0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πως μπορείς και καταδικαζεις κατι τοσο νωρις???φυσικά και δεν εχουμε εξοπλισμο και καταλληλους χωρους δεν διαφωνησε κανεις σε αυτο...............ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ Καλα κανει και υπαρχει ............. και να με συγχωρει η χαρη σου οι ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ που δεν πληρωθηκαν ποτε στην ωρα τους δεν προσφεραν τιποτα ολα αυτα τα χρονια?και τουσ τραπεζοκομους καναμε και του φυλακες και μαθημα ................ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ!!!!!!! οχι μονο οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι ............Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΑΘΛΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ...........ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
Πως μπορείς και καταδικαζεις κατι τοσο νωρις???φυσικά και δεν εχουμε εξοπλισμο και καταλληλους χωρους δεν διαφωνησε κανεις σε αυτο...............ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ Καλα κανει και υπαρχει ............. και να με συγχωρει η χαρη σου οι ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ που δεν πληρωθηκαν ποτε στην ωρα τους δεν προσφεραν τιποτα ολα αυτα τα χρονια?και τουσ τραπεζοκομους καναμε και του φυλακες και μαθημα ................ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ!!!!!!! οχι μονο οι δασκαλοι και οι νηπιαγωγοι ............Ε ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΘΛΙΑ !!!!! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ...........ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ
mroua μου επειδή τυγχάνει να χω δουλέψει και σε παιδικούς σταθμούς που είχαν ωράριο μέχρι 2.30 και σε νηπιαγωγεία και σε δημοτικά έχω συμπεράνει προσωπικά ότι ναι μεν η απουσία υλικοτεχνικών μέσων και χώρου είναι πρόβλημα αλλά αν έχεις θέληση και όρεξη για δουλειά το μάθημα σου το ζητάνε τα ίδια τα παιδιά. τα παιδιά θέλουν σωστά ερεθίσματα και όχι μόνο φωτοτυπίες.
ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΜΕΧΡΙΣ ΤΙΣ 4 ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΟΥΣΑΝ?? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΩΡΑΠαράθεσηΔεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα, και δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί, αλλά ως μητέρα (και δεν είμαι δασκάλα), δε θέλω να υποχρεώνεται το παιδί μου να κάθεται ως τις 2. Το ολοήμερο ήταν προεραιτικό και όχι υποχρεωτικό.
Δεν έχω παρακολουθήσει όλο το θέμα, και δεν ξέρω αν έχει ξαναειπωθεί, αλλά ως μητέρα (και δεν είμαι δασκάλα), δε θέλω να υποχρεώνεται το παιδί μου να κάθεται ως τις 2. Το ολοήμερο ήταν προεραιτικό και όχι υποχρεωτικό.
Τα ολοήμερα στα ξένα κράτη υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, αλλά έχουν τα σχολικά τους λεωφορεία, τις τραπεζαρίες τους που τρώνε σαν άνθρωποι δεκατιανό και μεσημεριανό με φαγητό μαγειρεμένο εκεί, με τους τραπεζοκόμους να τα σερβίρουν καθαρά και νοικοκυρεμένα. Μετά πηγαίνουν στις τάξεις τους, στα γυμναστήριά τους και στις αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και κάνουν τις δημιουργικές τους δραστηριότητες. Και ναι, μετά παίζουν στα ωραία τους προαύλεια με τα γκαζόν και τις παδικές χαρές που είναι εξαρχής φυτρωμένα.Εκεί το μάθημα μαθαίνεται στο σχολείο και δεν έχουν πολλά για το σπίτι, δεν υπάρχουν φροντιστήρια, ιδιαίτερα κλπ. Λοιπόν, για να μην το κουράζουμε άλλο το θέμα των ολοήμερων, ΝΑΙ στο ολοήμερο, αλλά το ολοήμερο δεν το φτιάχνεις μόνο με την επιμήκυνση του ωραρίου, θέλει κι άλλα πολλά.
Με "δεν" και "όχι" δεν πάμε ποτέ μπροστά... Το θέμα είναι να προτείνουμε λύσεις για να βελτιωθεί η κατάσταση. Σίγουρα η χειρότερη λύση στην παρούσα φάση είναι να γυρίσουμε πίσω στα σχολεία με την παλιά μορφή, όπου τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να πηγαίνουν από την πρώτη δημοτικού σε φροντιστήρια αγγλικών, 2ης ξένης γλώσσας, πληροφορικής κτλ... Όπου η κούραση είναι σίγουρα μεγαλύτερη και το ωράριο για τα παιδιά απάνθρωπο. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν προσληφθεί πιστεύω ότι είναι η καλύτερη φουρνιά εκπαιδευτικών που έχει προσληφθεί ποτέ, ειδικά στην ειδικότητά μου, καθώς όλοι έχουν πτυχίο πληροφορικής και οι περισσότεροι μεταπτυχιακό, παιδαγωγική επάρκεια, ενώ έχουν περάσει και αρκετά χρόνια ως ωρομίσθιοι. Αν εξοπλιστούν τα νέα ολοήμερα με τις κατάλληλες υποδομές και προσαρμοστούν όλοι στο πρόγραμμα αντί να βάζουν εμπόδια μπορεί να βγει κάτι αρκετά θετικό από την όλη κατάσταση. Σίγουρα τα μεγαλύτερα προβλήματα στο νέο πρόγραμμα τα έχουμε οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων, καθώς εμείς είμαστε αυτοί που δεν έχουμε κατάλληλα εργαστήρια, εμείς έχουμε αναλάβει την ευθύνη να πηγαινοφέρνουμε τα παιδιά από την τάξη τους στο εργαστήριο με κίνδυνο να χτυπήσει κάποιο παιδί, εμείς δεν έχουμε βιβλία να χρησιμοποιήσουμε στο μάθημα, εμείς έχουμε πάντα το πιο δύσκολο πρόγραμμα (περισσότερες ώρες, τελευταίες ώρες), εμείς έχουμε περισσότερους μαθητές, εμείς πρέπει να πηγαινοερχόμαστε σε περισσότερα σχολεία, εμείς ζούμε σε μισθολογική ανασφάλεια (ΕΣΠΑ, άνεργοι το καλοκαίρι) και σίγουρα εμείς έχουμε μεγαλύτερο ανταγωνισμό για να προσληφθούμε κάποτε ως μόνιμοι στην εκπαίδευση. Σέβομαι τη δουλειά του δάσκαλου, όντως επιβαρύνθηκε ελαφρώς το ωράριό τους, όντως χάλασε λίγο το πρόγραμμά τους, όντως μπορεί κάποια από τα παιδιά τις τελευταίες ώρες είναι λίγο κουρασμένα, αλλά όλα αυτά είναι στο χέρι τους να τα βελτιώσουν, ή ακόμα και να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους! Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε πλέον είναι να δίνουμε καθημερινά απαντήσεις μέσα από τη δουλειά μας, παρά τα προβλήματα, και πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στο χώρο.
Νομίζω ότι κανείς δεν είναι αντίθετος στο να γίνουν σοβαρές κινήσεις ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα στην εκαίδευση. Απλά υπάρχει απογοήτευση γιατί τόσα χρόνια από τότε που είμασταν κ εμείς οι ίδιοι μαθητές ως σήμερα αυτό που βλέπουμε είναι να γίνονται πράγματα χωρίς οργάνωση, σπασμωδικά και σύμφωνα με συμφέροντα. Αν ήθελαν να έχουμε καλύτερη εκπαίδευση θα ξεκινούσαν από τα βασικά. Διαφορετικά και θετικά στοιχεία να υπάρχουν σε κάποια αλλαγή μετατρέπονται σε αρνητικά εφόσον δεν υπάρχουν οι βάσεις. Γιατί όταν για παράδειγμα υπάρχει ένα νηπιαγωγείο που λειτουργεί ως κλασικό και υπάρχει έλλειψη χώρου (20 νήπια σε ένα δωματιάκι τόσο δα) όταν το μετατρέψεις σε ολοήμερο το πρόβλημα που ήδη υπήρχε μεγεθύνεται. Όσο θέληση και όρεξη να έχει η συγκεκριμένη νηπιαγωγός...
Δεν χρειάζετε να αναλύσουμε την λέξη ΚΟΥΡΑΣΗ!!!!!!!δεν ξέρω τι γίνετε στα νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς αλλα στα δημοτικά σχολεία η δημιουργική απασχόληση απουσιάζει εσένα μπορεί να μην σου λέει τίποτα mrua μου αλλα η φωτοτυπία δεν είναι σίγουρα λύση ..............