0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παιδιά, δεν είναι τόσο δύσκολα τα Γερμανικά όσο ακούγεται...Προσωπικά έχω διδάξει Γερμανικά, αν και είμαι ΠΕ06. Λοιπόν, στο φροντιστήριο που δίδασκα (προ αρκετών ετών) είχε φτειάξει η ιδιοκτήτρια ένα τμήμα εντατικών ειδικά για ενήλικες που έπρεπε να μάθουν τάχιστα τη γλώσσα.Με 6 ώρες την εβδομάδα (3 δίωρα, νομίζω) ξεκινούσε ένας ενήλικας από το τίποτα κι έφτανε να δώσει το πτυχίο του GOETHE Grundstufe σε μόλις 10 μήνες!Και ξέρετε κάτι; Ήταν και το πιο επιτυχημένο τμήμα του φροντιστηρίου! Χωρίς σκότωμα, με λογικό διάβασμα στο σπίτι...Και με λογικές τιμές πάντα. Σίγουρα συνέφερε πιο πολύ απ'τα ιδιαίτερα.Φυσικά αν ο καθηγητής είναι καλός, ...μερακλής κι όχι φραγκοφονιάς, νομίζω ότι μπορεί κανείς να απογειώσει τον χρόνο εκμάθησης ακόμη περισσότερο από 10 μήνες! Και να μάθει τη γλώσσα, ε; Όχι τα βασικά!Αυτά στο Ηράκλειο Κρήτης. Τώρα, στην Αθήνα, η αδερφή μου που είναι επί πτυχίω ΠΕ02, έμαθε Γερμανικά στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου και με τιμές πολύ πιο συμφέρουσες απ'ό,τι στα φροντιστήρια. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς φοιτητής.Το θέμα είναι βέβαια να σου τύχει και καλός και συνεπής καθηγητής, πράγμα που δεν συμβαίνει πάντα...Τώρα έδωσε για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, στο επίπεδο
Παράθεση από: Joanna Bear ΠΕ06 στις Αυγούστου 21, 2010, 09:39:21 pmΠαιδιά, δεν είναι τόσο δύσκολα τα Γερμανικά όσο ακούγεται...Προσωπικά έχω διδάξει Γερμανικά, αν και είμαι ΠΕ06. Λοιπόν, στο φροντιστήριο που δίδασκα (προ αρκετών ετών) είχε φτειάξει η ιδιοκτήτρια ένα τμήμα εντατικών ειδικά για ενήλικες που έπρεπε να μάθουν τάχιστα τη γλώσσα.Με 6 ώρες την εβδομάδα (3 δίωρα, νομίζω) ξεκινούσε ένας ενήλικας από το τίποτα κι έφτανε να δώσει το πτυχίο του GOETHE Grundstufe σε μόλις 10 μήνες!Και ξέρετε κάτι; Ήταν και το πιο επιτυχημένο τμήμα του φροντιστηρίου! Χωρίς σκότωμα, με λογικό διάβασμα στο σπίτι...Και με λογικές τιμές πάντα. Σίγουρα συνέφερε πιο πολύ απ'τα ιδιαίτερα.Φυσικά αν ο καθηγητής είναι καλός, ...μερακλής κι όχι φραγκοφονιάς, νομίζω ότι μπορεί κανείς να απογειώσει τον χρόνο εκμάθησης ακόμη περισσότερο από 10 μήνες! Και να μάθει τη γλώσσα, ε; Όχι τα βασικά!Αυτά στο Ηράκλειο Κρήτης. Τώρα, στην Αθήνα, η αδερφή μου που είναι επί πτυχίω ΠΕ02, έμαθε Γερμανικά στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου και με τιμές πολύ πιο συμφέρουσες απ'ό,τι στα φροντιστήρια. Και δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς φοιτητής.Το θέμα είναι βέβαια να σου τύχει και καλός και συνεπής καθηγητής, πράγμα που δεν συμβαίνει πάντα...Τώρα έδωσε για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας, στο επίπεδο
Με βάση τις δηλώσεις των ξενόγλωσσων τμημάτων του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ το επίπεδο Γ2 κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας δεν θα δημιουργηθεί πριν καταργηθεί η επάρκεια διδασκαλίας της γλώσσας...άρα αν θες την γνώμη μου δεν πρόκειται να δημιουργηθεί Γ2 επίπεδο σύντομα...Συμφωνώ απόλυτα συνάδελφε...Απ'το Διδασκαλείο το λένε και το ξαναλένε, ότι δηλαδή είναι θέμα χρόνου να δημιουργηθεί και τμήμα επιπέδου Γ2...Τώρα το πότε, είναι μια άλλη ιστορία... Κι εγώ λιγάκι δύσκολο το βλέπω...Πάντως, αν δεν υπάρχουν άλλες προσωπικές επιλογές, στο Διδασκαλείο είναι αρκετά οικονομικά, σημαντικό είναι να πέσει κανείς και σε φιλότιμο καθηγητή βέβαια...Αλλά αν ήμουν Αθήνα, θα το επέλεγα για την προετοιμασία και με λίγη παραπάνω προσωπική μελέτηθα έδινα τα πτυχία του Goethe Institut!
Θέλω να μάθω Γερμανικά μόνος μου γιατί λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπορώ να πάρω δάσκαλο. Τουλάχιστον να δω τι μπορώ να κάνω μόνος μου και στην πορεία να δω αν θα χρειαστώ δάσκαλο.Στόχος μου είναι να δώσω για