0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Προκειμένου να επικαλεστεί κάποιος το ωράριο για μια συνεδρίαση συλλόγου περιστασιακά, να υποθέσω ότι θα δεχόταν και την πλήρη εφαρμογή του καθημερινά;
Αποχωρείς αφού απαιτήσεις τον τερματισμό του συλλόγου αφού επιμηκύνθηκε εκτός εργασιακού ωραρίου και ζητώντας να συνεχιστεί άλλη μέρα.Αν γίνει αυτό 1-2 φορές τότε θα βάλουν όλοι όρια στην αμπελοφιλοσοφία τους και θα γίνει αποτελεσματικότερη συνεδρίαση
Στο άρθρο 39, παράγραφος 1 λέει: Ο σύλλογος συνεδριάζει τακτικά ή έκτακτα μετά από πρόσκληση του προέδρου του και η συμμετοχή του διδακτικού προσωπικού είναι υποχρεωρική. Απουσία μέλους από τις συνεδριάσεις πρέπει να είναι πολύτως δικαιολογημένη.
Α. Παραμονή στο σχολείοΗ κατανομή των ωρών διδασκαλίας σε όλες τις εργάσιμες ημέρες είναι συνάρτηση του προγράμματος διδασκαλίας γι αυτό και ο νομοθέτης έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ρυθμίζεται ρητά το σχετικό θέμα. Σύμφωνα όμως με την ισχύουσα νομοθεσία του Ν. 1566/1985 άρθρο 13 παρ. 8 που ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14 του παρ. 20 του ίδιου νόμου, κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι πάνω από έξι ώρες την ημέρα και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα.
Για να επανέλθουμε στο θέμα μας...Με βάση τους ΝΟΜΟΥΣ:ΠαράθεσηΣτο άρθρο 39, παράγραφος 1 λέει: Ο σύλλογος συνεδριάζει τακτικά ή έκτακτα μετά από πρόσκληση του προέδρου του και η συμμετοχή του διδακτικού προσωπικού είναι υποχρεωρική. Απουσία μέλους από τις συνεδριάσεις πρέπει να είναι πολύτως δικαιολογημένη.και ΠαράθεσηΑ. Παραμονή στο σχολείοΗ κατανομή των ωρών διδασκαλίας σε όλες τις εργάσιμες ημέρες είναι συνάρτηση του προγράμματος διδασκαλίας γι αυτό και ο νομοθέτης έκρινε ότι δεν θα έπρεπε να ρυθμίζεται ρητά το σχετικό θέμα. Σύμφωνα όμως με την ισχύουσα νομοθεσία του Ν. 1566/1985 άρθρο 13 παρ. 8 που ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με το άρθρο 14 του παρ. 20 του ίδιου νόμου, κάθε εκπαιδευτικός οφείλει να παραμένει υποχρεωτικά στο σχολείο πέρα από τις ώρες διδασκαλίας, όχι πάνω από έξι ώρες την ημέρα και μέχρι 30 ώρες την εβδομάδα.κατά την γνώμη μου, ναι, μπορείς να αποχωρήσεις, διότι η παραβίαση του νόμου περί παραμονής στο σχολείο είναι αρκετά καλή δικαιολογία. Τις 6 ώρες όμως τις συμπληρώνεις μόνο εάν εκείνη την μέρα έχεις μάθημα από την 1η ώρα (ή την 2η εάν η συνεδρίαση τραβάει πολύ).
Ο σύλλογος διδασκόντων συνεδριάζει πάντοτε εκτός διδακτικού ωραρίου σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Λάθος ερμηνεία κάνεις....Με τη λογική σου αν έχεις 7η ώρα μάθημα μπορούν να σε κρατούν στο σχολείο μέχρι τις 20.00 το βράδυ !!!Το τυπικό υπηρεσιακό ωράριο είναι αυστηρά 08-14 (λήγει στις 14.00) και δεν έχει να κάνει με το πόσες ώρες έχεις μάθημα.Αν θέλει ο διευθυντής μπορεί να σου πει έλα από τις 08.00 το πρωί για να κάνεις δουλειές και όχι πέραν τις 14.00, πάντα με την προϋπόθεση ότι αυτό ισχύει για όλους και όχι ατομικά.Μετά τις 14.00 κανείς και για κανένα λόγο δεν μπορεί να σε κρατήσει στο σχολείο, ανεξάρτητα με τις ώρες που έχεις μάθημα.
Παράθεση από: knaison στις Σεπτέμβριος 15, 2010, 08:21:56 μμΟ σύλλογος διδασκόντων συνεδριάζει πάντοτε εκτός διδακτικού ωραρίου σύμφωνα με τη νομοθεσία.Ποια νομοθεσία; Πώς είναι δυνατόν ο ένας νόμος να λέει πως οι συνεδριάσεις γίνονται εκτός διδακτικού ωραρίου και ο άλλος πως ο εκπαιδευτικός δεν υποχρεούται να μένει στο σχολείο μετά τις 2.00; Αφού το σχολικό ωράριο και κατά συνέπεια και το διδακτικό λήγει στις 2.00. Εκτός πια, αν οι συνεδριάσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και συμμετέχουν μόνο όσοι εκπαιδευτικοί έχουν κενό. Αλλά κι αυτό παράλογο μου φαίνεται.