0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Να απαντησω κι εγω στην σποντουλα του/της συναδερφου moustard-δεν μπορεσα χθες γιατι ετρωγα ξυλο στο Συνταγμα-θα καμαρωνω οσο θελω για το διαβασμα που εκανα οπως και οι συναδερφοι μου,θα καμαρωνω δε με τον ιδιο στομφο που καποιοι φιλολογοι εδω μεσα καμαρωνουν για το ποσο διαβασμα εχουν εκεινοι δινοντας ασεπ και μετα ως μονιμοι η αναπληρωτες σε αντιθεση με γυμναστες,θεολογους και φυσικα ξενογλωσσους.Επισης απευθυνομαι παλι σε καποιους φιλολογους-οχι σε ολους βεβαια,οι περισσοτεροι ειναι σοβαροι ανθρωποι-και ρωταω.Οταν θα συναντηθουμε με αυτους,εγω η αλλος ξενογλωσσος-σε καποιο γυμνασιο,ποιο πρωτοκολλο θα πρεπει να ακολουθησω-ουμε;Να σας κραταμε την ουρα απο το φορεμα;Να υποκλινομαστε με χαρη(ευρωπαικη,οπως ειπωθηκε εδω ειρωνικα) στην κλασικο σας μεγαλειο;Να σας αγοραζουμε ωσαν παιδια για τα θεληματα,τις τυροπιτες απο το κυλικειο;
dessi αυτή τη διάκριση που προτείνεις δεν την ασπάζομαι επουδενί ...οι ιστορικοί τις ιστορίες να το δεχτώ αλλά οι συναδελφοι του φιλολογικού και Θουκυδίδη-Ηροδοτο διδάχτηκαν και Πλατων-Αριστοτέλη από πρωτότυπο με εισαγωγες,σχόλια,συντακτικό-γραμματική ,τα πάντα εργογραφικά -βιογραφικά οπότε η διάκριση που κάνεις είναι τουλάχιστον ατυχής....καλύτερα όμως να μην ανοίξω νέο θέμα προς συζήτηση στο ήδη υπάρχων ...Σε τελική ανάλυση ούτε οι ξενόγλωσσοι θέλουν τα δικά μας ,άλλη όρεξη δεν είχαν οι άνθρωποι να διδάσκουν ιστορία ή λογοτεχνία;;;δε νομίζω να αποφοίτησαν από τις φιλολογίες του με αυτό το μεράκι ....ανωτέρα βία ....και με την κυβέρνηση που έχουμε καλύτερα να προτείνετε συντονισμενη δράση και προτάσεις παρά να βρίζει ο ένας και ο άλλος
Παράθεση από: Ερση στις Ιούνιος 16, 2011, 03:30:46 μμdessi αυτή τη διάκριση που προτείνεις δεν την ασπάζομαι επουδενί ...οι ιστορικοί τις ιστορίες να το δεχτώ αλλά οι συναδελφοι του φιλολογικού και Θουκυδίδη-Ηροδοτο διδάχτηκαν και Πλατων-Αριστοτέλη από πρωτότυπο με εισαγωγες,σχόλια,συντακτικό-γραμματική ,τα πάντα εργογραφικά -βιογραφικά οπότε η διάκριση που κάνεις είναι τουλάχιστον ατυχής....καλύτερα όμως να μην ανοίξω νέο θέμα προς συζήτηση στο ήδη υπάρχων ...Σε τελική ανάλυση ούτε οι ξενόγλωσσοι θέλουν τα δικά μας ,άλλη όρεξη δεν είχαν οι άνθρωποι να διδάσκουν ιστορία ή λογοτεχνία;;;δε νομίζω να αποφοίτησαν από τις φιλολογίες του με αυτό το μεράκι ....ανωτέρα βία ....και με την κυβέρνηση που έχουμε καλύτερα να προτείνετε συντονισμενη δράση και προτάσεις παρά να βρίζει ο ένας και ο άλλοςΝα με συγχωρείτε κιόλας, αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω και τα παρακάτω και άλλα παρόμοια και χειρότερα που αντιμετωπίζω καθημερινά μέσα στην τάξη και προσπαθώ να δικαιολογήσω τα αδικαιολόγητα στα παιδιά και να τους μάθω τα Ελληνικά πριν από τα Αγγλικά. Με όλο τον σεβασμό και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν. Απλά, ας έχουμε όλοι λίγη σεμνότητα και ευγένεια, πράγμα σπάνιο τελικά:"διδάχτηκαν και Πλατων-Αριστοτέλη" ----------------> Πλάτωνανα μην ανοίξω νέο θέμα προς συζήτηση στο ήδη υπάρχων"---> υπάρχον
Είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι και οφείλουμε να γράφουμε σωστά.