*

Αποστολέας Θέμα: Στάση καθηγητή για να επιβάλλεται στην Α' Γυμνασίου  (Αναγνώστηκε 21184 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Στάση καθηγητή για να επιβάλλεται στην Α' Γυμνασίου
« Απάντηση #28 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 05:19:01 pm »
άχου μωρέεεε, πάρτο αλλιώς, δεν φταίνε τ' αγγλικά ως γλώσσα αν δεν τα πας καλά με την καθηγήτριά σου.

Πάντως για να λέμε την αλήθεια, δεν είναι εντελώς λάθος η καθηγήτριά σου. Και θα σου εξηγήσω γιατί : το ότι έχετε κάποια πιστοποιητικά - γιατί πτυχια δεν είναι - τύπου ΡΕΤ δε σημαίνει ότι ξέρετε αγγλικά ( ή οποιαδήποτε γλώσσα εδώ που τα λέμε ) ακόμα κι αν έχετε πετυχει 100% σ΄αυτά.  Μη με παρεξηγείς, δε λέω ότι δεν ξέρετε τίποτα ή ότι κάποιοι από όλους εσάς που τα πήρατε - και καλώς προσαπθήσατε - δεν σκαμπάζετε μία. Κάθε άλλο, και ειναι αξιοσέβαστη η προσπάθεια του όποιου μαθητή να ενισχυσει τη γλωσσομάθειά του. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει εξ ορισμού ότι ξέρετε την γλώσσα. (πχ ποιος είναι ο συγκριτικός και υπερθετικός του super? )  - είμαι σίγουρη ότι "κόλλησες" τώρα κι όμως ειναι κάτι τόσο απλό και βασικό - καθώς το μαθαίνεις μαζί με το good-better-best , bad - worse- worst. 

Τούτου λεχθέντος λοιπόν, θα σου πω και το εξής : οταν λές στον καθηγητή σου " αυτό το ξέρω ήδη" αμέσως και προφανώς χωρίς να το θέλεις τον βάζεις στη γωνία και είναι σα να του λες " ρε μεγάλε, σιγά τι θα μας πεις που δεν το ξέρουμε ήδη". Αυτό κάποιοι το αντιλαμβάνονται χαλαρά και σου εξηγούν πως πρώτον δεν είναι απολύτως στο χέρι τους τι θα σου διδάξουν ( υπάρχει συγκεκριμένη ύλη πχ που επιβάλλει το υπουργείο ) και πως δεύτερον, θα προσπαθήσει όσο το δυνατόν καλύτερα να σου καλύψει κάποια κενά που ίσως έχεις, να σου μάθει ακόμα καλύτερα αυτά που λες ότι ξέρεις και φυσικά να σου μάθει και κανα δυο πραγματάκια ακόμα.  Υπάρχουν όμως και άλλοι που με το που σε ακουν να λες " αααα αυτά τα ξέρω ήδη" τα "παιρνουν στο κρανίο" για΄τι σου λέει " τούτη δω με αμφισβητεί ευθέως" , " θέλει να μου την πει" , " το παίζει αρχηγόπουλο" και ένα σωρό άλλο.
Δε λέω ότι έτσι είναι, αλλά ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μεταφράσει αυτό που λες με διαφορετικό τρόπο. Και αυτή του η "μετάφραση" μπορεί να οδηγήσει σε ένα σωρό παρεξηγήσεις μετά.

Τώρα, όσον αφορά στην... αγγλικού σου, για΄τι δεν το συζητάς μαζί της; Γιατί ας πούμε, οχι με καταγγελτικό ύφος, αλλά πάντα με ήρεμους τόνους , δεν της λες αυτά που γράφεις εδώ : ότι δλδ το μάθημα σου αρέσει αλλά  θα ήθελες να σε εξετάζει συχνότερα ή θα σου άρεσε να γράψετε και καμιά έκθεση μέσα μεσα. Μπορείς να κάνεις αυτή την κουβέντα μαζί της στο διάλειμμα ας πούμε. Δεν είναι ανάγκη να την κατηγορήσεις για κάτι, απλά να της πεις τις σκέψεις σου. Και να επιμείνεις ότι σου αρέσει το μάθημα γενικά. Εγώ θα έλεγα να την κάνεις αυτη την κουβέντα - στην τελική δεν έχεις και κάτι να χάσεις, έτσι δεν είναι;

τώρα για αυτό που με ρωτάς - τι έκανα αν τα πράγματα ξέφευγαν; Θα σου πω : εγώ είχα εξηγηθεί ήδη απο την πρώτη μέρα που έμπαινα σε τάξη ότι όποιος κάνει φασαρία ή δεν έχει βιβλίο ( για΄τι στο λύκειο το βιβλίο το αγοράζουν οι μαθητές ) μένει μέσα με απουσία - ΑΛΛΑ αν στο μεταξύ ηρεμήσει και συμμετέχει θα βάζω 'προσήλθε' στο απουσιολόγιο οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά. Προφανώς είχα ενημερώσει σχετικά τον διευθυντή μου και έτσι ήταν εις γνώσιν του όλο αυτό - επομένως και να πήγαινε ο μαθητής να "παραπονεθεί" εγώ ήμουν καλυμμένη. Ωστοσο, δεν χρειάστηκε ποτέ να επέμβει ο διευθυντής γιατί είχα φροντίσει να υπάρχει αυτό το είδος.... συμβολαίου μεταξύ μας ( τους το έδινα  μάλιστα και εγγράφως κατά το πρώτο μάθημα ) και έτσι ήξεραν πολύ καλά τι να περιμένουν.
Απο κουβέντες που είχα μετά με τους μαθητές μου μου είπαν ότι στην αρχή δεν πίστευαν ότι θα το έκανα και έτσι δεν έδωσαν σημασία. Όταν όμως το είδαν να συμβαίνει τρεις ή τέσσερις φορές κατάλαβαν ότι μιλούσα πολύ σοβαρά και έτσι δεν το ξαναέκανα.
Θα με ρωτήσεις βεβαίως, και καλά το δεχοταν να φάνε απουσία και να κάτσουν μέσα; Και θα σου πω " ω ναι, το δέχοταν" γιατί πρώτον ήταν στο χέρι τους να μην "την φάνε" τελικά και δεύτερον γιατί ήξεραν πως στο διάλειμμα θα τηλεφωνούσα στους γονείς τους να τους τα πω - κι αυτό δεν τους βόλευε ιδιαίτερα - ειδικά όταν στο μυαλό τους είχαν την "κοπανίτσα"  ;D ;D ;D  )

οκ, ήταν ένα πονηρό τρικ εκ μέρους μου αλλά λειτουργούσε και λειτουργούσε πάντα περίφημα. Περιττό δε να σου πω ότι αυτό το "μέτρο" για ένα μήνα το χρησιμοποιούσα - ίσα ίσα για να προλάβουμε να μάθουμε ο ένας τον άλλον - μετά είχε μπει το νερό στ' αυλάκι και δεν χρειάζοταν καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο. Αλλά βέβαια, δύο πράγματα βοηθούσαν πάρα πολύ σ αυτό - και σου το λέω όπως μου το χουν περιγράψει οι μαθητές μου :
ένα  ήταν η ίδια η τάξη - σου ειπα και πριν πως είχα δικήμου τάξη και άρα την είχα διακοσμήσει αναλόγως ( με φωτογραφιες των παιδιών απο ένα σημείο και μετά) αλλά και με πόστερ και διάφορα άλλα, ήταν και ο υπολογιστής που βοηθούσε πολύ γιατί ήταν σα να έβλεπαν τηλεόραση ή κάτι τέτοιο οπότε ήταν και πιο ενδιαφέρον το μάθημα, και δέυτερον το γεγονός ότι ήμουν συνεπής σε ό,τι έλεγα : πχ αν έλεγα θα κάνουμε listening  την άλλη φορά ένα τραγούδι, ή θα δούμε βίντεο φρόντιζα να κρατάω τον λογο μου, αν έβλεπα ότι τα παιδιά ήταν κάπως κουρασμένα - ειδικά έβδομες ώρες - κάποιες φορές μπαίναμε ίντερνετ και απο τον προτζέκτορα παίζαμε το bookworm ή τρίλιζα μέσω υπολογιστή - οπότε και μάθημα κάναμε αλλά και πιο χαλαρά ήταν τα πράγματα.
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Χριστίνα

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 17, 2012, 10:15:13 pm »
Το θέμα μας είναι "Στάση καθηγητή για να επιβάλλεται στην Α' Γυμνασίου". Τα εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση

edit: Μπορείτε να ανοίξετε ένα νέο θέμα που αφορά τις σχέσεις καθηγητών - μαθητών (καθώς και τις λάθος και σωστές πρακτικές που ακολουθούμε), εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον, έτσι ώστε να συνεχιστεί η συζήτηση εκεί.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 18, 2012, 04:29:34 pm από Χριστίνα »

vivi1410

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 06:58:55 pm »
Δεν ξέρω αν είμαι η άκυρη της παρέας, καθώς αυτό το forum απευθυνεται σε εκπαιδευτηκούς και είμαι μαθήτρια γυμνασιου, αλλα νομίζω μπορώ να δώσω κι εγω κάποιες συμβουλές στους ''απελπισμένους'' καθηγητες :) Συμφωνώ με την αποψη του να είναι ο καθηγητής αυστηρός και μετά να μαλακώνει σιγά σιγά, με όριο βέβαια. Πέρσυ στην α' γυμνασίου είχα μία φιλόλογο που με το που μπήκε στην ταξη πετρώσαμε όλοι! Αν υπαρχει ρεκόρ για τον πιό αυστηρό καθηγητή αυτη το έχει καταρίψει! Μπορεί αυτό να είχε ως αποτέλεσμα να τρώει χοντρό βρίσιμο από πίσω της, αλλά με τον καιρό μαλάκωνε, και κατεληξε να είναι η αγαπημενη καθηγήτρια όλου του σχολείου, ταυτοχρονα όμως να την σέβονται όλοι και να καθονται στρατιωτακια μπροστα της! Ειναι καλό ο μαθητης να ξέρει πού είναι τα όρια, μεχρι πού τον παίρνει. Επίσης, το να φωνάζεις σαν υστερικός πραγματικά είναι ο χειρότερος τρόπος να επιβληθείς στην τάξη. Οι μαθητες όχι μόνο δεν ησυχάζουν, αλλά φωνάζουν κι αυτοι και κανουν περισσοτερες ανοησιες θελοντας να σπάσουν πλάκα φερνοντάς σε στα όριά σου. Και αυτά τα λέω εγω που είμαι μαθητρια και τετοια περιστατικα συμβαίνουν καθημερινά! Παρόλα αυτα όμως, ο μοναδικός τρόπος να κερδισεις τον σεβασμό μίας τάξης (θυμηθείτε, ο σεβασμός κερδίζεται, ποτέ δεν επιβάλλεται) είναι να είσαι σωστός απέναντι στους μαθητές και να τους σέβεσαι. Όταν τα παιδιά καταλάβουν ότι ενδιαφέρεσαι για αυτά και τα σέβεσαι, όταν είσαι ΣΩΣΤΟΣ απέναντί τους και δεν τους μειώνεις ούτε τους επιπλήττεις μπροστά στους συμμαθητές τους (δημόσια επαινούμε, ιδιαιτέρως κρίνουμε), τότε δεν υπαρχει περίπτωση να μην σε σεβαστούν τα παιδιά! Και αυτό ισχύει για ΟΛΑ τα παιδιά ανεξαιρέτως! Και μιά που το ανέφερα, ΠΟΤΕ δεν επιπλήτεις μαθητή μπροστά στην τάξη, γιατί όχι μόνο δεν συμμορφώνεται, αλλα είναι ότι πιό ταπεινωτικό μπορεί να συμβεί σε μαθητη (αν θελετε μην μ πιστευετε αλλα αυτη η τακτική δεν λειτουργεί σχεδόν ΠΟΤΕ!). Αν εχετε πρόβλημα με εναν μαθητή πιάστε τον μετά το μάθημα και συζητήστε ΗΡΕΜΑ μαζί του εξηγώντας του και παροτρίνοντάς τον. Και πάνω απόλα: ΥΠΟΜΟΝΗΗΗ!!! Κι ας είσαι ετοιμος να εκραγεις, κι ας θελεις να αρχισεις να βριζεις, κι ας έχεις γίνει κατακόκκινος... ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΟΝΗ!!! Τελος πάντων, συγγνωμη και πάλι που ''χώθηκα'', ελπίζω να δώσετε εστω και λίγη βάση σε αυτα που είπα γιατί σπάνια θα ακουσετε συμβουλες από μαθητες! ;) ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 08:32:52 pm »
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 10:15:13 pm »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

vivi1410

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 11:22:03 pm »
Προσωπικα δε,  θα ηθελα να σου πω να κοιταξεις τα μαθηματα σου. Παρατηρησα πως μεσα σε 1 μολις μερα εγραψες 21 μηνυματα!!!

Η αληθεια είναι οτι περναω αρκετό χρόνο στο pde αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μου μενει και χρόνος για διαβασμα!
Παρόλα αυτά ευχαριστώ για το ενδιαφερον:-)

Ευχαριστω bitch (για δευτερη φορα) και να εισαι σίγουρη οτι τώρα που ανακάλυψα το forum θα με ακους συχνα:-D

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 11:28:20 pm »
 :)  χαρά μας να σε ακούμε

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 11:29:50 pm »
εγω τωρα θα γραψω κατι ασχετο αλλα στη προηγουμενη σελιδα φαινεται σαν η bitch να συνομιλει μονη της ή με ενα φαντασμα. ;D εχουν σβηστει μηνυματα? δεν βγαινει νοημα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 11:30:35 pm »
 ;D ;D ;D ;D όντως έχουν σβηστει Εύη! Δεν το χασα ( ακόμα )  ;D ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος -----

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 18, 2012, 11:36:03 pm »
Μα όταν εμείς μάθουμε να ακούμε τα παιδιά θα γίνουμε καλύτεροι εκπαιδευτικοί!! Γι' αυτό

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 04:10:14 am »
 καλο ειναι η καθε βιβη να μιλαει απευθειας με τους δασκαλους της παρα να περιμενει απο μας μια απαντηση που ισως ειναι και εντελως εξω. Τα θεματα ψυχολογιας και συμπεριφορας δεν ειναι μαυρο ή ασπρο
Εδω, μπορει να ρωταει αποριες για τα μαθηματα της και της ειναι αρκετα πιο χρησιμο αυτο.

Αποσυνδεδεμένος katerina_s

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 08:57:26 am »
Εγώ πάλι θεωρώ ότι ένα φόρουμ που απευθύνεται εξ ορισμού σε ενήλικες (κοινότητα εκπαιδευτικών) δεν θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε παιδιά.
Όπως και στο σχολείο δεν αφήνουμε τους μαθητές να παρακολουθούν όλες τις συζητήσεις του συλλόγου, έτσι και εδώ.
Ίσως μπορούσε να υπάρχει μια ειδική κατηγορία προσβάσιμη σε μαθητές ώστε να μπορούν να θέσουν ερωτήματα και απορίες για τα οποία θα ήθελαν τη γνώμη μας ως εκπαιδευτικών (και το αντίστροφο), αλλά ως εκεί.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 09:33:14 am »
Εγώ πάλι θεωρώ ότι ένα φόρουμ που απευθύνεται εξ ορισμού σε ενήλικες (κοινότητα εκπαιδευτικών) δεν θα πρέπει να είναι ανοιχτό σε παιδιά.
Όπως και στο σχολείο δεν αφήνουμε τους μαθητές να παρακολουθούν όλες τις συζητήσεις του συλλόγου, έτσι και εδώ.
Ίσως μπορούσε να υπάρχει μια ειδική κατηγορία προσβάσιμη σε μαθητές ώστε να μπορούν να θέσουν ερωτήματα και απορίες για τα οποία θα ήθελαν τη γνώμη μας ως εκπαιδευτικών (και το αντίστροφο), αλλά ως εκεί.

Πώς θα μπορούσε να γίνει όμως αυτό αφού δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στην πρόσβαση;
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 19, 2012, 09:44:18 am »
jak_13 σωστά τα λες, αλλα εγω σκέπτομαι το εξης: θα μπαινει τωρα ο καθε μαθητης που εχει προβλημα με τον καθηγητη του στο σχολειο για να το λυσει εδω,αντι να μιλησει με τον ιδιο τον καθηγητη του?

και ποιες συμβουλες να δωσουμε οταν δεν ξερουμε πως εχει ακριβως η κατασταση? Ακουμε μονο τη μαθητρια.
Νομιζω πως ειναι επικινδυνο ολο αυτο για τη ψυχολογια του παιδιου.

Αυτη ειναι η δικη μου αποψη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182634
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653