*

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!  (Αναγνώστηκε 81679 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alceste

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!
« Απάντηση #84 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2010, 11:09:53 pm »
Ενταξει βρε παιδια,υπαρχουν πολλες δυσκολιες αφου διοριστεις,αν διοριστεις δηλαδη και δε μεινεις με τον τιτλο "διοριστεος β φουρνιας αναμεινατε στο ακουστικο σας"Ομως δεν μπορω να ξεχασω τη χαρα που ενιωσα οταν ειδα το ονομα μου στους πινακες διοριστεων τον Ιουλιο του 2009,μετα απο 6 προσπαθειες και 4 επιτυχιες.Δεν χαρηκα απλα,λιποθυμησα.Θα στενοχωρηθω που εχουν γινει αισχος τα πραγματα,θα το δειξω και υπερβολικα,αλλα ξερω οτι πολλοι συναδερφοι μου που κοπιασαν εξισου η και περισσοτερο απο εμενα θα μεινουν εκτος.Αυτοι εχουν το σημαντικοτερο προβλημα κακα τα ψεματα.Μην τους προκαλουμε λεγοντας πχ  καλυτερα να μην διοριζομασταν
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 02:19:28 pm από alceste »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:41:41 »

Αποσυνδεδεμένος parapara

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 05:35:50 pm »
Μέσα στην "ευτυχία μας" και λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχουν χρήματα στα Σχολεία για χαρτί Α4 και μελάνι, σφουγγαράκια για τον πίνακα, όπως μας είπε ο διευθυντής του Σχολείου. Τι να κάνουμε θα τα αγοράσουμε και αυτά.....
Σε λίγο διάστημα θα μας  ''πληρώνουν" οι μαθητές με αυγά και κοτόπουλα, όπως τον παλιό καλό καιρό  ;D

Αποσυνδεδεμένος giota8

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • δεν περιγραφω αλλο!!! ΠΕ06
    • Προφίλ
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΕ06
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 05:39:30 pm »
Μέσα στην "ευτυχία μας" και λόγω της οικονομικής κρίσης, δεν υπάρχουν χρήματα στα Σχολεία για χαρτί Α4 και μελάνι, σφουγγαράκια για τον πίνακα, όπως μας είπε ο διευθυντής του Σχολείου. Τι να κάνουμε θα τα αγοράσουμε και αυτά.....
Σε λίγο διάστημα θα μας  ''πληρώνουν" οι μαθητές με αυγά και κοτόπουλα, όπως τον παλιό καλό καιρό  ;D

σαν τα χωριατικα τα αυγα παντως δεν εχει!!!
Trust I seek and I find in you
Every day for us something new
Open mind for a different view
And nothing else matters

Αποσυνδεδεμένος christina_g

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 01, 2010, 07:13:33 pm »
Τιμόθεε πραγματικά θα ήθελα να μας έλεγες που πήγαινες τη συζήτηση.

Προσωπικά βρίσκω εξοργιστικό το να παραθέτεις βιογραφιες βασιλιάδων και μεγιστάνων για να στηρίξεις την πεποίθηση σου (με την οποία συμφωνώ 100% παρεπιπτόντως!) ότι η ευτυχία δεν βρίσκεται στα υλικά αγαθα.

Ο διορισμός για τους περισσότερους από εμάς σημαίνει τρέξιμο εκ νέου, άγχος, πόσα μόρια φέτος πόσα του χρόνου για να μαζέψω όσα χρειάζομαι ώστε σε 5-10 χρόνια να πάω σπίτι μου, για πολλούς σημαίνει 2 και 3 ή ακόμα και 4 σχολεία και και και...Και παρόλα αυτά
και πάλι καλά να λέμε που έχουμε δουλειά και μπορούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

Αν εσύ αναζητούσες την ευτυχία στην δουλειά είναι λογικό να απογοητεύτηκες. Δεν αρκεί μόνο αυτό. Είναι σημαντικό να αντλεί κανείς ευχαρίστηση και ικανοποίηση από τη δουλειά του αλλά η ευτυχία, απ'αυτά που έχω καταλάβει εγώ μέχρι τώρα έρχεται από αλλού...φίλους, συντροφικότητα, κανένα μωράκι ¨) ...ανθρώπινες σχέσεις δηλαδή. Και βέβαια για να τα χαρείς αυτά είναι σημαντικό να έχεις υγεία και εργασία (δηλ. τα υλικά μέσα για την επιβίωση).

Σκέψου πώς θα νιώθουν διαβάζοντας το μήνυμά σου για το Λουδοβίκο και τον Ωνάση όλοι οι αδιόριστοι συνάδελφοι, που αγωνιούν αν θα τους πάρουν για 4 ή 6 ή 10 ώρες, για ΑΜΩ ή για ΑΚΩ, σε νησιά και βουνά, για ψωροδεκάρες που δεν ξέρουν ούτε πόσες θα είναι και γιατί; Δεν το κάνουν γιατί ψάχνουν την ευτυχία ! Το κάνουν γιατί ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψουν, για να βγάλουν τα προς το ζην, για να έχουν ένσημα, για να έχουν ΟΑΕΔ το καλοκαίρι, για το ΙΚΑ για για για...μπας και μπορέσουν να ζήσουν ανεξάρτητοι από γονείς, μπάς και καταφέρουν να κάνουν οικογένεια, μπας ...και κάνουν ο καθένας ότι θέλει και μπάς και, τελικά, στα γεράματα έχουν μια σύνταξη!!!

Κακά τα ψέμματα, στον κόσμο των ανθρώπων πρέπει να δουλέψει κανείς. Η ευτυχία δεν είναι απαραίτητο συστατικό της επιβίωσης. Το ευχάριστο για σένα είναι ότι για να έχεις την πολυτέλεια να προβληματίζεσαι σχετικά με την ευτυχία σημαίνει ότι έχεις την υγεία σου και τα προς το ζην  :D :D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:41:41 »

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:13:45 pm »
Δεν ξέραμε τη δουλειά του εκαπιδευτικού; Το μισθό του; Τα πλεονεκτήματα και μεινοεκτήματα του επαγγέλματος; Σε όποιον δεν αρέσει ας βρει κάτι άλλο να κερδίζει περισσότερα και να περνάει καλύτερα!! Αν δεν του αρκεί η όποια μισθολογική σταθερότητα που του παρέχει το δημόσιο σχολείο, σε αντίθεση με την αστάθεια και την αβεβαιότητα του ιδιωτικού τομέα, η μόνη λύση είναι να αλλάξει επάγγελμα!!

οκ ..οταν θα ρθει το καζικι του νεου  μισθολογιου που θα κοπουν τα επιδοματα να μην ακουσω κανεναν να μουρμουραει και να διαμαρτυρεται επειδη ο μισθος θα ειναι  1000 ευρω (στην καλυτερη περιπτωση)...εγω θα ειμαι με τον ΓΑΠ τοτε...για το καλο της χωρας...

steven_seagal πρέπει να έχεις το προφητικό χάρισμα.  Τα 1000 ευρώ ούτε στην καλύτερη περίπτωση. Οι νεοδιόριστοι δημόσιοι υπάλληλοι, με τα χαράτσια στο σβέρκο τους, μόνο ευτυχισμένοι δεν μπορούν να είναι.

Όπως έλεγε και ο γέροντας Παΐσιος: Θα έρθει καιρός που τα αυτοκίνητά μας θα τα κάνουμε κοτέτσια. (Με την επιστροφή πινακίδων επικρατεί πανικός).

Οπότε ο διορισμός δεν είναι ο δρόμος της ευτυχίας. Η ευτυχία βρίσκεται σε κάτι ανώτερο.
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 08:26:37 pm »
εμενα μονο την ευτυχια δεν μου εφερε ο φετινος διορισμος μου: διελυσε την οικογενεια μου στα τεσσερα μερη του οριζοντα, φαγωθηκαν οι οικονομιες μας για να πληρωνουμε τα χαρατσια και τους λογαριασμους , πεσαμε σχεδον στην καταθλιψη και βλεπουμε με μαυριλα το μελλον...μετα απο 9 χρονια αγωνα και ασεπ για να διοριστω μονο καλα λογια δεν μπορω να πω για το διορισμο και βρισκομαι διαρκως σε ενταση και μετρω τις μερες στο ξερονησι σαν τους φανταρους!!! απογοητευση και πληρη απαξιωση!!!

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιανουαρίου 03, 2012, 10:24:44 pm »
εμενα μονο την ευτυχια δεν μου εφερε ο φετινος διορισμος μου: διελυσε την οικογενεια μου στα τεσσερα μερη του οριζοντα, φαγωθηκαν οι οικονομιες μας για να πληρωνουμε τα χαρατσια και τους λογαριασμους , πεσαμε σχεδον στην καταθλιψη και βλεπουμε με μαυριλα το μελλον...μετα απο 9 χρονια αγωνα και ασεπ για να διοριστω μονο καλα λογια δεν μπορω να πω για το διορισμο και βρισκομαι διαρκως σε ενταση και μετρω τις μερες στο ξερονησι σαν τους φανταρους!!! απογοητευση και πληρη απαξιωση!!!

:( :'(
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:55:35 am »
κριμα . ευχομαι να αλλαξουν γρηγορα τα πραγματα!!! :-[ :-[ :-[ :-[ :-[

Αποσυνδεδεμένος godspeed

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 10:51:20 am »
Τι άκυρος τίτλος είναι αυτός;! Αμάν πια αυτή η σύνδεση διορισμός - ευτυχία στην Ελλάδα. Μου θυμίζει το σόι μου που για κάθε έναν που έμπαινε στο δημόσιο έπαιρναν τηλέφωνο όλο χαρά τον πατέρα μου κι έλεγαν π.χ. "

Αποσυνδεδεμένος Landau

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 03:00:56 pm »
Ο γέροντας Παΐσιος μπορεί να έλεγε αυτά που έλεγε.. αλλά ένας άλλος γέροντας του Αγίου Όρους (ο γέροντας Εφραίμ  8) ) δείχνει άλλο δρόμο προς την ευτυχία.. μπίζνες και μόνο μπίζνες, με τη σφραγίδα του "θεού" κιόλας!  :P
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Τιμόθεος

• Έμπειρο μέλος
  • Το μέτρο της αγάπης είναι η αγάπη χωρίς μέτρο
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 04:58:19 pm »
Φίλε μου, Landau, ο γέροντας Παΐσιος έλεγε επίσης να πηγαίνουμε σαν την μέλισσα στα άνθη και όχι σαν την μύγα στις βρομιές. Επίσης έλεγε στους υπουργούς που επισκεπτόταν το Άγιον Όρος, να μην δίνουν επιχορηγήσεις στα μοναστήρια, διότι θα αφήσουν το κομποσκοίνι οι μοναχοί και θα ασχολούντε με τις επιχειρήσεις.
Η ανταλλαγές εντός του δημοσίου (ενδοοικογενειακές ανταλλαγές) δεν γνωρίζω κατά πόσο θεωρείτε σκάνδαλο.
Όταν πριν αρκετά χρόνια, απ' ότι είπαν οι Ιταλοί, εξαπατήθηκαν από την αγορά της ΑΓΕΤ Ηρακλής( εάν θυμάμαι καλά ήταν η ΑΓΕΤ Ηρακλής), επειδή το κράτος κέρδισε δεν θεωρήθηκε σκάνδαλο. Η ενδοοικογενειακή ανταλλαγή σήμερα θεωρείτε σκάνδαλο. Νομικός δεν είμαι, αλλά συμφωνώ με την άποψη ότι ο καθένας πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και όποιος πρέπει να πάει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, θα πρέπει να πάει το συντομότερο. Αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου.

Αλλά μου φαίνεται ότι η συζήτηση περί το εάν ο Εφραίμ είναι αθώος δεν επηρεάζει ούτε τον διορισμό μας ούτε την ευτυχία μας. (Για να μην βγούμε εκτός θέματος και μας μηδενίσουν το γραπτό.)
Χιόνια και κρύα ας μη σταθούν εμπόδιο μπροστά σου, στις κορυφές της αρετής ν' ανθίζει πάντα η καρδιά σου

Αποσυνδεδεμένος mes

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 06:29:57 pm »
περιμεναμε χρονια το διορισμο που να γνωριζαμε τι τιμωρια μας επιφυλασσε το πασοκ......................

Αποσυνδεδεμένος Mariaaaa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 09:56:33 pm »
γιατι δεν παραιτηστε τοτε βρε παιδια?  Ξερω..."μακαρι να μπορουσαμε" θα μου πειτε...τα εξοδα τρεχουν και εχουμε στοματα να θρεψουμε. Κανενας δεν ειπε οτι ειναι ευκολο. Ακριβως το αντιθετο!

ειναι ομως εξοργιστικο ν ακουμε στις μερες μας τετοιου ειδους παραπονα κ γκρινιες...  Η σηκω φυγε ή σκασε και κολυμπα.   

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 10:09:10 pm »
γιατι δεν παραιτηστε τοτε βρε παιδια?  Ξερω..."μακαρι να μπορουσαμε" θα μου πειτε...τα εξοδα τρεχουν και εχουμε στοματα να θρεψουμε. Κανενας δεν ειπε οτι ειναι ευκολο. Ακριβως το αντιθετο!

ειναι ομως εξοργιστικο ν ακουμε στις μερες μας τετοιου ειδους παραπονα κ γκρινιες...  Η σηκω φυγε ή σκασε και κολυμπα.

καποιος ειπε οτι εχω το προφητικο χαρισμα παραπανω..να τον επανληθευσω και παλι..πριν απο κατι μηνες οταν αρχισαν οι γκρινιες ειχα πει για τρεις λυσεις:

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΑΙ
Η ΠΑΡΑΙΤΕΙΣΑΙ
Η ΤΟ ΡΑ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473