0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
δηλαδή για να καταλάβω...οι 112 ΑΣΕΠ+ 24μηνο+40% ήμασταν μεγάλη κρατική σπατάλη και οι πόσες χιλιάδες αναπληρωτές μέχρι τώρα δείχνουν το πόσο φειδωλή είναι η κυβέρνηση με τα έξοδά της;;;
Δεν σπέρνω κανέναν πανικό, απλώς ενημερώνω κόσμο που αγνοεί κάποια πράγματα. Έχουμε προσληφθεί με άλλο εργασιακό καθεστώς, άγνωστο ακόμα. Οι αυθαιρεσίες που γίνονται φέτος είναι πάρα πολλές και καλό θα ήταν να μην δεχόμαστε τα πάντα τόσο καλοπροαίρετα. Χαίρομαι που μίλησες με υπάλληλο του υπουργείου, του οποίου η απάντηση είναι πράγματι καθησυχαστική, αλλά θα μπορούσε επωνύμως να μου υπογράψει τα όσα λέει; Γιατί η απόφαση της Χριστοφιλοπούλου ΑΛΛΑ λέει. Το ότι σου τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να δουλεύουμε 24ωρο, δεν σε προβλημάτισε; Οι αναπληρωτές την περίοδο των διακοπών ΔΕΝ δουλεύουν 24ωρο. Πληρώνονται όμως για 24ωρο γιατί έχουν μισθό. Εκεί είναι η διαφορά. Αφού λοιπόν θα γίνονται έλεγχοι για το αν θα δουλεύουμε 24 ώρες, τι θα δηλώσει το υπουργείο την περίοδο των Χριστουγέννων; Ότι τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά γι αυτό και το προσωπικό που προσλάβαμε μέσω ΕΣΠΑ έχει συμπληρώσει πλήρες ωράριο; Με άλλα λόγια, μεθαύριο 28η Οκτωβρίου θα υπογράψεις ότι έκανες τις ώρες σου κανονικά; Στο εύχομαι, όπως το ίδιο εύχομαι και για μένα. Επαναλαμβάνω, δεν έχω καμία διάθεση να σπείρω τον πανικό. Προφορικώς όμως δεν μπορεί να με καλύψει κανένας. Γραπτώς, ναι. Και μέχρι να βγει μια διευκρινιστική απόφαση όσον αφορά το εργασιακό μας καθεστώς δεν μπορώ να επαναπαυτώ επειδή επιτέλους κλήθηκα αναπληρώτρια.
Παράθεση από: bellaspir στις Οκτωβρίου 15, 2010, 02:49:40 pmΔεν σπέρνω κανέναν πανικό, απλώς ενημερώνω κόσμο που αγνοεί κάποια πράγματα. Έχουμε προσληφθεί με άλλο εργασιακό καθεστώς, άγνωστο ακόμα. Οι αυθαιρεσίες που γίνονται φέτος είναι πάρα πολλές και καλό θα ήταν να μην δεχόμαστε τα πάντα τόσο καλοπροαίρετα. Χαίρομαι που μίλησες με υπάλληλο του υπουργείου, του οποίου η απάντηση είναι πράγματι καθησυχαστική, αλλά θα μπορούσε επωνύμως να μου υπογράψει τα όσα λέει; Γιατί η απόφαση της Χριστοφιλοπούλου ΑΛΛΑ λέει. Το ότι σου τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να δουλεύουμε 24ωρο, δεν σε προβλημάτισε; Οι αναπληρωτές την περίοδο των διακοπών ΔΕΝ δουλεύουν 24ωρο. Πληρώνονται όμως για 24ωρο γιατί έχουν μισθό. Εκεί είναι η διαφορά. Αφού λοιπόν θα γίνονται έλεγχοι για το αν θα δουλεύουμε 24 ώρες, τι θα δηλώσει το υπουργείο την περίοδο των Χριστουγέννων; Ότι τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά γι αυτό και το προσωπικό που προσλάβαμε μέσω ΕΣΠΑ έχει συμπληρώσει πλήρες ωράριο; Με άλλα λόγια, μεθαύριο 28η Οκτωβρίου θα υπογράψεις ότι έκανες τις ώρες σου κανονικά; Στο εύχομαι, όπως το ίδιο εύχομαι και για μένα. Επαναλαμβάνω, δεν έχω καμία διάθεση να σπείρω τον πανικό. Προφορικώς όμως δεν μπορεί να με καλύψει κανένας. Γραπτώς, ναι. Και μέχρι να βγει μια διευκρινιστική απόφαση όσον αφορά το εργασιακό μας καθεστώς δεν μπορώ να επαναπαυτώ επειδή επιτέλους κλήθηκα αναπληρώτρια. Κοίτα, ούτως ή άλλως δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα. Αν τελικά δούμε ότι μας έπιασαν κότσο, ή παραιτούμαστε, ή κινούμαστε νομικά. Αλλά δεν το νομίζω. Να μου πεις ότι οι Έλληνες θα κάνουν λαμογιά, το καταλαβαίνω. Αλλά οι Ευρωπαίοι;; Anyway, συγχαρητήρια σε όσους κλήθηκαν και σ'αυτήν τη φάση!!!!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου panickos!Και το ότι έμαθες όσα έμαθες από το υπουργείο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψή σου σε σχέση με την 'ερμηνεία' μιας οδηγίας που κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι...Η δική μου γνώμη(αφού διάβασα σε φίλη δικηγόρο την οδηγία) είναι πως θα πληρωνόμαστε κανονικά και η οδηγία αυτή βγήκε ως διευκρίνηση,ακριβώς επειδή δεν αναφερόταν ο όρος αναπληρωτές στην πρόσληψή μας και την Τετάρτη πρωί θα ζήτησαν εξηγήσεις πολλές πρωτοβάθμιες(τότε δηλ που πήγαν και οι πρώτοι να παρουσιαστούν).Μην ξεχνάτε ότι η οδηγία βγήκε Τετάρτη απόγευμα και όχι μαζί με τις προσλήψεις...Άλλωστε η παράγραφος που μιλάει για τη μισθοδοσία μας ξεκινάει με το 'Για λόγους ισότητας...' και εγώ πιστεύω πως λέει ότι παρόλο που δεν ονομαζόμαστε αναπληρώτες,θα πληρωνόμαστε όπως αυτοί...με αργίες μέσα.Τέλος, σε άλλο σημείο του φόρουμ αναφέρθηκε πως και ΑΚΩ άλλων ειδικοτήτων που θα πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ θα συμπληρώνουν παρουσιολόγιο και πως αυτό γίνεται γιατί πολύ απλά η ευρωπαϊκή ένωση ελέγχει και φυσικά δεν μας έχει καμία εμπιστοσύνη...Δεν έχει να κάνει αυτό με ωρομίσθιους...Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό,μπορεί να τα περιμένουμε όλα απ'αυτούς,αλλά υπάρχουν και κάποια όρια που δε γίνεται να ξεπεραστούν...Μην σας πιάνει λοιπόν πανικός,σε λίγο θα τα δούμε όλα αυτά που λέμε τώρα..Υπομονή λοιπόν...Αυτά...
Παράθεση από: pkft στις Οκτωβρίου 15, 2010, 09:02:34 pmΣυμφωνώ απόλυτα μαζί σου panickos!Και το ότι έμαθες όσα έμαθες από το υπουργείο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην άποψή σου σε σχέση με την 'ερμηνεία' μιας οδηγίας που κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι...Η δική μου γνώμη(αφού διάβασα σε φίλη δικηγόρο την οδηγία) είναι πως θα πληρωνόμαστε κανονικά και η οδηγία αυτή βγήκε ως διευκρίνηση,ακριβώς επειδή δεν αναφερόταν ο όρος αναπληρωτές στην πρόσληψή μας και την Τετάρτη πρωί θα ζήτησαν εξηγήσεις πολλές πρωτοβάθμιες(τότε δηλ που πήγαν και οι πρώτοι να παρουσιαστούν).Μην ξεχνάτε ότι η οδηγία βγήκε Τετάρτη απόγευμα και όχι μαζί με τις προσλήψεις...Άλλωστε η παράγραφος που μιλάει για τη μισθοδοσία μας ξεκινάει με το 'Για λόγους ισότητας...' και εγώ πιστεύω πως λέει ότι παρόλο που δεν ονομαζόμαστε αναπληρώτες,θα πληρωνόμαστε όπως αυτοί...με αργίες μέσα.Τέλος, σε άλλο σημείο του φόρουμ αναφέρθηκε πως και ΑΚΩ άλλων ειδικοτήτων που θα πληρώνονται μέσω ΕΣΠΑ θα συμπληρώνουν παρουσιολόγιο και πως αυτό γίνεται γιατί πολύ απλά η ευρωπαϊκή ένωση ελέγχει και φυσικά δεν μας έχει καμία εμπιστοσύνη...Δεν έχει να κάνει αυτό με ωρομίσθιους...Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό,μπορεί να τα περιμένουμε όλα απ'αυτούς,αλλά υπάρχουν και κάποια όρια που δε γίνεται να ξεπεραστούν...Μην σας πιάνει λοιπόν πανικός,σε λίγο θα τα δούμε όλα αυτά που λέμε τώρα..Υπομονή λοιπόν...Αυτά...Να'σαι καλά! Επίσης, μου είπε ο υπάλληλος ότι το "κατ'αναλογία" (το οποίο του επεσήμανα ότι επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών) το έγραψαν αυτοί οι ίδιοι για να δείξουν ότι θα πληρωνόμαστε επί ίσοις όροις. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι να δω τον πρώτο μισθό, θα αμφιβάλλω κι εγώ, αλλά προς το παρόν χαίρομαι! (Ελπίζω όχι άδικα )Bellaspir, κι εμένα αυτό μου είπαν για την προυπηρεσία και μετά μου εξήγησαν ότι κλείδωσαν οι πίνακες και από δω και πέρα δε θα μετράει όπως παλιά (what else is new?). Πάντως, αυτό που περιγράφεις εννοώ λαμογιά των Ελλήνων: να δώσει η ΕΕ τα χρήματα αλλά η Ελλάδα να μας δώσει ένα τμήμα.
Επισης απο το υπουργειο μου ειπαν οτι θα γινεται αυστηρος ελεγχος στα παρουσιολογια για να πληρωνομαστε μονο για οσες ωρες δουλευουμε. Κατα αναλογια των αναπληρωτων, σημαινει οτι αν δουλευουμε 15 ωρες η 16 γιατι δεν μπορουμε να συμπληρωσουμε αλλες τοτε θα πληρωθουμε για τα 15/24 του πληρους μισθου των αναπληρωτων Και ολα αυτα panickos, τα εμαθα απο το τηλεφωνο του υπουργειου που εγραψες νωριτερα.