0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
παιδιά μη θορυβείστε με το νέο συστημα...ούτε κρύο ούτε ζέστη για φιλολόγους....τεκμηριώνω την απάντησή μου...1)στη Γ λυκείου έχουν αυξηθεί οι ώρες των φιλολογικών μαθημάτων. Λέτε βέβαια ότι δε θα έχει κόσμο η β -θεωρητική κατεύθυνση.... 7 ΑΡΧΑΙΑ + 2 ΛΑΤΙΝΙΚΑ+ 4 ΙΣΤΟΡΙΑ + 4 ΕΜ
Αντίθετα,εγώ και στα δύο γυμνάσια που είμαι βεβαιώνω οτι όλες οι ιστορίες δοθηκαν στους ξενόγλωσσους που προηγήθηκαν επειδή έχουν εκεί οργανική.Μάλιστα στο ένα γυμνάσιο αφαίρεσαν τις ώρες της ιστορίας απο συνάδελφο -του έδωσαν άλλα μαθήματα- και τις έδωσαν σε άλλον των γαλλικών... Αν υπάρξει αναγκη οι ξενόγλωσσοι θα διδασκουν ιστορία και στις δύο πρωτες τάξεις του λυκείου,αλλά αυτό θα γίνει αισθητό με τη μείωση των διορισμών.Αυτο που ενδιαφέρει τις διευθύνσεις είναι η εξοικονόμηση προσωπικού με όποιον τρόπο και οχι αν θα δυσαρεστηθούν οι γονείς.
Και φυσικα σε καταλαβαινω...απλα με πειραζει η καταχρηση του δικαιωματος της β αναθεσης που στερουσε απο τους πε 02 σε καποιες περιοχες ακομα και οργανικες καθως οι δντες εκπσης κρατουσαν ωρες για να καλυπτουν τους δικους τους..!!!παντως να ξερεις πως ολοι οι συναδελφοι σου δεν ειναι και τοσο συνεργασιμοι..!!περσι στο σχολειο μου περισσευαν 6 ωρες ιστοριας και ενω ολοι οι ξενογλωσοι ειχαν μειωμενο ωραριο κανεις δεν ηθελε να παρει ιστορια και φωναζαν να στειλουν φιλολογο..!!αν ομως τους ελεγαν να πανε και σε αλλο σχολειο θα κανα τουμπες για να τις παρουν..!!
Παράθεση από: kozzi1 στις Απριλίου 03, 2011, 09:24:41 pmΠαράθεση από: k-z στις Απριλίου 03, 2011, 07:04:07 pmνα μας ελεγες ενα νουμερο στο περιπου,αντε....να σε πιστεψουμε.αλλά 77μπαμ....ουτε 76 ουτε 78....δεν αφηνεις τις μ@@@ιες λεω εγω..μην τρελαινεστε μωρε, αφηστε τα παιδια... γεμιζει σιγα σιγα η 2η σελιδα εδω, φτανει...μη δινετε τροφη σε παπαρολογιες....αρκεστειτε στη δηλωση Της (!!!) οτι θα χρειαστει περι τους 100 εξτρα φιλολογους, αντιστοιχα και μαθηματικους για να βολευτουν οι ωρες πλεον... (...ασχετο: και τι ωραιο τεμαχιο πεταξε ο klaus στη Λαρισα...)Δηλ. υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στο 77 και στο 100?
Παράθεση από: k-z στις Απριλίου 03, 2011, 07:04:07 pmνα μας ελεγες ενα νουμερο στο περιπου,αντε....να σε πιστεψουμε.αλλά 77μπαμ....ουτε 76 ουτε 78....δεν αφηνεις τις μ@@@ιες λεω εγω..μην τρελαινεστε μωρε, αφηστε τα παιδια... γεμιζει σιγα σιγα η 2η σελιδα εδω, φτανει...μη δινετε τροφη σε παπαρολογιες....αρκεστειτε στη δηλωση Της (!!!) οτι θα χρειαστει περι τους 100 εξτρα φιλολογους, αντιστοιχα και μαθηματικους για να βολευτουν οι ωρες πλεον... (...ασχετο: και τι ωραιο τεμαχιο πεταξε ο klaus στη Λαρισα...)
να μας ελεγες ενα νουμερο στο περιπου,αντε....να σε πιστεψουμε.αλλά 77μπαμ....ουτε 76 ουτε 78....δεν αφηνεις τις μ@@@ιες λεω εγω
Παράθεση από: arist2 στις Απριλίου 03, 2011, 08:21:21 pmπαιδιά μη θορυβείστε με το νέο συστημα...ούτε κρύο ούτε ζέστη για φιλολόγους....τεκμηριώνω την απάντησή μου...1)στη Γ λυκείου έχουν αυξηθεί οι ώρες των φιλολογικών μαθημάτων. Λέτε βέβαια ότι δε θα έχει κόσμο η β -θεωρητική κατεύθυνση.... 7 ΑΡΧΑΙΑ + 2 ΛΑΤΙΝΙΚΑ+ 4 ΙΣΤΟΡΙΑ + 4 ΕΜ
Παράθεση από: antonis2200 στις Απριλίου 03, 2011, 09:29:20 pmΚαι φυσικα σε καταλαβαινω...απλα με πειραζει η καταχρηση του δικαιωματος της β αναθεσης που στερουσε απο τους πε 02 σε καποιες περιοχες ακομα και οργανικες καθως οι δντες εκπσης κρατουσαν ωρες για να καλυπτουν τους δικους τους..!!!παντως να ξερεις πως ολοι οι συναδελφοι σου δεν ειναι και τοσο συνεργασιμοι..!!περσι στο σχολειο μου περισσευαν 6 ωρες ιστοριας και ενω ολοι οι ξενογλωσοι ειχαν μειωμενο ωραριο κανεις δεν ηθελε να παρει ιστορια και φωναζαν να στειλουν φιλολογο..!!αν ομως τους ελεγαν να πανε και σε αλλο σχολειο θα κανα τουμπες για να τις παρουν..!!Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ να διδάσκω Ιστορία, ιδίως της Γ' Γυμνασίου που έχει και αρκετά κομμάτια για την Ευρώπη: ψάχνω στοιχεία, συνδέω το μάθημα με το αντίστοιχο της Λογοτεχνίας, προσπαθώ να τους καλλιεργήσω την κριτική σκέψη, όσο μπορώ και ανάλογα με το κοινό κλπ... Από την άλλη δεν θα δεχόμουν να έχει πρόβλημα ωραρίου συνάδελφος φιλόλογος του σχολείου μας και όσες φορές μου ζήτησαν να κάνω Ιστορία, πριν δεχτώ ασμένως, διασφάλισα ότι δεν υπάρχει συνάδελφος ΠΕ02, χωρίς ωράριο... Σε άλλο σχολείο πάλι, με περίμεναν οι φιλόλογοι για να μου πασάρουν το πιο δύσκολο τμήμα του σχολείου: 30 παιδιά, με Μ.Ο. βαθμολογίας 14...
Παράθεση από: B F στις Απριλίου 03, 2011, 09:33:39 pmΠαράθεση από: kozzi1 στις Απριλίου 03, 2011, 09:24:41 pmΠαράθεση από: k-z στις Απριλίου 03, 2011, 07:04:07 pmνα μας ελεγες ενα νουμερο στο περιπου,αντε....να σε πιστεψουμε.αλλά 77μπαμ....ουτε 76 ουτε 78....δεν αφηνεις τις μ@@@ιες λεω εγω..μην τρελαινεστε μωρε, αφηστε τα παιδια... γεμιζει σιγα σιγα η 2η σελιδα εδω, φτανει...μη δινετε τροφη σε παπαρολογιες....αρκεστειτε στη δηλωση Της (!!!) οτι θα χρειαστει περι τους 100 εξτρα φιλολογους, αντιστοιχα και μαθηματικους για να βολευτουν οι ωρες πλεον... (...ασχετο: και τι ωραιο τεμαχιο πεταξε ο klaus στη Λαρισα...)Δηλ. υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στο 77 και στο 100?..μαλλον δεν εγινε κατανοητο, ειπε οτι το μονο προβλημα ειναι οτι θα χρειαστουν περι τους 100 ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε βασικες ειδικοτητες...προφανως παραπανω απ οτι υπολογιζα(ν) (με)
Παράθεση από: kozzi1 στις Απριλίου 03, 2011, 09:38:31 pmΠαράθεση από: B F στις Απριλίου 03, 2011, 09:33:39 pmΠαράθεση από: kozzi1 στις Απριλίου 03, 2011, 09:24:41 pmΠαράθεση από: k-z στις Απριλίου 03, 2011, 07:04:07 pmνα μας ελεγες ενα νουμερο στο περιπου,αντε....να σε πιστεψουμε.αλλά 77μπαμ....ουτε 76 ουτε 78....δεν αφηνεις τις μ@@@ιες λεω εγω..μην τρελαινεστε μωρε, αφηστε τα παιδια... γεμιζει σιγα σιγα η 2η σελιδα εδω, φτανει...μη δινετε τροφη σε παπαρολογιες....αρκεστειτε στη δηλωση Της (!!!) οτι θα χρειαστει περι τους 100 εξτρα φιλολογους, αντιστοιχα και μαθηματικους για να βολευτουν οι ωρες πλεον... (...ασχετο: και τι ωραιο τεμαχιο πεταξε ο klaus στη Λαρισα...)Δηλ. υπαρχει μεγαλη διαφορα αναμεσα στο 77 και στο 100?..μαλλον δεν εγινε κατανοητο, ειπε οτι το μονο προβλημα ειναι οτι θα χρειαστουν περι τους 100 ΠΑΡΑΠΑΝΩ σε βασικες ειδικοτητες...προφανως παραπανω απ οτι υπολογιζα(ν) (με)Γιατί ξέρει κανείς πόσους υπολόγιζαν;;;;
Ό, τι χειρότερο είναι η κόντρα μεταξύ των ειδικοτήτων... Παρακαλουθώ το Φόρουμ και πραγματικά θλίβομαι... Δεν είναι δυνατόν να πλακωνόμαστε έτσι μεταξύ μας. Το θέμα είναι ότι το υπουργείο θέλει να μειώσει παντού το κόστος, αυτός είναι ο στόχος και ας ντύνεται με "παιδαγωγικά" επιχειρήματα. Οι διορισμοί και πάλι θα είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις ανάγκες και πάλι θα τη βολεύουμε "εκ των ενόντων" στα σχολεία.
Παράθεση από: gallikou στις Απριλίου 03, 2011, 09:56:07 pmΌ, τι χειρότερο είναι η κόντρα μεταξύ των ειδικοτήτων... Παρακαλουθώ το Φόρουμ και πραγματικά θλίβομαι... Δεν είναι δυνατόν να πλακωνόμαστε έτσι μεταξύ μας. Το θέμα είναι ότι το υπουργείο θέλει να μειώσει παντού το κόστος, αυτός είναι ο στόχος και ας ντύνεται με "παιδαγωγικά" επιχειρήματα. Οι διορισμοί και πάλι θα είναι ελάχιστοι σε σχέση με τις ανάγκες και πάλι θα τη βολεύουμε "εκ των ενόντων" στα σχολεία.Συμφωνω και εγώ και μου έκανε μεγάλη εντύπωση οτι πολλοί χάρηκαν οταν εμειναν πέρυσι ασεπίτες αδιόριστοι,αφου δεν κατάλαβαν οτι έτσι στερούνταν οριστικά το δικό τους διορισμό.Δε φταινε οι συναδελφοι ξενόγλωσσοι σε καμια περίπτωση,απλως θα κληθούν να καλυψουν τα τεράστια κενά.
Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ να διδάσκω Ιστορία, ιδίως της Γ' Γυμνασίου που έχει και αρκετά κομμάτια για την Ευρώπη: ψάχνω στοιχεία, συνδέω το μάθημα με το αντίστοιχο της Λογοτεχνίας, προσπαθώ να τους καλλιεργήσω την κριτική σκέψη, όσο μπορώ και ανάλογα με το κοινό κλπ...
Παράθεση από: gallikou στις Απριλίου 03, 2011, 09:38:03 pmΕμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ να διδάσκω Ιστορία, ιδίως της Γ' Γυμνασίου που έχει και αρκετά κομμάτια για την Ευρώπη: ψάχνω στοιχεία, συνδέω το μάθημα με το αντίστοιχο της Λογοτεχνίας, προσπαθώ να τους καλλιεργήσω την κριτική σκέψη, όσο μπορώ και ανάλογα με το κοινό κλπ... Και εμένα μου αρέσει να διδάσκω πχ αγγλικά.Αυτό όμως δε με καθιστά κάτοχο του αντικειμένου ούτε μου το δίνουν ως β ανάθεση!Η ιστορία είναι ένα μεγάλο αγκάθι για εμάς τους φιλόλογους!Και όχι μόνο γιατί το διδάσκουν είτε ξενόγλωσσοι είτε θεολόγοι...αλλά και γιατί στον ΑΣΕΠ γίνεται σφαγή ειδικά με το μάθημα της ιστορίας,σε σημείο (κατά τη γνώμη μου) να κρίνονται όλα από την ιστορία.Αν θεωρούν το μάθημα τόσο "δευτερεύον" και τους βολεύει να έχουν έναν ανιστόρητο λαό ας το βγάλουν από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και ας το δώσουν σε ξενόγλωσσους θεολόγους ή όπου αλλού θέλουν να "πλασάρουν" ώρες!Και αυτό δεν είναι σε καμία περίπτωση κόντρα μεταξύ ειδικοτήτων.Είναι μάθημα για το οποίο εξεταζόμαστε ,το οποίο έχουμε διδαχθεί και το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου μας!Και δεν κατηγορώ γι αυτό θεολόγους-ξενόγλωσσους αλλά τους υπεύθυνους οι οποίοι θέλουν έναν λαό μες την άγνοια και την αμάθεια,ανιστόρητους χωρίς κριτική σκέψη.Και οι τελευταίες αλλαγές αυτό το αποδεικνύουν περίτρανα!