0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Κι εγώ πρώτη φορά το ακόυω!
Αυτό εφαρμοζόταν στο σχολείο μου, όταν εγώ ήμουν μαθήτρια! (προηγούμενος αιώνας )Το πρότεινα στον διευθυντή μας φέτος και μου είπε ότι ίσχυε παλιότερα, αλλά δεν επιτρέπεται πλέον.Αλήθεια είναι; ή το είπε γιατί δεν του άρεσε η ιδέα;
Είχα και γω την ίδια απορία και σε κάποιο thread η bitch είχε δώσει μία ρεαλιστική λύση, ειδικά για Βθμια που τα παιδιά μπορούν να σχολάσουν νωρίτερα, γιατί στην Αθμια το θέμα αυτό (της συνεδρίασης του συλλόγου) είναι πολύ πιο δύσκολο και πολύπλοκο.Είχε πει λοιπόν το εξής "απλό". Κανονίζεται η μέρα του συλλόγου τουλάχιστον 2-3 μέρες πριν και εκείνη την μέρα όλες οι διδακτικές ώρες και διαλείματα περικόπτονται για 5-10 λεπτά (ανάλογα). Έτσι "εξοικονομείται" περίπου 1 ώρα. Τα παιδιά είναι ενημερωμένα ότι θα σχολάσουν νωρίτερα και φεύγουν και οι καθηγητές κάνουν σύλλογο, εντός νόμιμου ωραρίου και χωρίς να χαθούν διδακτικές ώρες
Η άποψή μου και καλύτερη κατά εμέ λύση θα ήταν να τροποποιηθούν οι ώρες διδασκαλίας κάποιων αντικειμένων για κάθε τάξη (Γυμνασίου-Λυκείου ), έτσι ώστε κάθε Παρασκευή ΟΛΟ το σχολείο να σχολάει στο 5ωρο. Και οι 2 τελευταίες ώρες της Παρασκευής να διατίθενται όλο τον χρόνο για τα παρακάτω:συνεδριάσεις συλλόγου καθηγητώνσυνεδριάσεις 5μελων - 15μελώνομιλίες στους μαθητέςεπισκέψεις σε μουσείασυνδικαλιστικές ενημερώσειςβάψιμο τοίχων από τους μαθητέςπροπονήσεις ποδοσφαίρου, μπάσκετ κλππρόβες για χορωδίες θεατρικά κλπκοπή πίταςκλπκλπκλπ
Μία είναι η λύση.. Το έγραψα και παραπάνω:
Μα καλά, πόση διάρκεια έχουν τα διαλείμματα σε εσάς και πόσα διαλείμματα έχετε μέσα στην ημέρα, ώστε να βγάζεις 1 ώρα? εμάς τα διαλείμματα είναι 2 των 10 λεπτών και 4 των 5 λεπτών. Τι να κόψεις; άντε τα 2 10λεπτα να τα κάνεις και αυτά 5λεπτα. Άρα εξοικονομούμε μόλις 10 λεπτά παραπάνω.Πως βγάζεις 1 ώρα; μπορείς να μου κάνεις τον υπολογισμό; εκτός εν έχετε 6 διαλείμματα των 15-20 λεπτών οπότε τότε ναι κόβοντας από 10 λεπτά έχεις όφελος 6Χ10=60 λεπτά.
Οι διδακτικές ώρες περικόπτονται προφανώς.