0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω τη γνώμη μου εν συντομία:Η εφαρμογή ή μη ενός νόμου, ΔΕΝ εναπόκειται στη διάθεση του κάθε πολίτη( και τις εκτιμήσεις του περί "ηθικής του νόμου"). Για τους διορισμένους στο Δημόσιο σχολείο ( ΟΧΙ στα ιδιωτικά) εκπαιδευτικούς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων.Συνεπώς, όποιος από εμάς ( τους διορισμένους σε δημόσιο σχολείο εκπαιδευτικούς) παραβιάζει τον νόμο κάνοντας ιδιαίτερα ( σε μαθητές που έχει στο σχολείο, ή σε μαθητές που δεν έχει στο σχολείο), είναι παράνομος από διοικητικής και φορολογικής σκοπιάς. Κοινώς: Είναι "φοροκλέφτης" και "επίορκος".Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ένας άνθρωπος που κλέβει ( φόρους, πορτοφόλια ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει σημασία) ΔΕΝ μπορεί να καμώνεται ότι προσπαθεί ( έστω) να διαπαιδαγωγήσει την νεολαία.Υ.Γ. Το αυτό ( χωρίς το διοικητικό σκέλος της παρανομίας), ισχύει για τους φροντιστές-ιδιαιτεράδες κάθε είδους, που κάνουν ιδιαίτερα ΧΩΡΙΣ να κόβουν απόδειξη.
Παράθεση από: PA στις Νοεμβρίου 26, 2012, 04:37:36 pmΣυνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω τη γνώμη μου εν συντομία:Η εφαρμογή ή μη ενός νόμου, ΔΕΝ εναπόκειται στη διάθεση του κάθε πολίτη( και τις εκτιμήσεις του περί "ηθικής του νόμου"). Για τους διορισμένους στο Δημόσιο σχολείο ( ΟΧΙ στα ιδιωτικά) εκπαιδευτικούς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων.Συνεπώς, όποιος από εμάς ( τους διορισμένους σε δημόσιο σχολείο εκπαιδευτικούς) παραβιάζει τον νόμο κάνοντας ιδιαίτερα ( σε μαθητές που έχει στο σχολείο, ή σε μαθητές που δεν έχει στο σχολείο), είναι παράνομος από διοικητικής και φορολογικής σκοπιάς. Κοινώς: Είναι "φοροκλέφτης" και "επίορκος".Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ένας άνθρωπος που κλέβει ( φόρους, πορτοφόλια ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει σημασία) ΔΕΝ μπορεί να καμώνεται ότι προσπαθεί ( έστω) να διαπαιδαγωγήσει την νεολαία.Υ.Γ. Το αυτό ( χωρίς το διοικητικό σκέλος της παρανομίας), ισχύει για τους φροντιστές-ιδιαιτεράδες κάθε είδους, που κάνουν ιδιαίτερα ΧΩΡΙΣ να κόβουν απόδειξη.+++++++++++++ο,τι καλυτερο εχω διαβάσει στο forum τελευταια..το μονο σου λάθος ΡΑ είναι τα εισαγωγικά ...ο ιδιαιτεράς χωρις απόδειξη είτε ανήκει στον δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό ειναι φοροκλέφτης, ανήθικος και επιορκος με όλη την σημασία της λέξης.σκληρά λόγια αλλά αυτή είναι η αλήθεια.και η θεωρία του "ολίγον εγκυος" επειδή κάποιος δεν διδάσκει στους μαθητές του αλλά εκτός σχολείου δεν στέκει φυσικά..ο νόμος είναι νόμος και μέχρι να αλλάξει(αν αλλάξει ποτέ) η ερμηνεία κατα το δοκούν είναι αυθαίρετη και ανυπόστατη..
Τι θα λέγατε να γινόταν μια προσπάθεια εκ' μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων να διεκδικήσουν να επιτραπεί να μπορούν και διορισμένοι καθηγητές να κάνουν κάποιος ώρες την εβδομάδα νόμιμα ιδιαίτερα (όχι φυσικά σε μαθητές τους) και να αποδίδουν έτσι και τον αναλογούντα φόρο; Πως το κατάφεραν οι γιατροί και τόσες άλλες ειδικότητες...Μερικές απορίες... 1. Μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να κάνει τουλάχιστον κάποια μεροκάματα το Σαββατοκύριακο μαζεύοντας ελιές (έπεσε ατα 30 ευρώ το μεροκάματο με την κριση... ) ή σε οικοδομή ή σαν χαμάλης για να ζήσει την οικογένειά του;; Νομίζω πως και αυτό είναι παράνομο. Ανήθικο όμως δεν είναι..., μην τρελαθούμε... 2. Είναι παράνομο να κάνεις ιδιαίτερο μάθημα σε μη μαθητή σου και να μην παίρνεις χρήματα, αλλά αντ' αυτού μια κότουλα και μερικά ζαρζαβατικά; Τι θα γίνει αν σε πιάσουν με το πειστήριο του εγκλήματος στα χέρια..., την κότα; 3. Είναι παράνομο να κάνεις ανταλλαγή με κάποιον συνάδελφο; Να κάνει αυτός στο παιδί σου αγγλικά και εσύ στο παιδί του μαθηματικά, χωρίς να εμπλέκονται χρήματα;
Περισσότερο με πειράζει που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ΔΕΝ εκτιμά το επάγγελμά μας ( την αξία του υπό την έννοια της κοινωνικής χρησιμότητας)...
Δε μιλησε κανεις για ιδιαιτερα καθηγητη προς τους μαθητες που εχει στο σχολειο, αυτο ειναι τουλαχιστον ξεφτιλα. Μιλησαμε για το αυμβιβαστο που υπαρχει για δημοσιο και ιδιαιτερα. Γιατι ο γιατρος, ο δικηγορος και ο μηχανικος π.χ. μπορουν να εργαζονται στο δημοσιο και παραλληλα να ιδιωτευουν? Πολυ απλα γιατι τα επαγγελματα αυτα ειναι τα επαγγελματα των βουλευτων που ψηφιζουν για την παρτη τους. Εσυ καθηγητακο κατσε στα 700 σου επειδη καποιοι αλλοι εκριναν οτι ειναι παρανομα τα ιδιαιτερα για τους διορισμενους. Για τους αδιοριστους γιατι δεν ειναι? Αν τα φροντιστηρια ειναι νομιμα γενικα ειναι νομιμα για ολους. Για τον καθηγητη του ιδιωτικου γιατι επιτρεπονται δηληδη? Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι διορισμενος και εχω καθε λογο να ειμαι αντιθετος στα φροντιστηρια των μονιμων. Δε καταλαβαινω ειλικρινα ομως γιατι ειναι ανηθικο να κανει καποιος ιδιαιτερα σε παιδια που δεν ειναι μαθητες του σχολειου του.