*

Αποστολέας Θέμα: Μια αποτίμηση της κινητοποίησης στο υπουργείο Παιδείας 26 Αυγούστου  (Αναγνώστηκε 5519 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gvardal

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Τα θετικά σημεία της χθεσινής ημέρας

1. Ότι καταφέραμε να κάνουμε μια σχετικά αξιοπρεπή κινητοποίηση εν μέσω θέρους και καύσωνα
2. Ότι για πρώτη φορά βγήκαμε ενωμένοι όλοι οι διοριστέοι και κινηθήκαμε μαζί
3. Η παρουσία άλλων αδιόριστων και κάποιων μόνιμων που μας συμπαραστέκονται και ενώνονται μαζί μας στο αίτημα για μαζικούς διορισμούς. Φαίνεται ότι ένα κοινό μέτωπο αδιόριστων, διοριστέων, μονίμων έχει αρχίσει να χτίζεται ακόμα και εάν οι ομοσπονδίες εξακολουθούν να μας γυρνάνε την πλάτη.
Επίσης είχαν παρουσία κάποιοι σύλλογοι γονέων που είχαν καλέσει την ίδια μέρα
4. Η δυναμικότητα και η αποφασιστικότητα των συγκεντρωμένων που ήταν αυτή που τελικά επέβαλλε τη συνάντηση μας με την υφυπουργό που στην αρχή αρνήθηκε να μας δει.
5. Το γεγονός ότι το θέμα βγήκε επιτέλους στο προσκήνιο και αναγκάστηκαν τα ΜΜΕ να αναφερθούν στο ζήτημα των διοριστέων και των κενών στα σχολεία

Στα αρνητικά

1. Η μικρή συμμετοχή για τη σπουδαιότητα της κατάστασης. Αλήθεια δεν μπορώ να καταλάβω τι πρέπει να συμβεί για να κινητοποιηθούν κάποιοι?

Κατά τα άλλα το Υπουργείο έδειξε για άλλη μια φορά αλαζονεία και κυνισμό. Αφού μας άφησαν να ψηνόμαστε για ώρες όταν τελικά δέχθηκαν μία αντιπροσωπεία μας έστειλαν ένα Γενικό Γραμματέα(Κουλαηδής) νομίζω στον οποίο θα λέγαμε τα αιτήματα μας και αυτός θα αναλάμβανε να τα διαβιβάσει στην υπουργό... Εμείς δεν δεχθήκαμε να δούμε κανένα παρατρεχάμενο και επιμείναμε ότι θέλαμε να δούμε την υπουργό. Εδώ το καραγκιοζιλίκι έφτασε σε άλλα επίπεδα. Η υπουργός μία έλειπε, μία ήταν σε σύσκεψη. Έφτασαν στο σημείο να κλειδώσουν τις πόρτες των διαδρόμων και να τοποθετήσουν άντρες της ασφάλειας από πίσω προκειμένου να μην επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το γραφείο της Διαμαντοπούλου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Να τονίσω ότι ενώ ήταν μεγάλη πρόκληση η παράταξη των ΜΑΤ στην είσοδο, κι ενώ όλα ήταν ήρεμα πριν.. η παιδιαρίστικη αντίδραση του "να σπάσουμε την πόρτα" δεν είχε κανένα νόημα και δεν εξυπηρετούσε απολύτως τίποτα.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
Εγώ θέλω να σταθώ λίγο περισσότερο στα θετικά, όχι γιατί είμαι φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, αλλά γιατί καμιά φορά και εμείς αυτομαστιγωνόμαστε περισσότερο από ότι πρέπει, αν και πιστεύω και εγώ ότι χρειάζεται μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα από όλους μας, όπου κι αν βρισκόμαστε.
Πότε έχει ξαναγίνει κινητοποίηση 26/8 και μάλιστα ναπάρεικαι τέτοια έκταση και να έχει και δυναμισμό;;; Η προχθεσινή συνάντηση της ΔΟΕ με Διαμαντοπούλου ήταν στην πραγματικότητα μια προσπάθεια να βγει το υπουργείο με την ΠΑΣΚΕ χέρι χέρι και να δώσουν ένα κλίμα ότι όλα καλά (βλ την ανακοίνωση που ακολούθησε) και να μη δοθεί σημασία στη χθεσινή κινητοποίηση. Αυτό, όμως, "έσπασε" και φάνηκε και σε αυτούς ότι δε θα είναι εύκολα τα πράγματα. Όπως την προηγούμενη χρονιά η Διαμαντοπούλου νόμιζε ότι με τη συνεργασία των ΜΜΕ θα λέει ό,τι θέλει χωρίς απάντηση και τελικά από το Ι.Μ.Ε. μέχρι τη ΝΕΤ και από την Αθήνα μέχρι τη
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2010, 02:44:57 pm από CHRISOYLA »

Αποσυνδεδεμένος ngdek

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Να τονίσω ότι ενώ ήταν μεγάλη πρόκληση η παράταξη των ΜΑΤ στην είσοδο, κι ενώ όλα ήταν ήρεμα πριν.. η παιδιαρίστικη αντίδραση του "να σπάσουμε την πόρτα" δεν είχε κανένα νόημα και δεν εξυπηρετούσε απολύτως τίποτα.
συμφωνώ με Chrisoyla ότι το σπάσιμο της πόρτας είναι δήλωση προθέσεων, περισσότερο συμβολική κίνηση, έτσι αναγκάστηκε να κατέβει ένας αρμόδιος 'αναρμόδιος' Πανάρετος. Και επίσης στο βίντεο φαίνεται ότι τα ματ δεν επιτίθενται με το σπάσιμο ης πόρτας, αλλά με το που οι αδιόριστοι περνούν στο προαύλιο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Joanna Bear

• Ιστορικό μέλος
  • ...and the Truth shall set you free.
    • Προφίλ
Κι όμως (δυστυχώς), τέτοια θέλουν τα κανάλια, για να δώσουν λίγη σημασία, σπάσιμο πορτών, ...κεφαλών ( ;D ;D ;D) κ.ά.!

Όντως, ήταν μια πολύ καλή συμβολική κίνηση, τουλάχιστον είχε κάποιο αποτέλεσμα.
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
μπραβο και ευχαριστουμε τους παροντες στην κινητοποιηση.Εκκληση: οσοι ζειτε στην Αθηνα ή κοντα σε αυτην ειναι αναγκη να συμμετε χετε στις κινητοποιησεις. Ετσι θα ξεσηκωθει και αλλος κοσμος απο την υπολοιπη Ελλαδα και θα πραγματοποιηθουν δυναμικες κινητοποιησεις, που μονο αυτες φοβουνται οι πολιτικοι γιατι ενημερωνουν και αφυπνιζουν το λαο.Τωρα που μας εχουν αναγκη, τωρα πρεπει να τους ταρακουνησουμε.

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
συμφωνώ με Chrisoyla ότι το σπάσιμο της πόρτας είναι δήλωση προθέσεων, περισσότερο συμβολική κίνηση, έτσι αναγκάστηκε να κατέβει ένας αρμόδιος 'αναρμόδιος' Πανάρετος. Και επίσης στο βίντεο φαίνεται ότι τα ματ δεν επιτίθενται με το σπάσιμο ης πόρτας, αλλά με το που οι αδιόριστοι περνούν στο προαύλιο.

Εκεί ήμουν και ξέρω τι έγινε. Αλλά επιμένω, τη συγκεκριμένη στιγμή ήταν παιδιαρίστικη αντίδραση, όσο κι αν θέλουμε να το ωραιοποιήσουμε ως "δήλωση προθέσεων" κλπ.
Τέλος πάντων, δεν ήταν αυτό το βασικό της ημέρας, αλλά η προκλητική άρνηση των "αρμόδιων" του υπουργείου.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Lila_86

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Πιστεύω ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει,αν δεν δυναμίτιζε την ατμόσφαιρα η παρουσία των ματ.Μια χαρά καθόμασταν εκεί-μέσα στη ζέστη-,μέχρι που έγινε αυτο.Τραμπούκοι δεν είμαστε,αλλά είναι κρίμα κι άδικο όλο αυτό.....Η οργή ξεχείλισε πια...Να προσθέσω ότι ήταν μια αρκετά καλή κινητοποίηση,αν και θα έπρεπε να ήμασταν περισσότεροι.Αποκορύφωμα ήθους και με ουσιαστικά επιχειρήματα ο κύριος που μίλησε με τον Πανάρετο,εκπροσωπόντας το σύλλογο γονέων παιδιών με ειδικές ανάγκες.Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε δίπλα μας.
Κρίση είναι όταν ο λαός είναι περικυκλωμένος από τη φτώχεια και.....την αστυνομία.-Ανώνυμος-

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Και πιστεύω και το εξής:
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ να πάμε στο Υπουργείο, δεν θα ακουστούμε!
Να μην το γελάτε καθόλου!
Αυτοί δεν θέλουν να χαλά η ΕΙΚΟΝΑ της ομαλότητος και κυρίως δεν θέλουν να προβάλλεται η όλη αντίδραση και εντός και εκτός Ελλάδος!
Όλοι θα δώσουμε λόγο μια μέρα για όσα λέμε και κάνουμε, κρυφά και φανερά, μικρά και μεγάλα, το πιστεύουμε δεν το πιστεύουμε. Γι'αυτό, προσοχή.

Αποσυνδεδεμένος haroulalki

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
και η μικρη συμμετοχη. Οι παλιοτεροι λενε οτι μαζευονταν 2-3000 αναπληρωτες εξω απο το υπουργειο οτν διεκδικουσαν κατι.Εμεις αν ημαστε τοσοι, λετε δε θα εβγαινε η ιδια η διαμαντοπουλου;

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Και πιστεύω και το εξής:
ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΡΑΚΤΕΡ να πάμε στο Υπουργείο, δεν θα ακουστούμε!
Να μην το γελάτε καθόλου!
Αυτοί δεν θέλουν να χαλά η ΕΙΚΟΝΑ της ομαλότητος και κυρίως δεν θέλουν να προβάλλεται η όλη αντίδραση και εντός και εκτός Ελλάδος!

Να προσθέσω ότι θα πρέπει να είναι εκεί έξω όχι 100, αλλά τουλάχιστον 10.000.
(Richard P. Feynman ?)

(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Παιδιά ήμουν κι εγώ εκεί και είχα την μεγάλη απορία....μόνο αυτοί οι περίπου 100 άνθρωποι χάσανε διορισμό....;;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ;;;!!!

Όσο για τα ΜΑΤ....ε....στο τέλος όταν ήρθε και η δεύτερη παρτίδα από δαύτους απλά μας πιάσανε τα γέλια!!!! Είναι χυδαίοι οι άνθρωποι...μέχρι που ένας ραδιοφωνικός σταθμός (δεν άκουσα ποιος) είπε πως κρατούσαμε τους υπαλλήλους του Υπουργείου σε ομηρία!!!!! ??? ??? ??? ???

Ακούς Στέλιο....;;;;;  ??? ??? ??? ???
Μιλήστε και σε όλουςν τους γνωστούς σας....ο κόσμος που είναι εκτός κλάδου δεν ξέρει...ψαρώνει απ'τις βλακείες και την λάσπη που ρίχει το Υπουργείο!!!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Σίγουρα...
Τι να σας πω, ρε παιδιά, μόλις τακτοποιήσω μια πολύ σοβαρή εκκρεμότητα εδώ στο Ηράκλειο, είμαι διατεθειμένη και Αθήνα ν'ανεβώ,
το ξέρω ότι τη μαζικότητα δεν τη φοβούνται, την ΤΡΕΜΟΥΝ!!!
Αλλά φανταστείτε να'ρθουμε οι Κρητικοί και να μην έρθουν οι Αθηναίοι...

Πώς μπορεί να διασφαλιστεί η συμμετοχή όλων μας; Αν υπογράφαμε κάπου  ???, δεν ξέρω τι να σκεφτώ...
Εκεί όντως πρέπει να φανούμε όλοι, όλες οι ΧΙΛΙΑΔΕΣ που είμαστε...
Ο κόσμος δεν έχει ιδέα, ειδικά για τον αριθμό μας, νομίζουν ότι είναι πολύ περιορισμένος.

Και τότε είναι σίγουρο ότι όχι η Υπουργός, αλλά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα βγει να μας συναντήσει!
Υ.Γ.: Κι άμα δεν τα καταλάβει στα ...Ελληνικά, εμείς της Αγγλικής θα του τα πούμε και στα ...Εγγλέζικα, μπας και βγάλουμε άκρη! ;D ;D ;D
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 27, 2010, 03:23:53 pm από Joanna Bear ΠΕ06 »

Αποσυνδεδεμένος fotini18

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Θα σας πω κι εγώ ένα παράπονό μου: Συνέχεια βλέπω τις ίδιες φάτσες, βέβαια σ' αυτή τη συγκέντρωση είχα τη χαρά να γνωρίσω δύο αξιόλογους συναδέλφους!  Νομίζω πως το Σάββατο πρέπει να είμαστε περισσότεροι και να μην επαναπαύεται ο καθένας σκεπτόμενος ότι ο ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη ή ότι η συγκέντρωση δε θα φαίνεται μικρότερη από τη δική του απουσία! Εξάλλου, πολλοί από τους συναδέλφους μιλάνε για ομόνοια και ομοψυχία αλλά πολύ φοβάμαι ότι είναι μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρυσμα ΑΝ λέγονται μέσω διαδικτύου με φόντο μια παραλία...
Αχ, Ελλάδα σ' αγαπώ...!!!

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Συνεχώς ξεψυχάει...(Δημήτρης Χορν)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182687
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 656
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)