις μου ( έως πριν λίγα χρόνια ).
Παρ όλα αυτά,  θεωρώ πως είναι απαραίτητο προσόν για έναν εκπαιδευτή η γνώση μιας ξένης γλώσσας και  ιδιαίτερα της αγγλικής γλώσσας (όπως και κάποιες γνώσεις πληροφορικής ).
Θέλουμε δεν θέλουμε … η παγκοσμιοποίηση έχει φτάσει και στην Ελλάδα .  :P

Προσωπικά δεν ξέρω πως θα τα κατάφερνα εάν δεν είχα βασικές γνώσεις αγγλικής γλώσσας τόσο στην αναζήτηση πληροφοριών  όσο και στην καθημερινότητα ακόμα ….
Κάποιος από σας μίλησε για τα χρήματα που θα πρέπει να διαθέσει κανείς για να αποκτήσει μια πιστοποίηση ξένης γλώσσας . Σας διαβεβαιώνω πως είναι εφικτή η απόκτηση του Lower έστω ,  μόνο με προσωπική μελέτη και άντε 3-4  ώρες φροντιστήριο . Αρκεί να υπάρχει θέληση.

Λεχτήκαν πολλά επίσης για τα προσόντα που θα πρέπει να έχει ένας καλός εκπαιδευτής. Μερικοί έκαναν χιούμορ (και μου έφτιαξαν την ημέρα )..άλλοι «μίλησαν» σοβαρά.
Μπορεί να ακουστεί λίγο κλισέ , αλλά …εγώ προσωπικά …δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο  ένας εκπαιδευτής ..που αγαπάει την δουλειά που κάνει ..να είναι αρνητικός στο να εξελιχτεί ο ίδιος και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Και κάτι άλλο. Μαζί με τα απαραίτητα προσόντα…. θα  έπρεπε να μοριοδοτηθεί  και η αγάπη και το μεράκι για την δουλειά αυτή … ίσως με περισσότερα μόρια απ οτιδήποτε άλλο  :)...
ΠΕ.Ο4.02

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:30:44 am »
Συγχαρητήρια smaranda για το σκεπτικό σου!! Αν όλοι σκέφτονταν έτσι δε θα είχε κανένα επιχείρημα κανένας υπουργός Παιδείας ή Οικονομικών να πληρώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον εκπ/κό σύμφωνα με αυτό που καλείται να κάνει!!!
Με συγκίνησες πρωί πρωί !!! Μπράβο!!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος killbill

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Ιουλίου 14, 2011, 11:39:04 am »
…εγώ προσωπικά …δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο  ένας εκπαιδευτής ..που αγαπάει την δουλειά που κάνει ..να είναι αρνητικός στο να εξελιχτεί ο ίδιος και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.
Τέτοιοι εκπαιδευτικοί δεν υπάρχουν. Δεν είναι δυνατόν να αγαπάς τη δουλειά σου και ταυτόχρονα να είσαι αρνητικός στο να εξελιχθεις!.
Ανέφερα και πιο πριν ότι όσοι είναι αρνητικοί σε αυτό το θέμα και ισχυρίζονται ότι οι ξένες γλώσσες δεν έχουν καμία σχέση με την εκπαίδευση και άρα δεν ειναι κάτι που θα πρέπει να μοριοδοτείται, το βλέπουν καθαρά από άποψη μορίων και τίποτα παραπάνω. Δεν το βλέπουν παιδαγωγικά δηλαδή. Σου λέει αν μοριοδοτηθεί και η γλώσσα ισως πεσω κάποιες θέσεις στους πίνακες!
Δεν είναι δυνατόν να μοριοδοτούντα οι γλώσσες σε όλες τις θέσεις του δημοσίου, εκτός από την εκπαίδευση.

Πάντως λυπάμαι που η ψηφοφορία εδώ στο forum δείχνει ότι οι γλώσσες είναι άσχετο κομμάτι με την εκπαίδευση. Δείχνει ότι το μόνο που βλέπουμε στην εκπαίδευση είναι τα ΜΟΡΙΑ για το πως θα διοριστούμε. Και αφού διοριστούμε γκρινιάζουμε και δεν μας αρεσει που μας βάλανε ένα κενό στο πρόγραμμα.

Από την άλλη είμαι αισιόδοξος γιατί με το Νέο Λύκειο και τον νέο νόμο, αυτά αλλάζουν και οι γλώσσες όχι απλά μοριοδοτούνται αλλά γίνονται προαπαιτούμενο προσόν διορισμού!

Και κάτι άλλο. Μαζί με τα απαραίτητα προσόντα…. θα  έπρεπε να μοριοδοτηθεί  και η αγάπη και το μεράκι για την δουλειά αυτή … ίσως με περισσότερα μόρια απ οτιδήποτε άλλο  :)...
Αυτό πίστεψέ με μοριοδοτείται καθημερινά από τα παιδιά στην τάξη!

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Ιουλίου 14, 2011, 12:30:37 pm »
Συγχαρητήρια smaranda για το σκεπτικό σου!! Αν όλοι σκέφτονταν έτσι δε θα είχε κανένα επιχείρημα κανένας υπουργός Παιδείας ή Οικονομικών να πληρώσει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τον εκπ/κό σύμφωνα με αυτό που καλείται να κάνει!!!
Με συγκίνησες πρωί πρωί !!! Μπράβο!!!

Μη το λες, μη το λες... κάτι θα μπορούσε να σκεφτεί. Κακή θέληση να υπάρχει...  :(

Και μερικές παρατηρήσεις ακόμη: Το "αν όλοι σκέφτονταν έτσι..." είναι πολύ ουτοπικό. Πιο ρεαλιστικό θα ήταν αν έγραφες: "αν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών σκέφτονταν έτσι..." Τότε όμως η πολιτική ηγεσία με τα παπαγαλάκια της θα "έδειχνε" την κακή μειοψηφία για κανόνα και θα έπειθε την κοινή γνώμη, αφού έχουμε την ροπή σαν Λαός να αναδεικνύουμε συνεχώς τα "μαύρα" πρόβατα και να τα παρουσιάζουμε για κανόνα...

Σαν κλάδος οι εκπαιδευτικοί έχουμε τα πιο ηθικά στοιχεία και αρκετή ευσυνειδησία , συγκρινόμενοι με όλους τους άλλους επαγγελματικούς κλάδους στην χώρα μας. Ακόμη και με τους ιερείς...

Α, συγνώμη οι γιατροί μας είναι κατά πλειοψηφία οι πιο ανιδιοτελείς και ευσυνείδητοι...  :P :P

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Ιουλίου 14, 2011, 12:50:24 pm »
αμ γιαυτό το λόγο Panos2 ανέφερα ΟΛΟΥΣ και όχι την πλειοψηφία....γιατί αν έγραφα "οι περισσότεροι¨" όλο και κάποιους λίγους θα έβρισκαν να κάνουν πάλι βούκινο την εκπ/κή κοινότητα...  :P :P

επίσης, μην ξεχνάς την creme de la creme των ευσυνείδητων εργαζομένων: τους εφοριακούς!!  ::) ::)   

(πάντως η αλήθεια είναι πως -δυστυχώς - και οι εκπ/κοί έχουν μεγάλα ποσοστά "μαύρων προβάτων".... )

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182676
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)