*

Αποστολέας Θέμα: ΠΕ 60 Γ' φάση  (Αναγνώστηκε 235191 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος setherial

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΠΕ 60 Γ' φάση
« Απάντηση #98 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 04:13:41 pm »
 ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:20:22 »

Αποσυνδεδεμένος jamais

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 04:14:23 pm »

Παράθεση από: jamais στις Σήμερα στις 01:09:04 πμ
Για ποιο λόγο  σε περίπτωση που υπογράψεις σύμβαση με κάποιο εργοδότη (υποθέτω εννοείς εργοδότη εκπαιδευτηριου, ιδιωτικού νηπιαγωγείου) έχει δικαίωμα
να μη σε αφήσει να φύγεις??    :o  :o  :o  :o  :o

Για το λόγο ότι υπογράφεις σύμβαση για 11 μήνες π.χ. ή για μεγαλύτερο διάστημα, ή σου κάνει πρόσληψη. Είναι σαν να σκίζεις το συμβόλαιό σου πριν λήξει. Αυτό έχει συνέπειες. Αν ο εργοδότης είναι περίεργος ή είναι καμιά εταιρία μπορεί να μη σε αφήσουν να φύγεις χωρίς προειδοποίηση π.χ. Δεν ξέρω ακριβώς πώς πάει, αλλά το είχε αναφέρει κι ένα άλλο μέλος (ο dimitris... κάτι) που δίδασκε ως νηπιαγωγός σε θέση δασκάλου σε εκπαιδευτήριο.

Τι συνέπειες έχει ??
The day the child realizes that all adults are imperfect,
she/he becomes an adolescent.
The day she/he forgives them she/he becomes an adult.

Αποσυνδεδεμένος lena!!!

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 04:18:03 pm »
Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να αφαιρέσουμε όσες ήταν στην φάση της ειδικής γιατί όταν θα φτάσει η σειρά τους θα τις καλέσουν και στην γενική.
ναι αλλά αν διδάσκουν ήδη στην ειδική δεν νομίζω να φύγουν... αν δεν ήθελαν τότε τι το δήλωσαν?
Γιατί το δήλωσαν δεν ξέρω....Για τα μόρια;Φοβήθηκαν μηπως δεν τους πάρουν στην γενική; Όπως και να έχει το σύστημα δεν θα τους προσπεσάσει. Από την στιγμή που είναι και στον πίνακα της γενικής, όταν έρθει η σειρά τους θα τους καλέσουν. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φύγουν από την ειδική για να πάνε στην γενική. Αλλά δεν πρέπει και να το αποκλείουμε, μπόρει  πχ να τους πάρουν σε νομό ποιο κοντά στο σπίτι τους.

Αποσυνδεδεμένος try more..

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 05:00:56 pm »
Η γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να αφαιρέσουμε όσες ήταν στην φάση της ειδικής γιατί όταν θα φτάσει η σειρά τους θα τις καλέσουν και στην γενική.
ναι αλλά αν διδάσκουν ήδη στην ειδική δεν νομίζω να φύγουν... αν δεν ήθελαν τότε τι το δήλωσαν?
Γιατί το δήλωσαν δεν ξέρω....Για τα μόρια;Φοβήθηκαν μηπως δεν τους πάρουν στην γενική; Όπως και να έχει το σύστημα δεν θα τους προσπεσάσει. Από την στιγμή που είναι και στον πίνακα της γενικής, όταν έρθει η σειρά τους θα τους καλέσουν. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα φύγουν από την ειδική για να πάνε στην γενική. Αλλά δεν πρέπει και να το αποκλείουμε, μπόρει  πχ να τους πάρουν σε νομό ποιο κοντά στο σπίτι τους.

gogapina η lena έχει δίκιο..μπορούν κ αφού τις έχουν καλέσει στην ειδική να μεταπηδήσουν στη γενική,όπως κ το αντίθετο..υπάρχει σε συμπληρωματική εγκύκλιο του υπουργείου..
γιαυτό το λόγο είπα να φτιάξω τον πίνακα μετά την β φάση μαζί με αυτούς τις ειδικής..
καλύτερα να είμαστε πιο χαμηλά κ τελικά να μας πάρουν παρα το αντίθετο...εεεε???

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:20:22 »

Αποσυνδεδεμένος irini123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 05:45:48 pm »
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ. Ξέρω ότι οι μέρες κυλούν βασανίστηκα για σας και θέλω να σας μιλώ πάντα με τη γλώσσα της αλήθειας. Σας είχα πει από την αρχή ότι χρειάζεται υπομονή, γιατί ο δρόμος μας θα είναι μακρύς και δύσκολος.

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ
Θα σας δώσω κάποια παραδείγματα για να γίνω κατανοητός. Το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου άλλαξαν οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων. Υπήρχε μια σχετική απειρία από πολλούς. Είναι λογικό. Έτσι έγιναν σοβαρά λάθη στην οργάνωση των σχολείων. Θα ανα...φέρω ένα απλό παράδειγμα στο Νομό μου, το νομό Ηρακλείου. Προσπάθησαν να κλείσουν αρκετά ολιγοθέσια, ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του Υπουργείου και του Περιφερειακού. Αντέδρασα με σφοδρότητα, για αποφάσεις που παίρνονταν ερήμην των τοπικών κοινωνιών. Και πράγματι, οι τοπικές κοινωνίες αντέδρασαν και έτσι, ένα – ένα τα άνοιξαν πάλι όλα. Αποτέλεσμα να εξαντληθούν οι νεοδιόριστοι αναπληρωτές και ελάχιστα ολοήμερα να έχουν δασκάλους. Αυτά είναι κενά τα οποία θα καλυφθούν πολύ σύντομα. Όταν με το καλό θα ξεκινήσουν τα ολοήμερα και θα έλθουν οι ειδικότητες, θα καταμετρηθούν τα παιδιά και σε αρκετά σχολεία θα χρειαστούν και άλλοι δάσκαλοι (δηλ. και δεύτερος στο ολοήμερο). Αυτό όμως σημαίνει και άλλα κενά και υπομονή απ’ όλους μας, γιατί αυτό θα γίνει μετά τους επόμενους διορισμούς. Καθημερινά παρουσιάζονται αιτήσεις για επαπειλούμενες, για άδειες κύησης κ.α. Νέα κενά, απρόβλεπτα. Προσέξτε όμως: Αν από την αναμονή αυτή και το άγχος που έχετε, πάθει κάτι η υγεία σας, τότε και να σας διορίσουν, ποιό το όφελος; Φέτος χάσαμε πολλές θέσεις εργασίας. Από τα 800 πιλοτικά ολοήμερα χάθηκαν 1240 θέσεις δασκάλων παρακαλώ. Επίσης από τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών πάνω από 500 θέσεις όλων των ειδικοτήτων. Από τις υποχρεωτικές συμπήξεις σχολείων και τμημάτων επειδή δεκάδες θέσεις εργασίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Τα κενά θα φανούν στην πορεία και θα καλυφθούν, όπως έχω γράψει πολλές φορές, γιατί φέτος έχουμε ένα απρόσμενο σύμμαχο. Τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου. Δε συμφέρει κανένα να πάει σε εκλογές με κενά στα σχολεία. Γι’ αυτό υπομονή. Και κάτι προσωπικό: Έχω επιστρέψει στο σχολείο, αρνούμενος το μειωμένο ωράριο του αιρετού. Θέλω να παραμείνω μάχιμος δάσκαλος, όπως όλοι σας. Κουράζομαι αρκετά, γιατί έχω και μια ηλικία πλέον... Απαντώ όμως σε όλα τα μηνύματα. Και αν θέλει ο Θεός (και ο κλάδος μου βέβαια) θα συνεχίσω να απαντώ. Δεν πολυβγαίνω στον «αέρα» γιατί δεν έχω το χρόνο. Για καμιά ώρα κάθε βράδυ (10-11 περίπου)… Να είμαστε καλά, να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε…Αλλά, πρώτα απ’ όλα ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ!

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 05:56:15 pm »
Αναμένονται νέες αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών μέχρι 20/9 – Νέες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών Α/βάθμιας και
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος Marinip

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 05:59:42 pm »
Αναμένονται νέες αποσπάσεις μονίμων εκπαιδευτικών μέχρι 20/9 – Νέες φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών Α/βάθμιας και

Αποσυνδεδεμένος lefa

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 06:17:47 pm »

δεν αναφερει κατι για νηπιαγωγουσ αλλα για δασκαλουσ το αγχοσ παραμενει..

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 06:24:45 pm »
Εκπαιδευτικούς Α/βάθμιας αναφέρει...Δεν σημαίνει ότι είναι μόνο δάσκαλοι...
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος Demetroula

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 06:39:13 pm »

Παράθεση από: jamais στις Σήμερα στις 01:09:04 πμ
Για ποιο λόγο  σε περίπτωση που υπογράψεις σύμβαση με κάποιο εργοδότη (υποθέτω εννοείς εργοδότη εκπαιδευτηριου, ιδιωτικού νηπιαγωγείου) έχει δικαίωμα
να μη σε αφήσει να φύγεις??    :o  :o  :o  :o  :o

Για το λόγο ότι υπογράφεις σύμβαση για 11 μήνες π.χ. ή για μεγαλύτερο διάστημα, ή σου κάνει πρόσληψη. Είναι σαν να σκίζεις το συμβόλαιό σου πριν λήξει. Αυτό έχει συνέπειες. Αν ο εργοδότης είναι περίεργος ή είναι καμιά εταιρία μπορεί να μη σε αφήσουν να φύγεις χωρίς προειδοποίηση π.χ. Δεν ξέρω ακριβώς πώς πάει, αλλά το είχε αναφέρει κι ένα άλλο μέλος (ο dimitris... κάτι) που δίδασκε ως νηπιαγωγός σε θέση δασκάλου σε εκπαιδευτήριο.

Τι συνέπειες έχει ??
Δεν ξέρω. Οι συνέπειες μπορεί να αναφέρονται στο συμβόλαιο ή να στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
ΠΕ60

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 06:45:26 pm »
Στην ερώτηση:
ΚΥΡΙΕ ΚΑΨΑΛΑΚΗ, ΕΑΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩ
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος zael

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 07:10:40 pm »
σημερα ο Γιαννης Μαρινατος, προεδρος πρωτοβαθμιας νομου Ρεθυμνου εδωσε στη δημοσιοτητα 15 κενα νηπιαγωγων.Υπομονη λοιπον και κουραγιο

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 07:14:49 pm »
Ο Καψαλάκης είχε κάνει λόγο για καμιά 45 κενά στην Κρήτη πριν κανα δυο μέρες.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος zael

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 07:15:57 pm »
Ο Καψαλάκης είχε κάνει λόγο για καμιά 45 κενά στην Κρήτη πριν κανα δυο μέρες.
τα 15 ειναι μονο στο νομο Ρεθυμνου

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144