0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εχω καταμπερδευτεί και θέλω τη βοήθεια σας! Οι νεοδιόριστοι πότε θα πάρουμε οργανική; Στον τρίτο χρόνο ή υπάρχει περίπτωση να την πάρουμε αμέσως; Από ό,τι έχω καταλάβει τα 2 πρώτα χρόνια θα έίμαστε στη διάθεση και δεν πρόκειται να πάρουμε οργανική πριν το τέλος της διετίας. Αν κάνω λάθος διαφωτίστε με....
Οι νεοδιόριστοι (όπως και οι μετατιθέμενοι!) παίρνουν οργανική όποτε βρουν. π.χ. γνωρίζω εκπ/κο με 20-ετή υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση που δεν έχει οργανική! (Φυσικά το έχει επιδιώξει να μην εχει οργανική, και λόγω "προσφοράς" εκπ/κών του κλάδου του στην περιοχή του το καταφέρνει κάθε χρόνο)Οργανική νομίζω μπορεί να πάρεις και από το πρώτο έτος φέτος δηλαδή, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ίσως είναι θέμα ερμηνείας... Ο νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος, όχι στη διάθεση, μην τα μπερδεύουμε ioanna89.Μην αγχώνεσαι πάντως marita. Ισχύει σίγουρα η 3-τία (πραγματικής υπηρεσίας λέει ο νόμος) που δεν μπορείς να μετατεθείς σε άλλη περιοχή, ενώ τα υπόλοιπα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν (όπως πώς γίνεται ο τριπλασιασμός των μορίων του 3ου έτους όταν είσαι σε διαφορετικά σχολεία κάθε χρόνο, τι σημαίνει πραγματική υπηρεσία κι αν αυτή συμπεριλαμβάνει επαπειλούμενες αναρρωτικές άδειες, εκπ/κές άδειες κτλ) θα λυθούν εν καιρώ με υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους ή κάτι άλλο.
Ο νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος,
Παράθεση από: Recoba στις Αυγούστου 28, 2010, 01:02:30 pmΟ νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος, Έτσι και αλλιώς, πριν το νέο νόμο δηλαδή, τα 2 πρώτα χρόνια κάθε εκπαιδευτικός είναι δόκιμος. Μέχρι τώρα (δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι λόγω του νέου νόμου) μπορούσες και μετά τον πρώτο χρόνο, από την στιγμή που είχες υπηρετήσει την προσωρινή σου τοποθέτηση, να πάρεις οργανική.
Παράθεση από: Recoba στις Αυγούστου 28, 2010, 01:02:30 pmΟι νεοδιόριστοι (όπως και οι μετατιθέμενοι!) παίρνουν οργανική όποτε βρουν. π.χ. γνωρίζω εκπ/κο με 20-ετή υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση που δεν έχει οργανική! (Φυσικά το έχει επιδιώξει να μην εχει οργανική, και λόγω "προσφοράς" εκπ/κών του κλάδου του στην περιοχή του το καταφέρνει κάθε χρόνο)Οργανική νομίζω μπορεί να πάρεις και από το πρώτο έτος φέτος δηλαδή, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ίσως είναι θέμα ερμηνείας... Ο νέος νόμος 3848/2010 πάντως λέει ότι για δύο χρόνια είσαι δόκιμος, όχι στη διάθεση, μην τα μπερδεύουμε ioanna89.Μην αγχώνεσαι πάντως marita. Ισχύει σίγουρα η 3-τία (πραγματικής υπηρεσίας λέει ο νόμος) που δεν μπορείς να μετατεθείς σε άλλη περιοχή, ενώ τα υπόλοιπα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν (όπως πώς γίνεται ο τριπλασιασμός των μορίων του 3ου έτους όταν είσαι σε διαφορετικά σχολεία κάθε χρόνο, τι σημαίνει πραγματική υπηρεσία κι αν αυτή συμπεριλαμβάνει επαπειλούμενες αναρρωτικές άδειες, εκπ/κές άδειες κτλ) θα λυθούν εν καιρώ με υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους ή κάτι άλλο.Καθόλου δεν τα μπερδεύουμε. Λέει και τα δύο (άλλο το ένα, άλλο το άλλο). Ο νέος νόμος είναι σαφής για το πότε δικαιούται να πάρει ο νεοδιόριστος οργανική. Διάβασε τη σχετική παρ/φο του άρθρου 9, καθώς και την πρόσφατη εγκύκλιο για τις τοποθετήσεις.http://www.pde.gr/2010/analhpshyphresias2010.pdfΣελ. 2, Τοποθέτηση εκπαιδευτικών,
Οι νεοδιόριστοι (όπως και οι μετατιθέμενοι!) παίρνουν οργανική όποτε βρουν. π.χ. γνωρίζω εκπ/κο με 20-ετή υπηρεσία στη δημόσια εκπαίδευση που δεν έχει οργανική! (Φυσικά το έχει επιδιώξει να μην εχει οργανική, και λόγω "προσφοράς" εκπ/κών του κλάδου του στην περιοχή του το καταφέρνει κάθε χρόνο)
Οι πρωτοδιόριστοι τοποθετούνται προσωρινά σε κενά. Το πότε θα πάρεις οργανική θέση εξαρτάται από την περιοχή. Αν πας σε περιοχή υψηλής ζήτησης δεν είναι εύκολο να τοποθετηθείς αμέσως σε οργανικό κενό. Μόνο οι πρωτοδιόριστοι που δηλώνουν δυσπρόσιτο έχουν οργανικό κενό.
Από φέτος όμως, ακόμη και όσοι δηλώσαμε δυσπρόσιτα στις προτιμήσεις μας, δεν πρόκειται να πάρουμε οργανική.