0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Εμενα που με εστειλαν σε σχολειο που δεν υπαρχει κενο γιατι το κενο το "εφαγε" τελευταια στιγμη καποιος μονιμος τι μπορει να συμβει;;;;;;
Επανέρχομαι στο θέμα των κενών και της κάλυψής τους από ξενόγλωσσους και ενίοτε θεολόγους με σκοπό να καταδείξουμε το πόσο απαράδεκτη είναι αυτή η πρακτική - τόσο που δεν νομίζω ότι πρέπει να το ανεχτούμε πλέον και ούτε πρέπει να επιτρέψουμε στους ιθύνοντες της εκπαίδευσης να μιλούν ακόμη περί αξιοκρατίας αλλά και στους συνδικαλιστές να κρύβονται πίσω από γενικόλογα αιτήματα περί μαζικών διορισμών κλπ. Είναι κατά την άποψή μου ξεκάθαρο πλέον ότι οι φιλόλογοι - ο πιο πολυπληθής κλάδος των καθηγητών - δεν εκπροσωπείται επαρκώς από τα συνδικαλιστικά όργανα. Το αποτέλεσμα; Είναι νομίζω ο πιο αδικημένος κλάδος και χρειάζεται δική του εκπροσώπηση. Είναι απαράδεκτη λοιπόν η πρακτική της δεύτερης ανάθεσης γιατί -έχει εξελιχθεί σε δούρειο ίππο για τους φιλολόγους και μόνο - δεν ισχύει για κανέναν άλλο, επομένως είναι εξορισμού άδικη. - δεν συνάδει με την αξιοκρατία και την ποιότητα της εκπαίδευσης με καμία απολύτως επιχειρηματολογία- δεν υποστηρίζεται νομικά από κανένα πλαίσιο παρά από μια εγκύκλιο της πλάκας. Ουσιαστικά, μπορεί κανείς να επιχειρηματολογήσει ότι είναι παράνομη από τη στιγμή που υπάρχει ο ΑΣΕΠ και ο οποίος καθορίζει τα μαθήματα ειδίκευσης ανά κλάδο. Θα μπορούσε ίσως να αξιοποιηθεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και προσωρινά, μέχρι να καλυφθούν τα κενά από ειδικούς. Όχι όμως να καθιερωθεί ως πρακτική ρουτίνας. Αυτό είναι σίγουρα παράνομο και εκτός πλαισίου εκτάκτων αναγκών.- δεν περιμένει κανένας θεολόγος ότι θα σπουδάσει θεολογία ή αγγλικά με σκοπό να διδάξει ιστορία, επομένως η κατάργηση της δεύτερης ανάθεσης δεν αδικεί τον κλάδο των θεολόγων και των ξενόγλωσσων.Αν είχαμε κινητοποιηθεί εγκαίρως, θα είχαμε εκατοντάδες θέσεις σήμερα για αναπληρωτές αλλά και για διορισμούς. Δεν είναι δυνατόν ο πολυπληθέστερος κλάδος των καθηγητών να έχει τέτοια μεταχείριση.Προτείνω σε όποιον έχει τρόπο να θέσει/δημοσιοποιήσει το θέμα στη συνάντηση με την υπουργό ή στην - απαράδεκτη κατά την άποψή μου - ΟΛΜΕ (για να μην ξεχνιόμαστε) να το πράξει άμεσα. Αυτό μπορεί να καταστεί μια σοβαρή απειλή για την αξιοπιστία του συστήματος διαχείρισης της εκπαίδευσης, μια σοβαρή και μαζική απειλή (που μπορεί να προκύψει από τη μαζική αποχή ή απεξάρτηση των φιλολόγων από την ΟΛΜΕ) για τους συνδικαλίζοντες που στρουθοκαμηλίζουν και θα είναι μια διασφάλιση για εκατοντάδες επιπλέον διορισμούς και αναπληρωτές φιλολόγους τα επόμενα χρόνια.
Εγώ έχω proficiency ,άρα κάλλιστα μπορώ με β' ανάθεση να κάνω αγγλικά.! Φταίει και η ΟΛΜΕ ,αλλά φταίμε κι εμείς τόσα χρόνια που δεν κάνουμε κάτι.
Χωρίς κανένα σχεδόν πρόβλημα κενών στα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας και με όλο το εκπαιδευτικό υλικό στην διάθεσή όλων, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά, τόνισε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Έλενα Ζυγούρη μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης. Η κα Ζυγούρη ανέφερε πως σαφή εικόνα για τα κενά, μετά τις αποσπάσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας, θα αποκτηθεί μέχρι την Παρασκευή. Έτσι με τις συνεχείς προσλήψεις αναπληρωτών θα υπάρξει πλήρης κάλυψη των λιγοστών κενών σε φιλολόγους και σε νηπιαγωγούς που παρατηρήθηκαν. Επίσης η κα Ζυγούρη τόνισε πως για τα ειδικά σχολεία και τα Τμήματα ένταξης, έχουν γίνει και θα γίνουν μερικές ακόμα προσλήψεις βοηθητικού προσωπικού, ενώ για το Ειδικό σχολείο Πτολεμαΐδας, έχει βρεθεί ένας ακόμα χώρος, ώστε να μειωθεί το πρόβλημα με το κτηριακό, ενώ θα ξεκινήσει η αναζήτηση οριστικής λύσης με τις νέες τοπικές αρχές.
κι εγω οταν ημουνα μικρουλα εκανα ενοργανη... πολυ θα ηθελα να βαλω τωρα τους ιθυνοντες για την κατασταση μας, να κανουν σαλτο απο τη δοκο... και απο κατω να μην εχει στρωμα!!!