*

Αποστολέας Θέμα: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!  (Αναγνώστηκε 81716 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ, ο δρόμος της ευτυχίας!
« Απάντηση #182 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:16:40 pm »
Συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω τη γνώμη μου εν συντομία:
Η εφαρμογή ή μη ενός νόμου, ΔΕΝ εναπόκειται στη διάθεση  του κάθε πολίτη( και τις εκτιμήσεις του περί "ηθικής του νόμου"). Για τους διορισμένους στο Δημόσιο σχολείο ( ΟΧΙ στα ιδιωτικά) εκπαιδευτικούς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων.
Συνεπώς, όποιος από εμάς ( τους διορισμένους σε δημόσιο σχολείο εκπαιδευτικούς) παραβιάζει τον νόμο κάνοντας ιδιαίτερα ( σε μαθητές που έχει στο σχολείο, ή σε μαθητές που δεν έχει στο σχολείο), είναι παράνομος από διοικητικής και φορολογικής σκοπιάς. Κοινώς: Είναι "φοροκλέφτης" και "επίορκος".
Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ένας άνθρωπος που κλέβει ( φόρους, πορτοφόλια ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει σημασία) ΔΕΝ μπορεί να καμώνεται ότι προσπαθεί ( έστω) να διαπαιδαγωγήσει  την νεολαία.

Υ.Γ. Το αυτό ( χωρίς το διοικητικό σκέλος της παρανομίας), ισχύει για τους φροντιστές-ιδιαιτεράδες κάθε είδους, που κάνουν ιδιαίτερα ΧΩΡΙΣ να κόβουν απόδειξη.

+++++++++++++
ο,τι καλυτερο εχω διαβάσει στο forum τελευταια..το μονο σου λάθος ΡΑ είναι τα εισαγωγικά ...ο ιδιαιτεράς χωρις απόδειξη είτε ανήκει στον δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό  ειναι φοροκλέφτης, ανήθικος και επιορκος με όλη την σημασία της λέξης.σκληρά λόγια αλλά αυτή είναι η αλήθεια.και η θεωρία του "ολίγον εγκυος" επειδή κάποιος δεν διδάσκει στους μαθητές του αλλά εκτός σχολείου δεν στέκει φυσικά..ο νόμος είναι νόμος και μέχρι να αλλάξει(αν αλλάξει ποτέ) η ερμηνεία κατα το δοκούν είναι αυθαίρετη και ανυπόστατη..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:45:16 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #183 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:21:15 pm »
Συμφωνώ συνάδελφε steven_seagal
Τα εισαγωγικά, μόνο και μόνο γιατί αναφέρονται σε σκληρούς χαρακτηρισμούς.
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #184 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 10:59:22 pm »
Τι θα λέγατε να γινόταν μια προσπάθεια εκ' μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων να διεκδικήσουν να επιτραπεί να μπορούν και διορισμένοι καθηγητές να κάνουν κάποιος ώρες την εβδομάδα νόμιμα ιδιαίτερα  (όχι φυσικά σε μαθητές τους) και να αποδίδουν έτσι και τον αναλογούντα  φόρο;
Πως το κατάφεραν οι γιατροί και τόσες άλλες ειδικότητες...

Μερικές απορίες...
 1. Μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να κάνει τουλάχιστον κάποια μεροκάματα το Σαββατοκύριακο μαζεύοντας ελιές (έπεσε ατα 30 ευρώ το μεροκάματο με την κριση...  :( ) ή σε οικοδομή ή σαν χαμάλης για να ζήσει την οικογένειά του;; Νομίζω πως και αυτό είναι παράνομο. Ανήθικο όμως δεν είναι..., μην τρελαθούμε...

2. Είναι παράνομο να κάνεις ιδιαίτερο μάθημα σε μη μαθητή σου και να μην παίρνεις χρήματα, αλλά αντ' αυτού μια κότουλα και μερικά ζαρζαβατικά; Τι θα γίνει αν σε πιάσουν με το πειστήριο του εγκλήματος στα χέρια..., την κότα;  ???

3. Είναι παράνομο να κάνεις ανταλλαγή με κάποιον συνάδελφο; Να κάνει αυτός στο παιδί σου αγγλικά και εσύ στο παιδί του μαθηματικά, χωρίς να εμπλέκονται χρήματα;

Αποσυνδεδεμένος ALICE365

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έν οίδα ότι ουδέν οίδα
    • Προφίλ
« Απάντηση #185 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 11:20:21 pm »
Συνάδελφοι θα μου επιτρέψετε να διατυπώσω τη γνώμη μου εν συντομία:
Η εφαρμογή ή μη ενός νόμου, ΔΕΝ εναπόκειται στη διάθεση  του κάθε πολίτη( και τις εκτιμήσεις του περί "ηθικής του νόμου"). Για τους διορισμένους στο Δημόσιο σχολείο ( ΟΧΙ στα ιδιωτικά) εκπαιδευτικούς, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων.
Συνεπώς, όποιος από εμάς ( τους διορισμένους σε δημόσιο σχολείο εκπαιδευτικούς) παραβιάζει τον νόμο κάνοντας ιδιαίτερα ( σε μαθητές που έχει στο σχολείο, ή σε μαθητές που δεν έχει στο σχολείο), είναι παράνομος από διοικητικής και φορολογικής σκοπιάς. Κοινώς: Είναι "φοροκλέφτης" και "επίορκος".
Και όπως όλοι καταλαβαίνουμε, ένας άνθρωπος που κλέβει ( φόρους, πορτοφόλια ή οτιδήποτε άλλο, δεν έχει σημασία) ΔΕΝ μπορεί να καμώνεται ότι προσπαθεί ( έστω) να διαπαιδαγωγήσει  την νεολαία.

Υ.Γ. Το αυτό ( χωρίς το διοικητικό σκέλος της παρανομίας), ισχύει για τους φροντιστές-ιδιαιτεράδες κάθε είδους, που κάνουν ιδιαίτερα ΧΩΡΙΣ να κόβουν απόδειξη.

+++++++++++++
ο,τι καλυτερο εχω διαβάσει στο forum τελευταια..το μονο σου λάθος ΡΑ είναι τα εισαγωγικά ...ο ιδιαιτεράς χωρις απόδειξη είτε ανήκει στον δημόσιο τομέα είτε στον ιδιωτικό  ειναι φοροκλέφτης, ανήθικος και επιορκος με όλη την σημασία της λέξης.σκληρά λόγια αλλά αυτή είναι η αλήθεια.και η θεωρία του "ολίγον εγκυος" επειδή κάποιος δεν διδάσκει στους μαθητές του αλλά εκτός σχολείου δεν στέκει φυσικά..ο νόμος είναι νόμος και μέχρι να αλλάξει(αν αλλάξει ποτέ) η ερμηνεία κατα το δοκούν είναι αυθαίρετη και ανυπόστατη..

Να γιάσει το στόμα σου αδερφε γιατι πολλες ανοησιες ακουσαμε εδω μεσα....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:45:16 »

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #186 στις: Νοεμβρίου 26, 2012, 11:50:17 pm »
Τι θα λέγατε να γινόταν μια προσπάθεια εκ' μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων να διεκδικήσουν να επιτραπεί να μπορούν και διορισμένοι καθηγητές να κάνουν κάποιος ώρες την εβδομάδα νόμιμα ιδιαίτερα  (όχι φυσικά σε μαθητές τους) και να αποδίδουν έτσι και τον αναλογούντα  φόρο;
Πως το κατάφεραν οι γιατροί και τόσες άλλες ειδικότητες...

Μερικές απορίες...
 1. Μπορεί κάποιος εκπαιδευτικός να κάνει τουλάχιστον κάποια μεροκάματα το Σαββατοκύριακο μαζεύοντας ελιές (έπεσε ατα 30 ευρώ το μεροκάματο με την κριση...  :( ) ή σε οικοδομή ή σαν χαμάλης για να ζήσει την οικογένειά του;; Νομίζω πως και αυτό είναι παράνομο. Ανήθικο όμως δεν είναι..., μην τρελαθούμε...

2. Είναι παράνομο να κάνεις ιδιαίτερο μάθημα σε μη μαθητή σου και να μην παίρνεις χρήματα, αλλά αντ' αυτού μια κότουλα και μερικά ζαρζαβατικά; Τι θα γίνει αν σε πιάσουν με το πειστήριο του εγκλήματος στα χέρια..., την κότα;  ???

3. Είναι παράνομο να κάνεις ανταλλαγή με κάποιον συνάδελφο; Να κάνει αυτός στο παιδί σου αγγλικά και εσύ στο παιδί του μαθηματικά, χωρίς να εμπλέκονται χρήματα;

Όλα αυτά που αναφέρεις συνάδελφε, είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ χωρίς άδεια του υπηρεσιακού συμβουλίου ( απ' ότι ξέρω, δύσκολα δίνονται τέτοιες άδειες-σε γενικές γραμμές τουλάχιστον).

Σχετικά με την προσπάθεια να δοθεί άδεια να κάνουμε ιδιαίτερα σε παιδιά που δεν ανήκουν στο σχολείο μας, θα σου πω ότι κατά τη γνώμη μου θα γίνει πιθανότατα και χωρίς να πιέσουμε ( αυτή η εκτίμηση ΔΕΝ αποτελεί δική μου συμφωνία με κάτι τέτοιο, μια και το ζήτημα θέλει συζήτηση).
ΟΜΩΣ
Όπως όλοι ξέρουμε, ΔΕΝ υπάρχουν ιδιαίτερα πια σε γενικές γραμμές ( έχω πολλούς φίλους φροντιστές, από την εποχή που εργαζόμουν στα Φροντιστήρια). Και στο άμεσο μέλλον, τα πράγματα θα είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ και σε αυτό το πεδίο.         Οπότε τελικά τι θα γίνει αν γίνει η ρύθμιση που αναφέρεις?

Υ.Γ. Εκτιμώ ότι και από μόνοι τους θα προχωρήσουν σε τέτοια ρύθμιση κάποια στιγμή, ώστε να απαλλαγούν από την κριτική στο πεδίο της απόλυτης συντριβής των μισθών μας ( θα λένε μετά: "οι καλοί", έχουν πελατεία και ζουν καλά. Έτσι, αν κάποιος παλιός φροντιστής με μεγάλο κύκλο σταμάτησε τα ιδιαίτερα μόλις διορίστηκε εφαρμόζοντας και σεβόμενος τον νόμο, θα "βγει" "κακός"- οπότε "καλά να πάθει". Και όποιος-οι έγραψαν τον νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια συνεχίζοντας κανονικά, θα "βγουν" "καλοί"-λογικό αφού είναι "καλοί". Η γνωστή διαστρέβλωση που διαιωνίζει και αναπαράγει την "εν Ελλάδι παλαβομάρα και λαμογιά").
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:02:44 am από PA »
Όποιος δεν έχει μυαλό, έχει πόδια ( ή αλλιώς: Ας απαντούσαμε ως κλάδος ΕΓΚΑΙΡΩΣ στις παρακμιακές ατάκες και τα εναντίον μας συνθηματάκια).

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #187 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:02:49 am »
Έτσι είναι συνάδελφε. Το "κώνειο" υπέρ της νομιμότητας είναι πολύ πικρό αν δεν βγαίνεις...  ::)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #188 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:08:16 am »
Έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκιο συνάδελφε.
Είμαι "στην απέξω", και βλέπω παντού γύρω μου να δικαιώνεται η "λαμογιά", η απάτη, το "δήθεν", το "ρουσφέτι" το "κόλπο" ( η οικογένειά μου, δεν έχει περιουσίες και εισοδήματα για να με στηρίζει όπως γίνεται με χιλιάδες σαν εμάς).
ΣΕ ΚΑΤΑΛΑ
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:20:04 am από PA »

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #189 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:16:58 am »

Περισσότερο με πειράζει που η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας ΔΕΝ εκτιμά το επάγγελμά μας ( την αξία του υπό την έννοια της κοινωνικής χρησιμότητας)...

Τώρα, για να είμαστε ειλικρινείς, η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας δεν εκτιμά τα περισσότερα επαγγέλματα, νιώθει ωστόσο μια παθολογική έλξη από κάθε λογής λαμόγιο που καταφέρνει να  βγάζει λεφτά από το τίποτα, ακόμα κι αν επισήμως καταδικάζει τέτοιες περιπτώσεις. :P

......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #190 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:23:55 am »
Πολύ σωστά συνάδελφε apri
Είναι θέμα "αξιακού κώδικα" κατά τη γνώμη μου ( το πλέγμα των πιστεύω, και των αρχών που χρησιμοποιούμε όλοι για να χαρακτηρίσουμε πρόσωπα, πράγματα , καταστάσεις και συμπεριφορές, ως "σωστές" ή "λάθος").
Από εκεί και πέρα: Μπορεί η πλειοψηφία ( που λατρεύει και θαυμάζει το αποτελεσματικό λαμόγιο και την λαμογιά εν γένει) να λέει και τον Γιατρό "κλέφτη" ( έτσι συλλήβδην και ισοπεδωτικά φυσικά), ΟΜΩΣ όταν θα τον πιάσει η "σκωληκοειδήτις", θα "κλείσει τον στόμα του" και θα αρχίσει την "κλαψούρα" ( για προφανείς λόγους, που σχετίζονται και με την ψευτο-μαγκιά της).

Υ.Γ. Μετά "φταίει ο Πάγκαλος" για την πλειοψηφία. Λες και ο Πάγκαλος ( και ο κάθε Πάγκαλος) έγινε τώρα τελευταία κάτι διαφορετικό από αυτό που ήταν εδώ και 30 χρόνια!!!
Η υποκρισία, σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:25:57 am από PA »

Αποσυνδεδεμένος Pink-Panther!

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #191 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:43:09 am »
Δε μιλησε κανεις για ιδιαιτερα καθηγητη προς τους μαθητες που εχει στο σχολειο, αυτο ειναι τουλαχιστον ξεφτιλα. Μιλησαμε για το αυμβιβαστο που υπαρχει για δημοσιο και ιδιαιτερα. Γιατι ο γιατρος, ο δικηγορος και ο μηχανικος π.χ. μπορουν να εργαζονται στο δημοσιο και παραλληλα να ιδιωτευουν? Πολυ απλα γιατι τα επαγγελματα αυτα ειναι τα επαγγελματα των βουλευτων που ψηφιζουν για την παρτη τους. Εσυ καθηγητακο κατσε στα 700 σου επειδη καποιοι αλλοι εκριναν οτι ειναι παρανομα τα ιδιαιτερα για τους διορισμενους. Για τους αδιοριστους γιατι δεν ειναι? Αν τα φροντιστηρια ειναι νομιμα γενικα ειναι νομιμα για ολους. Για τον καθηγητη του ιδιωτικου γιατι επιτρεπονται δηληδη? Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι διορισμενος και εχω καθε λογο να ειμαι αντιθετος στα φροντιστηρια των μονιμων. Δε καταλαβαινω ειλικρινα ομως γιατι ειναι ανηθικο να κανει καποιος ιδιαιτερα σε παιδια που δεν ειναι μαθητες του σχολειου του.

Αποσυνδεδεμένος panos2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #192 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:45:41 am »
Περί της συλλογικής ευθύνης μια μικρή παρατήρηση:
Όσο λιγότερο φταίει κάποιος για τον οικονομικό και ηθικό ξεπεσμό της χώρας, τόσο μεγαλύτερο μέρος καλείται να πληρώσει από τον συλλογικό λογαριασμό  με την εξαθλίωσή του. Στον κλάδο τω εκπαιδευτικών αυτό βγάζει μάτι...

Γι' αυτό οφείλουμε να επιμερίζουμε την ευθύνη με το ανάλογο βάρος και να μην μένουμε στις γενικεύσεις, γιατί η συλλογική ευθύνη καθιστά τελικά αμελητέα την ευθύνη των βασικών ενόχων... Ο Πάγκαλος μου θυμίζει τον "ταραξία" μαθητή που δέχεται μια επίπληξη και αμέσως αντιδρά με το: "και οι άλλοι μιλάνε κύριε" στέλνοντας την μπάλα στην κερκίδα...

Αποσυνδεδεμένος PA

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #193 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:51:06 am »
Δε μιλησε κανεις για ιδιαιτερα καθηγητη προς τους μαθητες που εχει στο σχολειο, αυτο ειναι τουλαχιστον ξεφτιλα. Μιλησαμε για το αυμβιβαστο που υπαρχει για δημοσιο και ιδιαιτερα. Γιατι ο γιατρος, ο δικηγορος και ο μηχανικος π.χ. μπορουν να εργαζονται στο δημοσιο και παραλληλα να ιδιωτευουν? Πολυ απλα γιατι τα επαγγελματα αυτα ειναι τα επαγγελματα των βουλευτων που ψηφιζουν για την παρτη τους. Εσυ καθηγητακο κατσε στα 700 σου επειδη καποιοι αλλοι εκριναν οτι ειναι παρανομα τα ιδιαιτερα για τους διορισμενους. Για τους αδιοριστους γιατι δεν ειναι? Αν τα φροντιστηρια ειναι νομιμα γενικα ειναι νομιμα για ολους. Για τον καθηγητη του ιδιωτικου γιατι επιτρεπονται δηληδη? Επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι διορισμενος και εχω καθε λογο να ειμαι αντιθετος στα φροντιστηρια των μονιμων. Δε καταλαβαινω ειλικρινα ομως γιατι ειναι ανηθικο να κανει καποιος ιδιαιτερα σε παιδια που δεν ειναι μαθητες του σχολειου του.

Συνάδελφε το έργο ενός εκπαιδευτικού, αποτιμάται όπως αποτιμάται ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των Ελλήνων, εδώ και δεκαετίες. Κι εγώ διαφωνώ με αυτή την εκτίμηση της πλειοψηφίας, όμως παραδέχομαι ότι αυτό πιστεύουν οι συμπολίτες μου. Σχετικά με τα υπόλοιπα ζητήματα που θέτεις, νομίζω ότι δόθηκαν απαντήσεις στους παραπάνω διαλόγους.

Αποσυνδεδεμένος steven_seagal

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #194 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:52:05 am »

ενα και ενα κανουν 2

αυτη την στιγμη ο νομος θεωρει παρανομο το ιδιαιτερο μαθημα για οποιον δεν κανει εναρξη στην εφορια και δεν κοβει αποδειξη
αυτη τη στιγμη εναρξη στην εφορια μπορει να κανει μονο ο αδιοριστος καθηγητης
αρα αυτη τη στιγμη ο καθηγητης του δημοσιου ειναι παρανομος
τωρα υπαρχουν 2 περαιτερω διαφορετικες ερμηνειες
παρανομια=ηθικη
παρανομια=ανηθικοτητα
διαλεγετε και παιρνετε...

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #195 στις: Νοεμβρίου 27, 2012, 12:54:58 am »
Το ιδιαίτερο νομίζω πολύ καλά κάνει και απαγορεύεται. Ούτε μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να διεκδικεί νε επιτραπούν τα ιδιαίτερα. Είναι σαν να αποδεχόμαστε οτι το δημόσιο σχολείο δεν μπορεί να παίξει το ρόλο του. Μάλιστα θα έχουμε με τη σφραγίδα και κίνητρο να είμαστε ανεπαρκείς στο σχολείο για να δημιουργούμε πελατεία. Κάτι τέτοιο θα ήταν ταφόπλακα για το όποιο ελάχιστο κύρος έχει απομείνει στον κλάδο και κυρίως θα αποτελούσε και την οριστική διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ο γιατρός ή ο δικηγόρος που μπορούν να ασκήσουν επάγγελμα δεν κάνουν ιδιαίτερα. Νομίζω πως όλοι οι εκπαιδευτικοί  με άδεια του υπηρεσιακού μας συμβουλίου και για αριθμό ωρών που δεν δημιουργεί πρόβλημα στην εκπλήρωση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, έχουμε δικαίωμα δεύτερης εργασίας, νόμιμης και δηλωμένης.  Απλά οι γιατροί και οι δικηγόροι έχουν το δικαίωμα να έχουν δικό τους γραφείο ως επαγγελματίες, κάτι που πχ δεν μπορεί να κάνει ένας χημικός. Δηλαδή να ανοίξει ένα χημικό εργαστήριο.

Η πλειοψηφία της κοινωνίας (ανάμεσα τους και πολλοί εκπαιδευτικοί), ποτέ δεν εκτίμησαν την αξία της μόρφωσης και της γνώσης. Πόσοι συνάδελφοι διαβάζουμε ένα βιβλίο πέρα από την προετοιμασία του μαθήματος μας; πόσοι συνάδελφοι έχουμε κάρτα στη δημόσια βιβλιοθήκη της περιοχής μας; πόσοι συνάδελφοι έχουμε επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής που διοριστήκαμε ή μετατεθήκαμε για ένα ή περισσότερα χρόνια; Η ελληνική κοινωνία αγάπησε τα "χαρτιά" όχι γιατί κάθε χαρτί αντικατοπτρίζει ένα συγκεκριμένο επίπεδο γνώσεων και μόρφωσης, αλλά γιατί κάθε χαρτί το έβλεπε ως ένα εργαλείο που θα φέρνει χρήματα για πολλά χρόνια. Φυσικά και η εκπαίδευση και η μόρφωση είναι εργαλεία επαγγελματικής εξέλιξης και πρέπει να αντιμετωπίζονται ΚΑΙ έτσι, αλλά όχι μόνο έτσι.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)