*

Αποστολέας Θέμα: Oργανική πότε;  (Αναγνώστηκε 6464 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Oργανική πότε;
« στις: Αυγούστου 28, 2010, 12:34:35 pm »
Εχω καταμπερδευτεί και θέλω τη βοήθεια σας! Οι νεοδιόριστοι πότε θα πάρουμε οργανική; Στον τρίτο χρόνο ή υπάρχει περίπτωση να την πάρουμε αμέσως; Από ό,τι έχω καταλάβει τα 2 πρώτα χρόνια θα έίμαστε στη διάθεση και δεν πρόκειται να πάρουμε οργανική πριν το τέλος της διετίας. Αν κάνω λάθος διαφωτίστε με....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Oργανική πότε;
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:41:08 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 28, 2010, 12:37:29 pm »
Οι νεοδιόριστοι παίρνουν οργανική το 2ο έτος διορισμού τους (φυσικά αν υπάρχει διαθέσιμη οργανική στην περιοχή που υπηρετούν).

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 28, 2010, 12:42:16 pm »
Εχω καταμπερδευτεί και θέλω τη βοήθεια σας! Οι νεοδιόριστοι πότε θα πάρουμε οργανική; Στον τρίτο χρόνο ή υπάρχει περίπτωση να την πάρουμε αμέσως; Από ό,τι έχω καταλάβει τα 2 πρώτα χρόνια θα έίμαστε στη διάθεση και δεν πρόκειται να πάρουμε οργανική πριν το τέλος της διετίας. Αν κάνω λάθος διαφωτίστε με....

Ναι, τα 2 πρώτα χρόνια θα είστε στη διάθεση. Στο τέλος του 2ου χρόνου θα έχετε δικαίωμα να κάνετε αίτηση για οριστική τοποθέτηση, δηλ. οργανική.

Αποσυνδεδεμένος Recoba

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:02:30 pm »
Οι νεοδιόριστοι (όπως και οι μετατιθέμενοι!) παίρνουν οργανική όποτε βρουν.
π.χ. γνωρίζω εκπ/κο με 20-ετή υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση που δεν έχει οργανική! (Φυσικά το έχει επιδιώξει να μην εχει οργανική, και λόγω "προσφοράς" εκπ/κών του κλάδου του στην περιοχή του το καταφέρνει κάθε χρόνο)

Οργανική νομίζω μπορεί να πάρεις και από το πρώτο έτος φέτος δηλαδή, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ίσως είναι θέμα ερμηνείας... Ο νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος, όχι στη διάθεση, μην τα μπερδεύουμε ioanna89.

Μην αγχώνεσαι πάντως marita. Ισχύει σίγουρα η 3-τία (πραγματικής υπηρεσίας λέει ο νόμος) που δεν μπορείς να μετατεθείς σε άλλη περιοχή, ενώ τα υπόλοιπα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν (όπως πώς γίνεται ο τριπλασιασμός των μορίων του 3ου έτους όταν είσαι σε διαφορετικά σχολεία κάθε χρόνο, τι σημαίνει πραγματική υπηρεσία κι αν αυτή συμπεριλαμβάνει επαπειλούμενες αναρρωτικές άδειες, εκπ/κές άδειες κτλ) θα λυθούν εν καιρώ με υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους ή κάτι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:41:08 »

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:14:24 pm »
π.χ. γνωρίζω εκπ/κο με 20-ετή υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση που δεν έχει οργανική! (Φυσικά το έχει επιδιώξει να μην εχει οργανική, και λόγω "προσφοράς" εκπ/κών του κλάδου του στην περιοχή του το καταφέρνει κάθε χρόνο)

Οργανική νομίζω μπορεί να πάρεις και από το πρώτο έτος φέτος δηλαδή, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ίσως είναι θέμα ερμηνείας... Ο νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος, όχι στη διάθεση, μην τα μπερδεύουμε ioanna89.

Μην αγχώνεσαι πάντως marita. Ισχύει σίγουρα η 3-τία (πραγματικής υπηρεσίας λέει ο νόμος) που δεν μπορείς να μετατεθείς σε άλλη περιοχή, ενώ τα υπόλοιπα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν (όπως πώς γίνεται ο τριπλασιασμός των μορίων του 3ου έτους όταν είσαι σε διαφορετικά σχολεία κάθε χρόνο, τι σημαίνει πραγματική υπηρεσία κι αν αυτή συμπεριλαμβάνει επαπειλούμενες αναρρωτικές άδειες, εκπ/κές άδειες κτλ) θα λυθούν εν καιρώ με υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους ή κάτι άλλο.

Καθόλου δεν τα μπερδεύουμε. Λέει και τα δύο (άλλο το ένα, άλλο το άλλο). Ο νέος νόμος είναι σαφής για το πότε δικαιούται να πάρει ο νεοδιόριστος οργανική. Διάβασε τη σχετική παρ/φο του άρθρου 9, καθώς και την πρόσφατη εγκύκλιο για τις τοποθετήσεις.

http://www.pde.gr/2010/analhpshyphresias2010.pdf
Σελ. 2, Τοποθέτηση εκπαιδευτικών,
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2010, 01:20:17 pm από ioanna89 »

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:19:22 pm »
  Εμάς ο διευθυντής προχθές μας είπε ότι και το δεύτερο χρόνο θα μπορούμε να πάρουμε οργανική (φαντάζομαι εφόσον υπάρχουν οργανικά κενά στον κλάδο μας).   Τώρα αν το διάβασε κάπου συγκεκριμένα ή αν το ερμηνεύει έτσ κατά την κρίση του, αυτό δεν το ξέρω...

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:19:49 pm »
Ο νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος,

Έτσι και αλλιώς, πριν το νέο νόμο δηλαδή, τα 2 πρώτα χρόνια κάθε εκπαιδευτικός είναι δόκιμος. Μέχρι τώρα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι λόγω του νέου νόμου) μπορούσες και μετά τον πρώτο χρόνο, από την στιγμή που είχες υπηρετήσει την προσωρινή σου τοποθέτηση, να πάρεις οργανική.
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος Pixie

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:31:36 pm »
Ο νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος,

Έτσι και αλλιώς, πριν το νέο νόμο δηλαδή, τα 2 πρώτα χρόνια κάθε εκπαιδευτικός είναι δόκιμος. Μέχρι τώρα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι λόγω του νέου νόμου) μπορούσες και μετά τον πρώτο χρόνο, από την στιγμή που είχες υπηρετήσει την προσωρινή σου τοποθέτηση, να πάρεις οργανική.

Ναι. Το δικαίωμα οριστικής τοποθέτησης δε σχετίζεται με το χρόνο της 2ετούς δοκιμαστικής υπηρεσίας (που ίσχυε ήδη). Μέχρι τώρα οι νεοδιόριστοι τοποθετούνταν προσωρινά τον πρώτο χρόνο και είχαν δικαίωμα να κάνουν δήλωση για οργανική θέση στο τέλος της πρώτης χρονιάς,  είτε στην περιοχή διορισμού είτε στην περιοχή όπου είχαν μετατεθεί.
Τώρα το δικαίωμα για οριστική τοποθετηση δίνεται στο τελος του 2ου χρόνου και το δικαίωμα αίτησης μετάθεσης τον 3ο χρόνο.

Αποσυνδεδεμένος Recoba

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:34:54 pm »

Καθόλου δεν τα μπερδεύουμε. Λέει και τα δύο (άλλο το ένα, άλλο το άλλο). Ο νέος νόμος είναι σαφής για το πότε δικαιούται να πάρει ο νεοδιόριστος οργανική. Διάβασε τη σχετική παρ/φο του άρθρου 9, καθώς και την πρόσφατη εγκύκλιο για τις τοποθετήσεις.

http://www.pde.gr/2010/analhpshyphresias2010.pdf
Σελ. 2, Τοποθέτηση εκπαιδευτικών,
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 28, 2010, 01:38:58 pm από Recoba »

Αποσυνδεδεμένος marita

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 28, 2010, 01:39:17 pm »
Εμάς ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας που παρουσιάστηκα μάς είπε πως με το που θα τοποθετηθούμε να μην βιαστούμε να νοικιάσουμε, γίατι μπορεί σε λίγες μέρες να μας πάρουν από το σχολείο που μας τοποθέτησαν και να μας βάλουν σε κενη θέση, οχι αποκλειστικά της περιοχής που διοριστήκαμε ( από Δ' να μας πάνε Α' πχ). Οτι τώρα κάποιοι από εμάς θα καλύψουν λειτουργικά κενά και του χρόνου θα ξανακληθούμε να κάνουμε δήλωση προτιμήσεων. Κοινώς....χαζομάρες. Από ό,τι κατάλαβα θα έχουμε πολύ τρέξιμο. Κανονικά θα έπρεπε να ξέρουμε πού θα είμαστε για να αρχίσουμε σιγά- σιγά να τακτοποιούμαστε.
Και μία μεγάλη απορία: Ο θεσμός του μέντορα πώς θα λειτουργήσει, παρακαλώ, αν είμαστε κάθε χρόνο σε διαφορετικά σχολεία;;;Και για ποιο λόγο η υποχρεωτική τριετία αφου δεν είμαστε σε ίδιο σχολείο; Τι εξυπηρετεί λοιπόν αυτό, πέρα από τη δική μας ταλαιπωρία; Να χαιρόμαστε την άχρηστη υπουργό μας που δεν ξέρει τι της γίνεται....

Αποσυνδεδεμένος penny_ct

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ70
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 28, 2010, 06:48:32 pm »

Και για ποιο λογο το κανει αυτο????    ??? ::) ??? ::)   Ειναι καλυτερο να καλυπτεις λειτουργικο κενο??

Οταν καλυπτει καποιος λειτουργικο κενο, ειναι στη διαθεση??

Αποσυνδεδεμένος LK

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ80
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 28, 2010, 06:57:38 pm »
Οι πρωτοδιόριστοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενά. Το πότε θα πάρεις οργανική θέση εξαρτάται από την περιοχή. Αν πας σε περιοχή υψηλής ζήτησης δεν είναι εύκολο να τοποθετηθείς αμέσως σε οργανικό κενό. Μόνο οι πρωτοδιόριστοι που δηλώνουν δυσπρόσιτο έχουν οργανικό κενό.

Μονάχα η πραγματικότητα μπορεί να μας μάθει πώς την πραγματικότητα ν’ αλλάξουμε
                                                           Μ. Μπρεχτ

Αποσυνδεδεμένος despoina25

• Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 28, 2010, 07:48:40 pm »
Οι πρωτοδιόριστοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενά. Το πότε θα πάρεις οργανική θέση εξαρτάται από την περιοχή. Αν πας σε περιοχή υψηλής ζήτησης δεν είναι εύκολο να τοποθετηθείς αμέσως σε οργανικό κενό. Μόνο οι πρωτοδιόριστοι που δηλώνουν δυσπρόσιτο έχουν οργανικό κενό.

Από φέτος όμως, ακόμη και όσοι δηλώσαμε δυσπρόσιτα στις προτιμήσεις μας, δεν πρόκειται να πάρουμε οργανική. Και αυτό είναι άδικο, γιατί όσοι δήλωναν πέρισυ ονομαστικά δυσπρόσιτα στην αίτηση διορισμού ήξεραν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ότι θα είναι κάπου σίγουρα για 2 χρόνια.  Φέτος ακόμη και όσοι έχουν τη διάθεση και τη δυνατότητα να μείνουν σε ένα δυσπρόσιτο για 2-3 χρόνια, πιθανότητα δε θα μπορέσουν να το κάνουν, γιατί αν καλύψουν απλά ένα λειτουργικό κενό, ποιος τους εγγυάται ότι θα υπάρχει κενό στο ίδιο σχολείο και του χρόνου;  Νομίζω τελικά ότι η τριετία, έτσι όπως θεσπίστηκε, δεν προσφέρει καμία σταθερότητα στο σχολικό περιβάλλον. Δημιουργεί απλά εκπαιδευτικούς-νομάδες.
     Σκεφτείτε ότι μέχρι πέρισυ ήταν πολλοί αυτοί που διορίζονταν σε δυσπρόσιτα και έμεναν εκεί τουλάχιστον 2 χρόνια. Τώρα όμως που κανείς δεν παίρνει σίγουρη θέση σε σχολείο, η τριετία δεν ευνοεί ούτε αυτούς που θέλουν να μείνουν κάπου περισσότερο. Η τριετία, επομένως, δεν ενοχλεί μόνο όσους θα επιθυμούσαν να πάρουν μετάθεση σε ένα χρόνο. Είναι σαν να τιμωρεί το υπουργείο ακόμη και αυτούς που θα μπορούσαν ενδεχομένως, ελλείψει οκογενειακών και άλλων υποχρεώσεων, να μείνουν κάπου περισσότερο καιρό και να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών. Αν π.χ. κάποιος τοποθετηθεί στη Χάλκη και θέλει να μείνει και του χρόνου στη Χάλκη, με το υπάρχον νομοσχέδιο πιθανότατα να μην το καταφέρει, καθώς μπορεί τον επόμενο χρόνο να κληθεί να καλύψει ένα κενό στο Αγαθονήσι.
    Εγώ ειλικρινά είμαι πρόθυμη να μείνω εκεί όπου θα τοποθετηθώ παραπάνω από ένα χρόνο, κι ας πάω στο πιο "δυσπρόσιτο' νησί! Το θέλω και φαντάζομαι αυτό έχουν ανάγκη και οι μαθητές των σχολείων αυτών. Αν όμως είναι να βρίσκομαι κάθε χρόνο και σε άλλο νησί, ποιος οφελείται;

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 28, 2010, 07:50:44 pm »
 Από φέτος όμως, ακόμη και όσοι δηλώσαμε δυσπρόσιτα στις προτιμήσεις μας, δεν πρόκειται να πάρουμε οργανική.
Σοβαρά;;;;;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182671
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144