0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γιατί οι συνάδελφοι κοιτάνε πως να "λουφάρουν" προφανώς, υιοθετώντας την παλιά κακή δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία. Και είναι θλιβερό γιατί το βλέπω σε συναδέλφους μου που μόλις βγήκαν από το πανεπιστήμιο και όλο και πιο συχνά τελευταία (μιλάω για το δημοτικό πάντα).
αχ αυτό με το κινητό... Δεν πιστεύω οτι ειναι το νεαρό της ηλικίας.
Panos 92 είναι και που το παιδάκι δεν έχει θέματα συμπεριφοράς. Εάν είχες ένα παιδάκι υπερκινητικό, ή που έχει εκρήξεις θυμού δεν νομίζω να μην σου δημιουργούσε θέμα να κοιτάζει το κινητό και να γίνεται μπαχαλο η τάξη και αυτή να ειναι αδιάφορη. Γιατί καμιά φορά και τα υπολοιπα παιδιά παρασύρονται από όλα αυτό. Ένα παιδάκι που σηκώνεται όποτε θέλει μέσα στην τάξη και τρέχει και η δασκάλα του εξακολουθεί να ειναι αδιάφορη ξεσηκώνει την τάξη. Και στην τελική γιατί να βαριέται, δεν έχει κάτι να κάνει με το παιδί της; Και ναι, θα είχε την ευκαιρία αν ήθελε να κάνει μαθήματα, να μαθαίνει κιόλας, γιατί δεν έχει καμία σχέση η θεωρία με την πράξη. Επίσης παρατηρώντας έναν πιο έμπειρο μαθαίνεις πολλά. Αλλά από εκεί φαίνεται ότι οι νέοι συνάδελφοι με αυτήν τη συμπεριφορά πως θα είναι αργότερα.Στο σχολείο των παιδιών μου έρχονται και φοιτητές. Θυμάμαι στο σχόλασμα οι φοιτητές έφταναν πρώτοι στην πόρτα και δεν περίμεναν να χτυπήσει το κουδούνι (για 5 λεπτά μιλάμε) ώστε να έρθει ένας δάσκαλος αλλά χτυπούσαν επιτακτικά το θυρωτηλέφωνο μία και δυο φορές ώστε ο διεθυντής να τους ανοίξει την πόρτα. Υπήρχε και ένας όμως που όταν πλησίασα το παιδί του αδελφού μου και του μίλησα λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι ήρθε αμέσως και το πήρε στην άκρη και τον ρώτησε με ποιον μιλάει. Ήταν και στην πόρτα μέχρι να αποχωρήσουν οι μαθητές! Οπότε επιμένω ότι ειναι και νοοτροπία και πόσο αγαπάς αυτό που κάνεις.
Αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τις παράλληλες αλλά και με τους ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, σχολικούς νοσηλευτές, τα τμήματα ένταξης και τα ΖΕΠ. Είναι δυνατόν η δασκάλα της ένταξης να παίρνει ένα παιδί μόνο κάθε διδακτική ώρα; Υπάρχει όπως είπατε ασάφεια νόμου όσον αφορά τα καθήκοντά τους και το εκμεταλλεύονται. Έχει δημιουργηθεί προσωπικό δύο ταχυτήτων στα σχολεία. Αυτοί που δουλεύουν και αυτοί που δεν κάνουν τίποτα κοροϊδεύουν.