0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μήπως εννοούν ότι οι 12 ώρες θα χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ ως ΑΜΩ (μέσα και οι αργίες,μισθός 550ευρώ), ενώ οι υπόλοιπες ώρες θα χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ως ωρομίσθιοι στην πρωτοβάθμια και γι' αυτές τις ώρες θα τηρείται το παρουσιολόγιο;
Ακριβώς αυτό. Αν είμαστε αναπληρωτές, προς τι το παρουσιολόγιο. Ο αναπληρωτής λαμβάνει ΜΙΣΘΟ, δεν πληρώνεται βάσει ωρών. Όσον αφορά το ωράριο, για να συμπληρωθεί το 24ωρο καλύπτουμε ώρες και στο πρωινό. Διότι όπως λέει η απόφαση, "δεν επιτρέπεται η απασχόληση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας". Εξακολουθεί όμως και είναι παράνομο να παίρνει άτομα από τον πίνακα των αναπληρωτών. Ας έπαιρνε από τους πίνακες των ωρομισθίων. Διότι άλλες είναι οι προτιμήσεις μας στον έναν πίνακα και άλλες στον άλλο.
Παράθεση από: bellaspir στις Οκτωβρίου 15, 2010, 01:24:00 pmΑκριβώς αυτό. Αν είμαστε αναπληρωτές, προς τι το παρουσιολόγιο. Ο αναπληρωτής λαμβάνει ΜΙΣΘΟ, δεν πληρώνεται βάσει ωρών. Όσον αφορά το ωράριο, για να συμπληρωθεί το 24ωρο καλύπτουμε ώρες και στο πρωινό. Διότι όπως λέει η απόφαση, "δεν επιτρέπεται η απασχόληση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών με μειωμένο ωράριο διδασκαλίας". Εξακολουθεί όμως και είναι παράνομο να παίρνει άτομα από τον πίνακα των αναπληρωτών. Ας έπαιρνε από τους πίνακες των ωρομισθίων. Διότι άλλες είναι οι προτιμήσεις μας στον έναν πίνακα και άλλες στον άλλο.Να σε ρωτήσω κάτι; Μίλησες με κάποιον υπεύθυνο και τα λες όλα αυτά ή απλά είναι δικά σου συμπεράσματα; Γιατί καλό θα ήταν να μην σπέρνουμε τον πανικό (κάτι που θα έπρεπε να κάνω εγώ λόγω του nickname μου ).Μίλησα το πρωί με το Υπουργείο και επί 10' μου εξηγούσε ο υπάλληλος την κατάσταση:δε λεγόμαστε αναπληρωτές γιατί πληρωνόμαστε από το ΕΣΠΑ και δεν υπάρχει αυτός ο όρος. Αλλά είμαστε αναπληρωτές με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις (το τόνισε) των αναπληρωτών. Αναπληρώνουμε εκπαιδευτικούς που είναι σε άδεια κλπ. Τα μόρια είναι τα ίδια. Όσο για τον μισθό, είναι ίδιος, αν και (όπως είπε) θα έπρεπε να παίρνουμε περισσότερα μιας και είμαστε μέσω ΕΣΠΑ αλλά...... (και το προσπέρασε ). Αφού έχουμε τα ίδια δικαιώματα-υποχρεώσεις, άρα και οι αργίες είναι μέσα και ό,τι έχουν οι υπόλοιποι αναπληρωτές. Πράγματι, μου είπε για το παρουσιολόγιο το οποίο χρησιμοποιείται για να δουν οι ιθύνοντες του προγράμματος ότι δουλεύουμε 24 ώρες και όχι λιγότερες. Τόνισε με έμφαση ότι πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να δουλεύουμε 24 ώρες (αυτή είναι η βασική διαφορά με τους άλλους αναπληρωτές) μιας και η Ευρώπη πληρώνει για 24ωρα. Θα γίνονται επισταμένοι έλεγχοι και σε περίπτωση που κάποιοι εκπαιδευτικοί δουλεύουν λιγότερο, οι Ευρωπαίοι θα ζητήσουν τα χρήματα πίσω. Και αν δε με πιστεύετε --> 210 3443327. Εμένα με κάλυψε πλήρως.Επί τη ευκαιρία, παρουσιάστηκα σήμερα στο σχολείο. Είναι 18 ώρες πρωινό και 6 ολοήμερο.
ΑΙΣΧΟΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΑΦΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΕΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΡΟΜΙΣΘΙΟΥΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ) ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ.ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ Κ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ (Κ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑ) ΣΑΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΚΩ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ 2 ΗΜΕΡΩΝ...ΟΥΤΕ Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ...
τι εννοείες ''αναπληρωτές γιαλαντζί''??δεν θα πληρώνεστε και δεν θα μοριοδοτείστε κανονικά???δεν το καταλαβα αυτο που είπες??