0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συναδελφοι θα ήθελα να μου απαντησετε στο εξης:Εχει ερθει κάποια εγκύκλιος στα σχολεια συμφωνα με την οποία θα πρεπει να κανουμε σύλλογο στις 6 Ιουλίου?.Ειμαι σε άδεια ανατροφης η οποία ληγει τελλος Ιουνιου και εχω κανονισει βαπτιση για τησ 8 Ιουλιου.Αν ισχυει αυτο που μου μετεφερε ο συναδελφος θα πρεπει να την ακυρωσω γιατι ειναι κ στην αλλη ακρη της Ελλαδας το σχολειο μου.Οπότε παρακαλω ας μου απαντησετε υπευθυνα.
Πηρα τον διευθυντη κ μου λέει δεν ξερει κάτι αλλα ο συναδελφοσ ο άλλος ισχυρίζεται ότι εχει ερθει κ την εχει δει .Ο αλλος ειναι υποδιευθυντης.Γι αυτο εστειλα μηνυμα να μου πειτε κ εσεις αν γνωριζετε κάτι γιατι δεν βγαζω άκρη.Αν εσεις δεν εχετε καποια τετοια ενημερωση προφανως τα μπερδευει ο υποδιευθυντης μας.Ευχαριστω πάντως για τις απαντησεις.
Ο σύλλογος διδασκόντων συνεδριάζει πάντοτε εκτός διδακτικού ωραρίου σύμφωνα με τη νομοθεσία.Το ερώτημα είναι το εξής: αν η συνεδρίαση επιμηκυνθεί και έχει φθάσει π.χ. η ώρα 15.00 το μεσημέρι, μπορεί ο εκπαιδευτικός στις 14.00 να επικαλεστεί λήξη ωραρίου (08-14, έξι ώρες) και να αποχωρήσει από το Σύλλογο?Παρακαλώ οι απαντήσεις σας να είναι τεκμηριωμένες.
Αθάνατο δημόσιο! τι μου θύμησες τώρα!Στην εταιρία που δούλευα (υποτίθεται 9 με 5 το απόγευμα) ερχόταν ο διευθυντής και μας έλεγε παιδιά σήμερα θα κάνουμε ένα meeting κατά τις 7!Μια φορά που επιχείρησα να φύγω στις 5 (στην ώρα μου δηλαδή), με κάλεσε την άλλη μέρα και μου είπε "τι έγινε? ημιαργία είχαμε χθες;"
Παράθεση από: knaison στις Σεπτέμβριος 15, 2010, 08:21:56 μμΟ σύλλογος διδασκόντων συνεδριάζει πάντοτε εκτός διδακτικού ωραρίου σύμφωνα με τη νομοθεσία.Το ερώτημα είναι το εξής: αν η συνεδρίαση επιμηκυνθεί και έχει φθάσει π.χ. η ώρα 15.00 το μεσημέρι, μπορεί ο εκπαιδευτικός στις 14.00 να επικαλεστεί λήξη ωραρίου (08-14, έξι ώρες) και να αποχωρήσει από το Σύλλογο?Παρακαλώ οι απαντήσεις σας να είναι τεκμηριωμένες.Αθάνατο δημόσιο! τι μου θύμησες τώρα!Στην εταιρία που δούλευα (υποτίθεται 9 με 5 το απόγευμα) ερχόταν ο διευθυντής και μας έλεγε παιδιά σήμερα θα κάνουμε ένα meeting κατά τις 7!Μια φορά που επιχείρησα να φύγω στις 5 (στην ώρα μου δηλαδή), με κάλεσε την άλλη μέρα και μου είπε "τι έγινε? ημιαργία είχαμε χθες;"
Τελικά σε απέλυσαν για αυτόν τον λόγο και πήγες δημόσιο;
Αυτό δεν γίνεται. Το αντίστροφο γίνεται! δηλαδή να σε απολύσουν από το δημόσιο και να πας στον ιδιωτικό τομέα, ναι. Το να θες να πας στο δημόσιο δεν είναι στο χέρι σου όπως γνωρίζεις.Στο δημόσιο και συγκεκριμένα στην δημόσια εκπαίδευση πήγα από επιλογή μου. Το θεωρώ το καλύτερο επάγγελμα με τις πιο άριστες συνθήκες εργασίας. Γιαυτο να με συγχωρείτε όταν τα παίρνω στο κρανίο όταν ακούω πολλούς να γκρινιάζουν στην εκπαίδευση. Γιατί άραγε δεν πάνε στον ιδιωτικό τομέα αφού αυτό είναι πολύ εύκολο να γίνει!! ?? οι εφημερίδες είναι γεμάτες με εκατοντάδες αγγελίες για δουλειά σε φροντιστήρια, ή και άλλους τομείς που μπορεί να εργαστεί ένας απόφοιτος μιας καθηγητικής σχολής. Τότε ως προς τι η γκρίνια;Εγώ ναι δεν μαρεσε το "καθεστώς" στον ιδιωτικό τομέα και επέλεξα την δημόσια εκπαίδευση και είμαι στον παράδεισο.Γιατί όμως δεν έχω δει κανέναν να κάνει το αντίθετο αφού δεν είναι ευχαριστημένοι με την εκπαίδευση?
Είναι πολύ επικίνδυνο να θεωρείς ότι είσαι στον παράδεισο! Σημαίνει ότι τα βρίσκεις όλα τέλεια και άρα δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει τίποτα....Και όμως αυτά που πρέπει να αλλάξουν είναι πάρα πολλά! Από τα κτήρια, την ύλη, τον τρόπο μαθήματος, τους μισθούς....μέχρι ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς.Και δεν είναι κακό να θες να αλλάξεις πράγματα και να προσπαθείς γι' αυτό (όπως μπορεί ο καθένας). Κακό είναι να επαναπαύεσαι σε μία κατάσταση, να τη συγκρίνεις με άλλη πολύ χειρότερη και να λες "είμαι στον παράδεισο"!